Автор Тема: Историята на Исус за деца???  (Прочетена 27291 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #30 -: Април 12, 2006, 23:07:02 pm »
Уха! :D

llara

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #31 -: Април 16, 2006, 12:24:08 pm »
От както синът ми /2г/ гледа някакво "детско" филмче по BTV "Звездни рейнджъри" веднъж, и реакциите му бяха отвратителни - забраних да се пуска телевизия в негово присъствие. Рекламите също му действат зле.   
А сега и този филм за Исус>:(.
Мисля когато стане достатъчно голям, че да разбира смисъла на християнството, да му обясня АЗ каква семантиката на нещата.
« Последна редакция: Април 16, 2006, 12:32:42 pm от Alien »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #32 -: Април 16, 2006, 12:32:23 pm »
Махни веднага снимката на детето за да не стане жертва на енергийни атаки. Има много писано по този въпрос във форума. Всъщност аз ще я махна още сега, ако все пак решиш да слагаш снимки собствени и на роднини помисли за отговорността която носиш  ;)

llara

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #33 -: Април 16, 2006, 12:36:48 pm »
знам го това много добре и защо я сложих и аз не знам
благодаря, че ми напомни и че я махна

firma

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #34 -: Април 16, 2006, 13:08:58 pm »
Одеве видях 1ва страница на в-к "Атака".
Заглавието беше нещо от рода на:

Пирамида пуска сектантски филм за Христос

:P :P :P

На цигански е... ;D

Пирамида пусна сектантски филм за Исус на цигански

От 50 до 500 лв. искат в сайта на разпространителите на лентата

Разпространителят на шумно рекламирания от няколко дни филм "Историята на Исус за деца" събира пари като типична финансова пирамида, показа репортерско проучване на вестник "Атака". Разпространител на лентата е сдружението "Агапе България", а неговият служител Галин Стоименов от своя интернет сайт агитира желаещите да се доближат до Бога и да израснат духовно, като дарят парите си. "Политиката на "Агапе България" гласи, че всеки служител намира свои финансови сътрудници, които да инвестират в служението му. По този начин всеки от тези сътрудници има личен дял в мисионерската работа в страната ни. "В момента се нуждая от 500 лв. на месец, за да покрия заплатата си и други разходи за личното ми служение. За да ги събера възможно най-бързо и успешно да продължа служението си, търся около десет души, които да инвестират по около 50 лв. на месец. Те могат да превеждат средствата или по банкова сметка, или с пощенски запис", четем в сайта на Галин Стоименов, който, въпреки че е още студент явно е наясно с финансовите операции. По същия начин действат финансовите пирамиди, които непрекъснато привличат нови и нови наивници.
По-нататък в сайта оправният младеж надлежно е обяснил как точно могат да бъдат изпратени средствата, като не пропуска да напомни, че неговото име трябва да фигурира на бележките, независимо дали това става по банков път или пък с пощенски запис. Галин няма нищо против да получава пари и от чужбина, затова детайлно инструктира желаещите как да го сторят, ако живеят в САЩ или Германия, например. Отново следва уточнението, че в платежното нареждане трябва да е посочено, че средствата за предназначени специално за него. Стоименов не крие връзките си с църквата на Сион.
Според системата "ДАКСИ" управляващият сдружение "Агапе - България" е американецът Скот Гил. В Управителния съвет са на неправителственото сдружение са и българите Орлин Райков и Тончо Тончев, както и янките Трейси Дайкс и Ан Шокли. Американската фирма "Инспирейшънъл филмс" е финансирала разпространението на филма у нас. Според националният директор на фирмата Татеос Нигохосян за целта са изразходвани около 300 хиляди лева. Още около 200 хиляди лева за реклама, наеми на кина и др. са дали останалите партньори от Коалиция "Моето семейство". Те са финансирали и превода на ромски език на филма. За целта миналата година представители сектата са обходили циганските махали не само в София, но и в страната, където са направили кастинги сред местните, за да намерят най-образованите. Разпространителите и партньорите са обединили 5 цигански диалекта от страната преди да направят единен превод на лентата. Циганският е диалект, който се говори или пък език, не знам точно, затова направихме и превод на цигански, коментира за "Атака" Галин Стаменов. Той дори чул, че във Великотърновския университет имало ромска филология.
Самият филм "Историята на Исус за деца" се разпространява чрез безплатни прожекции в цялата страна. В София например, той ще се прожектира както в големите киносалони като "Мултиплекс" и "Арена", така и в читалищата. Филмът е преведен на несъщестуващи езици като цигански. Лентата е заснета през далечната 1978 година и струва меко казано скромните шест милиона долара.
Пред "Атака" експертът-богослов Никола Петков обясни, че Агапе е неправителствена организация, която разпространява този филм. "Протестанти са, но не мога да кажа, че са криминални сектанти, те са официална организация, която разпространява филма. Те са тук не под религиозна форма, а като неправителствена организация. Българската православна църква е с определени резерви към филмирането на живота на Исус, защото смята, че образът му, който може да бъде представен от един актьор, е неканоничен", обясни Петков.
"Църквата на Сион има регистрация, както и Обединената божия църква, която е регистрирана по стария закон", обясни директорът на Дирекцията по вероизповедания проф. Иван Желев. По думите на Желев Обединената божия църква е станала чадър на много други вероизповедания със свалена регистрация.
Не мога да кажа Агапе с коя църква точно са свързани, допълни проф. Желев. Той обаче подчерта, че БПЦ не е давала съгласието си за разпространяването на този филм, защото смята че така се профанизира образът на Исус. "Това е част от протестантската реклама, но досега не са стигали до такова ниво нещата да се излъчва в киносалони", допълни проф. Желев.
В сайта Двери на православието, който излиза със съгласието на Светия синод в изявление от 18 март, се казва, че  Светият синод на БПЦ не подкрепя инициативата за пускането по кината на новия филм за Исус Христос.
"Коалиция от неправителствени организации съобщи, че ще показва безплатно по Великден "нов филм за Исус Христос, който се харесва на децата". Според организаторите инициативата е подкрепена и от Православната църква.
Специално за "Двери на Православието" от Св. Синод са заявили, че нито е искано, нито е давано подобно съгласие или подкрепа за прожектиране на филма по кината. "Позоваването на авторитета на Българската православна църква би могло да се приеме като рекламен трик от страна на разпространителите на филма у нас", се казва в изявлението. 
« Последна редакция: Април 17, 2006, 23:43:09 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #35 -: Април 20, 2006, 16:13:32 pm »
Свещеници и студенти от Велико Търново против филма " Историята на Исус за деца"

