Автор Тема: Еленко Ангелов - Лека нощ Нещастие - Част 3; Добро Утро Щастие - Част 1  (Прочетена 944315 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Преди още да знам кой е тоя Еленко и преди да знам, че бил писал подобни книги го гледах случайно в предаването "Ние жените" - май така се казваше, с Марта Вачкова. Там го показваха за малко в една от рубриките си - май редовно го показват там за малко и той си дава мнението по разни въпроси, в качеството си на психолог. Аз лично не останах с много добро впечатление от него. Твърдеше, при това настоятелно, че децата трябва да се бият. Хм и това ми било психолог! Наистина някои деца трябва да се бият, ама да видим колко психолози ще бъдат на неговото мнение.

Искам да питам тези от вас, които вече са чели книгите му - има ли в тях нещо ново, което вече да не знаем. Нещо ново за извънземните-влечуги или за другите неща?
« Последна редакция: Май 28, 2009, 11:40:45 am от Tuki »

Неактивен Морфей

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 492
Правилно е казал човека, здраво шамаросване трябва за всички деца дето са инати и лигави. Боя изгражда характера, аз съм ял бой редовно когато съм заслужавал и станах човек. Първото ми дете не е докосвано и с един пръст дори и сега ела да видиш каква е лигла и си прави каквото си иска и да я бия вече е късно. С второ няма да допусна същата грешка. Ти ако имаш деца и те правят на маймуна недей да ги биеш, след време теб ще те бият.

Аз съм чел книгете му и да ти кажа вътре са все стари истини събирани за роботи, които търсят нови.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 11:52:42 am от Морфей »

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
Като толкова мисли за хората този Еленко Ангелов да им отвори очите, защо не пусна книгата без пари по торенти и електрони библиотеки ,но нали следва модела аз трябва да забогатея от наивността на другите.
Да живеят балъците казват тарикатите.

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Заповядай, чети на воля  ;): (http://www.thespiritofoknele.org/)
« Последна редакция: Май 28, 2009, 16:31:05 pm от Mirotvorec »

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
Не говоря за това,а защо трябва да я пуска за продажба това ми бе мисълта ако не зацепи какво искам да кажа :)

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Като толкова мисли за хората този Еленко Ангелов да им отвори очите, защо не пусна книгата без пари по торенти и електрони библиотеки ,но нали следва модела аз трябва да забогатея от наивността на другите.
Да живеят балъците казват тарикатите.

Заповядай, чети наволя  ;): (http://www.thespiritofoknele.org/)

Ей сега хвърлих бегъл поглед към началото на книгата и прочетох това: "Егрегорите са психологични модели (ритуали, порядки, закони)наложени насила на обществото, главно чрез обсебени лидери."

Хм! Сега не мога да се съглася съвсем с това. Егрегорите не са психологични модели, а по-скоро са изградени, но само отчасти от такива психологични модели. Егрегорите са изградени не само от мисли, но и от емоции. Какво е егрегорът - общо енергийно поле, за което се твърди, че добива самостоятелност, когато стане достатъчно голямо и силно.

И егрегорите не са нолижени нарочно, а възникват случайно. Само ритуалите и законите се налагат.

Тук или авторът нещо не е доуточнил мисълта си или има объркване. Вие какво мислите?

Неактивен Морфей

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 492
Мисля че автора го е написал точно, ясно и кратко. Ако има объркване то е при теб нещо. Нищо не е самостоятелно, всичко е свързано и ни се налага по видим или невидим начин.  8)
« Последна редакция: Май 28, 2009, 20:26:46 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Написал го е кратко, но за мен не е ясно и точно. Егрегорите не са психологични модели, наложени на обществото, а са общо енергийно поле, което се усилва и поддържа от тези психологични модели и те служат за контрол на хората. Но, дали самите психологични модели са егрегори?  ???  ???  :-\

Дори и да приемем, че психологичните модели са егрегори, то неговото обяснение на термина пак не е пълно, защото егрегорите не се ограничават само с това, те са продукт и на емоции - обикновено силни или продължителни.


« Последна редакция: Май 28, 2009, 20:27:29 pm от Mirotvorec »

Неактивен Hari

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56

И егрегорите не са наложени нарочно, а възникват случайно.


