Автор Тема: Петър Дънов: Шестата култура и мисията на славянството  (Прочетена 11082 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
“Славянството е девствена
почва на бялата раса. Това, което
евреите не можаха да разрешат,
славяните ще го разрешат.
Бъдещето е на славяните. В този
смисъл славяните не трябва да
вървят по пътя на западните
народи. Защото досегашните култури
на бялата раса, са култури на насилия.”

Днешната Съветска Русия представлява женският елемент и твърдата форма. Началото на всички култури се поставя от женския елемент. Англия, Германия и Америка следват мъжката линия, а Франция, Италия и Испания вървят по женска линия. Учителя е изтъквал много пъти погрешността на българската политика, когато тя е била насочвана в противоречие с руската. Той изтъква: “Евреите преди две хиляди години отхвърлиха идеите на Христа, но носят дълбоките и трагични исторически последици. В шестата култура, в Русия ще възтържествуват идеите на Христа”. Тази дълбока мисъл на Учителя е за Посветените.
Шестата култура от бялата раса, зародиш на шестата раса

“Петата раса ще предаде управлението
на шестата раса. Шестата раса не е още
слязла. Тя слиза. Тя подготвя формите,
с които ще слезе на земята.”

Учителя.

Както вече се изтъкна, от Шестата култура на бялата раса ще се създадат условия и духовни предпоставки за създаване на Шестата човешка раса. За всяка раса Живата Разумна Природа подготвя специален континент.
През тази култура ще се изпълни писаното в Апокалипсиса1/: “И видях слезваше от небето Ангел, който имаше ключа на бездната, верига голяма в ръката му. И улови змея, старовремната змия, който е дявол и сатана и го върза за тисящи години и хвърли го в бездната, и заключи го и запечата зад него, за да не прелъстя вече народите, докле се свършат тисящите години и след това трябва да бъде отвързан за малко време.” Културата на знака Водолей2/ носи третия завет: прослава н Синовете Божии. Под завета на Синовете Божии някои разбират епохата, когато светът ще бъде управляван от светии. Светът действително ще се оправи, казва Учителя, когато Бог ще се всели и започне да живее във всички хора. Тогава цялата земя ще бъде едно семейство и ще има един ум и едно сърце. Семейството ще мине в съвсем друга форма; хората няма да изразходват физически толкова много енергия: в който и град да отиде човек, ще работи дневно по два часа и след това може да продължи своя път; дрехи, храна, услуги - всичко това ще бъде на свободно разположение; и в който и град да отиде, човек ще се чувства като член на това общежитие. Цялата земя, целият свят ще бъде като едно общежитие, като една кооперация. Такава ще бъде културата на Водолей. 2/ Думата “Водолей” на мексикански език, а именно йероглифът означава - водаз, което е корен на думата. Великите души ще дойдат през културата на Водолей, за да създадат новите форми на живота и да разрушат старите форми и кумири. Първата група напреднали души се е вселила вече през 1945 г. Голяма група от светли същества ще се всели през 1975 г., защото тогава Бялото Братство ще предприеме важна акция за делото Божие. През периода на културата на Водолей ще бъдат осъществени изненадващи открития в областта на стратосферата, в областта на проучванията и познаването на газовете, на различните радиации, вибрации, ритми и пр., ще бъдат реализирани също така епохални открития в областта на химията, астрофизиката, археологията, биологията и пр. Ще се завършат опитите по всестранното приложение и оползотворяване на атомната енергия. Всички тези открития ще спомогнат за икономическото освобождаване на човека, на обществата, народите и цялото човечество. Стопанските и културни блага ще станат изобилни и напълно общодостъпни, така, както днес са общодостъпни въздухът и светлината. Човешкото въображение е още безсилно да обхване невероятните възможности, които се разкриват за човечеството в културата на Водолей. За някои от тези възможности Учителя се изразява така: “Луната, Слънцето, планетите са отлични училища. Един ден ще посетим Юпитер, или жителите на Юпитер ще дойдат на посещение тук, на Земята. Непрестанни гости от Луната, Слънцето и планетите ще посещават Земята. Например, когато човек се обезсърчи, ще си вземе билет и ще посети Луната и когато след това се върне на Земята, ще бъде весел и изпълнен с големи вътрешни придобивки.”
Част от Азия, а именно Сибир и някои други области на Северна Азия, ще бъдат съединени с новия шести континент, където ще се развие расата на Синовете Божии. Някои от съвременните континенти, от друга страна, ще бъдат потопени във водите на сегашния Тихи океан.

