Ама ти фанатик си бил даже а?

Според теб няма Бог, но "заблудените" като мен, нямаме право даже да изберем в какво да се "заблудим"?!
За мен нещата са много прости. Или господ съществува и следователно е казал тези думи така както ги виждате на своите пророци или последните са теглили една весела лъжа.
Или/или е мисленето на машините. Светът е малко по-сложен.
Това, че ти поставяш условия (при това доста странни) не само не доказва предположенията ти, напротив - прави мен още по-вярващ в Бог. Благодаря ти за което.
Може и да не са излъгали нарочно, а просто да са халюцинирали.
И аз се надявам, че не го правиш умишлено това нещо. Иначе поне тук сме на близки позиции - и двамата не харесваме Вехтия завет на юдеите.
За съжаление ние не приемаме нито едното нито другото , защото и двете тези са прекалено неудобни. Или трябва да се избием (не само заради този параграф, ами и много други) или да признаете, че религията е приказка.
Като за начало, ако мога да попирам - кои сте вие, нали за някакви "ние" пишеш?
И пак с това машинно мислене, много е вредно. Религията не е приказка, а оръжие на Луцифер за създавана на лъжлива духовност, заместваща истинската.
Другата ръка на дявола пък, Антихриста, иска изобщо да бъдем материалиси.
Може да изпишете хиляди постове за това как господ е имал всъщност нещо друго предвид или по-популярното - старият завет не бил за нас.
Всъщност не е по-популярната версия това, че "не е за нас" Старият завет. Или може би не знаеш каква държава е България и каква е официалната религия в нея. Отново пишеш някакви абсурдни твърдения.
Половината книга не е никаква свята книга така както половината истина си е чиста лъжа.
Кефиш чак с тези манипулации дето ги пробваш. Много ми хареса тази полемика!
Значи... Хем смяташ, че Бог няма и цялата книга е лъжа, хем ако отделим юдеите от Христовия завет - става лъжа?! Нали беше лъжа на първо време? Или си доволен, ако или вярваме във Вехтия завет, или станем материалисти?
Още повече, че Святата книга ан Богомилите е точно това - четирите Евангелия + Откровение.
Да вярваш избирателно само в удобните моменти не е никаква вяра.
Чакай малко бе момче

Ти нали не вярваш? От къде тогава знаеш какво е вяра изобщо? Това е типично за Ариман - вкарване в машинни постановки - "или/или", "така е по правилник", "няма средно положение".