Автор Тема: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?  (Прочетена 3616 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Скандал за милиарди тресе Ватикана


От САЩ до Австралия “бум” на оплаквания от блудства на католически попове с малолетни

Вестник Монитор 3/11/2006

Папа Бенедикт XVI е съкрушен от медийните скандали за педофилия на свещеници, които сриват авторитета на Католическата църква.
Завчера разтропаните репортери от предаването “Хиени” на телевизионния канал “Италия 1” пуснаха в ефир люта гавра с Ватикана. Става дума за заснети със скрита камера серия от срещи на дегизирана като загрижена майка актриса с действащи католически свещеници в Милано.
В разговора тя им се оплаква, че “отчето в нейната енория” редовно издевателства сексуално над “детето й” и иска съвет какво да стори, за да бъде сложен край на тормоза.
Взетите на мушка свещеници казват до един на просълзената “майка”, че тя ще направи най-добре, ако не споделя нищо за случилото се нито със своя съпруг, нито с представители на държавната власт. Можела обаче да разкаже за мъката си на висшестоящия в църковната йерархия началник на похотливеца. На въпроса на “загрижената жена” какво ще стане след това с него, всички божи служители отговарят, че най-вероятно отчето ще бъде преместено на работа в друга епархия. И нито един от прихванатите от скритата камера не съветва “майката” да се оплаче веднага в полицията, или да даде развратния поп на съд, както постановява правораздаването на Апенините. Ето защо, в края на предаването съвсем естествено прозвуча изводът на “хиените”: По въпроса за педофилията сред католическите свещеници е в сила законът “омерта” на мафията. Тоест пълното мълчание за всичко, което тяхната “Коза ностра” върши…
А само миналата събота папа Бенедикт ХVI заклейми пред ирландски епископи педофилията като “ужасно престъпление”. “Църквата трябва да направи всичко възможно, за да предаде на правосъдието всеки, който го извършва и предприеме мерки за предотвратяването на извращенията в бъдеще”, обяви наместникът на Св. Петър.
Архиепископ Бърнар Лоу бе обвинен от в. "Бостън глоуб", че през 1984 г. е местил един свой служител от енория в енория, за да скрие от правосъдието неговите педофилски наклонности.
Въобще за Светия отец сексуалните насилия върху деца трябва „да бъдат преследвани със сила, твърдост и своевременност", като уличените в тях божи служители бъдат наказани справедливо, а невинните им жертви бъдат подпомогнати да надмогнат преживяния кошмар. Единствено така, според папата, спешно щяло да бъде възстановено доверието в католическата църква, накърнено от медийните скандали за сексуални издевателства на нейни свещеници върху малолетни и тя щяла рязко да увеличи притегателната си сила. И най-важното - ще се спаси от банкрут, допълниха няколко влиятелни италиански всекидневника, които дебело подчертаха, че педофилските мераци на нейни проповедници засега й струват… над един милиард долара! Това е сумата, която според адвокати в САЩ Ватиканът е заплатил до момента за обезщетения на насилени от похотливци в расо американчета. И сега на ръба на фалита отвъд Океана били цели епархии, банкови ипотеки висели като дамоклев меч над катедрали и семинарии, а исканията за компенсации на засегнати от попски секстормоз семейства растяли лавинообразно.
Може би, за да се разбере по-добре изводът на италианските всекидневници, че католическата църква е заплашена от банкрут, трябва да се проследи развихрянето на педофилския скандал в нейното лоно. Началото на рушенето на стената на “омертата”, прикривала десетилетия пъклените извращения с малолетни, започва на 6 януари 2002 година. На този ден американският вестник “Бостън глоуб” започна публикуването на серия статии, с които обвини архиепископа на Бостън Бърнар Лоу, че вместо да предаде на правосъдието отец Джон Гогън, в течение на години той го е местел от енория в енория. Независимо от факта, че началникът е притежавал многобройни доказателства за изнасилени от неговия подчинен деца. Разследването на всекидневника достига и до друг местен божи служител на име Пол Шанли, който цели десетилетия задоволявал необезпокояван страстта си към малчугани, обезчестявайки стотици, твърди вестникът.
След като неприятната история става публично достояние, архиепископ Лоу е принуден да подаде оставка, но тази стъпка въобще не потушава запаления в епархията "пожар". Дори напротив, оставката налива масло в огъня на скандала и семействата на жертвите дават под съд местния клон на католическата църква. Така в края на 2002 г. бостънската епархия е на практика поставена на колене и вписва в счетоводните си сметки дефицит от 46 милиона долара като резултат от платени обезщетения на насилени деца.
След това американските медии успяха да докажат, че на педофилията съвсем не са чужди и божиите служители от други епархии, начело с тази в Лос Анджелис. Тя е осъдена да плати 10 милиона долара компенсации, изпразват се за същото църковните каси в Ню Йорк, Филаделфия, Споукейн, Тускън, Портланд и други големи градове. “Католиците в САЩ са отвратени и повече не искат да финансират енориите си дори с цент” - заключи неотдавна Джорджтаунският университет в специално изследване.