Нека да коментираме тези изказвания на Петър Дънов!
Кой как мисли по въпроса за мисията на славяните(България и Русия)?
« Последна редакция: Декември 28, 2005, 21:46:15 pm от Horus »

Heinie

 • Гост
Още фенове на Дънов!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

И аз не знам какво да мисля по въпроса. Нали някой каза, че с помощта на една малка страна светът
е разбере историята си (пък и Учителят казва същото - "Когато светът разбере историята на българите, ще разбере и собствената си история")  Или нещо такова. Обаче още не сме готови. Като слушам новините, медичките, войничетата в Ирак и т.н. - като гледам чрез страдание вървим към катарзис, за да поемем мисия - ако е вярно всичко това.

Цитат
Затуй отсега нататък бъдете герои, не се страхувайте от страдания, а казвайте на света, че сте мъже и че не един кръст, а десет сте готови да носите. Един се оплакал, че кръстът, който носел, бил много тежък; Господ рекъл: „Вземете му го“, и го въвел в една голяма зала и му рекъл: „В тази зала има големи и малки, златни, сребърни, железни и каменни кръстове, избери си един“: Човекът, като ходил, ходил, намерил един малък кръст и рекъл: „Туй кръстче искам“. – „Ами че това е кръстът, който ти носеше досега; този кръст бях ти дал“, рекъл Господ. Та често ние преувеличаваме нашите страдания. А те са пътят на нашето възлязване към Бога. И затуй, когато някой страда, да си казваме: „Той е грешник, който се спасява“. Аз го ублажавам и му казвам: „Братко, ти си по-близко до Небето; бих желал да бъда на твоето място“. Когато някой каже: „Аз не съм видял страдания“, аз му казвам: „Ти си още зелен“. Зеленото е приятно, но когато почне да зрее, дохождат страданията. Сега вземете тази мисъл в себе си, давам ви я за размишление от страна на Господа: когато ви дойде страдание, да се радвате и да благодарите на Господа, че ви обича, та ви го праща. Страданията са признак на Любовта Божия, и нека всинца да носим този кръст. Затуй и на целокупния български народ, като душа, Господ му даде тия страдания, да усвои тия две велики качества – дълготърпението и благосклонността. „Ама – казвате – гърците и сърбите са такива, онакива.“ – Нищо – не обръщайте внимание, вие си научете урока за вашето спасение, а какви са те, оставете: те нищо не са спечелили, и те ще дойде време да учат този урок, който вам е даден по-рано, за което трябва именно да благодарите, а не да роптаете. „Нас ни разпнаха.“ – „Няма нищо – вие сте по-близо до Мене – отговаря Господ, – другите не са; те са сега далеч, но и те ще дойдат на това място“ Когато ви разпнат, тогава ще влезете в Царството Божие. Затуй нека се радваме, че имаме нещо повече на тоя свят. Нека всинца бъдем последователи Христови и достойно да носим това име на земята – християни. Какво ще кажат други, да оставим настрана. Нека бъдем дълготърпеливи и благосклонни и да изпълняваме дълга си към Бога тъй, както го разбираме в нашите чисти мисли и желания. И в тоя велик път никога да не се спъваме, а да воюваме смело, решително, и да насърчаваме всекиго, който воюва заедно с нас. Това е силата, с която ще надделеем сегашните мъчнотии.

Пак Дънов.

