Автор Тема: Българин откри оригинала на Библията  (Прочетена 12259 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дъвиан

 • Гост
Българин откри оригинала на Библията
« -: Януари 24, 2006, 01:09:07 am »
Вестник "Шок", 31.07.2003 г.

БИВШИЯТ КМЕТ НА ЧИРПАН ПЕТЪР ПОПДИМИТРОВ И ДЪЩЕРЯ МУ АННА ОТКРИХА В МЕСТНОСТТА КАРАСУРА, НАРЕЧЕНА “БЪЛГАРСКАТА ТРОЯ” УНИКАЛНИ КАМЪЧЕТА С ИЗОБРАЖЕНИЯ НА БИБЛЕЙСКИ СЦЕНИ. ТЕ ПРЕДХОЖДАТ С 5000 ГОДИНИ САМОТО СВЕТО ПИСАНИЕ.

Преди три години историкът от Варна доц. д-р Николай Панайотов след многогодишни изследвания, открития и изводи, засягащи стихията му – епохата на халколита по нашите земи, пророкува категорично: “Един ден оригиналът на Библията – първата версия на Стария завет, ще бъде открит в България.” И ето, че преди дни телефонът на ШОК-овия репортер иззвъня. От другата страна на жицата бе най-големият наш колекционер на кости от праисторически животни Петър Попдимитров. Той е първият демократично избран кмет на Чирпан и автор на книгата “Неизвестното тайно изкуство на неолита”. Той пожела да съобщи пред изданието на народа сензационната новина за разкритията, които е направил заедно с дъщеря си Ана Димитрова. Става въпрос за наскоро откритите от него стотици кремъчни късове (артефакти) в местността Карасура край Чирпан. Тази местност с множество исторически пластове още преди 20 години бе наречена от известния немски археолог проф. д-р Михаел Вендел “Българската Троя”.
 
- Какво е новото ви сензационно откритие?
- Наскоро открихме с дъщеря ми Анна в Карасура неколкостотин малки кремъчни късове (артефакти). По тях имаше странни изображения. Започнахме да се питаме за какво са служили тези кремъчета, кой ги е изработвал и с каква цел. Освен това “картините”, изографисани от двете им страни, са триизмерни и почти невидими с просто око. Под определен ъгъл на светлината се появяват различни сюжети – досущ като картинките от популярните някога японски картички. Кремъкът, на който са изобразени, е изключително твърд минерал и не позволява обработка. Съпругът на дъщеря ми, който е зъболекар, опита с борчето на зъболекарската машина да изпише само два инициала на едно кремъче и инструментът за секунди бе “изяден”. Как тогава е станало сътворяването им? Сред поредното им “препрочитане” вече сме убедени, че това са графични изображения на Божието слово.
- Може ли да се каже, че това е Библия върху кремък!
- Твърденията ни са железни, още повече, че са плод на много тежък и задълбочен труд. А и аз като син на свещеник добре познавам Библията и още от дете я чета, изследвам и изучавам, затова имам право да твърдя подобно нещо.
- Сигурно осъзнавате колко абсурдно на пръв поглед е това?
- Разбира се, че съм наясно с това, което говоря. Досега нито един учен не е допускал, че точно в неолита ще има такива данни. След втория прочит на артефактите вече сме абсолютно убедени, че те съдържат библейските сюжети, пластично моделирани върху кремък, които предхождат с повече от 5000 години самото писание.
- Да не би да искате да кажете, че тези кремъчни артефакти са строшените от Моисей скрижали, които според Светото писание сам Господ написал с огнен пръст върху каменните плочи (в Библията не е уточнено какъв вид е камъкът) и ги е дал като заповеди на еврейския народ?
- Не, това са по-скоро сюжетите от петте Мойсееви книги, с които започва Стария завет. Или пък са заповеди, които предхождат тези скрижали с цели 5000 години и формират епоса на хората от онази епоха. Знаем, че тези картинки и сюжети са части от нещо цяло, от някакво цялостно законодателство. И сякаш съществува една “вечна книга на живота”, която по някакъв начин е предавана от “някого”.
- А знаете ли за сензационните твърдения на доц. Николай Панайотов, че библейският Рай не е бил между реките Тигър и Ефрат, а в Добруджа? Че първата земя на евреите е на територията на днешна България и че някъде у нас ще се открие и оригиналът на Библията, който е писан преди епохата на халколита с пиктограмно писмо?
- Да, запознат съм, но това не повлия върху “прочита” на артефактите. Преди няколко дни обаче се свързах по телефона с доцент Панайотов и му разказах за откритието си. Той беше много изненадан и каза буквално: “Това, което сте открили потвърждава моята теория!” - Той допускаше, че оригиналът на Библията не само ще бъде открит у нас, но и че ще бъде “написан” на златни или медни плочи. Оказаха се кремъчни.
- Опишете някои от “прочетените” картини с библейски сюжети.
- На един от експонатите е изобразено Дървото на живота с плода (библейската ябълка). И изкусителката змия е тук и е показано как е наказана за деянието си от Бог да бъде бита по главата за изкушението над човечеството, и то точно както Мойсей го разказва на народа в псалмите: “И тя ще ти нарани петата, но ти ще й строшиш главата.” На друг от артефактите е изобразена библейската сцена с убийството на Авел от брат му Каин. По кремъчните артефакти са изобразени точно ония животни, които трябва да се ядат, и тези, които Господ забранява – чистите и нечистите животни. Но има и известна разлика. Ето например Моисей забранява свинята да се яде, въпреки че е двукопитно (но не е преживно животно). Но по артефактите виждаме, че и свинята, и магарето, и мечката са били в “менюто” на  неолитния човек – това е разликата, но открихме, че и тя има обяснение. Уникалното при тези артефакти е и това, че те предават кинетично изкуство чрез динамичната оптика и кинетичните движения. Нещо повече – смятаме, че древните хора са познавали  огледалното въздействие на предметите, а науката започна да се занимава с този проблем едва наскоро. Тези кремъчета притежават и необяснима енергийна сила – изпитвал съм го, въпреки че най-малкото от тях е от порядъка на 15 мм, а най-голямото стига 70 мм.   

