Автор Тема: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват  (Прочетена 81175 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Ползата от тревата е ясна на всеки който си е направил труда да почете и да разследва.Но повярвайте ми няма да стане легална - това не го иска нито полицията нито дилърите.Полицията ще загуби огромни субсиди давани до сега за борба точно с марихуаната.Дилърите искат легализация още по малко понеже ще обеднеят и ще трябва да си търсят нова работа.Един добър джойнт,отгледан у дома,без примеси, сега струва 6-7 лева.Марихуаната е просто растение от семейство житни и при масово отглеждане и култивиране за 5-6 лева ще си купуваш пакет от 20.

Това е цялата работа.Кинти,кинти и пак кинти.
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
« Отговор #31 -: Ноември 07, 2009, 11:34:56 am »
Де го тоя джойнт за 5-6лева :o? Под 10лв.няма нищо свястно на пазара,а и според хората от бранша,по последни инструкции от горе още повече ще се вдига. Особено сега след последните промени по върховете. Естествено целта е синтетиката да завладее пазара,защото е много по-вредна и унищожителна дори от алкохола. Преди учениците пафкаха трева,сега се друсат с екстазита и амфети,щото пари за коз няма. Не,че марата не ти прави мозъка на попара особено в ранна възраст,но тея изкуственяци дето заляха пазара съвсем ще им разкажат играта на децата.
« Последна редакция: Ноември 07, 2009, 15:06:51 pm от Mirotvorec »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
А пък на тези "дечица" някой насила да им бута дрогата? Сами се навират, после - здравето, скъпо е. И естествено и синтетично, дрогата си е дрога - води до наркомания до шия.

Каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи. Като искат да си "правят мозъка на попара", както се изразява по-горно пишещият, но стига на нас са ни пропищявали ушите за нещастните наркомани, които САМИ И ДОБРОВОЛНО ЗАПОЧВАТ С  това нещо (в по-голямата си част). Но... после търсят помощ, реве се, че са принудени..., а то всичко е основно от гъзарлък, вижте ме колко съм голям. Същото е и с цигарите, алкохола, бирата и всяко нещо, с което се прекалява.


Неактивен %00

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 126
  • organic SEO
В казармата се запознах с кадрови войник,който беше служлил в Ирак и беше от първите там.Та тоя пич ми каза,че една от мисиите им била да пазят поле с цветя.....и ми го казваше с насмешка.....балъка въобще не беше разбрал,че пазят макови насаждения и аз му викам: "е добре де,в крайна сметка кво стана" той ми каза,че са изчакали някакви американски войници и предали карула на тах и повече никога не са били там.
Та за какво ООН ми говорите не знам.ООН е най-голямата стъпка на Новият световен ред до момента....Дори земята и сградата на ООН са подарак от рокафелерови.

Снимки в Телеграф по темата, от тази година е май, не е Ирак, а Афганистан. Все тая. Войната с наркотиците върви, a войниците бдят над реколтата от опиум; чат пат се изгаря по малко за пред медиите( кадрите по-късно ). А каква е връзката с марихуаната - в това, че марихуаната не е опиат.
╟╩╦═╬╧╩╦═╬╧Оrgаnic SEO NinJah╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩

Неактивен ALive

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 106
 • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
Мисля ,че цигарите и алкохола са най големия проблем, не мислите ли????
Re:"Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват"
- Не трябва да я забраняват ,защото ,ако е легална ще има контрол.
Дали да се легализира марихуаната за медицинска цел???
- аз съм "ЗА" . :yes:
При нас обаче няма да се легализира нищо ,защото хората имат насадено менение още от времето на социализма и наблягат на консерватината политика.
Когато почнем да залагаме на либералната политика и тогава можем да мислим за легализация и за прогрес .Сега сме в период на застои , криза ,уволнения безработица и т.н., неприятности.
Viva La Revolution!!!
ПС:
Който притежава юмрука  , той притежава и джойнта-затворническа поговорка .

« Последна редакция: Януари 19, 2010, 18:03:20 pm от ALive »

Неактивен radon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 171
Марихуаната, трябва да се легализира. Това автоматично ще доведе до следните положителни неща:
-повишаване на здравето, поради ниско ниво на стрес сред хората. Доказано стресът причинява 80% от болестите, а в Ямайка лекарите са безработни ( неудобен за мадицинската мафия факт )
-понижаване на консумацията на алкохол
-понижаване на употребата на наистина вредни опиати и транквиланти
-понижаване на употребата на цигари
-по-малко стрес, по-малко скандали и битова престъпност

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Съгласен съм със всичко освен,че ще се понижи употребата на алкохол и цигари.Все пак сме в България :)

Неактивен chehchy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Великата конспирация за марихуаната

Фактът, че конопът има около 25 000 употреби, е все още неизвестен на широката публика. Той се използва в състава на храни, бои, гориво, дрехи, строителни материали и много други, споменава електронното издание world mysteries.
Великата конспирация за марихуаната

Най-старата реликва на индустрията е намерена в древна Месопотамия и представлява част от конопен плат (платно), датиращ от около 8000 г. пр.Хр. Най-старото оцеляло парче хартия е направено преди 2000 години в Китай и е също изработено от конопено влакно.

