Автор Тема: Духовните връзки  (Прочетена 14034 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Духовните връзки
« -: Ноември 05, 2006, 11:56:38 am »
ДУХОВНИТЕ ВРЪЗКИ

Гълъбина Лозанова - МИСТИЧНИЯТ ПОРТАЛ
 2006/10/18

*Случвало ли ви се е да срещнете изведнъж човек, когото не познавате, но при допир с него сякаш усещате вибрация от електрически ток.
*Човек, който, вероятно, няма и да видите повече, но в конкретния момент да установите, че просто го обичате.


Духовна връзка.


Това е връзка между две души /и респективно между двама души/ от така наречения "нов тип". Което означава, че при нея има обмен, който е на интелектуално, емоционално, сексуално и духовно ниво. Обменът между двете души е "пълен" и между тях се получава един синхрон, който ги кара те да се усещат щастливи само при мисълта за другия. Този тип връзки напоследък се среща все по-често и това налага да се дадат някои обяснения за типа взаимодействия, които се получават при тях.


Как да разпознаем духовна връзка.

Срещате някого, който буквално разтърсва цялото ви "същество". Който обсебва мислите и чувствата ви. Който ви кара непрекъснато да се стремите към него. За когото страдате невъобразимо, ако не го чуете, не го видите, не го докоснете. Вие не сте луди в никакъв случай. Просто в този ви човешки живот се е реализирала една от "даденостите" ви. И вие сте срещнали своята духовна половинка. Боли ли ви душата, когато мислите за този човек? Получава ли се "неистов" стремеж към някой, който ви е напълно непознат? Имате ли чувството, че всеки момент "ще се разградите" вътрешно.


Какви са усещанията при духовна връзка.


Най-важното усещане е радостта, която изпитва душата ви. Може да е силна радост в началото - като ликуване. А може да бъде "тиха радост", като усещане преди спокойствието. Понякога може да е свързано с катализиране на душата в чисто физически план, и поява на усещания, които изглеждат странни. Например подобно странно усещане е когато говориш с някого, през тялото ти да преминава вибрация, като от електрически ток. Това усещане може да бъде изведено на доста по-висока честота и да се среща даже при обикновен разговор по телефона, независимо къде се намират хората - дали в един град, или на голямо разстояние един от друг. Освен този тип усещане се срещат и на пръв поглед необясними неща. Едно от тях е "споменът" за някого. Човекът, който се е появил в живота ни, изведнъж ни се струва странно познат. Все едно се знаем отдавна. Все едно го познаваме от години и сме се разделили с него вчера. И изведнъж усещаме, че този непознат човек ни е странно близък. И нямаме обяснение защо е така. Или четейки нещо, изведнъж установяваме, че онзи, който го е написал, говори на "нашия език" и ние сякаш го познаваме. Разпознали сме го по "ключовите думи" в текста, които са отключили в съзнанието ни "спомени за бъдещето". На всяко човешко същество, още преди самото му прераждане, му е вменена програма, която да се отключва чрез "ключови думи", като чрез "код".


Ако не сме готови за такъв тип връзка.


Ако страхът ви ръководи. Ако не сте готови да загубите собствената си идентичност и да се "влеете в общата такава", просто не правете нищо. За да не затормозявате партньора си от този тип връзка. Защото ако той е готов за този тип връзка, а вие не сте, ще се получи "пробив" по веригата. И ако той е по-издигнатата душа /на по-високо ниво - образно казано/ това ще се стовари върху него като бумеранг. И той ще пострада. Не говорим за физическо страдание, а за такова от енергиен тип. Което съответно рефлектира и психически. Това означава, че когато е налице такъв тип връзка, човек трябва да бъде много отговорен. И ако не е готов да преодолее самия себе си - собствените си страхове и съмнения, не бива да започва нищо. За да не навреди на другия партньор. И респективно на самия себе си. Защото се получава една своеобразна рефлексия - когато вредим на честота и вибрация, еднакви на нашата, това се връща като бумеранг върху нас самите. И ние също страдаме.


Принципи по които се ръководи духовната връзка.

Всяко нещо, което е направено от едната духовна половинка, се връща или рефлектира върху другата половинка. Това вероятно изглежда доста объркващо, защото според земните разбирания човек отговаря само за онова, което е извършил самият той. Според космическите разбирания обаче не е така. Ако е реализирана връзка от духовен тип и е получено общото цяло, макар и по хипотетичен начин / без двамата партньори да са се видeли или да са установили непременно физически тип взаимоотношения в реалността на Земята/, отговорността пада върху двамата партньори.