Сянката на скандала се разпростря даже над предстоящите междинни избори в САЩ, след като конгресменът-републиканец Марк Фоли бе принуден да подаде оставка заради сексуални издевателства над свои млади асистенти. “Като дете аз също бях изнасилен от отец Антъни Мерсиека, на когото бях послушник”, заяви той пред специална комисия. Оказа се обаче, че нито една страна, където католицизмът е основна религия, не е имунизирана срещу уродливото явление, а местните църкви са заплашени от финансови трудности. Така например, според в. “Кориере дела сера”, мелбърнската епархия в Австралия неотдавна е била осъдена да плати на бивш послушник шестцифрена сума за това, че през шейсетте години на миналия век той е бил многократно насилван от отец Томас О'Кийфи. В Канада пък архиепископът на Теранова се е обърнал към своите 32 хиляди вярващи да съберат средства за откупуването поне на един от 150-те недвижими имота, продадени, за да се изплатят обезщетенията на 36 жертви на свещеници-педофили. Що се отнася до Мексико, за тази страна експертите по греховна любов говорят за „драматична и ненаказуема" действителност, която често е използвана от католическата църква в САЩ за удобно “рециклиране” на пристрастените към детската плът свещенослужители. Драматично изглежда е и положението в Бразилия, където неотдавна зад решетките за насилване на малолетни са били хвърлени десетина свещеници, а други четирийсет са търсени усилено от полицията. Уликите срещу тях били намерени в собствените им дневници, където освен порно детайлите от сексуалните си контакти, отчетата описвали и правилата за избор на жертвите си. Те трябвало да бъдат задължително млади, много бедни и за предпочитане сираци откъм баща.
За ширналия се навсякъде по планетата като мазутно петно скандал говори и фактът, че той вече е достигнал даже далечната Япония. Там неотдавна местното върховно ръководство на католическата църква е изпратило официално писмо до своите шестнайсет епархии, в което е помолило жертвите на попски сексуален тормоз да съобщят имената на своите насилвачи. В по-близки географски ширини, като например във Франция, най-нашумелият случай е този на 71-годишния Пиер Дюфур, свещеник на църквата “Свети Жан” в градчето Мориен, който е осъден на 15 години затвор за сексуално изнудване на многобройни малолетни от 1963 година до наши дни. В Австрия пък все още помнят оттеглянето в манастир на вече покойния кардинал Грьоер, който е бил принуден на тази стъпка от папа Йоан Павел II заради уликите срещу него за насилени през младостта му не един и двама семинаристи. Да не говорим за Ирландия, пред чиито духовници миналата събота Бенедикт ХVI заклейми не случайно педофилията като “ужасно престъпление”. Там, при това само в епархията на столицата Дъблин, от 1940 година до днес с него са опетнили имената си над 100 свещеници, изнасилили над 400 деца!
Що се отнася до искреното намерение на Бенедикт ХVI да сложи край на уродливото явление, за да върне доверието в църквата и да я спаси от фалит - в него не се съмнява никой сред ватиканистите. Още повече, че като префект на Конгрегацията за доктрина на вярата именно някогашният кардинал Ратцингер и сегашен папа убеждава през 2002 г. предшественика си Йоан Павел II да постави началото на свирепа гонка срещу педофилите. Мнозина обаче от вещите по проблемите на Светия престол наблюдатели са на мнение, че предприетите от Бенедикт ХVI мерки срещу педофилите като налагане на големи парични глоби, анатеми в тайни писма и даване на имената им на светските съдебни власти, ще бъдат ефикасни. Може би и защото според някои психолози корените на педофилията сред свещениците-католици се дължи преди всичко на забраната те да се женят. Нея смятаният за консерватор папа-германец не е склонен да отмени. Поне засега.
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 05:11:04 am от Horus »
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 05:57:53 am »
Това е много... озадачаващо?... По целият свят католическите свещеници ги е обхванала една и съща "мания" (не мога да намеря по-точна дума в момента). Да се смята това за съвпадение е несериозно. Явно се обработват по някакъв начин. Сигурно има връзка с окултните сатанински практики, които се извършват във Ватикана от край време.
Въобще, за това какво става зад стените на Ватикана се знае много малко. Eric Jon Phelps пише по темата в книгата си Vatican Assassins. Имам и видео лекция негова.
Има и друг автор - William H. Kennedy - Lucifer's Lodge - Satanic Ritual Abuse in the Catholic Church (книгата е сравнително нова - от 2004).
Само втората става за закачане, тъй като е 1 МВ, а първата е 55 :P Можете да си я свалите по-долу.
Текс Марс също говореше навремето много за Ватикана и от него имам някакъв филм и аудио интервюта.

