Автор Тема: Съботяни???  (Прочетена 45675 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Отг: Съботяни???
« Отговор #45 -: Август 10, 2006, 17:14:09 pm »
ооо това ще е грубо да се види
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
« Отговор #46 -: Август 10, 2006, 17:47:10 pm »
И с какво е виновен някой който не приема еврейския бог?

Ако става въпрос само да приемане или не, едва ли всичко би се случило по описания в Библията начин. Но непознаването на Бога оставило езичниците в ръцете на Сатана. вършили са се ужасяващи неща като принасяне на човешки жертви и прекарване на деца през огън. Точно поради такива причини Бог е заповядвал унищожението на подобни племена.

ochakvane

• Гост
« Отговор #47 -: Август 10, 2006, 17:50:08 pm »
Гил, ти виждал ли си как спорят адвентист и петдесятник:))? Мое се спукаш от смях. Една вяра, един Бог, едни идеи, една история, обаче спорят яко:) Представи си адвентист, петдесятник, католик, протестант, евреин и арменец....да няма наблизо ножове, щото поне 2 ще дадат фира :)))
Всъщност, какво е толкова интересно? Адвентистите приематизцяло Библията. Останалите отхвърлят нещо от нея. Представи си, че си математик и трябва да говориш с различни математически общества. Но едни от тях отхвърлят събирането, други умножението и така нататък. Какъв разговор ще бъде?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #48 -: Август 10, 2006, 17:51:08 pm »
Ако става въпрос само да приемане или не, едва ли всичко би се случило по описания в Библията начин. Но непознаването на Бога оставило езичниците в ръцете на Сатана. вършили са се ужасяващи неща като принасяне на човешки жертви и прекарване на деца през огън. Точно поради такива причини Бог е заповядвал унищожението на подобни племена.
Единствено следовниците на Баал са принасяли деца в жертва.И повечето от тях са били с евреиски произход.
 А е тъпо да се твърди че езичниците са подвластни на Сатаната.Ако беше така християнството нямаше да открадне всичко от тях...А нали Бог беше милостив?И една от заповедите му беше "Не убивай"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
« Отговор #49 -: Август 10, 2006, 17:57:04 pm »
Ако ти беше съдия какво щеше да направиш? Да унищожиш сто човека, които принасят човешки жертви, или да ги оставиш през поколенията да не престанат с подобни действия?

Второзаконие 18:10-12  10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
  11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
  12. защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.

Iren

• Гост
« Отговор #50 -: Август 10, 2006, 18:10:35 pm »
Очакване, каква задача си си поставил ? Да евангелизираш форума ли, мисля, че правиш огромна грешка и причиняваш обратен ефект. Един приятелски съвет  ;) : Не е необходимо всички тук да имат твоите разбирания по всички въпроси. По добре чети, и размишлявай и се научи да усещаш  "кое" - "до кога" ;)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #51 -: Август 11, 2006, 00:32:25 am »

"Не е ли съвсем друго да се извършват убийства на невинни хора?"

Кой ще определя кой е невинен и кой трябва да отиде на смърт? Ти ли? Кой си ти, че да съдиш другите? Въобще затвора е по- добрия вариант, защото колкото и да убиваш=екзекутираш, хората ако не разберат сами, че не е правилно това, което правят, винаги ще си има престъпления. Може да постогнеш някакъв ефект, но той няма да е траен.
« Последна редакция: Август 11, 2006, 00:38:01 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

