Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: Breath в Юни 01, 2008, 16:15:29 pm

Титла: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Breath в Юни 01, 2008, 16:15:29 pm
Герт Стемелар: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват?


В Източна Европа хората са по-емоционални, холандците сме по-студени, казва дългогодишният университетски преподавател

- Когато някой каже Холандия, първото нещо, което му идва в главата е легална "мека" дрога и легална проституция. Това ли е наистина образът, който Холандия има пред света?

- Където и да отида по света, всеки ме пита за тези неща. Що се отнася до наркотиците, искам да ви кажа, че официално те не са легални, те са толерирани. От 1925 година наркотиците са забранени. През 60-те години обаче сред младите се появи нова мода на обличане, на поведение, нов тип музика. Тогава беше времето на "бийт"- поколението, когато стана модерно да се пуши хашиш. Много млади хора започнаха да го правят, въпреки забраната, и това се превърна в проблем. За да се спази законът, трябваше всички, които употребяват хашиш, да бъдат пратени в затвора. Но те бяха толкова много, че в затворите нямаше място за всички. От затворите се оплакваха, че нямат места и да не се пращат повече затворници. Тогава правителството реши да позволи употребата на хашиш и марихуана. Не да ги легализира изцяло, просто да развие толерантност към употребата им. Идеята е, че който има 2 или 3 цигари с хашиш в себе или отглежда няколко растения в дома си с марихуана, не бива да се преследва от закона. Истинското правило е, че официално е забранено да се употребява трева, но се позволява в определени ситуации и количества. В началото се продаваше марихуана по улиците и парковете. Тогава правителството, за да контролира тези продажби позволи създаването на известните днес "Кофишопове" (Coffeeshops). Единствено на тези места може да се продава или купува трева без полицаите да те преследват. Няма точна година, от която може да се каже, че това е започнало. Всичко е един дълъг процес през годините.
Разбира се има много различни мнения относно този въпрос, но като цяло правителството казва: "Нека спрем дискусиите по този въпрос и нека концентрираме продажбите на марихуана в специални кафенета". Това е типично холандска черта – да се намери практичното решение. Ние нямаме проблеми с това. Много от младите хора тук са пробвали марихуана още в училище. На някои не им харесва и не пушат повече, други пушат от време на време. Основният проблем идва от другите държави. Много хора от Белгия и Германия идват в градове, близки до границата, за да отидат в кофишоп да си купят трева (като например град Маастрихт, който е на границата с Белгия и Германия). Поради големия брой хора там, подобни градове се нуждаят от по-големи количества трева, защото бързо се изкупува и не могат да се задоволят нуждите на чуждите туристи.
Хубавото в Холандия е, че когато е легален този наркотик, той не попада в ръцете на криминалния контингент. Когато е забранен обаче, по-лесно попада в ръцете на мафията.
За мен е глупаво да се забранява. Навсякъде по света хората употребяват наркотици. Защо тогава трябва постоянно да се бориш и да го забраняваш?! Позволи го и го контролирай по-лесно.

- Много хора казват, че опитването на марихуана води до опитване и на по-силни наркотици и затова трябва тревата да е забранена.
- Разбира се, съществува това притеснение. Но в действителност няма връзка между силните и меките наркотици. Марихуаната е растение. Тя идва от природата.

- Марихуаната, която се продава в Холандия, тук ли се отглежда или се внася от другаде?
- Преди време се внасяше отвън, но после хората разбраха, че е много по-лесно да си отглеждат вкъщи растенията - излиза и по-евтино. Но, както ви казах проблемът идва от туристите от Белгия и Германия. Вече не е достатъчно да се отглеждат по 3-4 растения. Вече има нужда да се отглежда трева в цели полета, но това разбира се е забранено. И тогава мафията започва да прави това. Днес това е голям проблем, защото мафията поема пак контрола върху този наркотик.

- Аз съм чувала за този парадокс в закона, че не е позволено да продаваш марихуана, но можеш да купуваш?
- Да. То не е точно закон. Ако продаваш съвсем малко марихуана, няма проблем. Но ако продаваш големи количества, полицията може да ги вземе, защото вече се превръща в трафик и търговия. Трудностите идват оттам, че има прекалено голямо търсене, което по някакъв начин трябва да се задоволи - иначе пак попада в ръцете на криминалния контингент.

- След като има толкова потребители от Германия и Белгия, защо те не вземат холандския модел на толерантност към употребата на меки наркотици?
- Аз също си задавам този въпрос. Защо винаги едни хора забраняват на други хора да правят разни неща?! Не ти е позволено да взимаш наркотици, не ти е позволено да пиеш… Подобен е и проблемът за проституцията. Хората просто харесват старите традиции и норми. Всички общества са основани на базата на множество правила. Но в много от случаите тези правила не са добре приложими.

- Значи смятате, че Белгия и Германя трябва да последват вашия пример?
- Да. В момента Белгия дори го обсъжда. Като погледнете например как Америка се бори срещу наркотиците чрез множество забрани, може да видите, че това причинява дори повече проблеми. Америка е наистина странна страна.

