Автор Тема: Фирмаментът  (Прочетена 59795 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Фирмамента?
« Отговор #90 -: Декември 14, 2005, 00:29:40 am »
"Всичко е енергия"
 ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Oberon

• Гост
« Отговор #91 -: Декември 14, 2005, 09:15:34 am »
Ултра:)
Последния ти пост ми хареса:) Добре го каза:)
Но за кристални структури и гама-лъчи....моля те:)
Виж, ако Фирмамента е енергиен щит...е вече съм по-съгласен. По простата причина, че и сега го има: :)))

Оберон Бериман

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #92 -: Декември 14, 2005, 10:36:06 am »
ами разбира се, че е енергиен!  нали всичко е енергия...
естествено и сега го има, но дооста по-слаб, и много по-невидим отпреди...та нали фирмамант е другата дума за небосвод
По времето на съществуващ фирмамент тази енергия е била структурирана по определен начин, който НЕ допуска проникването на гама-лъчи, надвишаващи пределно допустимите за човека норми.
бтв, по онова време наистина е било по-хладно времето, като цяло, но не чак свръх студ, а по-скоро приятно прохладно.
Ледът от който е бил съставен Фирмамента се е намирал на около 6-10 км. над повърхността на земята, и е "обирал" радиационните и честотни въздействия от космоса, които и до днес не са изследвани докрай...
musica universalis

Oberon

• Гост
« Отговор #93 -: Декември 14, 2005, 13:02:29 pm »
Озоновия слой прави същото с гама-лъчите, не ги допуска. Кой може да ти каже колко е допустимото за човека облъчване?

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #94 -: Декември 15, 2005, 13:26:29 pm »
Не разбирам защо хората постоянно се опитват да спазват един "здрав разум", когато говорят за неща, мнoгoкратно надхвърлящи тесните му граници... Глупаво желание да го нарекат "енергия" или "кристал", да уточнят естеството на спираемост спрямо радяционните лъчи и прочея, когато за всички ни е известно, че знаем само частица за материалите и тяхното прословуто съпротивление! Кому е нужна терминология и защо той постоянно ни въвлича в едно полу научно нагаждане, когато можем да имаме предвид некласифицируемостта на тези неща и да търсим повече вдъхновение, вместо уточнение! Тъжно ми е да ставам свидетел постоянно на спорове, в които някой отчаяно се опитва да ни въвлече в една или друга възвишена идея, а ние го удавяме с нашето "Ама това не пасва на ограничените ми представи!", "Ама учителката по физика каза, че не става така!" Що за мистици сте бе, хора!?
Извинете ме за ядния тон.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Oberon

• Гост
« Отговор #95 -: Декември 15, 2005, 13:51:17 pm »
FlyDragon, дълбоко уважение към теб приятелю, но не си измисляй и ти "мистични явления" моля те. За съжаление знаем твърде много за съпротивлението на материалите, не знам доколко ти си наясно обаче. Тона ти иде да ми рече следното: Аз, като противник на фирмамента съм тесногръда маймуна, която безцелно се шматка из форума. И който форум е само за Войни на Светлината, Мистици 3-ти ранг, Конспиратори и тн.
А това, че тук се пишат някой път пълни глупости, не виждам да го оспорваш.
Не ме сравнявай моля те, с тесногръдите хора, защото откак се помня вече 30 години, само с такива се боря.
Искаш да сме мистици? Ей ти поле за размисъл: Обясни ми сините нишки, който свързват всеки един предмет на тази планета? Онези сини нишки, които аз мернах само за миг веднъж в банята, когато спря тока. Смешно ли ти е? И в мен влизаха, в тялото ми хиляди такива нишки. Смей ми се и разсъждавай, нали си мистик.

Сори за тона.

Оберон

Eon

• Гост
« Отговор #96 -: Декември 15, 2005, 13:57:54 pm »
Оберонски
не ти се подигравам ама тва като е спряло тока и си бил в банята
може да е станало късо съединие
и да те е друснал леко тока (неусетно?) и да си видял самия ток

??? ???

Eon

• Гост
« Отговор #97 -: Декември 15, 2005, 14:04:54 pm »
Ееееееее.....

