Автор Тема: За душата - четиво за Victoriousknight  (Прочетена 1606 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iinn

  • Гост
За душата - четиво за Victoriousknight
« -: Октомври 06, 2006, 22:38:36 pm »
Victoriousknight, в еволюцията на всяка душа идва момент, в който главната грижа вече не е оцеляването на физическото тяло, а развитието на духа, не постигането на светски успех, а самоосъзнаването.
В известен смисъл това е доста опасен период (особено в началото), защото от  същество, обитаващо тялото, вече знаеш, че си именно това: същество в тяло, а не тяло-същество. На този етап, преди да си постигнал зрялост в тази гледна точка, често  получаваш  усещането на незаинтересованост и безотговорност към нуждите на тялото си - душата е толкова развълнувана, че най-после е открита!
Мисълта изоставя тялото и всички въпроси, които го засягат. Всичко бива игнорирано. Връзките ти  с хората са оставени настрана и си  насочил цялото си внимание към душата.
Това може да доведе до значителна лична криза във всекидневния ти живот, въпреки че умът ти не възприема никаква болка. Той просто е изпълнен с блаженство. Хората казват, че си си „загубил ума" - и в определен смисъл това може би е вярно.
Victoriousknight, откриването на истината, че животът ти  няма нищо общо с тялото, може да наруши равновесието в обратната посока.
Ти си същество, съставено от три части: тяло, разум и дух. Винаги ще си останеш същество от три части, а не само докато живееш на Земята!
Някои изказват хипотезата, че след смъртта тялото и разумът биват изоставени. Тялото и разумът не се изоставят. Тялото променя формата си, изоставяйки най-плътната си част, но запазвайки винаги най-външната си обвивка. Разумът (да не бъде объркван с мозъка) също продължава с теб, присъединявайки се към душата и тялото като една енергийна маса с три аспекта.
Ако някога решиш да се върнеш към тази възможност за изживяване, която се нарича „земен живот", божественото ти същество отново ще раздели истинското себе си на т. нар. части: тяло, разум и дух. В действителност ти си една енергия, но с три различни характеристики.
Когато предприемеш живот в ново физическо тяло тук на Земята, етеричното ти тяло (както някои са му дали име) понижава вибрациите си - забавя се от вибрация, която е толкова бърза, че чак е невидима, до вибрация със скорост, която създава маса и материя. Тази материя е творение на чиста мисъл - работа на разума ти, на аспекта на висшия разум от твоето същество с три части.
Тази материя е сгъстяване на милиони и милиарди различни енергийни единици в една гигантска маса, контролирана от ума... ти действително си главният ум!
След като тези енергийни единици изразходват енергията си, тялото ги изхвърля, докато съзнанието създава следващите. Съзнанието ги създава от непрекъснатата мисъл „Кой Си Ти"! Етеричното тяло „хваща" мисълта така да се каже, намалява вибрациите на новите енергийни единици ("кристализира" ги в известен смисъл) и те стават материя - новата материя, която те изгражда. По този начин всяка клетка на тялото ти се сменя всеки няколко години. Ти съвсем буквално не си същият, който си бил преди няколко години.
Ако мислиш за отмъщение (или изпитваш непрестанен яд, омраза и отрицание), тялото ти ще ги материализира. Хората ще виждат отрицанието и  ще казват: „Какво се е случило?" Те няма да знаят колко точно поставят въпроса.
Душата наблюдава разиграването на цялата тази драма година след година, месец след месец, ден след ден, час след час и винаги запазва Истината за теб. Никога не забравя главния чертеж, оригиналния план, първоначалната идея, творческата мисъл. Работата й е да ти напомня, така че ти да можеш отново да си спомниш Кой Си и тогава да избереш Кой Би Желал Да Бъдеш сега.
По този начин цикълът на сътворяване и изживяване, представа и осъществяване, знание и израстване в неизвестното продължава сега и завинаги. ;)
« Последна редакция: Октомври 07, 2006, 00:53:02 am от Horus »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27