Вестник "Шок", 31.07.2003 г.
« Последна редакция: Февруари 19, 2006, 00:16:35 am от Дъвиан »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #1 -: Януари 24, 2006, 01:47:21 am »
Мдаа, като каза Атила ,скоро ще изровят някоя тракийска колона с Иврит на нея.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #2 -: Януари 24, 2006, 02:15:50 am »
Защо не? С евреите имаме общ корен...

Тук са се случили много библейски събития, може и да е вярно.

Дали може да се вярва на в. Шок :P

Дъвиан

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #3 -: Януари 24, 2006, 02:18:42 am »
Дали може да се вярва на в. Шок :P

И аз се запитах и още се питам, но ако човек си анализира статията, ще открие че е много искрена и е малко странно ако е мистификация! Дори има снимка на бащата и дъщерята, че и снимка на две плочки с библейските надписи!
Склонен съм да й вярвам!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #4 -: Януари 24, 2006, 09:11:03 am »
Това ли е най-сериозната трибуна за тази сериозна новина-в.Шок ?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Атила

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 887
 • Атила - бич божи
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #5 -: Януари 24, 2006, 10:14:51 am »
Цитат
Защо не? С евреите имаме общ корен...
да бе ... как пък не - я ми разкажи, че на мене нещо ми се губи тази част от историята ни.

Конфликата Иран-Израл расте. Ако стане атомна вийна Израел може и да изчезне от картата. България като 2ри Израел разбира се ще приеме всички юдеи и те за благодарност ще почнат да ни заграждат с ограда и да ни трпят както трепят палестинците .... един възможен сценарии.
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 759
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #6 -: Януари 24, 2006, 11:57:12 am »
Мдам... Тази новина ми прилича на новината за Черепа на извънземното, дето всички си мислехме, че е истински, а то се оказа, че бил на теле. Какво ме кара да мисля това:

1.
Цитат
които предхождат с повече от 5000 години самото писание

В България има само няколко места където могат да остановят на колко години са артефактите - БАН и МВР София. Да се направи такова нещо струва много. Знам от собствен опит - нали щяхме да правим подобни проби и на черепа. Така и не направихме... Как този реши че са с 5 000 години по стари от Библията, не ми е ясно... Може би си пише... Хахаха...

2.
Цитат
Тези кремъчета притежават и необяснима енергийна сила – изпитвал съм го, въпреки че най-малкото от тях е от порядъка на 15 мм, а най-голямото стига 70 мм.   

Е това направо ме уби. Като историята на Роман (този дето "откри" прословутия череп). Ще цитирам по спомен, когато ни я разказваше: "И аз както си спя и по едно време СТАЯТА ЗАПОЧНА ДА СЕ ВЪРТИ (така и не разбрах как можеш да спиш и да разбереш, че стаята се върти) и изведнъж се озовах на Стоунхендж. И от там като се спуснаха 7 светлинни лъча и аз по средата им. И в един момент от лъчовете излезнаха едни големи същества, много красиви и много високи и се приближиха до мен и ми казаха - Ти ще намериш нещо много ценно и ще промениш хода на човешката история. - И след това ми проектираха в небето къде се намира черепа и ми показаха и каква е била историята. Показаха ми как извънземното летяло с космическия кораб по време на буря и го ударило гръм и кораба се разбил. Извънземното скрило кораба и умряло в пещерата.

Като се събудих на следващия ден, облякох се и тръгнах към планината да намеря черепа. Знаех много добре къде се намира. По едно време започна да ме боли глава и както спрях пред една пещера и гледам в същия момент черепа седи на един камък. (тук направо съм се скъсвал вече да се хиля)".

Така, че на тия дето приказват подобни неща въобще не им вярвайте докато не ви докажат на бял лист това, което твърдят.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Oberon

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #7 -: Януари 24, 2006, 11:58:10 am »
Хаха, българи и евреи...
Абе може, като знам че имаше хипотеза че сме дошли от Египет...нищо чудно.

