Автор Тема: Вадят Юда от Ада  (Прочетена 22861 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #45 -: Август 29, 2006, 18:52:50 pm »
Horus,
И плочата със Самуиловия надпис е фейк но това не и пречи да е истинна, нали? (ако не бъркам артефакта ;) )
Дай доказателство, или поне се обоснови.
Все едно аз да кажа "95% от Уфо материалите са фейк" и какво? Какво като съм казал истината? Мога ли да го докажа? Ако не, то правим македонски номера от типа" Тако е, оти язе го тврдам."
Ще се радвам да се обосновеш и да повдигнеш нивото на дискусията. :)
Дори да си прав, това твърдение може да доведе само до настръхване на някои хора. Ти знаеш кои. ;)

Това е вече въпрос.
Обосновавам се с многото изследвания на хора, които разбират и на някои чанелинги, които съм преценил за истински.
Цялата история тръгна от ВЕЗДЕСЪЩИЯТ "Шифъра на Леонардо", което задейства илюминатската машина на конкретната програма - да се предизвика разочарование и отдалечаване от търсенето на истинският, езотеричен Христос. Този, който се представя в Библията и частица не е (Гил-Галадх)!
Много взеха да наизкачат наведнъж и на никой не му прави впечатление май - от Филип, от Юда, от Мария Магдалена, от не знам си кой... Пропускам поне 10... Всички изведнъж и всички след манията по Дан Браун. Като цялата машина започна още през 80-те с "Светата Кръв..." За което пък е вече всеизвестно чие дело е и няма смисъл да се коментира дори!!!
Поставени лица до един като започнем с Хенри Линкълн, Лин Пикнет и завършим с рептилията Лорънс Гарднър, който е може би най-големият дезинформатор на всички времена, а се нарича и историк! И който "доказва" с всички възможни "доказателства" за кръвните линии - абсолютният смях, при положение кой му плаща, на чии ритуали ходи и заедно с кой се shape-shift-ва! И колко хора са го виждали!
По принцип това е последен опит за вълна за отдалечаване от Христовият импулс, който се опита да спаси планетата.
Само че за голямо съжаление на много хора не става.

А по темата, чакам мнения по цитатите.
За мене те са самодостатъчни, но знае ли се

Самодостатъчни са.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #46 -: Август 29, 2006, 19:08:24 pm »
истинският, езотеричен Христос. Този, който се представя в Библията и частица не е

Странно защо тогава хора, като например най-големия светия на руската православна църква отец Йоан Кронщадски (XIX в.) само с четенето, изповядването и проповядването на четирите евангелия от Библията успяват да излекуват през целия си дълголетен живот хиляди болни, сакати и страдащи хора, да направят редица чудеса, като съживяване на мъртво бебе като конкретен пример, да събират на литургии стотици хора, които да излизат по площадите и да правят всеобщ молебен за опрощение, като след това всички плачат и се пречистват вътрешно и душите им ликуват... и странно защо всичко това става само посредством силната, могъща вяра, която тези хора въплъщават и с помощта само на искрената си, пламенна молитва, която излиза като свят пламък от тях и достига вселенските простори на Всевишния, за да се върне тройно по-могъща и да изцерява, да дава нов живот и радост на хиляди, хиляди хора. Защо?
« Последна редакция: Август 29, 2006, 19:09:12 pm от Дъвиан »

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #47 -: Август 29, 2006, 19:15:28 pm »
Аз съм за познанието. Трябва да се познават и официалните Евангелия и гностичните и различните религиозни учения. Да преценяват имат право само специалистите. Разбира се, трябва да се внимава с авторите...
Аз не съм спец, но ме вълнува темата.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #48 -: Август 29, 2006, 19:15:51 pm »
Защо Дъвиан, замисли се? Заради магическите редактирани формули на Лука и Марко ли? Защото спазват механично всяка запетайка в евангелията ли?
Или заради могъщата вяра и любов, която извира от тях и от истинкото слово, което чувстват в сърцата си?
Странно защо ми даваш пример с Йоан Кронщадски, като можеш да дадеш с Иван Рилски. Той дали е знаел за чакри, измерения и т.н.??? Не можем да знаем, но да кажем "не".
Защо тогава тези хора, наистина правят чудеса и такива огромни актове на просветление сред масата? Ами именно, защото са се изчистили от всичко и вярват в безпрекусловната Христова любов, в резултат на което стават канал на огромни енергии. Ето затова. Не защото всяка запетайка в Марко и Лука е Извечната Истина.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #49 -: Август 29, 2006, 19:25:12 pm »
С това съм съгласен, но мисълта ми е че не може така да се отричат евангелията набързо. И въпроса си остава, защото ако тези хора са могли да почувстват пълния смисъл на тези евангелия, защо ние не можем, а трябва да ги игнорираме като "фейк"?

А дадох пример с Йоан Кронщадски, защото той ми изникна първо в главата и защото това, което разказах е ставало с него. Иван Рилски също. Между другото двамата имат определена близост, но това е друга тема.

