:)Въпрос № 13
Отк. 13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
Отк. 13:17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
Отговор № 13а
За да бъде коректен отговора на този въпрос, трябва да го намерим в Библията.
Езекил 9:4 И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.
Тук се говори за белег поставен от ангел, това означава, че не е задължително белегът да се вижда и този белег показва състоянието на характера на получаващия го.

Вт. 6:6 Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти;
Вт. 6:7 и на тях да учиш прилежно чадата си, и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.
Вт. 6:8 Да ги връзваш за знак на ръката си, и да бъдат като надчелия между очите ти.
Виждаме, че Бог полага за белег моралния закон сиреч 10 те заповеди.
666 винаги се е опитвал да имитира Бога и какво прави, разбира се свои 10 заповеди. Използва за основа Божиите като ги променя по свой вкус.
http://katolik.hit.bg/katehizis.htm 10 БОЖИ ЗАПОВЕДИ
1. Аз Съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен Мене.
2. Не вземай името на Бога напразно.
3. Осветявай седмия ден, Неделята.
4. Почитай баща си и майка си.
5. Не убивай.
6. Не прелюбодействай.
7. Не кради.
8. Не лъжeсвидетелствай.
9. Не пожелавай жената на ближния си.
10. Не пожелавай имота на ближния си. 
laugh >
А ето и Оригинала: Изход 20: 3-17
1. Да нямаш други богове освен Мене.
2. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
3. Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
4. Помни съботния ден, за да го освещаваш.
Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
5. Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
6. Не убивай.
7. Не прелюбодействувай.
8. Не кради.
9. Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
10. Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.
Е, няма почти никаква разлика!!!;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Най големите промени са във това:
Втората заповед е премахната перманентно.
Четвъртата напълно осакатена и променен почивния ден
Десетата разделена на две за да станат пак 10
Извинявам се за многото текстове