- Как гледа холандското общество на легалните наркотици и проституция. Има ли хора, които смятат, че това оказва лошо влияние върху морала на обществото?
- По цял свят има наркотици и проституция, нали?! При нас дясното политическо крило винаги иска да забранява, а лявото крило обикновено са по-отворени и либерални. В Холандия винаги има две групи, които изразяват противоположни мнения. Има и протестанти, които са против наркотиците, проституцията и хомосексуалистите и т.н. Привържениците на либералното ляво крило казват, нека приемем проблемите и вместо да забраняваме и да правим закони, нека намерим решение, което да работи.
В Източна Европа комунистическата пропаганда е казвала на хората, че проституцията и наркотиците са резултат от лошото капиталистическо общество. Така те винаги са мислели, че това е проблем само на западното общество, но сега всички може да видим, че не е точно така.
До преди 20 години аз никога не бях ходил в района на "червените фенери" в Амстердам, защото просто не представляваше интерес за мен. Но днес това е туристическа атракция. В крайна сметка, във всяка държава има такъв район. В последно време това също започва да става голям проблем за Холандия, защото много престъпления стават в този район, като резултат от засилващото се присъствие на мафията. Напоследък започват да затварят много от домовете там.
Безспорен е фактът обаче, че контролът става много по-лесен, когато позволиш нещо да се прави, вместо да го забраниш и да си затваряш очите пред действителността.
При нас проституцията се приема като професия. Възприели сме, че някои хора си изкарват парите с тази професия. И когато се приеме, че това съществува и се извади на показ, много по-лесно може да се контролира. Например, по-лесно става предпазването от венерически болести, защото жените, практикуващи тази професия, могат да ходят на медицински прегледи без да се притесняват. Също, когато мине полицай покрай този район, проститутките не е нужно да се крият и да бягат, а спокойно да практикуват професията, която са избрали.
Проблемът с проституцията не трябва да се решава нито от правителството, нито от полицията, а от хората, които живеят в съответния град и държава. Първо гражданите трябва да дадат мнението си и после правителството да вземе решението.

                                                                                       
Източник и пълния текст на интервюто: http://e-vestnik.bg/3958
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: georgeta в Януари 02, 2009, 23:41:44 pm
Голям контрол пада, няма що!!! Обикновените цигари като са легални - ситуацията е под абсолютен контрол - с бандерол, без бандерол и в крайна сметка всичко живо пуши!  laugh  Контрол за кого?! Цигарите вече почти ги забраниха - време е да разрешат марихуаната ... и ето днес чета, че ООН го "обмисля"  ;D
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: lubarski в Януари 03, 2009, 22:41:41 pm
Илюминираните имат интерес да са забранени наркотиците понеже така се разпространяват много по-масово. Всички знаят, че ако ги легализират интереса не само няма да се повиши, но и ще падне. Първо лапетата ще загубят интерес, а това е едно от най-важните неща.  ;)
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: Alien в Януари 04, 2009, 11:29:35 am
А всъщност lubarski, това е доста спорна теза тъй като според мен ако са легализирани употребата ще е по-голяма защото ще бъдат рекламирани. Пример за легален "наркотик" - кафе, алкохол. Но пък печалбите ще се избиват много по-трудно и ще има конкуренция докато сега  парите които се печелят са огромни и отиват "незнайно къде"  ;)
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: Androctonus в Януари 04, 2009, 14:33:57 pm
Да, да... в Холандия интереса към марата след легализацията е страшно намалял :Р Чак за туризма помага.
Само не ми е ясно, как точно илюминатите ще те накарат да си я завреш в устътъ - те ли ще ти я тикнат или това е само оправдание, че си каун;/
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: koruin в Януари 04, 2009, 16:19:55 pm
Всъщност, направена в подходящият момент легализацията действително би увеличила броя на пушещите. Пък и щом "помага за туризма" явно се увеличават броя на наркоманите. Да не говорим, че нелегалната продажба също няма да се спре, понеже никой няма да продава на непълнолетни, а те са една от най-рисковите групи. Така че, дето се вика, ще отбият номера под предтекст "намаляване на наркозависимите", а ще ни го слагат от две страни... като общество имам предвид...
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: Oneness в Януари 26, 2009, 20:19:17 pm
Как ще коментирате този текст:
http://lice.hit.bg/ (http://lice.hit.bg/)
 :o :o :o Каква е тази пропаганда?
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: kossev в Януари 30, 2009, 19:23:47 pm
както има много писано за ползата от марихуаната,така ще има писано и за вредата.Изхарчени са милиарди за пропаганда против нея,че една страница в hit.bg надали ще промени нещо.
В заключената тема за марихуаната ми направи впечатление едно нещо.Цитирам:
"Само да не те видя, преди два три дена, един твой колега го отнесе,яко "
След всичкото писане по темата,за такова изказване нямам думи.Лично мое мнение е,че това е човек,който взема заплата от нашите данъци. 
Титла: Относно: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора ха
Публикувано от: Trandev в Януари 30, 2009, 22:14:48 pm
както има много писано за ползата от марихуаната,така ще има писано и за вредата.Изхарчени са милиарди за пропаганда против нея,че една страница в hit.bg надали ще промени нещо.
В заключената тема за марихуаната ми направи впечатление едно нещо.Цитирам:
"Само да не те видя, преди два три дена, един твой колега го отнесе,яко "
След всичкото писане по темата,за такова изказване нямам думи.Лично мое мнение е,че това е човек,който взема заплата от нашите данъци. 

Нищо ново за този човек. 8) 8) 8)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: airdata в Октомври 23, 2009, 18:04:36 pm
В казармата се запознах с кадрови войник,който беше служлил в Ирак и беше от първите там.Та тоя пич ми каза,че една от мисиите им била да пазят поле с цветя.....и ми го казваше с насмешка.....балъка въобще не беше разбрал,че пазят макови насаждения и аз му викам: "е добре де,в крайна сметка кво стана" той ми каза,че са изчакали някакви американски войници и предали карула на тах и повече никога не са били там.
Та за какво ООН ми говорите не знам.ООН е най-голямата стъпка на Новият световен ред до момента....Дори земята и сградата на ООН са подарак от рокафелерови.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Котаракъ в Октомври 23, 2009, 19:42:45 pm
"Защо да забраняват марихуаната, след като,
толкова много я хора харесват."