Tangrata

• Гост
« Отговор #50 -: Август 29, 2006, 19:47:52 pm »
истинският, езотеричен Христос. Този, който се представя в Библията и частица не е

Странно защо тогава хора, като например най-големия светия на руската православна църква отец Йоан Кронщадски (XIX в.) само с четенето, изповядването и проповядването на четирите евангелия от Библията успяват да излекуват през целия си дълголетен живот хиляди болни, сакати и страдащи хора, да направят редица чудеса, като съживяване на мъртво бебе като конкретен пример, да събират на литургии стотици хора, които да излизат по площадите и да правят всеобщ молебен за опрощение, като след това всички плачат и се пречистват вътрешно и душите им ликуват... и странно защо всичко това става само посредством силната, могъща вяра, която тези хора въплъщават и с помощта само на искрената си, пламенна молитва, която излиза като свят пламък от тях и достига вселенските простори на Всевишния, за да се върне тройно по-могъща и да изцерява, да дава нов живот и радост на хиляди, хиляди хора. Защо?
И в България е имало православни светци.
http://www.pravoslavieto.com/life/01.20_sv_Patriarh_Evtimij.htm
Тук има разказано за Патриарх Евтимий. Има интересни неща.

Цитат
Той живеел с аскетичната мисъл на великия апостол Павел: "Живеем ли, или умираме – Господни сме" (Рим. 14:8). Той също така помнел и пророческото предсказание на своя старец, св. Теодосий Търновски, за което разказва неговият житиеписец Григорий Цамблак, че през време на неговото патриаршество България ще падне под агарянско иго и че самият той ще се сподоби с апостолски окови и гонение. Но тия мрачни изгледи за бъдещето не подкосявали неговата архипастирска ревност, а давали само прозорлива дълбочина на погледа му да вижда ползата от своята дейност в историческа далечина.
...
Обаче става чудо, толкова необходимо като психологическа поддръжка както за патриарха, комуто предстои още да страда в продължение на останалия си живот, така и за нещастния народ, който в многовековното си робство не трябва да губи упованието си в божествения промисъл: в момента на убийственото замахване, ръцете на палача са вцепенили и мечът паднал на земята.
...
Сред писъците, бодър и силен с пророческата си осанка, той издигнал глас: "Не бой се, народе-мъченик, вярвай в Божията правда и милост! След Голгота иде Възкресение!"
Все пак, важно е да се отбележи, че в православието, както и в повечето човешки дейности, практиката прави нещата, не теорията.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #51 -: Август 29, 2006, 20:10:00 pm »
Този, който се представя в Библията и частица не е (Гил-Галадх)!
Е нали и аз това разправям
 Досега са излезнали пет или шест апокрифни евангелия.А знаеш ли още колко чакат публикуване?Знаеш ли колко много информация се укрива?Знаеш ли за свитъците от Мъртво море и върхушката около тях,която отказва пускането на каквато и да е информация?Върхушка назначена от Ватикана с единствената цел да се запази християнството като средство на контрол! Знаеш ли че тези евангелия,които оплюваш като фйек поддържат твоето търсене на езотеричния въпрос и всяко едно от тях е удар срещу консервативната манипулативна религия.
 Проучи въпроса,явиж какви ги върши отец Дьо Во и околните му,попрочети някой и друг апокриф и тогава ела да си говоримколкоса фейк свитъците

Църквата,предполагам всички са съгласни, е просто оръдие на Илюминати.Чудно ли е тогава,че от векове гони всяка проява на напредничаво мислене,че от самото начало изопаава истината и се мъчи да Унищожи всичко,което и противоречи?

ИЛЮМИНАТИ НЯМАТ ИНТЕРЕС ДА РАЗРУШАВАТ КОНВЕНЦИОНАЛНАТА РЕЛИГИЯ,ТЯ  Е ЕДНО ОТ НАЙІСИЛНИТЕ ИМ ОРЪЖИЯ!

тея чудеса нямат нищо общо с религията.Това са неща,които ВСЕКИ човек може,но тъпото християнство се мъчи да постави извън нас,да направи чудесата достъпни самоза Избрани-малко илюминатско като философия.Тея хора си мислят,че Бог им помогнал и т.н.,но всъщност всичкос анаправили сами.Човекът  Иисус и той това е искал да ни покаже,но вместо това се е полуил просто поредният култ от хорица имащи нужда от водач

Или заради могъщата вяра и любов, която извира от тях и от истинкото слово, което чувстват в сърцата си?
Странно защо ми даваш пример с Йоан Кронщадски, като можеш да дадеш с Иван Рилски. Той дали е знаел за чакри, измерения и т.н.??? Не можем да знаем, но да кажем "не".

Дори чакрите и измеренията са форми на ограничение и нещо без което можем спокойно.

« Последна редакция: Септември 06, 2006, 19:36:00 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Tangrata

• Гост
« Отговор #52 -: Август 29, 2006, 20:14:43 pm »
Послание към коринтяните 15:19
Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.
Няма гаранции, че при превода словореда е правилен.
Може би оригинала е :

(*) "Ако в тоя живот само се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление."
т.е. ако единственото на което се надяваме в тоя живот е Христа ..