ОбЕрОн

Дъвиан

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #8 -: Януари 24, 2006, 12:51:32 pm »
Мдам... Тази новина ми прилича на новината за Черепа на извънземното, дето всички си мислехме, че е истински, а то се оказа, че бил на теле. Какво ме кара да мисля това:

1.
Цитат
които предхождат с повече от 5000 години самото писание

В България има само няколко места където могат да остановят на колко години са артефактите - БАН и МВР София. Да се направи такова нещо струва много. Знам от собствен опит - нали щяхме да правим подобни проби и на черепа. Така и не направихме... Как този реши че са с 5 000 години по стари от Библията, не ми е ясно... Може би си пише... Хахаха...

2.
Цитат
Тези кремъчета притежават и необяснима енергийна сила – изпитвал съм го, въпреки че най-малкото от тях е от порядъка на 15 мм, а най-голямото стига 70 мм.   

Е това направо ме уби. Като историята на Роман (този дето "откри" прословутия череп). Ще цитирам по спомен, когато ни я разказваше: "И аз както си спя и по едно време СТАЯТА ЗАПОЧНА ДА СЕ ВЪРТИ (така и не разбрах как можеш да спиш и да разбереш, че стаята се върти) и изведнъж се озовах на Стоунхендж. И от там като се спуснаха 7 светлинни лъча и аз по средата им. И в един момент от лъчовете излезнаха едни големи същества, много красиви и много високи и се приближиха до мен и ми казаха - Ти ще намериш нещо много ценно и ще промениш хода на човешката история. - И след това ми проектираха в небето къде се намира черепа и ми показаха и каква е била историята. Показаха ми как извънземното летяло с космическия кораб по време на буря и го ударило гръм и кораба се разбил. Извънземното скрило кораба и умряло в пещерата.

Като се събудих на следващия ден, облякох се и тръгнах към планината да намеря черепа. Знаех много добре къде се намира. По едно време започна да ме боли глава и както спрях пред една пещера и гледам в същия момент черепа седи на един камък. (тук направо съм се скъсвал вече да се хиля)".

Така, че на тия дето приказват подобни неща въобще не им вярвайте докато не ви докажат на бял лист това, което твърдят.

Ами аз честно да си кажа съм по-склонен да приема тази история, отколкото разни други! Земята по която стъпваме е свещена и е наситена с огромни тайни! А освен това статията е подкрепена от мнението и на друг историк! А и също мисля, че Потопа е тръгнал от Черно море! Какво му е чудното, не мога да разбера!

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 759
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #9 -: Януари 24, 2006, 12:57:45 pm »
И все пак, минаги трябва да има доказателство в подкрепата на едно такова Сериозно твърдение... ;D
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

coroviev

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #10 -: Януари 24, 2006, 13:11:57 pm »
Цитат
Дали може да се вярва на в. Шок
Абе преди години бяха писали статия за мой познат и колкото  мръсни работи  бяха изписали,всичките бяха верни.Та де да знаеш,то в България всичката преса е жълта.Ако има журналисти и се обидят,съжалявам ама така изглеждат вестниците на просточетящ като мен. ;D

Дъвиан

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #11 -: Януари 24, 2006, 13:17:34 pm »
А от друга страна нали точно такива алтернативни вестници трябва да показват нещата както са! Не че защитавам жълтата преса - ни най-малко - вестници не чета, но подобно твърдение за Библията явно не се е посвенило на големите столични вестници. Да приемат ЧАК такива неща - това ще е гигантско - та нали ще зазвънят едни телефони от чужбина, едни хокания и прочее. Знаете как е!

Oberon

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #12 -: Януари 24, 2006, 13:21:01 pm »
Потопът от Черно море?
Обоснови се моля

Оберон


Oberon

 • Гост
Отг: Българин откри оригинала на Библията
« Отговор #14 -: Януари 24, 2006, 14:49:01 pm »
ЧЕРНО МОРЕ, ПОТОПЪТ И БИБЛЕЙСКИТЕ МИТОВЕ
Петко Димитров, Димитър Димитров

Институт по океанология - БАН гр.Варна

Цел: Да се докаже, че потопът в Черно море лежи в основата на древните митове.


Изводи: 1.Съществуват многобройни доказателства за геокатастрофално събитие в Черно море, станало преди 7,6 хил.год.
2.Налице са остатъци от древна неолитна култура по крайбрежието и в района на старите брегове на Черно море.
Заключение: Потопът в Черно море, като геологическо събитие е неоспорим факт. Негативните екологични последици от потопа са довели до миграцията на високо развита цивилизация оставила трайни следи на шелфа. Ние сме пред прага на нови открития, които ще доведат до коренна промяна на представите ни за най-древната човешка история.


1. Забележи целта. Когато човек си постави цел ( аи не само човек, а дадена организация ) той се стреми да я достигне. Аз днес си поставям цел да стана в 08ч например, ама може и да не стана нали?
2. Заключението е, че в района на Черно море е станало катастофално събитие. Не, че Потопът е тръгнал оттам.
3. Не останах ибеден от тази статия. локални потопи е имало навсякъде по това време, просто защото ледовете са се топяли.

Оберон  8)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27