Не съм съгласен!
Чети:
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=5656.0

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Това го четох. Ама, ако създадем семейство, при нас ще се образува общ егрегор на семейството. Същото е и с приятелският ни кръг. Е, сега можем ли да кажем, че този егрегор е нарочно създаден, или че  възниква случайно? Не е нарочно създаден - в смисъл, не с конспиративни цели или с цел да се манипулира някого, а той е нещо естествено, което възниква, независимо от това дали го искаме или не.
« Последна редакция: Май 28, 2009, 20:28:19 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Не искам да се отклонявам от темата и да я превръщаме в тема за егрегори, защото си има такава, ама специално за теб ще доуточня, понеже явно не вярваш, че има егрегор на семйството. Когато двама души - мъж и жена живеят дълго време заедно и спят в едно легло, техните енергии се смесват. Същото е и с енергиите на техните деца.

Хората от този форум също са под влияние на форумният егрегор и това е написано в темата за егрегорите. Аз лично много пъти вече се убедих, че дори и чрез Интернет се създават връзки между хората и общ егрегор между тях.

Ама айде стига толкова. Да се върнем на Еленко Ангелов и книгата му, както и на някои непълно обяснени от него термини.
« Последна редакция: Май 28, 2009, 20:30:04 pm от Mirotvorec »

Неактивен oknele

 • Moderator
 • Пишещ
 • *****
 • Публикации: 812
 • Всъщност
  • www.thespiritofoknele.org
откъс от "Лека Нощ Нещастие" III

С благодарност към форумците на Х нет и на
http://www.magickriver.net/matrix.htm   

Демоничната йерархия са четириизмерни рептили, които обсебват хора през чакрите и манипулирайки ги създават лоши мисли и действия – Егрегори(същества от втори ред). Егрегори на вождове, крале, папи, патриарси, религии, партии, норми, догми, култури, правила и закони, войни, интриги за пълно подчинение и производство на Лууш във Фермата Матрица. Четириизмерни Влечугоподобни, обсебващи хора, създават и рептилохибридни кръвни ДНК „кралски’’ линии за по-лесно бъдещо обсебване(шейпшифтинг/смяна на формата). Само в България има стотици песни и приказки за Змейове, Хали и Лами, отвличащи хора за „женитба и раждане на деца”. Каква е целта на демоничната йерархия, главно Рептили от четвърто измерение, която знае, че Егрегорите и са същества от втори ред? Те са ревниви същества, ревниви дори спрямо нашата ограничена от тях способност да създаваме реалност и ненавиждат Създателя, който е съществото от нулев ред - с две категории отдалечен от тях. Тяхната цел не е да ни унищожат, тъй като ние ги снабдяваме с храна(Лууш), така както ние отглеждаме и колим животните в нашите ферми. Те искат и почти са успели да станат наши пълни господари чрез духовен паразитизъм и фермерство.  Но как най-добре да постигнат това? Ето къде се намесва Матрицата. Спомнете си(дълбоко в себе си го знаете), че целта на оригиналната Матрица - Матрица на Училището, беше да ни даде инерцията необходима ни да осъзнаем и оценим нашите свободна воля и способности. Тя трябваше да допусне славата(суетата) посредством преодоляване на страданието. Всички матрици са отговорни за начина, по който ние разбираме реалността и физическите и метафизичните правила, чрез които ежедневно живеем своя живот. Тя е имитатор във всеки смисъл на думата. Какво би станало, ако нова Матрица се вмъкне или насложи с цел не да помага на нас да се развиваме, а да помага на съществата от втори ред да продължават съществуването си като ползват психичната ни енергия за храна? Какво би станало, ако новата Матрица, вместо да бъде Училище, е Ферма - Затвор? Случаят е точно такъв. Твърдя го. Преподава ми се вече шест години на сън. Да, оригиналната Матрица, способстваща помъдряването, все още функционира, но една нова програма(по-скоро вирус) е поставена над старите структури, за да служи на допълнителна паразитна цел. Но случаят не е толкова прост. Матрицата не е единственото нещо, което е било променено или ограбено...
 
Разберете, че съществата от втори ред са безсилни да престъпват нашата свободна воля, точно както ние - съществата от първи ред, сме безсилни да командваме Бог. Обаче те могат да ни влияят индиректно. Например, те могат да ни изпращат емоционална енергия, която да „затъмни’’ нашите умове и да правим грешни съждения. Те могат да ни тормозят, отегчават и изкушават, но не и да ни убиват направо. Само други същества от първи ред могат да направят това. Но какво би станало, ако те изкушат едно същество от първи ред да убие друго такова? Ето как те извършват подлостта. Макар четириизмерните Рептили да са отговорни за хиляди осакатявания на хора за година и безброй други ужаси, тези извънземни и земни(има и триизмерни Рептили вътре в кухата земя) в действителност са обладани или манипулирани от астрални демони. Дори хората - от безумните серийни убийци до мъжете, биещи съпругите си, са подложени на жестока обработка от демонични същества. Йерархията на „извънземната конспирация” се разпростира изцяло в метафизичните и астралните области, където се намират демоничните мисъл - форми.
....