Ами, как няма да я харесват бе, друже!
То не беше световна икономическа криза,то не бяха фалити,
безработица, 2012г.,Нубири, свински грип, а да не забравим
и жената, децата и те с диагноза "тинейджъри".Уфф, писна ми. ???
Абе, я дай да се напушим. ::) :lol: :lol: :lol:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Z-931 в Октомври 23, 2009, 20:17:35 pm
Ех...толкова безнадежни и неосъзнати човешки същества скоро не бях срещал..  ;D
Обрекли пороците и неспособноста си да се борят....с животът в п0лза на влечугите ,производители на марихуаната и наркотиците............. ;D
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: rado89 в Октомври 23, 2009, 22:04:09 pm
Гледайте филма The Firm.Ще ви отвори очите.Аз пуша марихуана по един-два пъти в седмицата и ефектите са само позитивни.Нямам време да се впускам в подробности но нямам по ефикасно и безвредно успокойтелно.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: SMSI-H в Октомври 23, 2009, 22:17:48 pm
Цитат от една лекция, която скоро ще бъде публикувана в сайта:

Цитат
  Сергей: - Михаил, какво мислите за приемането на различните препарати, способстващи за попадането в други пластове на реалността и получаването на съотвестващия опит?
  - Аз не ги ползвам и за тях нищо не мога да кажа от опита си. Според онова, което съм наблюдавал или слушал от други, човек може действително след употребата на псилобицини, ЛСД или на марихуана, да попадне в други пластове на реалността, само че там няма воля и жизнена енергия. Където попадне, там попада, каквото стане с него, това и ще бъде. Шансовете са примерно петдесет за едната страна - лишаваш се от воля,- и петдесет за другата страна, че можеш да попаднеш на "аудиенция" при висшето същество, и да видиш нови възможности. Само че как да ги постигнеш, ако нямаш воля?
rado89, пуши, ама и мисли, какво ще стане с теб в последствие. :hi:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Котаракъ в Октомври 23, 2009, 22:31:15 pm
Приятелю Z-931 докато се борим с "влечугите" и "насекомите",
с пороците(не пророците :writer:) на обществото(да не забравяме
и за нашите,които понякога скромно наричаме "хоби" :flag_of_truce:),
пък и с по сериозните житейски проблеми с които понякога ни се
налага да се сблъскваме, нека не пренебрегваме и чувството си за
хумор :lol:, и лек сарказъм :blum1:,и да не забравяме,че:
"Светът е оцелял,защото се е смял" :drinks:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bobo в Октомври 23, 2009, 22:53:44 pm
С всичкото това "бучене" в последните 5-6 години около проблемната трева, се прекриват другите модерни наркотици, които в последните години са заляли нашата весела страна.Последните години , почна да се вдига все повече шум около тревата, да ловят бабите по Югозападът и т.н.На които, това им е "бизнесът" цял живот, това е останало от време - народна медицица.
След като един обект стана мвр шеф, усилено почна да се шуми около "големия проблем" и да се унищожават "огромни" масиви с марихуана.Покрай това тя, почти изчезна и цената и се покачи няколко пъти.Междувремено евтините и лесни за производство, синтетични наркотици заляха страна, но за тях не се говори.Ако питаш някои човечец на улицата, той ще ти обясни на дълго, колко е вредна тревата, но за синтетиките, няма и дума да каже. Защото по ТЕЛЕвизорът, не говорят за тях, но като отидеш в тоалетната на  някоя дискотека, може да откриеш доста доволно количество по тоалетните чиниите.
И в един момент цялата младеж в България, започна да си пържи мозъците с амфетки, щото те са по 5лв и е модерно, може би и са по-безвредни от тревата.
Друг интересен факт е - останалите ниви от марихуана се стопанистват от висши полицай.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 24, 2009, 08:43:17 am
Еми ти сам си отговори.

Тревата трябва да се забрани, защото твърде много хора я харесват, а е прекалено евтина за ръста на търсенето.Затова трябва да се забрани, за да се вдигне цената й и това търсене да донесе повече доходи.
И ако успоредно със забраната се прокарат евтини масови боклуци, това ще е само плюс.

Въобще това е класика в икономическото поведение.Хората харесват домати? Да се ограничи пазара на домати(да поскъпнат) и да се пусне масово кетчуп(допълнителен евтин продукт, трупащ още приходи).

Но амфетите се произвеждат много по-трудно от една проста трева.Защо са по-евтини? Защото повече хора имат интерес от това - колкото е по-сложно производството, толкова повече страни участват.Колкото повече страни са заинтересувани от печалба, толкова по-широк пазар искат да имат(за да делят по равно).А широк пазар се създава, като се подбие съществуващия с много ниски цени.Затова по-трудно произвежданите и по-сложните продукти, винаги ще са по-евтини от по-простите, в които има само един замесен интерес.

Само че всичко се прави нарочно.Защото ако ти искаш да изстискаш пазара си, какво правиш? Вдигайки цената на продукта, ще разцепиш пазара на две - постоянните клиенти и онези, които ще потърсят алтерантива заради високата цена.Ако им предложиш алтернатива, ще ги запазиш като клиенти.
Затова производителите на трева сами ограничават пазара на стоката си(това е предтекст, за да й вдигнат цената) и същите тези производители започват да произвеждат и амфетамини.
Създаваш проблема - предлагаш решение.

И защо се появява нуждата от такива манипулации? Заради вечната инфлация и заради вечната девалвация на валутите - тоест постоянното обедняване на населението.