20 Април

Интелектуалци и бивши военни от Велико Търново подготвят протестно писмо срещу излъчването на фирма “Историята на Исус за деца” в България. Писмото ще бъде изпратено до Президента, Народното събрание, Светия синод и посланиците на страните членки на ЕС у нас. Инициативата е на най-новото Сдружение на истинските българи християни. Според един от лидерите му Ивайло Тодоров, сдружението се появява, за да се противопостави на все по-масово навлизащите в страната ни чужди секти и ереси.
”Факт е, че едни от най-опасните секти, забранени в по-голямата част на света, у нас са официално разрешени от държавата. Защо? От глупост или заради лични сметки и интереси. Обикновено се започва така - с някое безобидно филмче, книжка или брошурки сред децата. Този филм трябва да бъде забранен. Той не е изготвен съобразно каноните на светите писания и не е получил благословията на Българската православна църква, Светия синод и държавата. Смятам, че с неговите разпространители трябва да се занимае полицията, прокуратурата и съдът. По същия начин утре може да започнат да прожектират и филм за Осама бин Ладен, Ал Заркауи или практичен курс по тероризъм. И тях ли трябва да препоръчваме на децата си”, възмущава се Ивайло Тодоров.
Повечето от свещениците в областта също са против филма, защото бил неканоничен и в него имало сериозни различия и несъответствия със свещените писания и Библията.
”Филмът е пълен с неверни и изопачени думи на Иисус, апостолите и евангелистите. Има несъответствия и несходства и в някои от случките и сюжетите. Библията не е книга, която може да бъде променяна произволно. Тя е свята книга и всичко в нея е такова, каквото е записано преди хилядолетия. Никой няма право да променя и думичка от нея”, твърди отец Йоан. Самият великотърновски митрополит Григорий също се обяви срещу разпространението на филма в България. Според него показаното във филма се разминавало с библейската истина.
Новият филм, разбира се, има и привърженици. “Няма нищо лошо и нередно в това децата ни да познаят Библията и живота на Исус. Защо след като са толкова чуждите продукции, родната ни църква не ни е предоставила подобен филм. Гледах филма с двете си деца. Беше им много интересно. Не видях нищо лошо, престъпно или неморално в този филм. Беше изключително увлекателен и интересен. Ако има някакви разминавания с Библията, те едва ли са толкова сериозни. Все пак децата не са свещеници и истината за религията трябва да им бъде обяснена по-принизено и по детски. А що се отнася до позицията на църквата, нека достопочтените старци първо да решат собствените си вътрешни проблеми и разколи и тогава да дават акъл на хора”, твърди Живко Стоименов от Велико Търново.
Студенти от Великотърновския университет също обявиха, че ще предприемат мерки и подписки срещу излъчването на филма “Историята на Исус за деца”.