Съществата от втори ред са фрагменти на нашето собствено съзнание, наречени Мисъл-форми или Егрегори(Махала). Мисъл - формите са ограничени в това, че те зависят от нашите духовни енергии, за да продължават да съществуват. Докато ние получаваме нашите духовни енергии предимно от нашия Създател, Егрего мисъл - формите зависят от нас за същото. Мисловната енергия е материална. Материята е просто по-бавно движеща се енергия. Мисловната такава не изчезва „безследно”. Когато група хора започнат да мислят в една насока, „енергийните им вълни” се наслагват една върху друга и в океана от енергия се създават невидими за човешкото око, но реални енерго - информационни структори - Егрегори. Те започват да се развиват самостоятелно и подчиняват хората на своите закони. Попаднал под влиянието на деструктивното егрегорно махало, човек губи свободата си и става батерия в Матрицата Ферма. Колкото повече привърженици го подхранват с енергията си, толкова по-силно се „разлюлява” източващото жизнената психична човешка енергия махало. Всяко си има собствена честота на трептене. Когато подръжниците намалеят и изчезнат съвсем егрегорното махало(смукало) спира и умира като същност. За да изсмучат енергия от човека(а тя му трябва за да материализира мечтите и намерениата си) Егрегорите използват чувствата и реакциите  му на страх, негодуване, омраза, раздразнение, тревога, вълнение, потиснатост, смут, отчаяние, паника, съжаление, завишена привързаност, фанатично преклонение, прекомерен възторг, разочарование, горделивост, презрение, отвращение, обида, втълпено чувство за дълг и вина. Със сигурност не е възможно да се освободим от всички Егрегори, но главното е да не сме безволева марионетка и да действаме осъзнато, за да използваме тези Егрегори в свой интерес. Да възможно е. Прекрасният руски автор Вадим Зеланд го нарича Транссърфинг на реалността. Как да се освободим от това влияние ли? Изход? Трябва веднага да се събудим и да осъзнаем по какъв начин Егрегора се опитва да ни манипулира. Когато истински разберем какво става, работата е свършена наполовина. Силата на влиянието на източващото махалото е обратно пропорционална на осъзнатостта. То има влияние върху нас дотогава, докато спим наяве. Правилно е да не мислим какво не искаме, а какво се стремим да постигнем. Не потискайте емоциите си, а променете отношението си! Най-голямата помощ, която може да бъде оказана някому се състои в разширяване на неговото съзнание. Всякакво внимание, съчувствие, участие и енергийна поддръжка са временни мерки и не решават проблема. Събудете се! Щом можете, значи трябва! Има второстепенни мисъл - форми, които ние създаваме ежедневно просто чрез обединяването на концентрация с намерение, както например когато мечтаем и едновременно произвеждаме приятни емоции. Емоционалната енергия – Лууш(виж Боб Монро) изтича в обкръжаващия етер и е моделирана според нашите представи. Чувствата могат да променят вероятността, точно както енергията може да променя състоянието на физическата система. Следователно мисъл - формите в действителност са моделирани и морфогенни индивидуализирани полета. Те са излъчвани от живите същества, които действат чрез квантови механизми, за да предразположат една иначе произволна система към специфичен резултат според прищявката на разумното същество, пораждащо полето. Често такива мисъл - форми имат незначителни намерения или съзнателност и скоро се разсейват щом забравим за тях. Но понякога, особено при отрицателни емоции - главно страх, ревност или терор, се получава прекомерно изтичане на Лууш, който се моделира посредством въображението в мисъл - форма, захранваща Егрегор, пропита с фрагмента на съзнанието, който нейният създател е изгубил при травмата. Наобикалянето на места, които веднъж вече са били арена на насилствени инциденти, е един пример за това. Трите компонента на съзнателните фрагменти, енергията Лууш и визуализираната форма довеждат до производството на съзнателно същество от втори ред, захранвано от чувствата, които са го породили. Такова същество все още зависи от своя създател за подхранване с Лууш, но за разлика от второстепенната мисъл - форма, то притежава свързан със съзнателността механизъм за оцеляване, за да търси такава енергия. Разликата между второстепенните и обикновените мисъл - форми е в това, че шаблонът е предимно ефирен, докато вторият включва астрални компоненти. В древността изкуството за съзнателно произвеждане на мисъл - форми с цел „създаване на реалност”(опериране с вероятности чрез 100 маймуни) е било добре известно. А сега моля за много Внимание! Това е най-важното в този сайт за да имате по-буден живот и осъзнат сън от филма „Ванила скай”.
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен oknele