hari

• Гост
« Отговор #52 -: Септември 21, 2006, 01:47:14 am »
абе хора усещате ли се за кви простоии спорите,събота или неделя?
ми аз като работа и двата дена а ?ни при християните ,ни при съботяните...
да се метам от скалата а?ебаси в моито представи поне, Бог е добър и не вервам
да ме прати на кладата щото еди кой си ден от седмицата съм работил,
за да си искарам прехраната...бахти простотията,и за кво
спорите като секи си знае своето,единия вика събота било,предсказанията се сбъдвали
другия вика  събота е еврейска ,сички евреи са лоши,
третия вика извънземните са виновни,
вобще секи си развива некви негови теории и фантазиийки и ги пробутва и на другите
без доказателства без нищо,ей така най па ми е смешно за евреите,щом
нещо има връзка с тех значи е лошо и сатанинско,ок значи в сатаната,тоест Антихриста-Глиста  вярвате
а в Христос не,бил и той гаден евреин и Библията и тя на гадните евреи
 секи си знае неговата теория на изуст и не приема и грам че може нещо да е сбъркал,
щото как са вие сте безгрешни ,не може се объркате,сичко ви е ясно ...
...лудница ,лудница
но времето ше покаже кой крив и кой прав
мене лично ако ме питате бих си почивал секи ден ако можех ,тогава къв ше съм?Седмичник от
църквата на седмочислениците от 3тата седмица на 4тия месец

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #53 -: Септември 23, 2006, 01:29:12 am »
"Работата е за хората, които не могат да ловят риба!"  ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен miamotobg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 175
  • Шинмен Миамото Мусаши
Re: Съботяни???
« Отговор #54 -: Октомври 09, 2006, 16:30:18 pm »
 saturday= Satan's day. Това обяснява всичко, както и поведението на Очакване може би.  8)
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

PREDATOR

• Гост
Re: Отг: Съботяни???
« Отговор #55 -: Октомври 14, 2006, 23:47:52 pm »
абе хора усещате ли се за кви простоии спорите,събота или неделя?
ми аз като работа и двата дена а ?ни при християните ,ни при съботяните...
да се метам от скалата а?ебаси в моито представи поне, Бог е добър и не вервам
да ме прати на кладата щото еди кой си ден от седмицата съм работил,
за да си искарам прехраната...бахти простотията,и за кво
спорите като секи си знае своето,единия вика събота било,предсказанията се сбъдвали
другия вика  събота е еврейска ,сички евреи са лоши,
третия вика извънземните са виновни,
вобще секи си развива некви негови теории и фантазиийки и ги пробутва и на другите
без доказателства без нищо,ей така най па ми е смешно за евреите,щом
нещо има връзка с тех значи е лошо и сатанинско,ок значи в сатаната,тоест Антихриста-Глиста  вярвате
а в Христос не,бил и той гаден евреин и Библията и тя на гадните евреи
 секи си знае неговата теория на изуст и не приема и грам че може нещо да е сбъркал,
щото как са вие сте безгрешни ,не може се объркате,сичко ви е ясно ...
...лудница ,лудница
но времето ше покаже кой крив и кой прав
мене лично ако ме питате бих си почивал секи ден ако можех ,тогава къв ше съм?Седмичник от
църквата на седмочислениците от 3тата седмица на 4тия месец

Най-после,глъдка въздух! Брат, станахме двама. От бая време се мъча да кажа две прости  думи и да ме разберат правилно,ама няма. Никой не чете какво е написал другя,а само спори ,оплюва , всеки прав,а другия крив. Не така бе хора,не с рогата напред. Вярно всеки има мнение,но е редно да уважаваш мнението и на другия,тук е мястото да се извиня ,ако съм обидил или засегнал някой. Между другото Gil-Galadh е може би единствения или един от колцината четящи всичко и това си личи от цитатите му.
 Само ще вметна,а и това го е казал един от апостолите,но ще перефразирам,за да не стана банален - хората слугуваме на максимте не побутвай ,не попипвай ,не вкусвай,грешно е. Нека всеки седне и прочете за съботянте,католциите,протестантите,православни,баптисти,петдесятнци и т.н ,какви са, що са,какво изповядват ,как и да не бърза да дава мнение. Информацията е полезно нещо,но е добре да я ползваш на място и както трябва.В природата на човек е да търси вината другаде,но не и да се вгледа в себе си и да види ,аджеба ,къде е соственото му място в картинката,къде бърка.
  А между другото Христос е имал нещо друго в предвид ,като е отменил съботата,всъщност той не я отменя,а чрез притчи и проповеди иска да каже ,че всеки един ден трябва да е събота,за да не пояснявам направете справка какво е била съботата за евреиите. А това кой крив и кой прав,иде видов ден и ще стане ясно!

