Автор Тема: Да преминеш през слънчевия портал  (Прочетена 32092 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Re: Да преминеш през слънчевия портал
« Отговор #60 -: Май 18, 2007, 10:59:51 am »
Да задам глупявия си въпрос  ??? Тук сериозно се обсъжда вероятноста за преминаване през този портал,аз обаче искам да питам, след като си повиша вибрацията, и мина през Портала къде ще отида?

Оберон

Аз бих ти предложила тест! Мога да ти повиша вибрациите...ще отидеш във висшето си съзнание и.....

- ще откриеш кой си бил;
- ще откриеш дуалистичната си натура;
- ще плачеш за миналите си грехове;
- ще се молиш за бъдещите си благословии.....

Само смелите го искат!

Нещо ми понамирисва тука на...ве1е не знам и аз на какво:) Това можеш да го направиш и на Земята:) Ако нямам минали грехове, дали ще плача? И ако не го искам, означава ли че съм страхливец:)?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #61 -: Май 18, 2007, 11:08:52 am »
Нещо ми понамирисва тука на...ве1е не знам и аз на какво:) Това можеш да го направиш и на Земята:) Ако нямам минали грехове, дали ще плача? И ако не го искам, означава ли че съм страхливец:)?

:D Прочети степените за посвещение в някой от тайните ордени. Първото изчистване е от личните грехове, а после - степента на светците е страдание за греховете на човечеството и изчистване на човешката карма.

Всъщност като си дигнеш вибрациите първото което чувстваш е неимоверна любов към всичко и всички.... Навремето хипитата са го постигали с наркотици, а сега с медитация.

Eon

• Гост
« Отговор #62 -: Май 18, 2007, 11:10:19 am »
Достатъчно е човек да се отнася добре с другите и ако има възможност да им помага. Останалото: слънчеви портали, 15-ти измерения, медитации и т.н. са според мен езотерични плямпания  laugh

нищо лично просто така мисля :D
« Последна редакция: Май 18, 2007, 11:14:06 am от Eon »

milenski

• Гост
« Отговор #63 -: Май 18, 2007, 12:01:35 pm »
Eon, прав си, но и не е съвсем така. Защото ако не ти идва отвътре да живееш по определен начин, това влиза в разрез със същността ти и оттам нататък всичко е лицемерие дори пред самия себе си. В религиозните общности се стремят към "дресиране" на човек, поставяйки му нещо като усмирителна риза, към която да привикне и после като му я махнат, вече да има създадени нещо като условни рефлекси и автоцензура. Да, ама не става така. Всичко, което се прави насила дори от самия човек срещу себе си, рано или късно намира начин да избие и то избива много грозно и в много неподходящ и неочакван момент. И всичко лъсва и става ясно, че на практика нищо не е преодоляно, а само добре замаскирано. Всеки сам е отговорен за собственото си развитие и нищо не бива да се прави насила, нито да се разчита някой друг да го направи вместо нас.
В случая, не виждам как някой друг може да ни вдигне вибрациите, след като това е резултат от вътрешното ни развитие, а не нечия чужда воля. Също така не мисля, че като си вдигна вибрациите, ще се затръшкам заради греховете си от предишни животи или от настоящия дори поради простия факт, че ако вече не съм се отърсила от тях, не мога да си вдигна вибрациите. Зависимостта е малко наобратно, да ме прощава Тина. И още нещо - греховете са от света на личностите. Защото личностите разделят света на добро и зло, тъмно и светло, топло и студено, горе и долу, напред и назад и така нататък. Т.е. човек може да "съгреши" само като личност срещу друга личност, а не като душа спрямо душа. Затова и Учителя казва, че нищо не може да опетни човешката душа и тя си тръгва оттук толкова чиста, колкото и е дошла. Затова и смисълът от преражданията ни е не да изкупим някакви измислени грехове, а да припознаем божествената си същност, да си "спомним" кои сме. И се прераждаме толкова пъти, колкото ни е необходимо, за да си спомним. Медитацията е един от пътищата към това спомняне. Но и тя не се удава всекиму - пак е нужно ниво, за да може да бъде постигната. Аз например никога не съм постигала истинско медитативно състояние. Ама и не си давам зор, де. Когато му дойде времето, ще стане почти от само себе си. Колкото до плача... това е един съвсем естествен процес на пречистване при отпушване на енергийни блокажи и преживяване на катарзис.
Допускам, че щом Тина твърди, че може да накара човек да преживее тези симптоми, вероятно е така. Но също така най-вероятно това ще е само имитация, нищо повече.
Всеки истински учител знае, че единственото, което може да направи, е да посочи вратата на ученика си. Но само ученикът може да измине пътя и да мине през нея. Никой не може да го направи вместо него  :)

