Точно тук е проблема на Цялото Човечество...
Аз мога много кратко, ясно и точно да посоча кое е добро и кое зло.
Тракия - свободни хора живеещи в мир със съседите си и природата.
Рим - кръвосмешения, РОБИ, войни, РОБИ, още войни, още РОБИ.Извинявам се но ми е много емоционално напоследък това, ние наистина имаме някакво "историческо затъмнение".
Всички които са били наричани "варвари", "езичници" и т.н. са били нормални хора, а ВСИЧКО което нашата съвременна история величае са долни изроди, на чиито нечовешки зверства ние се кланяме.
Големия парадокс, е че не ти трябва да имаш познания, дипломи, купища книги и т.н. да осъзнаеш това. Дори напротив!
Един историк, обработван 15 години от системата, хипотетично грък - варви му обяснявай, че са откраднали азбиката си от траките или пък че са откраднали боговете си от траките. (и са ги изопачили естествено)
Един икономист, обработен от "невидимата ръка на пазара" и 3245 термини от банки, борси, сделки и т.н. - варви му обяснявай, че неговата работа държи човечеството в робство с въображаеми пари...
и т.н. и т.н.
Призовавам!
Прегледайте си "фактите" и вижте кои са робовладелците, изродите и поклонниците на тази древна змия - сатаната.
Вавилон, Египет, Рим, Гърция, аристокрация от Европа -
един дол дренки са всичкитеОтново ще кажа, че паралела с коледа и прасето е все едно следното:
- Имаш ли цигара?
- Благодаря с колата съм.
Св.Петър също е споделил жестоката участ на християните и е бил разпънат от Нерон на обърнат кръст с главата надолу.
Какви български обичаи, какви прасета, кви пет лева?
Ще си позволя да кажа, че изобщо не се гледа "реално" на нещата, за съжаление.