Правилно
sidewinder, трябва да се даде решение - работеща алтернатива - и аз бих казал "И кво като ми ги пускаш тез филми, аз кво да напраа, да ти отвора една зелена бира ли?".
До скоро когато се опитвах да разясня на хората около себе си, много често се стигаше до контрата - е кво, ти като си толкова напред са матряла що не си променил нищо, що ме занимаваш мене тогава

- как да им обясниш, че това е процес изискващ технологично време и за да стане по-бързо се изисква останалите да ти помогнат с техни реални действия, вместо да контрират всяка твоя дума.
Лошото е, че разрухата на този свят неминуемо ще дойде (тя даже е в ход - но все още няма ясно видимо изражение) и ако хората не са "узрели" да поемат нещата в свои ръце просто ще се смени строя.
Ако прогледналите не дадат работещо решение, то тогава за кво са прогледнали - по добре да си бяха спали - системата си ги храни и пои, кво да иска повече човек.
Тук съм пуснал едно книжле (
цък), което е писано 75-та година. Японеца е дал работещо решение на сегашната цивилизация. Въпроса е колко биха се отказали от цивилизацията, независимо колко е лоша тя.
Има много написани книжлета даващи решения (реално) на какви ли не проблеми, просто трябва да се покаже на останалите, че може.
Повечето хора обаче нямат грам ценностна система с която да оценят какво им показваш - някои ги наричат Органични Портали. Ако не се помогне свише те ще запазят статуквото и просто ще приемат новия строй като нова шарена фанела.