Как да разпознаем духовните връзки.

Човек се чувства щастлив по един особен начин. Не непременно чрез еуфорията, а по-скоро чрез спокойствието и хармонията, които изпитва. У него се появява желание за духовно, емоционално и сексуално споделяне, но придружено с едно постоянно чувство на хармония. Всеки от двамата иска "да сподели " самия себе си по начин, по който не го е правил никога досега. Това е, казват от ИК, все едно така, сякаш другият човек му принадлежи по някакъв странен начин. И тогава открива любовта, но не я запазва за себе си, а започва да я раздава на другите хора. Докосването до неговата духовна половинка го е направило добър, щедър, прекрасен. И човек осъзнава едно: че любовта му към другия човек съществува по начин, който я прави неунищожима, защото тя вече е част от божественото. И няма значение дали ще бъде декларирана или не, защото тя ще продължава да съществува. Тя ще е енергия, която ще помага на другия човек по пътя му и ще го крепи. Защото и двамата ще са осъзнали едно: че онова, което се е случило помежду им, не струва пари и не робува на интереси. То е безкористно. И даже да следва смърт или раздяла, нищо няма да се промени. Любовта ще остане. Тя ще претърпи някаква метаморфоза, но ще я има. Защото тя е най-важното нещо на този свят. И на тези двама души им е било "дадено" да получат любов в този им живот. И те са я получили по най-съвършения начин - чрез типа духовна връзка, при която човек се докосва до божественото. След преживяване на подобен тип връзка или докосване, всеки от двамата установява, че е на друга честота и вибрация. Разбира, че може да обича другия човек по толкова други начини. Може да е мислено с него и да го подкрепя. Може да излъчва любов и да стига до него по неведоми пътища.


Когато "докосването" се осъществи, нито една от двете души вече не е същата. Получава се една обща честота и вибрация, при която "енергията" получена от докосването, се разделя на две - като при скачените съдове, и двете души се усещат хармонично известно време. През това време, което не би могло да се дефинира точно какъв период ще бъде - година, месец, ден..., другата - "по-изостаналата душа", ще разбере нещо важно: как би се чувствала на по-висока честота и вибрация, ако избере тази душа /по-напредналата/ за спътник. И, естествено, да реши какво да прави. Дали да се стреми към усъвършенстване като сподели себе си и пътя си с тази душа, или да се откаже."Узряването" на "по-изостаналата" душа може да отнеме доста дълго време - понякога цял човешки живот, а понякога може той да не стигне.По този начин на Земята се залагат и "духовните" общности. Няколко по-напреднали души събират около себе си "кръг" от хора, които имат чисто духовни интереси и "се грижат" за тях. "Грижата" се състои в това да им помагат, като ги направляват по правилния път на развитие и усъвършенстване. Вероятно за в бъдеще ще се разчита все повече и повече на тези духовни общности, тъй като чрез тях душата по естествен път се учи и усъвършенства. И това е начинът всички души, които имат желание нещо да направят за себе си, да го направят. Така че елементът "принуда" е изцяло игнориран и това е най-важното.


  

 :)
« Последна редакция: Ноември 06, 2006, 04:15:14 am от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

milenski

 • Гост
Re: Духовните връзки
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2006, 12:23:32 pm »
Много съжалявам, че в случая ще изиграя ролята на "трола", ама това съвсем искрено ме разсмя :))))

Особено началото, където се описва що е туй и как да го разпознаем. Ами, това описание съответства едно към едно на симптомите на влюбването. И ако е вярно това, което пише авторката, значи всичките ми гаджета са ми били духовни половинки. Еми, нема как, така си мисля аз :)))

Цитат
Как да разпознаем духовна връзка.

Срещате някого, който буквално разтърсва цялото ви "същество". Който обсебва мислите и чувствата ви. Който ви кара непрекъснато да се стремите към него. За когото страдате невъобразимо, ако не го чуете, не го видите, не го докоснете. Боли ли ви душата, когато мислите за този човек? Получава ли се "неистов" стремеж към някой, който ви е напълно непознат? Имате ли чувството, че всеки момент "ще се разградите" вътрешно.

