Автор Тема: САЩ са заплашени от държавен фалит  (Прочетена 113503 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #330 -: Август 25, 2011, 12:17:44 pm »
За съжаление не се отваря. :hi:

Неактивен gm67

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #331 -: Август 25, 2011, 13:00:04 pm »
Колега,при мен е нормално,но можеш да опиташ и тук:
http://rutube.ru/tracks/4744708.html?v=1c9a2a37f2ce631f2b19bc3f65750026
Филмът отговаря практически на всички повдигнати тук въпроси

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #332 -: Август 25, 2011, 14:10:09 pm »
gm67, благодарско. Всичко е точно. Действително филма отразява нещата така както са. За съжаление лоши неща предстоят и за Бг. :hi:

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #333 -: Август 26, 2011, 18:02:13 pm »
Малко старичко инфо, но сега го мярнах.
То така се започва. Сега в Сан Франциско, после някъде другаде и ... :bomb: Играта ще започне.  ::)

Anonymous блокира за кратко метрото в Сан Франциско"...Участниците в нея скандирали: "Няма ли справедливост, няма да има мир". След половин час силите за борба с безредиците, въоръжени с водни струи, разгонили демонстрантите и освободили метростанцията Сивик Сентър Стейшън. Два часа по-късно са били отворени и останалите..."

Целият материал:
http://www.webcafe.bg/id_239599354_Anonymous_blokira_za_kratko_metroto_v_San_Frantsisko

Неактивен BatvAN

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #334 -: Август 26, 2011, 19:21:29 pm »
Бернаке също реди общи фрази на днешната среща.
Не е ли това, една от причините - линк http://www.youtube.com/user/zedgehero

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 788
 • Amor vincit omnia
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #335 -: Октомври 12, 2011, 21:36:35 pm »

САЩ – виновни за кризата в Гърция

Кризата с дълга на Гърция всъщност започва от Wall Street още преди няколко години…

 

Бивши служители на финансови регулатори в САЩ разкриха истинската причина за настъпилата дългова криза в Гърция, съобщи Ал Джазира. По думите на Уилям Блек още преди едно десетилетие Гърция сключва няколко сделки с деривати с противоречивата американска финансова компания Goldman Sachs. По този начин на практика милиардите долари от дълга на Гърция биват прикрити.

Този метод вероятно е използван и от  страни като Италия, Португалия и Ирландия за „справяне“ с дълговите им проблеми. Така тези страни успяват да заобиколят изискванията, поставени от Европейския съюз, отбелязва Франк Грийнбъргър.

Goldman Sachs обаче не поемат отговорност за последиците от сключените с Гърция сделки с деривати. За Ал Джазира те заявяват, че по онова време гръцкото правителство е посочило, че тези транзакции са съвместими с принципите на Евростат.

Според експерти едва от 2012 г. ще започне регулирането на сделките с деривати, но контролът ще бъде само върху новите сделки. Т.е. всички сключени до тогава сделки с деривати остават нерегулирани, а проблемът – неразрешен.
http://www.epochtimes-bg.com/2011-03/2011-10-10_05.html

musica universalis

Неактивен znaesht

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #336 -: Ноември 07, 2011, 03:28:33 am »

   Нищо ново в САЩ.

http://www.investor.bg/news/article/125658/337.html
 “Тръгнах да си купя тостер, а към него безплатно даваха банка”, гласи популярна шега в САЩ, където от началото на кризата фалираха безброй много финансови институции”. - коментар към статията.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #337 -: Януари 10, 2012, 19:56:02 pm »
А това какво ще рече ;)? Не означава ли фалит?

Държавният дълг на САЩ превиши БВП


Държавният дълг на САЩ превиши годишния БВП на страната. Общият му размер е 15,23 трлн. долара, а произведените за година стоки и услуги от американската икономика се оценяват на 15,17 трлн. долара, информира ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Дългосрочните прогнози засега изхождат от предположението, че при сегашните темпове държавният дълг на САЩ ще нарасне за следващите десет години до 26 трлн. долара. За да не изостава от динамиката на неговото нарастване, икономиката на страната трябва да расте не по-малко от 6 на сто годишно.