И с това, мисля, се отговаря на въпроса на темата въобще.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bobo в Октомври 24, 2009, 15:33:42 pm
Отглеждането на трева е доста трудно, изискващо време и рисковано занимание.Просто това си е вид земеделска култура, периодът от насаждането до събирането е около 6 месеца, да не говорим, че може да пострада от доста неща/природни бедствия, гадинки и т.н./.Това става въпрос за тази, която се отглежда по полята, тази която се отглежда в изкуствени условия е доста малко и затова няма да е слагам в списъка/и нейното производтсво не е защитено от горенаписаните неща/.
Да произведеш един килограм амфетамин, не се изискват никакви специфични знания по химия, не се изисква скъпо оборудване, съставките не са скъпи, като сложиш и полицейската шапка, то май не остана никакъв риск.Да не говорим, че за 1кг "чист" продукт отиват м/у 2000-2500лв, като се смеси доволно ще излезне на пазара като 1,5кг/1500х20лв=30000лв груба сметка/.
Знаеш ли колко, трева трябва да продадът, за да изкарат същите пари?Просто няма смисъл да се занимават, пренасочиха се към синтетичните наркотици и оттам е нормално да се дигне цената.Кой ще се занимава да гледа, после да я разкарва/не е лесно да прекараш трева за 30000лв, а пък 2-3 кила амфети може и в дамска чанта да ги транспортираш/.
А всички шум, пак ще го кажа - е за да се хвърля пясък в очите на населението.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Z-931 в Октомври 24, 2009, 22:27:02 pm
Гледайте филма The Firm.Ще ви отвори очите.Аз пуша марихуана по един-два пъти в седмицата и ефектите са само позитивни.Нямам време да се впускам в подробности но нямам по ефикасно и безвредно успокойтелно.
Е то това ти удоволствие е само старт.....към влечугите.... ;D
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 24, 2009, 22:55:41 pm
Отглеждането на трева е доста трудно, изискващо време и рисковано занимание.Просто това си е вид земеделска култура, периодът от насаждането до събирането е около 6 месеца, да не говорим, че може да пострада от доста неща/природни бедствия, гадинки и т.н./.Това става въпрос за тази, която се отглежда по полята, тази която се отглежда в изкуствени условия е доста малко и затова няма да е слагам в списъка/и нейното производтсво не е защитено от горенаписаните неща/.
Да произведеш един килограм амфетамин, не се изискват никакви специфични знания по химия, не се изисква скъпо оборудване, съставките не са скъпи, като сложиш и полицейската шапка, то май не остана никакъв риск.Да не говорим, че за 1кг "чист" продукт отиват м/у 2000-2500лв, като се смеси доволно ще излезне на пазара като 1,5кг/1500х20лв=30000лв груба сметка/.
Знаеш ли колко, трева трябва да продадът, за да изкарат същите пари?Просто няма смисъл да се занимават, пренасочиха се към синтетичните наркотици и оттам е нормално да се дигне цената.Кой ще се занимава да гледа, после да я разкарва/не е лесно да прекараш трева за 30000лв, а пък 2-3 кила амфети може и в дамска чанта да ги транспортираш/.
А всички шум, пак ще го кажа - е за да се хвърля пясък в очите на населението.

Тревата мога да я отгледам аз сам - просто произвоство.
Амфетамина има съставки, това прави по производител на съставка, разпространител и тн - по-сложно производство, защото повече хора печелят от продажбата на една таблетка.

Ако аз си пуша тревата, не печели никой.Ако я продавам, печела само аз.
Ако правя амфетамин печели всеки снабдител със съответна съставка, печели производителя за лабораторната техкина, печелят и всички намесени по незаконното разпространение.Тоест винаги ще е по-евтин, за да има по-широк пазар и повече продажби, за да спечели целия тоя народ.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Tangrata_ в Октомври 26, 2009, 13:40:30 pm
тъпа логика.

То тогава и биенето на чикии ще е за предпочитане пред секса, защото е по-просто, по-евтино и си го правиш сам.
Няма нужда от други производители, доставчици, снабдители и всякакви други гадове.

Понякога, обаче, с колективната работа резултатът е по-добър.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: hard_temper в Ноември 02, 2009, 11:52:31 am
Ще кажа само, че хората който употребяват марихуана са много повече от тези които употребяват амфетамини. Познавам много хора, които си отглеждат лятото и си имат за почти през цялата година, познавам и такива които си купуват на ден по 2-3 пъти. Половин грам върви около 15 лева зависи от кои ще си го wземеш и така 1 грам трева излиза на цена от 30 лева (става въпрос за хубава трева за нашите стандарти, много рядко може да намерите хубава трева 20-25 лева за чист грам). В Холандия 1 грам е най-много 10-15 евро, но е мн силна, 1 грам може да го пушиш 2-3 дена, докато тук 1 грам 3-4 човека го пушите 1 ден. Ако се легализира тревата ще намалее употребата на алкохол и цигари, а това е недопустимо за някои хора, защото ще почнат да губят много пари, а това за тях е недопустимо.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Ноември 02, 2009, 12:01:23 pm
То тогава и биенето на чикии ще е за предпочитане пред секса, защото е по-просто, по-евтино и си го правиш сам.

Ахахахаха...Ид**те, точно затва не върви, щото само един печели и то малко.Нали тва казвам по-горе.Само не ми казвай, че вече не възприемаш и простите изречения.

П.П.
Не че ще се учудя, неизбежно е...
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 02, 2009, 12:32:47 pm
Тебе все хората не могат да те разберат. Все уж ясно и смислено се изказваш, а все има сума ти недоразбрали хора, дето не те разбират какво говориш.

Ти си го обясняваш с липсата на ум у другите, ама аз се сещам за едно много по-реално и логично обяснение.

Ти няма да се сетиш кое е то, защото все търсиш грешката в чуждия телевизор. Безнадежден си в това отношение. "Капана на самовлюбения егоцентрик."
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Ноември 02, 2009, 12:48:25 pm
Колкото и да съм егоцентричен, все още не съм се докарал до там, че да ме занасяш.Избързал си да кажеш, че логиката е тъпа, защото не обичаш да четеш и си карал диагонално, защото си се водел от спамърсикя си инстинкт, а не от идеята да кажеш нещо по темата, нали така.

Пак се опитваш да ме правиш на тъп, но до сега не съм видял някой да ти се върже.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: jah в Ноември 04, 2009, 15:45:59 pm
Смятам,че енталогените (трева,гъби и др растения на силата)са забранени,защото помагат на човек да си отвори очите за  всички конспирации в тоз объркан наш свят,смятам,че синтетиките са съсздадени с цел (печалба,опетняване името на тревата и др растения на силата,контрол)

Ясно ми е,че тревата лекува,а алкохола,който пият всички,които критикуват тревата,няма да постигнат нищо хубаво.