През 2500 г. пр.Хр. фараоните са използвали коноп при строителството на величествените пирамиди.

Първият дизелов двигател е бил проектиран да се движи с растителни масла, едното от които е конопеното масло. През 1930 г. Хенри Форд произвежда автомобил, съставен 70%от конопена пластмаса.

Картините на Рембранд (1606 – 1669 г.), Винсент ван Гог (1853-1890 г.) и Томас Гейнсбъро (1727 – 1788 г.) са рисувани предимно на конопено платно, често с маслени бои на базата на коноп.

Причината конопът да бъде обявен за незаконен

Истинската причина канабисът да е забранен няма нищо общо с неговото въздействие върху ума и тялото. Марихуаната не представлява заплаха за широката общественост. Марихуаната е опасна единствено за петролните компании, алкохолните и тютюневи индустрии и голям брой химически корпорации. Различни големи предприятия, с изобилие от долари и влияние се опитват да скрият истината от хората.

Истината е, че ако марихуаната бъде използвана в изработването на голямото многообразие комерсиални продукти, то това би създало промишлена атомна бомба. Предприемачите не са били запознати с големия потенциал, който има марихуаната. Те са имали заговор да разпространяват неверни сведения за това растение, правилното използване на което би могло да разруши техните компании.

Думата "марихуана" е създадена в средата на 30-те години, за да опетни добрия имидж и феноменалната история на конопа като растение.

Заговорът

През 1937 г. Дюпон патентова процесите за направа на пластмаса от нефт и въглища и призовава акционерите да инвестират в новата нефтохимическа дивизия. Синтетични материали като пластмаса, целофан, целулоид, метанол, найлон, вискоза и т.н., е станало възможно да бъдат произведени от петрол. Индустриализацията на конопа би съсипала над 80% от бизнеса на Дюпон.

По това време Андрю Мелън става Секретар на хазната и основен инвеститор на Дюпон. Той назначава своя близък роднина, Хари Анслингър, да оглави Федералното бюро за наркотици и опасни лекарства.

След тайни срещи между тези финансови акули, конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните предприятия. За да запазят бизнеса си непокътнат, те правят първи стъпки да се оттърват от него, наименовайки го с мексиканската жаргонна дума "марихуана".
Великата конспирация за марихуаната

Машинациите на медиите

Медиен блиц на "жълтата журналистика" бушува в края 20-те и 30-те години. Отпечатват се хиляди истории по вестниците, подчертаващи ужасите , до които води марихуаната. Филми като "Марихуанната лудост" (1936 г.), "Марихуаната: убиец на младежта" (1935 г.) и "Марихуаната: отстранете дявола" (1936 г.) са пропаганда, режисирана от богатите индустриалци, за да отстранят врага в лицето на конопа.

Тяхната цел е била да получат обществена подкрепа, така че анти-марихуанните закони да могат да се приемат.

На 14 април 1937, забраняващият марихуаната данъчен закон е внесен в конгреса със съдействието на Робърт Доутън, който е поддръжник на Дюпон.

Твърде късно д-р Джеймс Уудуърд, лекар и адвокат, свидетелства от името на Американската медицинска асоциация, че причината Асоциацията да не денонсира по–рано Данъчния закон за марихуаната, е че те току що са направили откритието, че марихуаната е коноп.

През септември 1937 г., конопът става незаконен. Най-полезната култура става известен наркотик.

Днес, нашата планета е в безисходица. Земята се задушава, тъй като големи тропически гори изчезват. Замърсяване, отрови и химикали убиват хора. Тези големи проблеми биха могли да бъдат разрешени, ако се индустриализира конопът. Природната биомаса би могла да задоволява енергийните нужди на планетата, които в момента се задоволяват от изкопаеми горива. Ние вече сме изконсумирали около 80% от резервите на петрол и газ и се нуждаем от възобновяеми ресурси. Конопът би могъл да бъде решение на тези проблеми.