Не разбирам какво общо има Русия само. Като погледна на какво прилича... Там обаче се въдят хора с по-особено мислене. За справка - масата от езотеричната литература, която съм чел е от руски автори. И може би това е задачата на Русите. Ех.... ::)

firma

 • Гост
За руската душа
« Отговор #2 -: Декември 27, 2005, 18:52:04 pm »
Беседа с йерея Алексий Масюк
 
        "Когато влезеш в земята, която Господ Бог твой, ти дава, да се не учиш да вършиш гнусотии, каквито са вършили тия народи; не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, ни който пита мъртви; защото, всеки, който върши това, е гнусен пред Господа, и тъкмо поради тия гнусотии Господ, Бог твой, ги изгонва отпреде ти. Бъди непорочен пред Господа, твоя Бог; защото тия народи, които ти изгонваш, слушат гадателите и предсказвачите, а това Господ, Бог твой, не ти е дал." (Втор. 18:9-14)

- Отец Алексий! Как Вие, свещенослужителят на Руската Православна църква, можете да характеризирате духовното състояние на нашето общество, на Русия?

- В богословието има такова понятие - апостасия - всеобщо и целенасочено отстъпване от Бога и Неговите заповеди и от християнската вяра. Именно такова състояние преживява сега Русия. Нито най-страшните епидемии, нито световните войни могат да се сравнят по разрушителната си сила със смъртоносното, стремително и катастрофално настъпление на окултно-демоничната чума.

- Такива думи се нуждаят от подкрепа с факти...

- Фактите са налице. Нашата страна е препълнена със сатанинска мерзост! С нея ни наводниха магьосниците-екстрасенси (такива като Кашпировски, Чумак, Игнатенко, Тарасов, Джуна, Руцко, Гараев), лъжелечителите (последователите на Порфирий Иванов, Довженко, Левшинов, Малахов, Лазарев, "баба Нюра" и други), лъжепророците (последователите на семейство Рьорих и Блаватска, Мартинов, Мохамад Сидик Афган), астролозите, шаманите, факирите, жреците и влъхвите; в нея се разхождат лъжехристите като Висарион и Йоан Береславски от Богородичния център, Марина Цвигун от "Великото Бяло братство"; "зелена светлина" е запалена пред източните религии и секти - будизма, йогата, кришнарството. Възражда се отдавна забравеното славянско езичество ("Съюз на Венедите" и всякакви подобни организации), носенето на амулети, откриват се десетки "школи за магове", агресивно се насажда култът към насилието, порнографията, безсрамната реклама, "авангардното изкуство". Всячески се поощряват компютъризацията и компютърните игри, превръщащи хората в придатък на бездушните машини. Няма нито един град, в който да не съществуват центрове за акупунктурно програмиране - кодиране "срещу пиянство"или "срещу излишни килограми", съществува всеобщ интерес към НЛО и извънземните...

Ето названията на някои вестници: "Аномалия", "НЛО", "Астрологическа прогноза", "Хороскоп", "Астрологичен календар", на телепрограми: "Вашият стил", "Третото око", "Звездите говорят", "Астролабия", "Астрология на любовта", "Екстра НЛО" и така нататък... Аз дори не говоря за различните псевдохристиянски проповедници, проповядващи в концертни зали и стадиони, училища и киносалони, домове на културата, училища и институти, за сектантите, които ни хващат за ръката на улицата или в метрото и чукат по вратите на домовете ни...

А пък когато цялата тази нечистотия, духовна "пошлост" започва да се облича в църковни форми, да се прикрепя към християнството, да използва терминологията му - става наистина страшно. Всички посочени от мен явления са несъвместими с Православието. Православната църква се отнася към тях крайно отрицателно и всячески предпазва своите духовни чада от участие и дори от интерес към областта на духовната тъма.

- Но как съвременният човек, несведущ в Писанията, да различи вълка в овча кожа?

- Истински православният подвижник живее строго по каноните на Църквата, пребивава в послушание при духовния си ръководител, стреми се с нищо - нито с думи, нито с дела, нито с помисли - да не се отклонява от пътя на спасението, начертан от Евангелието и Светите отци в "Добротолюбието". Ако пък човек нарича себе си "пророк" или "целител", а сам не живее по християнски - делата му не са от Бога. Очевидно врагът на човешкия род е станал толкова смел, или благодатта заради греховете ни е отстъпила от нас, че сатаната може без страх да се подиграва на християнските светини, на църковните форми, към които по-рано не е смеел дори да се доближи. Ето в какво е ужасът на нашето време.