Губене на време е да се водят спорове и да се претендира за легализация,света е далеч по-счупен от това,че за 1 коз отиваш на съд,същото е да споря с хора за 2012 и др  проблеми,надвиснали на тоя болен свят.

Пийс !
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kossev в Ноември 04, 2009, 18:02:18 pm
И аз съм на мнение ,че основната причина за забраната на тия растения е ,че помагат малко или много човек да погледне на нещата от друг ъгъл.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: grebo в Ноември 05, 2009, 21:04:16 pm
Не мисля че виждането на нещата от който и да е ъгъл, може да е заслуга на тревата или на който и да е наркотик. По тая логика аз бих могъл да твърдя същото за бирата. Но не го твърдя.
Всъщност до големи прозрения се стига по време на почивката, когато мозъка ти не е ангажиран с решаване на разните му ежедневни глупави проблеми.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 05, 2009, 22:10:04 pm
И аз съм на мнение ,че основната причина за забраната на тия растения е ,че помагат малко или много човек да погледне на нещата от друг ъгъл.
Подкрепям..Поне при мен стана точно така.Коза не си го давам за нищо на света,особено ако е читав..
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Ноември 06, 2009, 15:48:25 pm
Марихуанта засилва сетивата - вкус, мирис, цветове и т.н.
Нарушава краткотрайната памет, което спомага според мен за избягването ефекта "забиване" в един линеен модел на мислене, диктуван изцяло от норми, изкуствено набити логически съждения и други. Наистина се получава "да погледнеш от друг ъгъг" или просто един по глобален, страничен поглед на нещата, наблюдение. Но всичко зависи от компанията, нагласата и най-вече очакванията. Кой с каква цел и защо го прави ! Заедно със замъгляването на някои съзнателни аспекти, се разкриват "входове" към подсъзнанието и казваме, и мислим неща които в "нормално" състояние бихме избегнали умишлено или дори сметлани за незначителни. Човек става много по възприемчив и голяма част от бариерите и филтрите които сме си изградили отпадат, нож с 2 остриета, защото както можем да завържем дълбок философски разговор, така също можем да се понесем по течението с лоша компания и да се наредим на тяхното ниво на съзнание, от там какво става мога само да гадая.
Вредна ли е марихуаната ?
Естествено, че ДА ! И сетлината може да бъде силно вредна, в зависимост от количеството и кой я възприема ;)
Защо е толкова скъпа в момента ?
Специално в България - за да се продават амфетамини и др. такива боклуци. По нагоре мисля че беше разяснено.

И така, защо да забраняваме марихуаната ?
За да ни е гадно  :P
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: rado89 в Ноември 06, 2009, 22:16:22 pm
Ползата от тревата е ясна на всеки който си е направил труда да почете и да разследва.Но повярвайте ми няма да стане легална - това не го иска нито полицията нито дилърите.Полицията ще загуби огромни субсиди давани до сега за борба точно с марихуаната.Дилърите искат легализация още по малко понеже ще обеднеят и ще трябва да си търсят нова работа.Един добър джойнт,отгледан у дома,без примеси, сега струва 6-7 лева.Марихуаната е просто растение от семейство житни и при масово отглеждане и култивиране за 5-6 лева ще си купуваш пакет от 20.

Това е цялата работа.Кинти,кинти и пак кинти.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 07, 2009, 11:34:56 am
Де го тоя джойнт за 5-6лева :o? Под 10лв.няма нищо свястно на пазара,а и според хората от бранша,по последни инструкции от горе още повече ще се вдига. Особено сега след последните промени по върховете. Естествено целта е синтетиката да завладее пазара,защото е много по-вредна и унищожителна дори от алкохола. Преди учениците пафкаха трева,сега се друсат с екстазита и амфети,щото пари за коз няма. Не,че марата не ти прави мозъка на попара особено в ранна възраст,но тея изкуственяци дето заляха пазара съвсем ще им разкажат играта на децата.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: хадзапи в Ноември 07, 2009, 16:42:10 pm
А пък на тези "дечица" някой насила да им бута дрогата? Сами се навират, после - здравето, скъпо е. И естествено и синтетично, дрогата си е дрога - води до наркомания до шия.

Каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи. Като искат да си "правят мозъка на попара", както се изразява по-горно пишещият, но стига на нас са ни пропищявали ушите за нещастните наркомани, които САМИ И ДОБРОВОЛНО ЗАПОЧВАТ С  това нещо (в по-голямата си част). Но... после търсят помощ, реве се, че са принудени..., а то всичко е основно от гъзарлък, вижте ме колко съм голям. Същото е и с цигарите, алкохола, бирата и всяко нещо, с което се прекалява.

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: %00 в Ноември 27, 2009, 22:53:56 pm
В казармата се запознах с кадрови войник,който беше служлил в Ирак и беше от първите там.Та тоя пич ми каза,че една от мисиите им била да пазят поле с цветя.....и ми го казваше с насмешка.....балъка въобще не беше разбрал,че пазят макови насаждения и аз му викам: "е добре де,в крайна сметка кво стана" той ми каза,че са изчакали някакви американски войници и предали карула на тах и повече никога не са били там.
Та за какво ООН ми говорите не знам.ООН е най-голямата стъпка на Новият световен ред до момента....Дори земята и сградата на ООН са подарак от рокафелерови.

Снимки в Телеграф по темата (http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/5279303/Opium-harvest-in-Afghanistan.html), от тази година е май, не е Ирак, а Афганистан. Все тая. Войната с наркотиците върви, a войниците бдят над реколтата от опиум; чат пат се изгаря по малко за пред медиите( кадрите по-късно ). А каква е връзката с марихуаната - в това, че марихуаната не е опиат.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: ALive в Януари 19, 2010, 00:56:38 am
Мисля ,че цигарите и алкохола са най големия проблем, не мислите ли????
Re:"Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват"
- Не трябва да я забраняват ,защото ,ако е легална ще има контрол.
Дали да се легализира марихуаната за медицинска цел???
- аз съм "ЗА" . :yes:
При нас обаче няма да се легализира нищо ,защото хората имат насадено менение още от времето на социализма и наблягат на консерватината политика.
Когато почнем да залагаме на либералната политика и тогава можем да мислим за легализация и за прогрес .Сега сме в период на застои , криза ,уволнения безработица и т.н., неприятности.
Viva La Revolution!!!
ПС:
Който притежава юмрука  , той притежава и джойнта-затворническа поговорка .