Сред развитите страни на този етап само в Гърция, Япония, Ирландия, Исландия, Италия и Португалия, държавните задължения превишават националния БВП. Толкова високо равнище на държавна задлъжнялост в САЩ не се е наблюдавала от годините на Втората световна война.

Някои американски икономисти предлагат да не се отчитат вътрешните дългове на хазната по програмите за социално осигуряване. Но това според други не е логично, доколкото те са най-неприкосновените за американските политици. А даже и без тях държавният дълг на страната би представлявал внушителните 10,5 трлн. долара - 70 на сто от БВП.
http://news.ibox.bg/news/id_1941781887
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #338 -: Януари 20, 2012, 19:54:45 pm »
Червената Америка: Американската младеж е все по-благосклонна към социализма, отколкото към капитализма  :(

http://www.good.is/post/seeing-red-millennials-are-cooler-with-socialism-than-capitalism

Подкрепата за социализма расте, докато преди 20 месеца, тя представляваше само 43% от младите хора, сега е 49%. От тогава започна движението "Окупирай Уол Стрийт" и се приема все повече от 20 годишните безработни.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #339 -: Март 29, 2012, 23:58:58 pm »
Интересното е, че пак подвихме опашките ;) ....Не ми е ясно, тази война в Иран която плануваме, как изобщо ще я водим.....
Западът изгуби в Афганистан


