Привет Еленко, гледах предаването на запис и най-много се издразних от изказването на Милен за
Чумата - разбираш ли тогава не е имало фармацефтични компаний което автоматично ги оправдава за сегашните им действия.
Чумата - никога не съм се интерсувал по подробно за нея, но знам, че била много смъртоносна.
Логика - за всяка болест си има причинно-следствено обяснение.
Поинтересувах се какво пише в Википедията и ми направи впечатление следния абзац:
Белодробна форма
Развива се първично след заразяване по въздушно-капков път или вторично, след разпространяване на инфекцията от съседни лимфни възли при бубонната форма. Чумната бактерия се загнездва в стените на белодробните алвеоли, и се размножава в тях, разрушавайки ги. Те са идеалното място за размножаване на чумната бактерия в човешкия организъм.
Сред инфекциозните болести белодробната чума е "експресният влак на смъртта". До не повече от 2 часа от заразяването болният започва да кашля (и да пръска чумни бактерии). Често инфекцията прояжда стената на белодробен кръвоносен съд, и първият симптом е белодробен кръвоизлив; ако съдът е по-голям, кръвоизливът може да бъде и смъртоносен. Дори без кръвоизлив състоянието продължава да се влошава много бързо.
Без лечение смъртността от белодробна чума е 100% в срок от часове до минути от първите симптоми. При моментално и агресивно лечение с мощни и бързодействащи инжекционни антибиотици, по възможност в комбинации, прогнозата е съмнителна; във всички останали случаи е безнадеждна.Целия текст:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D1%83%D0%BC%D0%B0Това е СКОРОСТРЕЛНА смърт

За да съществува нещо в природата то трябва да има смисъл от него. Ако тази бактерия е част от естественат ни среда то ние бихме имали поне частичен имунитет към нея, ако ли не то тогава остава резонен въпроса от къде се е пръкнала таз бактерия. Манипулацията и експериментите на всяко равнище на Земата съществуват от много хиляди години. Според мен ако се позадълбочи изследването конкретно на този проблем ще се стигне до първопричината, а аз мисля, че тя отново се крие в нас хората.
Пиша специално за чумата защото Милен с това те закова, въпреки че и той си няма хал хабер идея що се е пръкнала чумата (пък и други смъртоносни болести като нея)
Пример:На повечето хора в този форум им е известно, че преди доста хиляди години на Земята са се извършвали най-разнообразни генни експерименти (та до днес) от извънземни, пришълци или квит ще да са там.
Те са се занимавали с "материя", която е много над нивото на една бактерия.
Кои би отрекъл тогава, че Чумата не е била просто едно биологично оръжие от онези времена?
А Миленчо - О, Боже, та това е една нелепа случайност ... той Бог ни наказва за грехопадението ни ...