Друго обаче ми е по-чудно. От какъв зор Папа Бенедикт XVI /Йозеф Ратцингер/ реши ни в клин, ни в ръкав да се оттегли от поста си баш в края на февруари. Нито се е чуло да е болен, нито някакви чак толкоз необичайни скандали са ставали във Ватикана.
-Не ща, вика, да съм вече наместник на Бога, омръзна ми, ще си почивам, все едно до сега е жънал и копал. На практика, предшественика му Йоан Павел II до последно се мотаеше по целия свят, дори след като не можеше и да ходи. Чак до Пловдив се разходи та му се и кланяха нашите 'православни' управници, ама това е друга тема.
Но не се отказа човека, до последно си гледаше задълженията, а на бай Йосиф за нема и 6 годинки му дотежа, та направи прецедент в историята.
Намирисва цялата работа, ама надали ще да е щото бърза да дойде свършека на света.
Всъщност аз периодично съм попадал на статии за него, че не е добре със здравето. Но както каза и Йоан Павел II беше доста болен, но остана до края. Даже ако не се лъжа, Бенедикт е вторият в историята, който сдава поста не поради смъртта си. Иначе този Бенедикт никога не ми е бил симпатичен. Нещо в самия израз на лицето му не е наред... Не знам само на мен ли така ми изглежда, или?!? Колкото до пророчеството - ако човекът, "предрекъл" тези неща не е живял в последните 15-тина год. на 20-ти век и началото на 21-ви, наистина може тръпки да те побият. Дори и да беше познал само имената, пак щеше да си е повод за дълбок размисъл. Не става дума за двама или трима, че да го помислим за случайност...
ПП: Не съм отварял линковете в темата. По-късно ще ги прегледам. Ако в някой от тях има неопровержими доказателства за това, кой наистина е направил тези предсказания, моля за извинение за лекият ми скептицизъм.