Преди пет години американците отказваха да разговарят с талибаните. Сега талибаните отказват да говорят с американците. Това показва как се изменило съотношението на силите в Афганистан. Западната интервенция там претърпя неуспех. Докато НАТО се готви да се изтегли от страната през 2014 г., остава само да се определи степента на поражението.
    Висш пакистански представител коментира язвително: "Спомням си как американците казваха, че добър талибан е единствено мъртвият талибан. После заговориха, че трябва да се прави разлика между талибаните, склонни на помирение, и онези, които не са. Сега пък казват, че талибаните не са им враг". На практика, на бойното поле НАТО и силите на талибаните си остават врагове. В отчаяното си усилие до оставят след себе си стабилен Афганистан, САЩ и съюзниците им се борят да привлекат талибаните в политическия процес. Въпреки това обаче талибаните никак не бързат да водят преговори, а наскоро обявиха, че ги прекъсват. При положение, че западните войски са на път да се изтеглят, върху тях сега няма особен натиск за компромис.
     Макар че именно присъствието на Ал Каида доведе НАТО в Афганистан,  страховитата същност на талибанския режим придаде допълнително нравствено измерение на битката. Пристигащите на посещение западни политици винаги са горели от желание да видят новооткрито училище за момичета и да акцентират върху напредъка в областта на правата на жените.
    Американците твърдят, че участието на талибаните в политическия процес продължава да зависи от това те да приемат настоящата афганистанска конституция, която съдържа всякакви защити на човешките права и ангажименти за спазване на половата равнопоставеност. Афганистанската действителност обаче никога не съвпада с написаното на хартия. Както казва външният министър
на Европейския съюз "Три четвърти от населението на практика не може да прочете конституцията, защото е неграмотно".
    Дори при настоящото управление положението на афганистанските жени остава незавидно. Миналата седмица "Хюман райтс уоч" разпространи доклад, в който подчертава, че стотици жени в Афганистан и днес попадат в затвора за "нравствени престъпления", като съпротива на насилствен брак или подаване на жалба за изнасилване. Има обаче и придобивки за жените (най-вече в училищата и градовете) и те може да се окажат застрашени, при положение че талибаните възвръщат влиянието си.
За Хилари Клинтън, която превърна насърчаването на правата на жените в своя кауза като американски държавен секретар, това вероятно е особено горчив хап.
    Истината обаче е, че ликвидирането на Осама бин Ладен миналата година даде на американското правителство "завършека", от който се нуждаеше, за да оправдае изтеглянето от Афганистан. Натовските цели в страната сега са минимални и изцяло съсредоточени върху сигурността: Афганистан никога повече не бива да се превръща в убежище на терористи и в никакъв случай не трябва да става "провалена държава".
    Дори тези минимални задачи може да не бъдат постигнати. Усилията на НАТО бяха фокусирани върху обучаването и въоръжаването на афганистанските сили за сигурност, за да могат те да поемат щафетата от западните войски. Финансирането на афганистанските военни обаче струва между 8 и 9 милиарда долара годишно. Ще иска ли Западът да продължи да налива такива суми в Афганистан при толкова много конкуриращи се искания за отпускане на средства? Ако откаже, тогава, както каза шведският външен министър Карл Билд на форум през уикенда в Брюксел "Ще сме обучили и въоръжили 100 000 души, които после ще направим безработни".
    Дори афганистанските военни да останат единни, има голяма вероятност в Афганистан да избухне гражданска война. Това, на свой ред, вероятно ще продължи още повече да радикализира пакистанските талибани - заради племенните, военни и религиозни връзки от тяхната страна на границата.
    Когато президентът Барак Обама дойде на власт, в частни разговори лепна на Пакистан етикета "най-плашещата страна в света" и упорито твърдеше, че афганистанският проблем е неразделен от съдбата на значително по-голямата съседка - оттам и настойчивата употреба на грозноватия термин "АфПак". Има опасност обаче в трескавото изтегляне на западните войски от Афганистан пакистанският проблем да остане пренебрегнат.
    Това също ще е грешка, тъй като положението в Пакистан е точно толкова плашещо, колкото и когато Обама дойде на власт. Според описанието на Карл Билд, който наскоро посети страната,
Пакистан е в хватката на "истеричен антиамериканизъм". Това настроение може само да се засили при вестта от уикенда, че на нито един американски военен няма да бъде повдигнато обвинение за въздушния удар на НАТО, при който през ноември миналата година загинаха 24-ма пакистански войници.
    Идеята, че САЩ заговорничат да заграбят пакистанското ядрено оръжие, се превърна в натрапчива мисъл както за пакистанските медии, така и за значителна част от пакистанската управляваща класа. В отговор Пакистан активизира производството на ядрено оръжие и разпространението му из страната. Предвид радикализирането на пакистанското обществено мнение и количеството ядрени материали, което страната произвежда, американският кошмар за безконтролно разпространяващи се ядрени
материали и оръжия изглежда неприятно реалистичен.
В резултат, САЩ ще останат дълбоко ангажирани с контратероризма в Южна Азия. Атаките с безпилотни самолети над джихадистите в племенните райони на Пакистан (станали източник на най-съществените успехи на американците) са нож с две остриета. Те унищожиха ръководството на Ал Каида, но наред с това подхраниха и яростния антиамериканизъм, който може да създаде следващото поколение терористи. 
    Както каза пакистански висш представител: "Третият човек в йерархията на Ал Каида беше убит поне пет пъти. Само че на негово място винаги се появява нов трети човек. Онова, което възкресява Ал Каида, и с което трябва да се борите, е начинът на мислене". За съжаление този начин на мислене е отново във възход както в Афганистан, така и в Пакистан.
/БТА/
/Десислава Иванова/
http://www.svobodata.com/page.php?pid=8782&rid=5773
« Последна редакция: Март 30, 2012, 09:56:18 am от Mirotvorec »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #340 -: Април 01, 2012, 16:54:43 pm »
Червената Америка: Американската младеж е все по-благосклонна към социализма, отколкото към капитализма  :(
Аз мисля, че това е естествения ход на нещата... за съжаление на някои!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #341 -: Април 02, 2012, 05:44:08 am »
Кукловодите само въртят дланта с мекото и опакото, а шамарите плющят.
Дори и да дойде комунизЪма там, той пак ще е с поДставените лица и пак ще си правят мръсотията.
А след още 20 години ще обърнат пак капитализЪма. Светът се върти, колелото се върти и нищо не се променя.
А камилчетата (които ще бъдат излъгани) могат да размятат карамфилите. Първи май иде.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #342 -: Април 03, 2012, 21:01:19 pm »
Още един очакван сериозен удар по петродолара- Страните от БРИКС се отказаха от долара на 29.03.2012, т.е. между тях нефта ще се търгува в национални валути и злато. Подробности: - http://mixednews.ru/archives/16436

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #343 -: Април 08, 2012, 11:58:28 am »
Какво се случва в САЩ? И най-вече ЗАЩО  ???


