Автор Тема: Откриха...  (Прочетена 132329 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Re:Откриха...
« Отговор #90 -: Април 04, 2006, 01:46:43 am »
Някой ще отговори ли на въпроса на Gil-Galadh. Защото това с кирилицата ме съмнява жестоко.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #91 -: Април 04, 2006, 01:47:55 am »
Опа! Това прозвуча като предложение. ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

• Гост
« Отговор #92 -: Април 04, 2006, 17:33:20 pm »
Това е писменост????? Хахаха

Неактивен doriangrey

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
  • Resist it and the soul grows sick with longing!
« Отговор #93 -: Април 05, 2006, 00:22:51 am »
Oberon,

какво имаш против това да е писменост ?
Зашото аз имам много ЗА  ;)
Имаме най-старата писменост на света - това е факт - но понеже сме проклети - винаги сме успявали успешно да заличим предишните паметници на културата...
Майански рисунки, ацтекски възли, Фестоски диск и какво ли още не могат просто да гледат със завист къл люлката на цивилизациите...
Някой от вас да си е задавал въпросите: Защо няма писмени паметници, даже такива за които говори Черноризец Храбър в
"За буквите"? Къде са останли всичките тези черти и резки с които нашите предщественици са гадаели? Къде са отишли 6-те писмености на автохтонното население? Кой е имал нужда да заличи всичко това и да остави народа в тъма векове наред ?
Хайде мислете преди да пишете - ще е добре за всички ни ...
 :---
Quis custodiet ipsos custodes?

Oberon

• Гост
« Отговор #94 -: Април 05, 2006, 13:13:20 pm »
Както казваше Атила ( който много ми липсва ), "Драги ми смехурко" !
Ако ти смяташ България за люлката на цивилизациите, значи или много пиеш, или дъвчеш пейот в огромни количества. Че сме много стара култура - да, ама по-натам, едва ли имаш познанията да говориш. И ние мислим преди да пишем, аз поне, за другите не знам. Ако това е писменост, в смисъла в който аз го разбирам, то Терзийски е прав, че на Луната си карат водните ски...

Оберон

Неактивен doriangrey

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
  • Resist it and the soul grows sick with longing!
« Отговор #95 -: Април 06, 2006, 03:02:29 am »
Oberon,

всеки разбира това, което си мисли, че иска да разбира (или по-скоро си избира от подадената му информация), а не това, което може би трябва, а още по-малко това, което в действителност е !

що е то писменост и има ли то почва у Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Писменост

това, което аз "смятам" - в случая по-скоро:  "пиша, следователно мисля, че е така" - ти драги също не притежаваш други доказателства, т.е. различни от това, което си успял да прочетеш и да се съгласиш (или по-скоро не) с написаното...

за твое сведение - не пия, не пуша и не употребявам така добре познатия ти (само от книгите) пейот...
ако знаеше за какво говориш, щеше да ти е известно, че 0.3 до 0.5 грама имат 12 часово (въз)действие, а
по-големи дози водят до смърт...

и още нещо - ако датировката на тези плочки е по-стара от клинописното, считано за първо писмо - къде ли е тогава люлката на цивилизацията - това би се запитал и сър Кенет Кларк, ако беше жив разбира се...
« Последна редакция: Април 08, 2006, 03:27:54 am от Horus »
Quis custodiet ipsos custodes?

Oberon

• Гост
« Отговор #96 -: Април 06, 2006, 14:57:32 pm »
Дориан:)
И аз се радвам, че се запознахме, добре дошъл :)
Не обичам да споря за очевидни неща:)
Обичам да съм в добри отношения с хората:) Пошегувах се, казвайки че много пиеш, ама явно нещо не си бил на кеф да оцениш хумора. За твое сведение аз не пуша вече, но пък от време на време се напивам зверски, щото пророчествата трябва да се изпълняват:)) "В последните дни Оберон ще се пропие" :)
Ако си от София, може да пийнем някой път и да го обсъдим, релакс:)