- Кажете, моля Ви, какво да прави човек, който след общуване с тъмната сила в каквато и да е нейна форма е усетил, че е заболял духовно? Как да се лекува?

- Преди всичко трябва да се отиде в православен храм за изповед. Само след искрено и дълбоко покаяние може да се разкъса връзката със сатаната и отново да се съединим с Бога. След това трябва да се моли. Знаете как след отравяне се пречистват с чиста вода. Той трябва да е особено прилежен към тайнството на Причастието, към църковните служби, пости, молитви. Ето така може да се пречисти. И то не веднага. Понякога за това са нужни години...

-А може ли увлечението по лъжливата духовност да повреди не само душата, но и тялото?

- Безусловно. При човек, предал се в лапите на дявола, може да се развие всякакво заболяване - от шизофрения до злокачествен тумор, при това скоростта, с която протича болестта, е изключително висока. Аз зная за един напълно достоверен случай, когато в секта на агни-йога няколко нейни членове изведнъж едновременно и необяснимо се разболели от рак. Особено тежки последствия се наблюдават при тези, които искат да излекуват заболяването си при лечители-екстрасенси. Като правило стига се до изостряне на старите болести, или до поява на нови. В психиатричната клиника, носеща името на Скворцов-Степанов, която се намира близо до храма, където служа, се намират на лечение много жертви на "нетрадиционната" медицина.

- Мислите ли, че в Русия няма мир и благополучие, защото руският народ се увлича от сатанизма?

- Във вашия въпрос се съдържа и отговорът. Да, това е наистина така. И Русия тук не е първата. Разгърнете Библията и вие ще прочетете как Бог е наказал старозаветния Израел за поклонение на чужди богове.

Щом израелските царе се увличали от нечестието на идолопоклонството, страната веднага бивала нападана от амонитяни, самаряни, амалкитяни, филистимяни и други езически племена, които покорявали Израел и носели беди и разрушения. Когато царят, а заедно с него и целият народ се връщали към Истинския Бог, в страната бързо се възстановявал мирът и благоденствието, защото Истинският Бог огражда Своите служители и защитава от злото народа, който се е покаял. Така е било и така ще бъде винаги.

- В последно време все по-широко се разпространява антихристиянската символика. Един такъв пример са на пръв поглед безобидните динозавърчета, които могат да се видят навсякъде - в будките за сладолед, на картинките от дъвка, върху бонбони, дрехи и др. - навсякъде виждаш тези дракони. А нали на герба на Руската Държава е изобразен светият великомъченик Георгий, поразяващ крилатия змей. Има ли в цялата тази дракономания мистичен смисъл?

- Увлечението по динозаврите отчасти идва от успеха на американския фантастичен филм "Джурасик парк", където ролята на динозаврите "се изпълнява" от сложни роботи. След като този филм излезе по екраните, възникна някакъв "дино-култ", естетически фетиш на доисторическите влечуги. А изобщо драконът и змеят винаги са били символ на злото. Няма "добри дракони", няма да ги намерите и в нито една приказка. А това, че нашите деца се умиляват пред тези чудовища и играят с тях, е лошо. Така на подсъзнателно равнище се извратява представата за прекрасното и положителното.

- Какво можете да кажете за явното влечение на младежта към протестантските събрания? Защо именно в тази среда чуждите проповедници имат успех?

- Работата е в това, че съвременните протестанти (които доста са се отдалечили от протестантите на ХVI век, заблуждаващи се, но преизпълнени с религиозен плам) опростяват християнството, бих казал - оглупяват го. Не е тайна, че интелектуалното ниво на младежта на 90-те никак не е по-високо от това на предходните поколения, а по-скоро обратното. Православната вест за Христа често е трудна за възприятието им, тя изисква подвиг, борба със самия себе си. А протестантите преподнасят името Христово заедно с пошлостта на своите рокконцерти, с екстаза на слабо културни проповедници... Това се "консумира" лесно и незабележимо разрушава вярната представа за Бога. Точно по същия начин атеизмът не се стремеше да направи от всички свои последователи, той просто извращаваше религиозните понятия и внедряваше в съзнанието на хората цинични изкривявания. А да се върнем към първичната чистота на онова, което е извратено от съзнанието, е много трудно.