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: radon в Януари 21, 2010, 15:03:37 pm
Марихуаната, трябва да се легализира. Това автоматично ще доведе до следните положителни неща:
-повишаване на здравето, поради ниско ниво на стрес сред хората. Доказано стресът причинява 80% от болестите, а в Ямайка лекарите са безработни ( неудобен за мадицинската мафия факт )
-понижаване на консумацията на алкохол
-понижаване на употребата на наистина вредни опиати и транквиланти
-понижаване на употребата на цигари
-по-малко стрес, по-малко скандали и битова престъпност
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kossev в Януари 21, 2010, 15:10:18 pm
Съгласен съм със всичко освен,че ще се понижи употребата на алкохол и цигари.Все пак сме в България :)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: chehchy в Декември 04, 2010, 01:42:00 am
Великата конспирация за марихуаната

Фактът, че конопът има около 25 000 употреби, е все още неизвестен на широката публика. Той се използва в състава на храни, бои, гориво, дрехи, строителни материали и много други, споменава електронното издание world mysteries.
Великата конспирация за марихуаната

Най-старата реликва на индустрията е намерена в древна Месопотамия и представлява част от конопен плат (платно), датиращ от около 8000 г. пр.Хр. Най-старото оцеляло парче хартия е направено преди 2000 години в Китай и е също изработено от конопено влакно.

През 2500 г. пр.Хр. фараоните са използвали коноп при строителството на величествените пирамиди.

Първият дизелов двигател е бил проектиран да се движи с растителни масла, едното от които е конопеното масло. През 1930 г. Хенри Форд произвежда автомобил, съставен 70%от конопена пластмаса.

Картините на Рембранд (1606 – 1669 г.), Винсент ван Гог (1853-1890 г.) и Томас Гейнсбъро (1727 – 1788 г.) са рисувани предимно на конопено платно, често с маслени бои на базата на коноп.

Причината конопът да бъде обявен за незаконен

Истинската причина канабисът да е забранен няма нищо общо с неговото въздействие върху ума и тялото. Марихуаната не представлява заплаха за широката общественост. Марихуаната е опасна единствено за петролните компании, алкохолните и тютюневи индустрии и голям брой химически корпорации. Различни големи предприятия, с изобилие от долари и влияние се опитват да скрият истината от хората.

Истината е, че ако марихуаната бъде използвана в изработването на голямото многообразие комерсиални продукти, то това би създало промишлена атомна бомба. Предприемачите не са били запознати с големия потенциал, който има марихуаната. Те са имали заговор да разпространяват неверни сведения за това растение, правилното използване на което би могло да разруши техните компании.

Думата "марихуана" е създадена в средата на 30-те години, за да опетни добрия имидж и феноменалната история на конопа като растение.

Заговорът

През 1937 г. Дюпон патентова процесите за направа на пластмаса от нефт и въглища и призовава акционерите да инвестират в новата нефтохимическа дивизия. Синтетични материали като пластмаса, целофан, целулоид, метанол, найлон, вискоза и т.н., е станало възможно да бъдат произведени от петрол. Индустриализацията на конопа би съсипала над 80% от бизнеса на Дюпон.

По това време Андрю Мелън става Секретар на хазната и основен инвеститор на Дюпон. Той назначава своя близък роднина, Хари Анслингър, да оглави Федералното бюро за наркотици и опасни лекарства.

След тайни срещи между тези финансови акули, конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните предприятия. За да запазят бизнеса си непокътнат, те правят първи стъпки да се оттърват от него, наименовайки го с мексиканската жаргонна дума "марихуана".
Великата конспирация за марихуаната

Машинациите на медиите

Медиен блиц на "жълтата журналистика" бушува в края 20-те и 30-те години. Отпечатват се хиляди истории по вестниците, подчертаващи ужасите , до които води марихуаната. Филми като "Марихуанната лудост" (1936 г.), "Марихуаната: убиец на младежта" (1935 г.) и "Марихуаната: отстранете дявола" (1936 г.) са пропаганда, режисирана от богатите индустриалци, за да отстранят врага в лицето на конопа.

Тяхната цел е била да получат обществена подкрепа, така че анти-марихуанните закони да могат да се приемат.

На 14 април 1937, забраняващият марихуаната данъчен закон е внесен в конгреса със съдействието на Робърт Доутън, който е поддръжник на Дюпон.

Твърде късно д-р Джеймс Уудуърд, лекар и адвокат, свидетелства от името на Американската медицинска асоциация, че причината Асоциацията да не денонсира по–рано Данъчния закон за марихуаната, е че те току що са направили откритието, че марихуаната е коноп.

През септември 1937 г., конопът става незаконен. Най-полезната култура става известен наркотик.

Днес, нашата планета е в безисходица. Земята се задушава, тъй като големи тропически гори изчезват. Замърсяване, отрови и химикали убиват хора. Тези големи проблеми биха могли да бъдат разрешени, ако се индустриализира конопът. Природната биомаса би могла да задоволява енергийните нужди на планетата, които в момента се задоволяват от изкопаеми горива. Ние вече сме изконсумирали около 80% от резервите на петрол и газ и се нуждаем от възобновяеми ресурси. Конопът би могъл да бъде решение на тези проблеми.