Обама е излязъл извън всякакъв контрол! Новият световен ред се налага, без дори гражданите да разберат какво става около тях, защото всички медии са монополни!

 След NDAA, с който президентът може да отвлича и затваря граждани само при съмнение в тероризъм, след забраната на протестите, идва и ново безумие !

 Четете превод от статия относно най новия закон NDRP (NATIONAL DEFENSE RESOURCES PREPAREDNESS) (преводът е с google translate, може да има грешки)

 В петък на 16 март 2012 г., Барак Обама подписа изпълнителна заповед, в което се посочва, че президентът има право да конфискува всички вътрешни ресурси на САЩ, включително храна и вода. Също така се посочва, че президентът има право да блокира целия транспорт, енергетика и инфраструктура, в Съединените щати, както и насилствено да вкарва американските граждани в армията.

 Законът съдържа също така неясни наредби относно "принудителен труд" за целите на националната отбрана.

 Не стига това, ами и според закона, тези регулации не се прилагат само при извънредни ситуации и време на война. Те се прилага също и в мирно време.

 NDRP се възползва и от друг закон от 1950 г. и така на практика всяко средство за оцеляването на човека е вече на разположение за конфискация и контрол от президента.

 Защо тези големи промени, които касят целия свят не се отразяват в националните медии ? От документа става ясно, че правителството се готвят за сериозни вътрешни проблеми, безредици и хаос. Защо ? Преди няколко
 дни CEO на Bank of America , подаде оставка, малко след това
 служител в американската банка JP Morgan, съобщи че в банката се извършват сериозни престъпления с вложенията на гражданите. Става въпрос за милиарди долари, злато и сребро, които се разиграват нелегално от спекулантите. Едва ли това е стандартната практика само на една банка, по-скоро всички са престъпни. Това означава, че само една малка грешка и тази схема ще се срути. След това започва световен банков колапс и край на системата. Криза, бедност, размирици - точно както в Гърция. В този случай банкерите ще останат подсигурени, а хората - на улицата. Армията и полицията ще поемат контрола над всички. С една дума - военно положение....това може би обяснява желанието на Обама да
 държи гражданите под тотален контрол чрез новия закон. Като прибавим и
 масовото следене в Интернет, което започва от 12.юли (американските
 интернет провайдъри ще следят трафика за пиратски файлове, имейлите,
 програмите за комункация...) и последната пропаганда за инвазия в
 Уганда и Судан отново заради петрол, провокирана от фалшифицираното
 видео Kony2012 (виж в Youtube) на организацията Invisible Children
 (която беше разкрита, че се спонсорира от мултимилиардери като Сорос
 и др. играчи на Уол стрийт), която беше бурно пропагандирана от
 холивудски звезди като Анджелина Джоли, Дж.Клуни (който дори беше арестуван
 заради протест пред посолството в Судан - инсцениран разбира се), П.Диди, Риана и др, които открито заявиха, че са ЗА инвазия в
 Африка, картината започва да се оформя и стават ясни плановете на
 Новото световно правителство: тотално наблюдение, глобален контрол, модерно робство и колонизация.

 PS. От секция 601 от закона (Sec 601) става ясно, че президентът може да обяви извънредно положение или война, без разрешението на конгреса !

 Изявлението на служителя от JPMorgan може да прочетете тук (англ):
http://www.shtfplan.com/headline-news/cftc-pulls-public-comments-from-jp-morgan-whistle-blower-we-are-fearful-of-a-cascading-credit-event-wide-scale-market-collapse_03162012?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 Видеото-пропаганда Kony2012, гледано над 80 милиона пъти, което се оказа, че е фалшиво - Кони не е в Уганда от няколко години:

 Инсценираният арест на Джордж Клуни пред суданското посолство,
 където той "протестира" срешу безобразията и нарушаване на
 човешките права в Африка и настоява за инвазия:

