Автор Тема: Германска база подслушва горещите точки по света  (Прочетена 3640 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 668
  • WATCHER
Германска база подслушва горещите точки по света

"Класа"   2 септември 2008  , 8 стр.

Тухлената сграда в края на индустриалната зона в Рейнската област Гелсдорф, до която достъпът е силно ограничен, служи за седалище на германските военни разузнавателни служби, които от 2002 г. подслушват целия свят. От щаба си, който е недалеч от бившата столица Бон, шефът на стратегическото разузнаване генерал Фридрих Вилхем Кризел ръководи около 7000 военни, предаде списание "Шпигел". Една част от тях се помещават в дълбокия седем етажа бункер, където се намира операционната централа на службата, чиято основна дейност е военен шпионаж. Поради кризата в Кавказ там от седмици кипи усилена дейност. "Ние не сме тайни служби", обяснява генералът, "работим в тясно сътрудничество с федералната информационна агенция". С помощта на огромни сателитни антени хората на Кризел в Германия от седмици засичат радиосигналите на руските въздушни сили, които първоначално са осъществявали военни маневри над Грузия и след това внезапно пуснаха бомби. Проект на стойност 5 млрд. евро за общи сателити с франция не успя да се осъществи. Двете страни обаче обменят данни и снимки.

Хакери в униформа

Освен това германските военни подслушват телефонни разговори на талибаните, на наркобарони в Хиндукуш и на мафията в Косово. В Райнбах хакери в униформи се обучават как да блокират вражески мрежи и уебсайтове. Специалисти в град Хоф, източна Бавария, проектират съоръжения и софтуерни програми, с които да отклоняват и нарушават радиовръзки, радарни системи, лазерни лъчи и ракети на евентуален противник. Разузнавачите на Кризел достигат до бункери, кораби, самолети в полет на далечни разстояния и високопроходими танкове. Те четат чужди телеграфни съобщения, факсове и имейли, локализират радиопредаватели и радарни уреди. Отскоро със собствените си разузнавателни сателити германците могат да шпионират целия свят независимо от климатичните условия. Когато Ангела Меркел поиска неотдавна снимки на намиращите се в Грузия руски танкове, вечерта ги е получила заедно с обширен писмен доклад за местоположението на руските сили.

Неактивен WhiteKnight

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 230
"Ешелон:
Според Уикипедия, Ешелон е програма на разузнаването на UK-USA, която улавя и анализира всички сигнали, телефонни връзки, и-мейли и др. по света. Тя прихваща 3 милиарда съобщения на ден. Има станции по цял свят.

Fort Meade, Meryland, US (щабквартирата на NSA)
Menwith Hill (Yorkshire, UK)
Misawa Air Base (Japan)
Morwenstow (Cornwall, UK)
Pine Gap (Northern Asustralia)
Sabana Seca (Puerto Rico)
Waihopai (New Zealand)
West Cape, Western Australia"

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27