Това го взех от 1 сайт: http://sanovnik.bg/n4-2814-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0 без да искам попаднах на него :) :yes:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Visitor в Декември 05, 2010, 18:31:14 pm
Между марихуана и индийски коноп има съществена разлика. Например в количеството THC  ;), което е по-малко при конопа. Струва ми се, че дилърите на ГМ марихуана говорят полуистини и залагат на некоректната информация  ;D Цък (http://promena.org/5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF/#more-742).

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: chehchy в Декември 06, 2010, 00:47:51 am
 :good: Visitor и то ва го има... но както и да погледнеш на нещата Марихуаната е забранена единствено заради контрола над пазара (като изключим конопа който както каза е с по-малко съдържание на ТНС). А ако не беше забранявана изобщо, нещата нямаше да седят по този начин в момента и нямаше малките деца да пушат трева, защото е модерно... просто нямаше да обръщаме това внимание на това растение като наркотик с високо съдържание на ТНС, а просто като на коноп. Всичко се набива в акъла на хората и естествено, че когато им бъде поднесено: "Марихуаната е наркотик заради високото съдържание на психотропното вещество ТНС, което се съдържа най-много в главите на женското растение и може да бъде по-високо при предоставяне на редица благоприятни за развитие условия", въпросните бъдещи дилари започват да гледат на конопа като на Марихуана, след като повишат тези нива на ТНС. От там идва и цялата работа с търгуването. :-X ;D
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Visitor в Декември 06, 2010, 08:46:06 am
Виж сега, ще направя един оффтопик и да се надяваме, че модове и админи няма да трият отново - статистиката е в полза на синтетичните наркотици. Марихуана няма в България, има "друсана трева", ГМ трева. Канабис има обаче и предполагам си виждал как расте около реките. Нямаш никви шансове да се напушиш от нея.  ;D Но може да се използва за другите неща, които са изброени.

Та, младежите повече наблягат на евтини екстазита, амфети, а някои "туристи" (във всякъв смисъл) халюциногенни гъби и от време на време "марихуана", която е "друсана трева".  :D Другите на алкохол!  :D Плачевна картинка.  :bad: :bad: :bad: :bad: Не съм убедена дали забраната на дадено нещо не покачва цената му  ;)

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: chehchy в Декември 06, 2010, 12:04:36 pm
Ами както каза и някой по-горе, тревата си поскъпна за да може хората да употребяват повече амфети и хапове... все пак 1 грам амфет си е 20 кинта колкото 1 грам трева, а да не говорим за хаповете дето има по 12-15 лв. :nea: Работата е там, че преди да поскъпне толкова, марихуаната си беше нормална а не ГМ хибрид както сега... >:(
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: raliko в Февруари 06, 2011, 12:03:49 pm
Нещо,което така силно се отрича,със сигурност е нещо полезно.
За конспирацията с марихуаната и аз съм чела.И най-вероятно има доза истина.Иначе остава нелогично защо е разрешено производството на цигари,нали.Те не са по-малко вредни,пушат все повече тинейджъри.Сега правят някакви движения,уж забрана за пушене на открити закрити места-ама производството не само е разрешено,но и се субсидира от държавата.Ето това мен лично ме смущава.Ако човек има двор и си насее  в него-не е ли то негова собственост?Ако отглежда животни и продава било яйца,мляко или месо-не са ли негова собственост?Ето кое е нелогичното.И следователно съмнително.А впредвид и написаното от chehchy-е ясно,че няма как да легализират конопа,никой няма сметка от него.
Това ми напомни за един случай,за българин направил автомобил задвижван с вода-е изчезна  всяка информация за него,ясно защо.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: rebellious_lion в Февруари 21, 2011, 23:17:55 pm
Кой ще ми каже,че примерно музиката на Джими Хендрикс малко или много се е повлияла от употребата му на марихуаната или някои по-силни халюцигени?Ами какво да кажем за Салвадор Дали?Не е ли бил брилянтен художник? Или пък Тимъти Лири,който е брилянтен психолог и автор?Тези хора и много други със сигурност са доказателство,че можеш да се възползваш по-някакъв начин от въпросните вещества.Определено може да ти помогне до някаква степен да изразиш индивидуалността си,но все пак го има и момента,че ако прекалиш ще си навредиш.Но не е ли така и с всичко друго?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: raliko в Февруари 22, 2011, 06:45:25 am
Всичко прекалено е вредно разбира се.Но-първо да забранят лекарствата и болниците,които нанасят по-голяма вреда,отколкото полза.Нека забранят и  вредните Е-та в храните,ГМО и да спрат да подпомагат  отглеждането на тютюн,да затворят всички фабрики за тютюно производство и цигари,да премахнат ваксините-убийци,да спрат  зомбирането по филми,телевизии и вестници,да спрат насилието и безполезните учебници в училищата,да спрат да подпомагат  разплода на циганите и да ги вкарат в гета,дааа -мечти.... :-X
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 22, 2011, 11:15:19 am
Цитат
да спрат да подпомагат  разплода на циганите и да ги вкарат в гета
Повече дарк сайд от това на къде?! Пък като се справим с тях, напред към космоса и космическия геноцид  :lol:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 22, 2011, 13:00:53 pm
Кой ще ми каже,че примерно музиката на Джими Хендрикс малко или много се е повлияла от употребата му на марихуаната или някои по-силни халюцигени?Ами какво да кажем за Салвадор Дали?Не е ли бил брилянтен художник? Или пък Тимъти Лири,който е брилянтен психолог и автор?Тези хора и много други със сигурност са доказателство,че можеш да се възползваш по-някакъв начин от въпросните вещества.Определено може да ти помогне до някаква степен да изразиш индивидуалността си,но все пак го има и момента,че ако прекалиш ще си навредиш.Но не е ли така и с всичко друго?
Добре, но не описваш ли само положителната страна от тези наркотици, халюциногени и т.н.? А защо не спомена и за лошата страна - колко много убийци, изнасилвачи и всякакви други престъпници, са просто наркозависими отрепки?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 22, 2011, 13:38:14 pm
Абе малко ми е трудно да повярвам,че някой напушен ще тръгва да убива!
Виж за другите боклуци като амфетите напр.може и да имат такъв ефект,и да отключат агресия,ама точно от марата...едва ли.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 22, 2011, 14:24:00 pm
Да, но много хора от марихуана скачат на по-тежки наркотици. ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 22, 2011, 17:46:37 pm
И кво от това?Много хора от бира,минават на твърдо гориво и стават алкохолици!Алкохолът ли им е виновен? :unknown:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Sangre в Февруари 22, 2011, 17:49:13 pm
Да, но много хора от марихуана скачат на по-тежки наркотици. ;)
Мда лошото на марихуаната е че е вратичка към по-твърдите дроги. Под въздействието й едва ли някой би извършил убийсто, по скоро на алкохол, амфетамини или хероин.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 22, 2011, 20:01:14 pm
И кво от това?Много хора от бира,минават на твърдо гориво и стават алкохолици!Алкохолът ли им е виновен? :unknown:
Алкохолът не е виновен, но все пак е легален. ;)
Както и да е, аз смятам че след време ще легализират лека полека всички видове наркотици. Тогава какво? Държавата ще печели повече пари от акцизи? ;D
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 23, 2011, 11:49:44 am
В Холандия и Испания тревата си е легална..тъй,че тоя аргумент нещо не е на място..
И да печели държавата от акциз не виждам кво лишо има,при положение,че още малко и за въздуха ще има акциз.Ама поне човек ще може да си избира тревата както и мястото от където да си я купи,докато сега не е така,и понякога за да се снабдиш с коз,си принуден да обшуваш с всякакви отрепки.Да не говорим,че сега с печалбата от наркото,пак държавата печели,ама не под официална форма и съответно кинтите потъват разпределени в нечии определени джобове.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 23, 2011, 12:52:43 pm
Като се замисля, няма смисъл да забраняват каквото и да е. Така или иначе човек ако реши да направи нещо, то той ще го направи без да го спре някаква забрана.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 03, 2011, 22:57:38 pm
Я ново 20, в цигарите имало дори бензин и арсеник, освен другите благини. Последното на руски "МЫШЬЯК" е арсеник;