anna

• Гост
« Отговор #56 -: Март 31, 2007, 20:58:53 pm »
  Ха! Скоро стана въпрос за един комичен случай с момиче-съботянка! ;D
Било петък. На училище, втора смяна. И познайте какво изръсила:"време е да си вървя,госпожо, защото ние в СЪБОТА не работим!" Още от петък го запразнуват. laugh
Защо не почиваме и ние в петък така? :P

Heinie

• Гост
« Отговор #57 -: Април 01, 2007, 19:06:29 pm »
Повечето малко или повече стари религии не смятат следващия ден от 24:00/00:00 през нощта, а от залез слънце на предния ден.

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 408
Re:Отг: Съботяни???
« Отговор #58 -: Април 16, 2011, 19:47:30 pm »
През средните векове съботният ден се пази от различни реформаторски общества в Европа. Най-известното от тях е движението на валдензите, за което се предполага, че съществува още от апостолските времена. Тези смели реформатори разпространяват евангелието главно в Италия и Франция, особено в Алпите. За разлика от официалните църкви, които се опират на църковните събори и така наречените "църковни отци", валдензите приемат Библията като единствен пътеводител във вярата и живота. Заради това са подложени на жестоки преследвания от католическата църква и нейната инквизиция. През XVI век те се вливат в редиците на реформацията в Германия и Швейцария.
Поради пазенето на съботния ден, на някои места валдензите често са наричани "съботяни". За преследванията, на които са подложени валдензите заради пазенето на съботата, можем да съдим от указа на испанския крал Алфонсо, издаден през 1194 г:
"В името на нашите предци и заради подчинението на заповедите на църквата, ви заповядваме относно еретиците, а именно валдензи, съботяни и тези, които се наричат "бедняците от Лион", и всички останали еретици, да ги изпъдите от лицето на Бога католиците, и да наредите заминаването им извън кралството."
В това, че съботяни и валдензи са едни и същи хора, можем да се убедим от думите на главния идеолог на инквизицията Бернардо Ги в неговото "Ръководство на инквизитора":
"Съботяни е името, дадено на валдензите."

:hi: Да! Днешните “Съботяни“ са наследници на Валдензите.

Повечето малко или повече стари религии не смятат следващия ден от 24:00/00:00 през нощта, а от залез слънце на предния ден.

В древния Израел денят е започвал със залеза на слънцето

Битие1: 5. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.

Левит 23:32. Ще ви бъде събота за почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер да празнувате съботата си.

Има два вида Съботяни 1."Адвентисти от седмия ден" и 2."Адвентисти реформатори" които са по крайни във възгледите си
Защо са съботяни?
Понеже в Библията няма дори и половин дума за промяна на съботата в неделя.
А "Съботяните" признават единствено Библията за неоспорим авторитет.
И десетте заповеди за неоспорим закон и еталон от Бога.

Защо след като сме "Българи" да празнуваме Събота?

Исая 56:
  6. И синовете на другоплеменниците, които са се присъединили към Господа, за да Му служат и да обичат името на Господа, да бъдат Негови раби - всички, които пазят съботата, да я не осквернят и здраво се придържат о завета Ми,
  7. Аз ще заведа на светата Си планина и ще ги възрадвам в Моя дом за молитва: всесъженията им и жертвите им ще бъдат благоприятни върху Моя жертвеник, защото Моят дом ще се нарече молитвен дом за всички народи.

Поради всички тези причини и аз самия съм "Съботянин"  :hi:

Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен Dean

• Четящ
  • *
  • Публикации: 39
Re:Съботяни???
« Отговор #59 -: Април 18, 2011, 20:43:13 pm »
Ти си фундаменталист, приятелю.Чета те и си тежък случай :---
Jensen Ackles acting "Eye of the Tiger" ;D [url=http://www.youtube.com/watch?v=HsyMtYoSkC0&feature=r

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27