Аз му казах, че не се еба''', а той се разсърди....
Споко бе човек вярвам ти, това с тока беше просто невинно предположение
знам, че можеш да правиш разлика м/у тия работи и, че няма да постнеш току така нещо подобно

рилакс

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #98 -: Декември 15, 2005, 14:12:54 pm »
Оберон, ма това наистина е интересно, което си видял. Мисля си-кое е това нещо, което свързва всичко?
В главата ми изплува думата "магнетизъм" (електромагнетизъм). Ако ти си видял това - ти,човече, си благословен свише.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #99 -: Декември 15, 2005, 18:26:30 pm »
Оберон, хвала на борбата ти с войските на тесногръдието!
изобщо не мисля че този сайт е за избранници, дори напротив - сред темите тече основния принцип - как нещата които в момента изглеждат безумни, ирационални, ненаучни и прочее, и които ние постоянно повече чувстваме, отколкото мислим, да станат достояние за всички останали, и така хората най-накрая да разберат пълния обем на своите възможности...
представи си просто една пулсация от центъра на планетата - тази пулсация има безброй нива, подобно на обвивките на лука, всяко ниво притежава различни честотни и изобщо енергийни характеристики...
Ние живеем в ограничем спектър от реалността, и за нас са невидими множествата нива навътре и навън от центъра. И въпреки това ние чувстваме че сме част от едно по-голямо цяло, което ни обема, и знаем, че то продължава навсякъде из космоса.
ето така - представи си как в едно определено ниво над повърхността е бил създаден щит, който да запазва метафизичния рай, който земята представлява всъщност, в херметична цялост - така че силите на Сет, или манипулаторите от всякакъв род, да не я осквернят..?
musica universalis

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #100 -: Декември 16, 2005, 12:11:00 pm »
...
musica universalis

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
Отг: Фирмамента?
« Отговор #101 -: Декември 19, 2005, 11:22:43 am »
вижте тези рисунки:
musica universalis

Oberon

• Гост
« Отговор #102 -: Декември 19, 2005, 12:55:52 pm »
Какво за тези рисунки?
Това около Земята са Небесните сфери, по които обикалят 7-те планети известни тогава. Идеята е древногръцка, и нали знаете че хич не е така:))) Платон и Ко, смятали, че тези "пътища" на планетите са от някаква материя, и едва ли не планетите са закачени за тях и обикалят около Земята, понеже тези окръжности се въртят, а не със собствена сила. Което Прокъл, след 700 години като пич казва че не е така:))

Това НЕ са рисунки на Фирмамента, ако това намекваш:)))

Оберон

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #103 -: Декември 19, 2005, 15:31:25 pm »
Eто още материали за размисъл по въпроса с фирмамента  касаещи леда :)

Както знаем в нащата атмосфера могат да се образуват ледени късове , но най големите да са около 1кг. Така наречения "град"

Сега тука обаче става интересно защото в Библията при пускането на седмата язва се споменава че "господ" праща градушка на земята:

И едър град тежък около един талант падаше от небето върху човеците 16-17-21

Един талант е равен на 42,5кг.

И интересното е  че има 2 феномена потвърждащи възможността това да се случи:

Париж 12 март 1978г.  25кг леден блок от неизвестен произход е паднал близо до град Абевил - Франция Към 10,30ч сутринта селяни чули много силна експлозия като от летящ снаряд. отишли на мястото и видяли неголям кратер, в който се намирал прозрачен леден блок със зелен оттенък. Повече от час въпреки слънцето блокът не променял формата си, после много бавно от него започнали да се отделят кристали с  големина от 50 до сто грама. После дошли някакви "специалисти" да ги нецензурирана думаизират и ни дума по случая.

Испания - Необичайно явление се наблюдавано и в Испания.50кг ледена буца паднала от небето недалеч от град Алор - провинция Малага. Работещите наблизо селяни чули вой като падаща бомба. При удара леденото тяло се разбило на парчета които се пръснали в радиус от 20м

И сега дали тези "бомби" могат да се използват и дали са използвани някога в историята и от кого ?

Ето какво пита в Библията Господ Йов :

Виждал  ли си съкровищницата за градушката, която пазя за време на скръб, за ден на бой и на война? Йов 38-22-23

« Последна редакция: Декември 19, 2005, 18:28:03 pm от Alien »

Oberon

• Гост
« Отговор #104 -: Декември 19, 2005, 15:45:30 pm »
Вие сте странни хора:)))
Да си чувал за дъжд от риби? Дъжд от миди? От водорасли?
Тайфуна е много красиво явление, което засмуква от водата в океаните и моретата много красиви неща от сорта на рибки, водорасли, миди и всякакви чудеса и ги изръсва на хиляди километри от там.
Виждал ли си орнадо което върти 20-тонна цистерна със драйвера вътре:))?

Моля ви, когато нещо си има елементарно обяснение, да не правим веднага мистификация:)

В атмосферата могат да се образуват много големи късове лед, какво се учудваш толкова:)? Това за 1 кг. не е вярно просто.

Оберон:)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27