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #64 -: Май 18, 2007, 15:18:34 pm »
Всъщност като си дигнеш вибрациите първото което чувстваш е неимоверна любов към всичко и всички....
;) всичко и всички  - това е същността  :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #65 -: Май 19, 2007, 06:20:30 am »
Добро изказване, Lampyridus photuris. Малко бях позагубил вяра в дъновистите.
 ;)
Все едно аз съм го писал
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #66 -: Май 19, 2007, 10:53:58 am »
Да - има начини за сваляне на вибрациите както и за вдигането им. Като се оставят настрана методите, човек САМ трябва да реагира на промените - добри и лоши. Разбира се, че оператора не може да разреши психичните проблеми и дилеми на пациента / ученика.

Аз наистина описах само някои от симптомите които общо взето се преживяват от повечето.

Свалянето на вибрациите обаче имат определено няколко симптома, които са универсални - депресия, неврастения и мисли за самоубийство.

Вирусите например, които имат много по ниски вибрации от човека свалят нашите собствени - включително и ваксините. Микровълновите честоти както и военните (Хаарп например) - също. 

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #67 -: Май 19, 2007, 11:27:54 am »
.............................................................
- ще откриеш кой си бил;
- ще откриеш дуалистичната си натура;
- ще плачеш за миналите си грехове;
- ще се молиш за бъдещите си благословии.....

Горното което написах е част от пречиствателния процес. Затова навремето хората които са тръгвали по пътя на достигане на невидимите светове са се затваряли в манастири / храмове в древността. Бръснели са си главите за да поемат енергия от околния свят която да им нарушава концентрацията.

Например прекрасен пример за съзнателно повишаване на вибрациите и влизане във висшите светове са нестинарите!

Но няма магическа пръчка като минаване под дъгата или през слънчев портал и .... Хоп! Престо! - ние сме нови същества с ангелски вибрации!  ;)

Всяка лоша мисъл или вина връща обратно вибрациите на по-ниски честоти, затова първото което се изпитва е непреодолимо чувство на вина. Човек може да се разплачи и за животинка която е наранил в миналото. В литературата има примери на военни или престъпници които са влизали в манастири и почти са полудявали. Това е заради изчиствателния процес.

Например хора като Майка Тереза или други светци и мирови учители вибрират толкова високо, че те поемат част от вината на човечеството. В този смисъл Исус е поел вината ни и е трябвало да умре за да умре и вината и болката.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
« Отговор #68 -: Май 19, 2007, 11:39:48 am »
        Хора от всички векове са говорили за непознатото и най-вече, опитвали са да го достигнат...Резултатът сме ние, опитващите същото и пак ... и пак  ;)

Нестинар може да е всеки, но се е превърнало в "професия"за упражняващия го...Същото е с монасите дето се затварят високо на планина... Всички тези хорица -движени от своето желание, разделят света на добър и лош и по този начин влизат в конфликт със самия живот.

"Всяка лоша мисъл или вина връща обратно вибрациите на по-ниски честоти, затова първото което се изпитва е непреодолимо чувство на вина."  И какво ? Ще си играем на добра и лоша мисъл...Това е най-голямата измама.

"Исус е поел вината ни и е трябвало да умре за да умре и вината и болката" - Това е много интересна теория :) Ти била ли си там , или пък световните агенции отразили ли са събитието с техните камери ? Както знаем дори сега може да стане някоя илюминатска измама. По скоро хитрата мисъл стои в основата на тези идеи и като минат няколко хилядолетия - хоп ТОВА Е ТАКА!!!!! Кой си ти, че да се усъмниш а ???

