Gil-Galadh, съветвам те да спреш с изказвания без покритие в стил 2-ри клас
Кръстът представи си не смуче и не е отрицателен символ, защото на него е разпнат Христос и изразява страданието както мислиш и си "чел" ти.
Кръстът е толкова велик (ако говорим за кръста свързан с Христос, защото по-добре от мен знаеш, че е по-древен символа), именно защото препредава състраданието Христово, което той е изпитвал към хората. Да слезе един Бог в човешко тяло и да умре ДОБРОВОЛНО по един такъв низък начин е репер за висше съзнание и не може да се побере в човешкият ум. Затова и много извънземни ни се чудят как не разбираме какво се е случило на нашата заблудена планета. Имаш ли идея колко карма на Земята е изкупил Христос на кръста? И имаш ли идея ако това не беше станало (с цел баланс и пример за саможертва за по-низшите) къде щяхме да сме сега?
Кръстът е, за да помним. За любовта и състраданието и СТРАДАНИЕТО, КОЕТО ПРЕЧИСТВА! Защо в будизма според теб страданието и състраданието са основните оси?
Пак казвам - илюминати плюят и се гаврят с кръста и Христос, защото единствено Той им е враг. Това става на висшите нива на посвещение обаче, до които малко хора стигат. Самите масони от по-ниските нива, биха се ужасили, ако знаеха какво става на горният етаж, защото повечето от тях са заблудени християни, които просто не знаят къде са попаднали. Това го пишат много автори, не си го измислям аз.
Някак си пентаграма не им действа, даже се заиграват с него и го ползват в символиките си.
гледам да не говоря без покритие.
Кръстът на християнството има такъв огромен егрегор,че свят да ти се завие и е такава ламя,че нямам думи.
А нали Бог е и безсмъртен-демек за него смъртта на едно тяло не представлява никаква пречка,и е всемогъщ-не му трябва да се жертва за никого за да "изкопува" неичи грехове.При будизма става дума за личното страдание,а не на хипотетична личност.
И освен това познавам и хора готови да се жертват доброволно.А нали знаеш че в началото идеята че Иисус е Бог е ужасявала християните?
С извънземните не съм говорил.Но ако съдим по старите религии,който,ако е имало извънземно влияние, 100% носят отпечатък,извънземните ще да почитат мъжкото и женското начало-Майката и Бащата.
И аз се гавря с Христос и кръста понякога понякога,но това не значи че ми е враг.Щото се гавря с егрегора на кръста и Христос.Пентаграма е до голяма степен с лично въздействие т.е. този,които го поставя определя срещу кой да го пази