 • Moderator
 • Пишещ
 • *****
 • Публикации: 812
 • Всъщност
  • www.thespiritofoknele.org

откъс от "Лека Нощ Нещастие" III

Окей, наистина съм наясно, че днес в технологичния 21 в. неща като записи, филми и снимки, които могат да се манипулират с фотошоп и други компютърни програми, не могат да бъдат големи доказателства. Но, когато става въпрос за такива от директни и официални медии и предавания си струва да се разбудиш. Наистина най-мощното доказателство за тази информация е да ви предоставя Рептилите в клетка и само срещу два лева да ги ръчкате с пръти и да ги храните с шоколад. Работи се по проекта. При обсебване или падане на „маската” първо очите стават нестабилни. Човешките зеници стават змийски. Нарича се още и котешки ефект(еye cat effect). Голяма част от световните лидери са Рептили, променящи формата си. Те са скрити зад човешка форма но всъщност са хора - гущери. Очите са прозорец на Душата! Буквално! Събудете се! Знанието е опасно нещо срещу Матрицата Ферма. Истината е, че истинските хора са манипулирани, управлявани и вкарвани в затвора на ума и информация като тази се държи в неведение. Светът ни се управлява от влечугоподобна раса от друг свят и от други такива Рептили от друго измерение. Колкото и да е „фантастично” на мен това ми се преподава вече шест години, почти всяка вечер на сън, в „Моето училище”. През деня онемявах как с лекота асоциативно и точно попадах и прозирах Истината във филми, книги, музика, интернет и бит. За мен е факт че Рептилската раса се е кръстосала с човечеството в миналото, създавайки хибридни, кръстосани кръвни линии. Това се споменава дори в Стария завет и в много древни текстове. В Стария завет се казва за синове на Бога, кръстосващи се дъщерите на човека, за да създадат хибридната раса на Нефелимите. Тези „богове” били буквалните богове на древните ни деди, които им пренасяли буквално в жертви  хора. Кръстосаните кръвни линии, в историческа перспектива по света, били удостоени с позициите на управляваща кралска власт в древността. Генеалогията исторически доказва, че управляващите фамилии и управляващите властови позиции в света, били те президенти на САЩ, били те Британското кралско семейство, аристокрацията на Европа или Азия и въобще всеки такъв ключов управленски елит като върховете на банковата система, глобалния бизнес, са на семейни линии, които са продължение на същите кралски линии. Това са кръстоски на човечеството с тези Рептили(влечуго-богове). С ясни думи твърдя, че Рептилски раси управляват Земята, превръщайки я във Ферма за човешка психична енергия от хиляди години до днес и устройват своите генетично съвместими кръвни линии на властови позиции като президенти, банкови, бизнес и шоу лидери, за да създават и поддържат матричните Егрегори(безумни психологични правила, модели и закони на поведение). Това е истинския Калъп(Матрица), който източва психичната енергия в ненормални догми, религии  и страхове чужди на естественото състояние на човек. Естественото състояние на истинските хора е да се учат и да бъдат щастливи. Спазвайки рептилските наложени калъпи на обществото и неговите лидери, човек страда и губи психичната си сила(както и физическа) за глупости и извращения. Матрицата Ферма дои този Лууш и човек няма начин да материализира мечтите си, които го правят истински щастлив. Знанието за рептилската Матрица обяснява откъде е божественото право на кралете да управляват. То е заради кръвната им линия, заради силните им рептилски гени. Така обсебването и манипулирането е по-лесно. Ето защо всички управляващи фамилии и кралски семейства непрекъснато се кръстоват помежду си, точно както и основателите на САЩ, произвеждайки толкова много президенти, банкови лидери и правителствени ръководители.Тази Истина, ще откриете в много от материалите на Дейвид Айк.
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 133
Единствената ми критика е към теорията за рептилите, но като цяло добре се справя :)

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Твърдеше, при това настоятелно, че децата трябва да се бият. Хм и това ми било психолог! Наистина някои деца трябва да се бият, ама да видим колко психолози ще бъдат на неговото мнение.

Tuki, и Дънов проповядва да се бият децата, а за доста народ е Учител. Даже точни описания дава, как трябвало да се бие.

Еленко, ако не те затруднява ще отвориш ли една тема за боя, да го разнищим, за да не спамим тази.

Аз лично много пъти вече се убедих, че дори и чрез Интернет се създават връзки между хората и общ егрегор между тях.

Абсолютно съм съгласна. На мен често ми се е случвало да сънувам хора или да  виждам  наяве хора, с които си пиша по форумите или чатя, без никога да съм ги виждала. Даже дори не става дума за много оживена кореспонденция.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 02:59:43 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27