Информацията е предоставена от седмичник "Форум"

Източник: www.bgfactor.org

firma

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #36 -: Април 20, 2006, 16:22:29 pm »
Ситуацията е доста сложна. >:( >:( >:(
Започнало  е вече сериозно промиването на мозъци на децата.Те са най-уязвими.Това са най-вече  компютърните игри,после от филмите.Затова нека да има повече разумни родители,които да се интересуват от децата си.
« Последна редакция: Април 20, 2006, 16:30:25 pm от Ricardo »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #37 -: Април 20, 2006, 20:28:48 pm »
По отношение на статията-интересно но когато аз ходих в залата имаше православен свещеник,който на всичкото отгоре ни пожела приятно гледане и ръси някви други глупости.
А пък в Дир-а се твърдеше че филма бил еретичен щото думите не следвали точно библията пфу
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #38 -: Април 20, 2006, 20:35:49 pm »
Не се връзвайте,че някой е известен,че е православен свещенник и т.н.
Сега живеем в години на пресяване.В бургас кампанията за филма  се води от секта.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #39 -: Април 20, 2006, 20:39:28 pm »
Ама нали е поп,пък ужким църквата била срещу филма
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Ysmin

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #40 -: Април 20, 2006, 22:21:27 pm »
И аз гледах филма,накря казаха ,че е със съдействието и на православната църква,аз също видях че има поп.Даже накрая раздаваха някакви брошури,с адресите на някакви църкви , но имаше и адресите на  всички православни храмове в града и часоветв на литургиите. ::)

firma

 • Гост
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #41 -: Април 21, 2006, 16:32:18 pm »
http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=22178

Вече започнаха игрите с православната църква.Доста е лесно да се преоблечеш като свещенник,лекар,полицай и т.н.
Хората са наивни и мислят,че всичко е за добро. :'( :'( :'( >:( >:( >:(

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #42 -: Април 21, 2006, 22:07:55 pm »
Ще го дават по масонската телевизия в неделя - 10:30 ч.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #43 -: Април 22, 2006, 02:26:48 am »
Кампанията за промиване тече здраво. Онзи ден се изумих. В нашето даскало като задължително пред всеки класен ръководител е записано, че трябва да заведе класа си да гледат "Историята на Исус за деца". Нашата класна също ни юрна към киното, ама аз и обясних по пътя, че филма е сектантски (сори знам, че секта не е правилно, ама върви обяснявай на учител) и влияе лошо. Интересното е, че повечето от съучениците ми ме подкрепиха. Но това ме кара да се замисля, дали и в останалите училища е така. Дано да греша и да е решение само на нашето ръководство.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Историята на Исус за деца???
« Отговор #44 -: Април 22, 2006, 14:00:44 pm »
http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=22178

Вече започнаха игрите с православната църква.Доста е лесно да се преоблечеш като свещенник,лекар,полицай и т.н.
Хората са наивни и мислят,че всичко е за добро. :'( :'( :'( >:( >:( >:(

само че в моя случай си беше истински легитимен свещеник.ПОзнавам го.А една приятелка му ходи редовно у църквата.

Кампанията за промиване тече здраво. Онзи ден се изумих. В нашето даскало като задължително пред всеки класен ръководител е записано, че трябва да заведе класа си да гледат "Историята на Исус за деца". Нашата класна също ни юрна към киното, ама аз и обясних по пътя, че филма е сектантски (сори знам, че секта не е правилно, ама върви обяснявай на учител) и влияе лошо. Интересното е, че повечето от съучениците ми ме подкрепиха. Но това ме кара да се замисля, дали и в останалите училища е така. Дано да греша и да е решение само на нашето ръководство.
При нас го няма тва.Ама тъй или иначе по Бтв-то май ще го дават...Масова зомбация,Вуду ряпа да яде
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27