Ето един примерен превод на Английски :
"If only in this life we trust Jesus, then of all men we are to be pitied."
Тук трябва да бъде преведено, както е при (*)
Защото при английски думата "only" се поставя в началото на изречението.

А ако "only" се отнасяше за "живота", тогава щеше да е "If in this life only we trust Jesus ..."

Освен това, може преводачът (или редактора), съзнателно да са разбъркали словореда, за да изглежда по интересно и екстравагантно (както говори Йода например)

И най накрая ако се абстрахираме от всичко, смисъл има повече във втория вариант.
Не вярвам автора да се опитва да анализира ситуация, в която в този живот ние ще се доверяваме на Исус, а в другите животи не, и какво произлиза от това.
По-скоро тълкуването е:  Трябва да живеем и да се доверяваме на живота, а и на себе си. Защото да се довериш на себе си, означава да повярваш в себе си, което пък от своя страна ще те извиси.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #54 -: Август 30, 2006, 03:23:32 am »
Не вярвам автора да се опитва да анализира ситуация, в която в този живот ние ще се доверяваме на Исус, а в другите животи не, и какво произлиза от това.
Схвана ли?
В другите животи. Та попитай сегашните отци какво ще ти кажат.
И как така визира само това самотно изречение, а другия по-дълъг пасаж не? Там ще е по-трудно да се обясни с вероятно грешен превод.
Лично за себе си, ще приема твърденията на сегашните наука и религия, само когато поне се доближат до постиженията на Аюрведа, Йога, Китайската традиционна медицина...и др. Първата датира от преди повече от 5000 години преди новата ера. А има и период на натрупване....сегашните отци и учени са се самобогоизбрали, а не познават дори себе си. Та те дори не спазват препоръките, които раздават наляво и на дясно.
 Дъвиан,
питаш "Защо?"
Ами Исус вече е отговорил:
"Не аз, а вашата вяра ви излекува."
Но ти това го знаеш.
Проблема, моя и на много други като мен и вас, е не знанието на даден факт. Проблема е, че не се придържаме към вече установеното и доказано. Спазваме го само когато ни изнася. Това е разсъждаване и прилагане на парче, а не в цялост. Ако един, вече установен факт, принцип, правило или закон се спазва неотклонно много недоразумения ще се отмият.  Но уви, много лесно се загърбват нещата изискващи постоянство и лична отговорност.
"Защо аз, като може и бате?"
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #55 -: Август 30, 2006, 05:34:28 am »
Жоро, за последното - точно това е проблема.  :(
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Tangrata

• Гост
« Отговор #56 -: Август 30, 2006, 05:42:18 am »
Всъщност аз не съм против идеята за преражданията като цяло, затова и не цитирах целия пасаж. Просто относно конкретното изречение имах по-различно виждане.

Неактивен lubarski

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 254
« Отговор #57 -: Септември 07, 2006, 04:01:55 am »
Не разбирам много от религиозни работи но само искам да спомена, че холографската парадигма и ефекта плацебо обясняват всички изцерения стигматизми и т.н. религиозни "хави" но хората не могат да разберът, че ако вярват силно в нещо то неимоверно се случва  и използват религията като си мислят,че тя е причината за чудесата а не знаят, че причината са самите те и силната вяра която имат в изцерението примерно. Вярата е само инструмент за постигане на резултата. Това е нещо като Нео който можеше да променя Матрицата а и след това реалният свят. Всеки от нас е един Нео стига да повярва в това и да може да скъса оковите на всички мисловни модели наслоявали се хиляди години наред  ;D
Много ме кефи това дето се движи голяма мания е !!
It' oil stupid.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #58 -: Септември 08, 2006, 00:29:50 am »
Хехе, Любо, кефиш! :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #59 -: Септември 12, 2006, 14:55:34 pm »
Религия става мръсна дума. Всяко нещо, което поставя ограничения пред развитието на човека е подлост. Какво е догма? Какво е табу? Защо има нужда от тях? Защото човек не бива да задава въпроси. Неудобни въпроси.
Добре, че  търсещият, буден дух и не се задоволява с вече казаното ... образно казано, това  е подтикнало човека да откъсне от Дървото на познанието и да види, че е "гол"... и някой ден ще посмее да откъсне и от Дървото на живота, за да разбере какво е да си истински жив!/ това не е християнски мит, дори не е еврейски!!!/
За мен, истини се съдържат в старите духовни учения, в мистериите... Съвременните религии смело са присвоявали части от тези учения, което днес се назовава "приемственост".
Ето, в християнството се съдържа Митраизмът и култът към Изида, даже и някои ритуали са еднакви. Изображенията на Изида, държаща в ръцете си бог Хор, са едно към едно с изображенията на Дева Мария и младенеца.
Когато една вяра се впримчи  в някаква институция, в религия ... отпиши я!..тя започва да обслужва нечии интереси, а вярващите стават просто едно стадо, което има нужда от пастир./ за справка - Психология на тълпите/

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27