Ами исках да кажа, че ако достатъчно добре осъзнаваш нещата, в края на слънцегледането ( постигането на значимите неща) би трябвало да си дадеш сметка, че не заради Слънцето или заради слънчевата енергия си стигнал дотук.И че тази концепция е представлявала само мост, прокаран над предразсъдъците ти, за да успееш да се докараш до това ниво и сега мостът, заедно с предразсъдъците, е останал в графата "несъществени неща".
Проблемът с човешкото съзнание според мен представлява едно блъфиране и надцакване на предразсъдъци.Въпросът е да откриеш онзи предразсъдък, който сам по себе си да нулира колкото се може повече предразсъдъци и в крайна сметка да остане само един.Той ще представлява коренът на проблема и тогава вече започва борбата за истината - където само от теб зависи дали ще прозреш нещата или не.
Слънцегледането е нещо такова - нулира предразсъдъците за "невъзможност на необикновени неща".Само по себе си то няма никакво отношение по въпроса за хвърченето и просветляването - това е поредната СИСТЕМА на мислене, която обаче има за цел да ОКРУПНЯВА бъркотията в човешкото съзнание.
Защото(сега обяснявам това, дето си ми цитирал) според мен Причина-следствие поговорката е нездравословно обобщение.Нещата, свързани със съществуването, са от статичен тип - това дали ще умреш или не зависи от това дали инкарнацията ти е завършила урока си или не, също така дали самата смърт е част от урока или не, или бог зане каква друга причина.
Висшият Аз определя моментът на смъртта, както и някои други събития.
Тоест - ако сега на момента спреш да ядеш, дали ще умреш зависи от теб (ти си самият Висш Аз, не разграничавай понятията).За теб започват около 40 мъчителни дни.
-ако се обезсърчиш и подсъзнателно повярваш ще умреш (или ако подсъзнателно не си превъзмогнал идеята, че умираш в момента), ако не си отхвърлил предразсъдъците, че от теб се ОЧАКВА ДА УМРЕШ, защото не се храниш...ти ще умреш естествено - въпрос на себепрограмиране.
-ако си превъзмогнал тези модели на мислене и подсъзнателно си убеден, че храненето няма никакво отношение към твоя живот...то ще се превърне в нещо несъществено и няма да има отношение към смъртта ти.Ти няма да умреш и ще спреш да слабееш в момента, в който си втълпиш, ще храненето е безсмислено.
Слънцегледането представлява логически предразсъдъчен мост за сдобиване с волята за оживяване след постепенно спиране на храненето.И логически предразсъдъчен мост за ВОЛЯТА ЗА ДУХОВНО ИЗВИСЯВАНЕ(това е същественото,дрегото е примамка и СИМВОЛ на просветлението), за да се породи този стремеж у теб.Просто защото някой е сметнал, че е полезно.
Така че, Висши Азе merulious, този процес ти дава шанс да се себепрограмираш.ТОЗИ ПРОЦЕС НЕ ОБЯСНЯВА ВСЕЛЕНСКИ ЗАКОН.