Темата е интересна, но аз съм бос по нея, моля някой ако знае повече да сподели, просто не мога да прочета всичко... Защото педофилията е най-малкото, което се случва там... Сатанинските жертвоприношения са с основен приоритет във Ватикана, като основна база на илюминати.
За Опус Дей също почти нищо не знам... Някой?...
ultra?

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 10:03:56 am »
Ами да, според мен става въпрос за масова вълна, нещо като "мода в мисленето" сред католическите свещеници, налагана разбира се от Знаеш кой... Вероятно има връзка със сатанинските ритуали и масонските посвещения, тъй като, оказва се по този въпрос конспирацията в средите на Църквата е наистина огромна. Между самите проповедници съществува един вид Омерта, т.е. принцип на мълчанието до гроб, непозволяващ изтичането на каквато и да е информация за това, което се случва. Върха на сладоледа е наскоро прогласения закон, по силата на който всички обвинения в сексуален тормоз спрямо католически попове по света, следва да се отправят директно към Ватикана, който след като ги разглежда, "взема отношение" - потулва и прикрива.
Филмът, който за мен имаше най-силен и разтърсващ ефект беше Panorama.Sex Crimes and the Vatican.avi, в който един вече бивш служител на Бога разказа с подробности как се е държал с дечицата, как протича обикновено един такъв "сеанс", и прочее. Затова и се подбират имено деца от пансиони и интернати, за да няма после недоволни родители. Скоро след като преживях потреса си от това абсурдно извращение на всичко свято, почнах да търся психологическите основи на подобни действия, и открих че никак не е трудно да се свърже прикритата перверзност на попчетата с желанието им отново да усетят чистотата и невинността на детския свят.
Нищо по-лесно за манипулаторите зидари от това да се впрегнат тези желания в организирана система, и да покварят до основи католическия свят.

Benedict XVI, is being used to silence the victims of child sex
abuse by Roman Catholic priests. Colm O'Gorman, who was
raped as a 14-year-old boy by his local parish priest in Ireland,
travels to America, Brazil and the Vatican City to uncover more.


директен линк за имащите акаунт в CC:
http://conspiracycentral.net:6969/stats.html?info_hash=0429c39070b10b88ba1e0d4e196583a2ed3a5431
musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2006, 10:45:44 am »
чак свещениците да ги е хванала мания-тея неща открай време са си така,все пак християнството в голяма степен си е прикрит сатанизъм(а открития сатанизъм си е форма на християнство)
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2006, 10:54:34 am »
чак свещениците да ги е хванала мания-тея неща открай време са си така,все пак християнството в голяма степен си е прикрит сатанизъм(а открития сатанизъм си е форма на християнство)

Gil-Galadh,как шокираш хората само! ;D

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2006, 11:12:28 am »
Ужасно си прав, човече...!
По - важното в случая е че сега всичко това е кооординирано и насочено от побъркващите умове на рептилии, зидари, сиви, и прочее откровени маниаци...
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: Kатолическата църква е заплашена от банкрут?
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2006, 17:40:15 pm »
 >:(
чак свещениците да ги е хванала мания-тея неща открай време са си така,все пак християнството в голяма степен си е прикрит сатанизъм(а открития сатанизъм си е форма на християнство)

Мдам, открай време е така, никаква мода не е, никаква вълна и т.н
Просто един като хванат някого, започват да ги наблюдават по-внимателно, и случаите след това излизат сами.
Както с падналата сграда на ул."Алабин". като падна, 2 дена след това падна една и в Русе, и ей ти новина...Сгради си падат, ама една като падне и убие 2-ма човека, вече къде и да падне сграда си е новина и сензация. Така е и при тия педофили - откак има католическа църква сигурно е така....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27