Айде, моля ви се, стига параноя. Много хора са израснали с филмчетата за Ну погоди и Том и Джери и пак не са станали антисоциални изроди. Аз си спомням, че когато гледах едно филмче- това с мишките, където се вижда кадър с гола жена, това тогава го забелязах, почудих се малко и това беше. Доколко ми е повлияло, не мога да кажа, но все още смятам, че не съм сексуално чудовище
Вие оставете детските филмчета, цялата ни култура е пошла и цялото общество е прогнило. Как можете да опазите децата от всичката помия?
merulious, прав си.
Момчета и момичета, погледнете и от другата страна на медала. Все пак в цялата негативност, която ни заобикаля, се забелязва и нещо друго. Ако я нямаше негативността, дали щяхме да усещаме и знаем кое е противоположното на негативността? Дали щяхме да се стремим към противоположното на негативността? Дали щяхме да се стремим към Любовта въобще? Цялата заобикаляща ни негативност, помия, пошлост, лицемерие, негативизъм и т.н. е Един Голям наш Учител, какво трябва да постигаме, и какви трябва да се стремим да не бъдем! Всички ще се съгласите, че без негативизъм не би имало позитивизъм! А ако се издигнем над тяхното ниво, даже и те не съществуват. Съществува само Единението и Любовта! Всичко друго е само път към Единението и Любовта.
Като пример ще дам наскоро публикуваната книга "Той говори" на станалия популярен диалог с втория посветен. Тази книга е пример за високи степени на позитивно мислене, мъдри мисли, положителна настройка и висок морал, достигнати от само един пример на личност, изпълняваща "висша форма на негативно управление". А който не е разбрал подтекста на книгата, който даже не е и подтекст, защото в почти цялата книга се вижда направо, има какво много да учи.