Eon, прав си, но и не е съвсем така. Защото ако не ти идва отвътре да живееш по определен начин, това влиза в разрез със същността ти и оттам нататък всичко е лицемерие дори пред самия себе си. В религиозните общности се стремят към "дресиране" на човек, поставяйки му нещо като усмирителна риза, към която да привикне и после като му я махнат, вече да има създадени нещо като условни рефлекси и автоцензура. Да, ама не става така. Всичко, което се прави насила дори от самия човек срещу себе си, рано или късно намира начин да избие и то избива много грозно и в много неподходящ и неочакван момент. И всичко лъсва и става ясно, че на практика нищо не е преодоляно, а само добре замаскирано. Всеки сам е отговорен за собственото си развитие и нищо не бива да се прави насила, нито да се разчита някой друг да го направи вместо нас.
В случая, не виждам как някой друг може да ни вдигне вибрациите, след като това е резултат от вътрешното ни развитие, а не нечия чужда воля. Също така не мисля, че като си вдигна вибрациите, ще се затръшкам заради греховете си от предишни животи или от настоящия дори поради простия факт, че ако вече не съм се отърсила от тях, не мога да си вдигна вибрациите. Зависимостта е малко наобратно, да ме прощава Тина. И още нещо - греховете са от света на личностите. Защото личностите разделят света на добро и зло, тъмно и светло, топло и студено, горе и долу, напред и назад и така нататък. Т.е. човек може да "съгреши" само като личност срещу друга личност, а не като душа спрямо душа. Затова и Учителя казва, че нищо не може да опетни човешката душа и тя си тръгва оттук толкова чиста, колкото и е дошла. Затова и смисълът от преражданията ни е не да изкупим някакви измислени грехове, а да припознаем божествената си същност, да си "спомним" кои сме. И се прераждаме толкова пъти, колкото ни е необходимо, за да си спомним. Медитацията е един от пътищата към това спомняне. Но и тя не се удава всекиму - пак е нужно ниво, за да може да бъде постигната. Аз например никога не съм постигала истинско медитативно състояние. Ама и не си давам зор, де. Когато му дойде времето, ще стане почти от само себе си. Колкото до плача... това е един съвсем естествен процес на пречистване при отпушване на енергийни блокажи и преживяване на катарзис.
Допускам, че щом Тина твърди, че може да накара човек да преживее тези симптоми, вероятно е така. Но също така най-вероятно това ще е само имитация, нищо повече.
Всеки истински учител знае, че единственото, което може да направи, е да посочи вратата на ученика си. Но само ученикът може да измине пътя и да мине през нея. Никой не може да го направи вместо него