Да, да, да, даааа!!! Случвало ми се еее!!! Към стотина пъти :))))

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Духовните връзки
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2006, 13:08:59 pm »
Lampyriduuus,  давай и аз имам към токова, ами фен клуб,
Много съжалявам, че в случая ще изиграя ролята на "трола", ама това съвсем искрено ме разсмя :))))

Особено началото, където се описва що е туй и как да го разпознаем. Ами, това описание съответства едно към едно на симптомите на влюбването. И ако е вярно това, което пише авторката, значи всичките ми гаджета са ми били духовни половинки. Еми, нема как, така си мисля аз :)))

Цитат
Как да разпознаем духовна връзка.

Срещате някого, който буквално разтърсва цялото ви "същество". Който обсебва мислите и чувствата ви. Който ви кара непрекъснато да се стремите към него. За когото страдате невъобразимо, ако не го чуете, не го видите, не го докоснете. Боли ли ви душата, когато мислите за този човек? Получава ли се "неистов" стремеж към някой, който ви е напълно непознат? Имате ли чувството, че всеки момент "ще се разградите" вътрешно.

Да, да, да, даааа!!! Случвало ми се еее!!! Към стотина пъти :))))

Lampyridus,за рекламации - към авторката ;) ))  А, иначе едва ли някой от нас е бил отминат от такива бури, формирайте си фен-клубове :P :)))) ;D
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Духовните връзки
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2006, 17:11:40 pm »
Специално в тази книга под "духовни връзки" се разбира нещо различно от общоприетото схващане, което е много по-общо. Тук се има предвид връзка между души-близнаци.  ;)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Духовните връзки
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2006, 17:19:52 pm »
Гълъбина Лозанова
 2006/10/18   


Горния откъс прекалено много прилича на началото на едноименната книга на Диляна Герганска, която имам и съм чел, за да е на Гълъбина Лозанова  ;D:
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=11831&PHPSESSID=d8ce9f868e890fad6900a13bdd036bfb
http://www.spiralata.net/kn_bul/diliana.zip

Tangrata

 • Гост
Re: Духовните връзки
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2006, 17:36:03 pm »

Lampyridus,за рекламации - към авторката ;) ))  А, иначе едва ли някой от нас е бил отминат от такива бури, формирайте си фен-клубове :P :)))) ;D
Е ти още малко ще ни пратиш да спорим със стената. Щом си го цитирала тук, значи си съгласна с това, и това изразява мнението ти, а и обикновено във форумите се водят дискусии между участниците в темата. Това им е една от основните цели.

Не виждам това :
Цитат
Особено началото, където се описва що е туй и как да го разпознаем. Ами, това описание съответства едно към едно на симптомите на влюбването.
как противоречи на това :
Цитат
Специално в тази книга под "духовни връзки" се разбира нещо различно от общоприетото схващане, което е много по-общо. Тук се има предвид връзка между души-близнаци.

Все едно да даваш описание, за да се разпознае болид от Формула едно, и в него да описваш стандартното за една бърза кола - че има 4 гуми, двигател, усещането и тръпката, когато караш бързо и т.н.
Но едно ферари с цвят червен отговаря и то на описанието, но не е Формула ...


Също така не виждам защо се омесват духовните връзки между двама, с духовните общности. Паралел, който не ми харесва.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Духовните връзки
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2006, 17:37:41 pm »
Абсолютно съм съгласна ! :)
Напълно съм съгласна с теб, Xpuctoc Muxaul,  както я намерих в сайта, така я поместих тук, но като такава вероятно е изплагиатствана от книгата за която говориш и е присвоена под чуждо име.. Вече няколко пъти забелязвам такова нещо и с други материали на които съм попадала и на които зная авторите. Явно някои хора не се срамуват да слагат собственото си име под чужд труд  :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Духовните връзки
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2006, 18:03:18 pm »
Е ти още малко ще ни пратиш да спорим със стената. Щом си го цитирала тук, значи си съгласна с това, и това изразява мнението ти, а и обикновено във форумите се водят дискусии между участниците в темата. Това им е една от основните цели.