 Разобличаване на Кони (видео):
и тук
http://mavisgrind.multiply.com/journal/item/975/KONY_2012_SCAM_FAILS..._Bankers_Outsmarted_by_Millions_of_Young_Activists_

 Законът NDRP е на страницата на Белия дом (англ):
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/03/16/executive-order-national-defense-resources-preparedness

 Кратък анализ на закона тук (англ):
http://spellchek.wordpress.com/2012/03/17/obama-signs-national-defense-resources-preparedness-executive-order-permitting-peacetime-martial-law-a-draft-and-the-procurement-of-private-property/
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/03/29/kakvo-po-diavolite-stava-v-amerika-avtor-samvoin-avtor-monic.930287


А това е от края на март.

Нов закон за престъпления от омраза определя Истинското християнство като незаконно в Америка !

Нов закон е разгледан в Сената на САЩ и очаква одобрението на американския Конгрес, което по същество би дефинирало библейски консервативното и фундаментално християнство извън закона. Новият закон ще забрани „реч на омразата“ в проповеди и обучение, в които има изразен негативизъм към всяка раса, религия, пол или сексуална ориентация, „Ако един християнин, мирянин или ръкоположено духовно лице говори и преподава срещу хомосексуалността, абортите, прелюбодейство, или всякакви други доктринални въпроси, федералното правителство може да реши да се произнесе срещу него и окачестви действията му като престъпление от омраза.

Да, не се чудете! И аз бих извикала като съблогерката ни moniсa, „Какво по дяволите се случва в Америка!”, ако не бях запозната със Словото, пророчествата и предупрежденията в него. Жалкото е, че повечето християни го знаят, но отхвърлят близостта на ужасните финални събития, предупредително предречени в Библията. А рестриктните закони „изкристализираха“ още в януарските студове. Само за три месеца бяха приети:

* законопроект, който ефективно слага край на Хартата за правата в Америка /31-12-2011 /, NDAA (National Defense Authorization Act) , по време на почивката си в Хавай, Барак Обама подписа мащабния военен законопроект за самоотбрана на стойност 662 милиарда долара, макар и с известни „резерви” отнасящи се до задържане на лицата, заподозрени в тероризъм.

* През януари 2012 г. беше създаден отдел за вътрешна сигурност обоснован с доклад „Националния консорциум за изследване на тероризма и Отговорите за терористични цели“ при Министерството на вътрешната сигурност на USA. Най-шокираща част от този доклад са обсъжданията за „идеологическата мотивация“, даващи нова дефиниция за това що е потенциален тероризъм. Нека припомня, че този доклад определя за терористи –

„Тези, които налагат строги религиозни принципи или закони на обществото (фундаменталисти)

- „Тези, които вмъкват религията в политическата сфера“

- „Тези, които се опитват да политизират религията“

- „Анти-аборт активистите“

- „Анти-католически настроените“

и други неугодни на правителството организации и движения.

* На 16 март 2012 г. Обама подписа нов безумен закон – закон NDRP (NATIONAL DEFENSE RESOURCES PREPAREDNESS) в който се посочва, че президентът има право да конфискува всички вътрешни ресурси на САЩ, включително храна и вода. Също така се посочва, че президентът има право да блокира целия транспорт, енергетика и инфраструктура, в Съединените щати, както и насилствено да вкарва американските граждани в армията.
 Законът съдържа също така неясни наредби относно „принудителен труд“ за целите на националната отбрана.

Според този закон, упоменатите регулации не се прилагат само при извънредни ситуации и време на война. Те се прилага също и в мирно време.
 NDRP се възползва и от друг закон от 1950 г. и така на практика всяко средство за оцеляването на човека е вече на разположение за конфискация и контрол от президента.monica.blog.bg
 * Сега на дневен ред е и този Нов закон за престъпления от омраза, което определя Истинското християнство като незаконно в Америка.
http://estirbg.blog.bg/novini/2012/04/01/sasht-obiaviavat-hristiianstvoto-izvyn-zakona.932022
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен operator

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #344 -: Април 20, 2012, 00:00:29 am »
много интересен сайт с дълговете на САЩ в реално време http://www.usdebtclock.org/


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27