Оберон

fisk

• Гост
« Отговор #97 -: Април 07, 2006, 14:35:53 pm »
Учени откриха следи от изгубената индонезийска цивилизация ТАМБОРА, която беше заличена през 1815 от едно от най-големите вулканични изригвания познати в историята. Изригването на връх Тамбора на 10 април 1815 година опустоши остров Сумбауа като отне 88 хиляди човешки живота. Изригването беше поне 4 пъти по-силно от това на Кракатоя през 1883. Водени от земепроникващ радар, американски и индонезийски учени направиха разкопки в дере в което местните обитатели намериха кости и керамични предмети. Учените изкопаха останки от сламени колиби, керамични и бронзови изделия, също откриха овъглени кости на двама човека. Всички разкопки бяха открити във земен пласт датиращ от голямото изригване. Haraldur Sigurdsson вулканист от университета Род Айланд и ръководител на експедицията установи, че  10 000 души са живели в града когато вулкана е изригнал, подобно на изригналия вулкан заличил римския град Помпей. Изригването е изстреляло 400 тона серни газове в атмосферата, което според учените е създало глобално охлаждане и е причинило така наречената от историците „Годината без лято”. През месеците юни, юли и август на 1816 г. , във фермите на Майн скреж унищожила реколтата, във Франция и Германия гроздето и царевичните посеви били унищожени.
Цивилизацията на остров Сумбауа  буди любопитство от както за пръв път през 1800 г.  е  посетена от ирландски и британски изследователи, които били много изненадани от езика на който говорели местните, език който не звучал подобно на никой друг в Индонезия. Някои учени смятат че езика е много подобен на езиците говорени в Индокитай, но вече не съществуващи след първите срещи на Запада с Тамбора. Според думите на H. Sigurdsson: „Експлозията заличи езикът”, но ние се опитваме да накараме тези хора да говорят отново чрез нашите разкопки...”
Според Sigurdsson и това което са открили учените, като керамични изделия произлизащи от Виетнам, се предполага, че жителите на Тамбора идват от Индокитай или са имали търговски връзки с региона.
По време на разкопките екипът на Sigurdsson откри овъглен скелет на жена която най-вероятно се намира в кухнята и, метално мачете и разтопена стъклена ботилка лежаща наблизо, а от  външната страна, вероятно външната врата, бяха намерени останките на друг човек...
Към екипа се присъединиха учени от University of North Carolina at Wilmington и Индонезийската дирекция по вулканология.
« Последна редакция: Април 08, 2006, 03:39:10 am от Horus »

Eon

• Гост
« Отговор #98 -: Април 07, 2006, 15:08:12 pm »
интересно ама, чак пък цивилизация...

fisk

• Гост
« Отговор #99 -: Април 07, 2006, 15:24:01 pm »
Странно изглеждащо морско създание беше изхвърлено на бреговете на Cayman Brac януари месец тази година.
 Layman Scott намерил рибата докато се разхождал по протежението на плажа рано в неделя сутрин. Рибата е приблизително 30 инча дълга, повечето от половината от тялото на рибата представлява змиорско-подобна опашка прикачена кум тяло на риба! Рибата има бледо розови люспи, гръдни перки, гръбна перка и малка перната перка на корема.
 Местни рибари казват че никога не са виждали риба подобна на тази. Рибата има кости подобни на четина по цялото гръбначно протежение до края на опашката на която има малък остър зъбец, който се извива леко на вътре.
 Явлението беше докладвано в Министерството по Околна среда.

fisk

• Гост
« Отговор #100 -: Април 07, 2006, 15:31:29 pm »

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #101 -: Април 07, 2006, 16:15:09 pm »
голяма попова лъжичка....  :) или голямо ембрионче, неизвестно защо захвърлено
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #102 -: Април 07, 2006, 16:31:00 pm »
смятай ако е така какъв ще е зрелият екземпляр.
 Вече се замислям дали да не ходя да уча в "Дж.Е. Хувър" че после да ме земът в Хъ-файлс отдела
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #103 -: Април 07, 2006, 16:35:15 pm »
Странно къде е била досега тази риба и защо едва сега я откриват. Дано да има повече информация за случая!

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #104 -: Април 07, 2006, 16:38:33 pm »
смятай ако е така какъв ще е зрелият екземпляр.
 Вече се замислям дали да не ходя да уча в "Дж.Е. Хувър" че после да ме земът в Хъ-файлс отдела
това имах предвид
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27