Не пращам никого никъде, бе Танграта :)  Всеки има право според начина си на мислене, чувство за хумор, моментно настроение, желание за спор или  детайлизиране,  да вземе каквото си иска отношение. На мен ми се стори интересно и реших да го поместя, а всеки може да си реагира както желае. Я погледни всички теми, които се пускат, мислиш ли че всяка отразява и ангажира непременно лично отношение и то на подкрепа, не съм съгласна,  това не е задължително. Ти си казваш твоето лично виждане, а всеки, който иска да ти опонира или подкрепи ще отговори.  Аз не съм задължена да го правя. :) Пък и във всяка статия, която не е документ  и фактическа новина има място за съмнение в едно или друго твърдение. Това е езотериката - никога нищо не е сигурно на 100% - поле за разсъждения има винаги    :)  ;D
« Последна редакция: Ноември 05, 2006, 18:05:53 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Tangrata

 • Гост
Re: Духовните връзки
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2006, 18:08:22 pm »
ДУХОВНИТЕ ВРЪЗКИ

Принципи по които се ръководи духовната връзка.

Всяко нещо, което е направено от едната духовна половинка, се връща или рефлектира върху другата половинка. Това вероятно изглежда доста объркващо, защото според земните разбирания човек отговаря само за онова, което е извършил самият той. Според космическите разбирания обаче не е така. Ако е реализирана връзка от духовен тип и е получено общото цяло, макар и по хипотетичен начин / без двамата партньори да са се видeли или да са установили непременно физически тип взаимоотношения в реалността на Земята/, отговорността пада върху двамата партньори.


А знаете ли, че има хора, не енергийни вампири (по точно не само),
а кармени вампири. Сближавате се, мислиш си, че сте родени един за друг, и сте духовни половинки, и тн и тн. Но какво се оказва ...
Те са играели театър, престрували са се, а целта е да ги обикнеш силно и искрено, да започнеш да страдаш заради тях, и заради нещата, които вече са направили. След това ти казват "чао", и си намират нов. А ти продължаваш да страдаш, и да им изкупваш кармата, и ако не се освестиш, може да го правиш с години след като сте се разделили, и да продължаваш да чувстваш тази "духовна" връзка.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Духовните връзки
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2006, 18:30:03 pm »
Това е много гнусно, опасно и тъжно. Все пак не вярвам в кармата. Моите ртазбирания са изградени на основите на Библията и това ме прави скептична по отношение на идеята, че мога да бъда жертва от такъв характер. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Духовните връзки
« Отговор #10 -: Ноември 05, 2006, 19:14:31 pm »
Гълъбина Лозанова
 2006/10/18   


Горния откъс прекалено много прилича на началото на едноименната книга на Диляна Герганска, която имам и съм чел, за да е на Гълъбина Лозанова  ;D:
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=11831&PHPSESSID=d8ce9f868e890fad6900a13bdd036bfb
http://www.spiralata.net/kn_bul/diliana.zip

Ставаш все по добър в откритието на преписани материали

Дъвиан

 • Гост
Re: Духовните връзки
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2006, 19:46:00 pm »
На мен ми се стори интересно и реших да го поместя, а всеки може да си реагира както желае. Я погледни всички теми, които се пускат, мислиш ли че всяка отразява и ангажира непременно лично отношение и то на подкрепа, не съм съгласна,  това не е задължително.

Само искам да спомена, че според мен всеки, който пуска дадена тема, трябва да има отношение към нея, най-малкото ако е езотерична или философска, трябва да има дори едно специфично любовно отношение към нея - така темата става по-значима и натоварена със смисъл и чувство. Аз, лично, към всичките теми, които съм пуснал, а те са 27 досега, имам някакво отношение, то и затова съм ги пуснал. Иначе всеки може да копира нещо и да го напуска тук и да имаме стотици теми, стотици писания и стотици мнения на различни хора и различни умове, и умници... Иначе не мисля, че някой съзнателно би пуснал нещо, за което се знае, че е от някой друг. Може би е забравено да се посоче автора. И тук, в този форум, не малко хора са правили точно така и модераторите са ги предупреждавали.

А колкото до темата мисля, че текста е хубав, написан е с положителна умисъл и трябва да видим хубавото в него. Разликата между духовна и любовна връзка е интересна за пре и о-смисляне. Някой път може да си поговорим. :P ;D
« Последна редакция: Ноември 05, 2006, 20:14:48 pm от Дъвиан »

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Духовните връзки
« Отговор #12 -: Ноември 05, 2006, 21:20:27 pm »
Днес май получих доста упреци, че не взимам отношение по темата че не съм дала източник, което не е вярно - името на подписалия се за мен е равнозначно на автор, а дали е така, той си носи отговорност. Между другото, не ми се занимава, но още сега мога да приложа доста теми пуснати във форума без цитиран източник, аз винаги се старая да правя това.