Това го взех от 1 сайт: http://sanovnik.bg/n4-2814-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0 без да искам попаднах на него :) :yes:

Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 350
Между марихуана и индийски коноп има съществена разлика. Например в количеството THC  ;), което е по-малко при конопа. Струва ми се, че дилърите на ГМ марихуана говорят полуистини и залагат на некоректната информация  ;D Цък.


Неактивен chehchy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
 :good: Visitor и то ва го има... но както и да погледнеш на нещата Марихуаната е забранена единствено заради контрола над пазара (като изключим конопа който както каза е с по-малко съдържание на ТНС). А ако не беше забранявана изобщо, нещата нямаше да седят по този начин в момента и нямаше малките деца да пушат трева, защото е модерно... просто нямаше да обръщаме това внимание на това растение като наркотик с високо съдържание на ТНС, а просто като на коноп. Всичко се набива в акъла на хората и естествено, че когато им бъде поднесено: "Марихуаната е наркотик заради високото съдържание на психотропното вещество ТНС, което се съдържа най-много в главите на женското растение и може да бъде по-високо при предоставяне на редица благоприятни за развитие условия", въпросните бъдещи дилари започват да гледат на конопа като на Марихуана, след като повишат тези нива на ТНС. От там идва и цялата работа с търгуването. :-X ;D

Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 350
Виж сега, ще направя един оффтопик и да се надяваме, че модове и админи няма да трият отново - статистиката е в полза на синтетичните наркотици. Марихуана няма в България, има "друсана трева", ГМ трева. Канабис има обаче и предполагам си виждал как расте около реките. Нямаш никви шансове да се напушиш от нея.  ;D Но може да се използва за другите неща, които са изброени.

Та, младежите повече наблягат на евтини екстазита, амфети, а някои "туристи" (във всякъв смисъл) халюциногенни гъби и от време на време "марихуана", която е "друсана трева".  :D Другите на алкохол!  :D Плачевна картинка.  :bad: :bad: :bad: :bad: Не съм убедена дали забраната на дадено нещо не покачва цената му  ;)


Неактивен chehchy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Ами както каза и някой по-горе, тревата си поскъпна за да може хората да употребяват повече амфети и хапове... все пак 1 грам амфет си е 20 кинта колкото 1 грам трева, а да не говорим за хаповете дето има по 12-15 лв. :nea: Работата е там, че преди да поскъпне толкова, марихуаната си беше нормална а не ГМ хибрид както сега... >:(

Неактивен raliko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Нещо,което така силно се отрича,със сигурност е нещо полезно.
За конспирацията с марихуаната и аз съм чела.И най-вероятно има доза истина.Иначе остава нелогично защо е разрешено производството на цигари,нали.Те не са по-малко вредни,пушат все повече тинейджъри.Сега правят някакви движения,уж забрана за пушене на открити закрити места-ама производството не само е разрешено,но и се субсидира от държавата.Ето това мен лично ме смущава.Ако човек има двор и си насее  в него-не е ли то негова собственост?Ако отглежда животни и продава било яйца,мляко или месо-не са ли негова собственост?Ето кое е нелогичното.И следователно съмнително.А впредвид и написаното от chehchy-е ясно,че няма как да легализират конопа,никой няма сметка от него.
Това ми напомни за един случай,за българин направил автомобил задвижван с вода-е изчезна  всяка информация за него,ясно защо.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен rebellious_lion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Кой ще ми каже,че примерно музиката на Джими Хендрикс малко или много се е повлияла от употребата му на марихуаната или някои по-силни халюцигени?Ами какво да кажем за Салвадор Дали?Не е ли бил брилянтен художник? Или пък Тимъти Лири,който е брилянтен психолог и автор?Тези хора и много други със сигурност са доказателство,че можеш да се възползваш по-някакъв начин от въпросните вещества.Определено може да ти помогне до някаква степен да изразиш индивидуалността си,но все пак го има и момента,че ако прекалиш ще си навредиш.Но не е ли така и с всичко друго?
Only action has power to turn knowledge into wisdom.

Неактивен raliko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Всичко прекалено е вредно разбира се.Но-първо да забранят лекарствата и болниците,които нанасят по-голяма вреда,отколкото полза.Нека забранят и  вредните Е-та в храните,ГМО и да спрат да подпомагат  отглеждането на тютюн,да затворят всички фабрики за тютюно производство и цигари,да премахнат ваксините-убийци,да спрат  зомбирането по филми,телевизии и вестници,да спрат насилието и безполезните учебници в училищата,да спрат да подпомагат  разплода на циганите и да ги вкарат в гета,дааа -мечти.... :-X
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27