Любовта е отговора :) ( при нея няма трябва и не трябва, нито дори добро или пък...тя е :)
« Последна редакция: Май 19, 2007, 11:42:58 am от moridin »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #69 -: Май 19, 2007, 11:53:23 am »
Именно !!!
Христос е умрял най-вече заради своята любов. И точно чрез Любовта е преминал през Слънчевия портал ...

:)
musica universalis

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
« Отговор #70 -: Май 20, 2007, 10:47:12 am »

Можеш ли да опиташ тези две идеи да ги погледнеш и да видиш какво са ?

"Христос е умрял най-вече заради своята любов" - не е проверено и не се знае...

"И точно чрез Любовта е преминал през Слънчевия портал ... " - това още повече.

Кой е виждал слънчевия портал ? Ама лично  ;) Щото другото и аз го мога - този умрял заради любовта , а пък онзи ми го каза, а пък трети подочул, че е възможно... :)

milenski

• Гост
« Отговор #71 -: Май 20, 2007, 12:21:18 pm »
Тина, би ли уточнила какво имаш предвид под "дуалистична натура"? Или може би по-точно за коя натура говориш?
Защото същността ни не е дуалистична, напротив. Дълбоко в същността си ние сме едно с всичко. После настъпва дуализмът, когато започнем да мислим и да обличаме мислите си в думи и понятия. Тогава настъпва разделението, отделянето и объркването. И това е най-тежкият дуализъм - илюзията, че сме отделни същества, която скрива същността ни като единно и завършено цяло. Оттам тръгват всички противоречия, към които се добавя и мисловния модел на социума, чието съществуване зависи точно от разделението, макар привидно да изглежда обратното.

Колкото до Христовата (само)жертва, едва ли обърканият ни противоречив ум е способен да проумее и да вкара в рамките на логиката тази идея. Дали и как точно се е случило, никой не може да претендира да знае. От нас се иска само поне да се опитаме да разберем, но ето че вече 2000 години човечеството демонстрира точно обратното.

Танграта, не съм дъновист. Изобщо никаква не съм. От всичко съм си взела по нещо и за мен това е верният път. Всяко затваряне в някаква религиозна или духовна общност рано или късно започва да спъва развитието. Беше време, когато много четях Беинса Дуно. Тогава неговите думи ми бяха нужни. Запомнила съм някои неща, които тогава не разбрах, но някак са ми се запечатали. Сега започнах да ги разбирам  :)

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #72 -: Май 20, 2007, 23:56:01 pm »
Тина, би ли уточнила какво имаш предвид под "дуалистична натура"?

Нашия три-измерен свят е дуалистичен - северен и южен полюс, положителни и отрицателни йони, мъже и жени, добро и лошо, Бог и Сатана, Болка и Радост, нощ и ден, раждане и смърт, материя и анти-материя.....

Да изреждам ли още? Това имам впредвид!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #73 -: Май 21, 2007, 19:57:10 pm »
Дуалистичен е само ако го разглеждаш като такъв иначе...Пролет-лято-есен-зима-пролет...раждане-живот-смърт-раждане,материя-анти--материя-енергия-материя
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #74 -: Май 31, 2007, 00:34:01 am »
Дуалистичен е само ако го разглеждаш като такъв иначе...Пролет-лято-есен-зима-пролет...раждане-живот-смърт-раждане,материя-анти--материя-енергия-материя
е да но в тази периодичност няма нищо дуалистично. няма и нищо дуалистично в топло-студено също ако имаш правилната мисловна настройка да мислиш в спектър, а не по линия, т.е. 10 градуса са студено по отношение на 30, но са топло по отношение на -50. дуалистичността изчезва, когато започнеш да възприемаш нещата от гледна точка на правилно и неправилно за твоето развитие и от гледна точка на техните последствия, а не на твоята оценка. защото днес едно нещо е добро за теб и ти помага, а утре не. ще осъдиш ли довчерашния си помощник като лош, след като те е довел една крачка по-напред?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27