По въпроса за личното отношение, ами,  да,  исках да се въздържа, но сега ще кажа, че аз виждам разлика от обикновено плътско влюбване и привличан,  и духовно такова. Защото едното изключва дори познанство очи в очи, а само обмен на мисли, разбирания, енергии и чиста духовна симпатия, която наистина може да прерасне в ураган от чувства и един духовен стремеж да бъдеш едно единно цяло с непознатия от физическа  гледна точка човек. На изключително духовно и необяснимо за мен ниво се развива някакво красиво привличане и това е много по-прекрасно от обикновенното общуване лице в лице, което не изключва разбира се и познанство. Когато нещата са извън времето, разстоянията и дори почти нищо да не знаеш за човека с когото си усетил този вътрешен импулс, самата душевна нагласа е бързо развиваща се близост и усещане, че винаги си търсил точно този човек,  или просто точно такова общуване, на такова ниво. Като че ли се удовлетворява някаква потребност на душата, да се усети допълнена.
Аз не съм преживяла сто такива духовни състояния, а само едно, но то е най-красивото  и странно нещо, което съм преживявала въобще.

 :)
« Последна редакция: Ноември 05, 2006, 21:21:13 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Духовните връзки
« Отговор #13 -: Ноември 05, 2006, 21:43:35 pm »
Въпросният тип "духовна връзка" в най-добрия случай може да се случи на човек САМО веднъж в даден живот. Най-често ИЗОБЩО не се случва, не е задължително да ви се случи. Това е основната разлика от всякакви други типове "духовни връзки". Разликата между връзка с "душа-близнак" и любовна връзка е, че първата включва втората и е много повече от нея. Ако искате да научите повече прочетете въпросната книга, защото информацията за тези връзки е доста оскъдна, поне на български. Книгата според мен се отнася към ченълингите, споменава се за информационен канал, който диктува и отговаря. Този тип връзки са възможно най-дълбоките и силни връзки между хора, не подлежат на никакъв тип управление, прогнозиране и прочие. Дори е невъзможно двамата да имат защита един от друг, в случай, че решат да си правят мръсно в енергиен план. Един от хубавите филми по темата е "What Dreams May Come".  :)

goetschl

 • Гост
Re: Духовните връзки
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2006, 11:05:26 am »
Здравейте. Аз съм новичка тук и разглеждах много по темите. Но дебюта ми май ще е в тази :)
Та искам да споделя съвсем общо за духовните връзки, опита ми и гледната ми точка. Малко си мисля, че не разграничихме любовната духовна връзка от тази, в която пак има обич, но не такава, каквато има между мъжа и жената. Не искам да вдигам кръгозора ни чак до пола на душите и от къде са се взели... Но вярвам, че по-важните хора в живота на човек, макар и да не си спомняме са души от предишните му животи и те са тясно свързани с него по един или друг начин. В този смисъл, когато срещнем някой нов човек, който си "спомняме", наистина имаме чувството, че го познаваме, че сме го виждали, познаваме и т.н. Усещаме се като души, по различен начин, усещаме си аурите и излъчването.. Но не е задължително това да са отношения между мъж и жена. Аз лично съм имала подобни запознансва, а и познанства до ден днешен и не е ималко връзка между това човек дали е мъж или жена. Естесвено, като казвам това, не влагам отношения като секс и тн, които във вторите случаи се изразяват чрез невероятно напасване и баланс между двата индивида. Тогава самия допир и топлина, излъчвана от противоположния пол са много по-различни от нормалните, човек изпитва цялост, завършеност и спокойствие. Хората се усещат от разтояние (всички знаем какво е разстоянието на практика за душата), когато са неразположени - здравословно или по всякакъв друг начин, когато са притеснени, щастливи или нещо друго.... Дори и лъжата :) Но усещането е прекрасно...

Идеята ми беше, че не е задължително да се случи само веднъж, защото ние не сме живяли веднъж, нито сме се виждали само с един човек=душа през миналите си странствания. Така че няма и логика да е само с един човек или веднъж :)

Та, това е моето разбиране, синтезирано и нахвърляно за духовните връзки :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27