- В покаянието ли е спасението на Русия?

- Само в покаянието. За това говоря не само аз. За покаяние са проповядвали и такива подвижници от миналото като свети Йоан Кронщадски, и на настоящето - като архимандрит Йоан Крестиянкин. Той казва: "Необходимо е да се разбере, че съществува съответствие между външната съдба на нашата родина и вътрешното състояние на народния дух. Както грехът е довел до катастрофа, така и покаянието може да доведе до възстановяването на Русия".

За да се служи дейно за покаянието на Русия, всеки от нас трябва да е верен на Светото Православие. Да бъде готов към изповедничество, към понасяне на гонения и житейски тегоби. А за онези, които засега само стоят на прага на Църквата, верният начин е да започнат от малкото. Да започнат непрекъснато да посещават неделните Богослужения. Ако всеки руски човек започне всяка неделя да посещава храма, то постепенно цяла Русия ще достигне до осъзнаването на това, какво е необходимо за спасението. И тогава няма да бъдат страшни мрежите на лукавия.
« Последна редакция: Декември 28, 2005, 21:45:00 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
- В последно време все по-широко се разпространява антихристиянската символика. Един такъв пример са на пръв поглед безобидните динозавърчета, които могат да се видят навсякъде - в будките за сладолед, на картинките от дъвка, върху бонбони, дрехи и др. - навсякъде виждаш тези дракони. А нали на герба на Руската Държава е изобразен светият великомъченик Георгий, поразяващ крилатия змей. Има ли в цялата тази дракономания мистичен смисъл?

- Увлечението по динозаврите отчасти идва от успеха на американския фантастичен филм "Джурасик парк", където ролята на динозаврите "се изпълнява" от сложни роботи. След като този филм излезе по екраните, възникна някакъв "дино-култ", естетически фетиш на доисторическите влечуги. А изобщо драконът и змеят винаги са били символ на злото. Няма "добри дракони", няма да ги намерите и в нито една приказка. А това, че нашите деца се умиляват пред тези чудовища и играят с тях, е лошо. Така на подсъзнателно равнище се извратява представата за прекрасното и положителното.
[/size]

Хехехехехехехехе :P :P :P
« Последна редакция: Декември 28, 2005, 22:09:32 pm от Horus »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Много червени тези букви бе  :D  като огън от устата на малко драконче.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Така? 8)

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
А така  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Ако се поразтърся из книжките си залагам главата че ще намеря и няколко в които змеят е добър.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
- . А нали на герба на Руската Държава е изобразен светият великомъченик Георгий, поразяващ крилатия змей. Има ли в цялата тази дракономания мистичен смисъл?
Русия вече носи новото време,в герба й е закодирана информация скорошна,доказана и в "Библейският код".Русия в момента е в голям духовен подем.Скоро всичко ще си дойде на мястото. :D

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Русия носи новото време толкова, колкото и ние. Това, че при тях се дава по-голяма гласност на дискусиите за духовен подем не означава, че са много по-напред от нас (даже такова твърдение-по-напред-е доста неправилно). Дори нещо по-вече. Ако може да се сметне колко човека работят в тази посока в Русия и в България, процентно може да се окаже, че тук сме по-вече.
И още нещо-всеки народ изпълнява мисията си по различен начин. На руснаците им е необходима повече гласност, а ние сме малко по-друго тесто, всъщност ние сме маята. Затова сме тихи, но с ясното съзнание какво правим.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Абе не е така, руснаците са много напред...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Абе не е така, руснаците са много напред...
Кое не е така и с / в какво са много напред?
Не мисли като човек!-Крион

firma

 • Гост
Дайте да погледнем заедно един руски сайт:
http://awakening1.narod.ru/index1.htm Что такое Новый Мир?
Да коментираме и анкетата поставена най-долу вдясно на сайта ;D

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Руският народ е доста по-събуден от българския. Разбира се и злото е много по-силно там, тъй като страната е огромна.

Има толкова качествена и толкова много руска литература, че свят ми се завива...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Напред са руснаците ама с 3 водки са по-напред от нас ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27