Все в дыму

Перед тобой — основные яды в табаке и их содержание в одной стандартной (не тонкой) сигарете.
Информация справедлива для любых сигарет. Термины «легкие», «суперлегкие», «сверхультрамегаоблегченные» характеризуют лишь способность фильтра очищать дым от смол и твердых частиц, крепость табака в сигаретах примерно одинакова.
МОНООКСИД УГЛЕРОДА
13 400 мкг
Затрудняет транспортировку кислорода по организму и нарушает процесс клеточного дыхания.
НИКОТИН
1800 мкг
Стимулятор нервной системы, увеличивающий уровень дофамина в мозге. В три раза токсичнее цианистого калия.
АЦЕТАЛЬДЕГИД
770 мкг
В паре с никотином усиливает зависимость от последнего. увеличивает риск раковых заболеваний. ацетон
АЦЕТОН
578 мкг
Также поражает нервную систему. К тому же имеет свойство накапливаться в организме. Чем чаще и дольше куришь — тем хуже.

СИНИЛЬНАЯ КИСЛОТА
240 мкг
Вызывает снижение потребления кислорода тканями организма, из-за чего кислород скапливается в крови. Нарушает работу центральной нервной системы.
ФЕНОЛ
86 мкг
Раздражает слизистые и нарушает работу нервной системы.
БЕНЗИН
67 мкг
Очень токсичен, нарушает работу легких, печени и нервной системы.
МЫШЬЯК
0,012 мкг
Сильный яд и канцероген.Читать всё: http://www.mhealth.ru/life/knowledge/977819/#ixzz1FZVoKDM7

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 03, 2011, 23:50:46 pm
Този път право по темата, снимки на хора преди и след употребата на тревата;

http://www.webofentertainment.com/2011/02/faces-of-meth-22-pics.html
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: JulesWinnfield в Март 04, 2011, 00:18:16 am
Ти можеш ли да четеш ?! Голям шегаджия, след марихуана казваш...
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Март 04, 2011, 00:43:12 am
Пише "faces of meth". Зачудих се какво е това "meth" и след съвсем кратка справка с гугъл, излезе това: http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин (http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин), което е съвсем различно от марихуаната.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Март 04, 2011, 11:39:10 am
Този път право по темата, снимки на хора преди и след употребата на тревата;

http://www.webofentertainment.com/2011/02/faces-of-meth-22-pics.html
:lol: :lol: :lol:

Ееех,невежество..Такива струпеи се получават при употребата на хероин,метамфетамини и т.н.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 04, 2011, 12:57:16 pm
Пише "faces of meth". Зачудих се какво е това "meth" и след съвсем кратка справка с гугъл, излезе това: http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин (http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин), което е съвсем различно от марихуаната.
Малък урок по химия, според първата фраза "Метамфетамин e синтетичен наркотик със стимулиращо действие, . . . " не се разбира от какво го синтезират, е ми нека отговоря, от същото от каквото се прави и марихуаната, това просто е по силно, освен това всички, които преминават на Метамфетамин започват с трева или марихуана.
Последното е много интересно " . . . .Метамфетамина може да се намери и във вашия дом. В лакочистителите, в басейна, в батериите и в душовите тръби."

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: JulesWinnfield в Март 04, 2011, 13:43:44 pm
Пише "faces of meth". Зачудих се какво е това "meth" и след съвсем кратка справка с гугъл, излезе това: http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин (http://bg.wikipedia.org/wiki/Метамфетамин), което е съвсем различно от марихуаната.
Малък урок по химия, според първата фраза "Метамфетамин e синтетичен наркотик със стимулиращо действие, . . . " не се разбира от какво го синтезират, е ми нека отговоря, от същото от каквото се прави и марихуаната, това просто е по силно, освен това всички, които преминават на Метамфетамин започват с трева или марихуана.
Последното е много интересно " . . . .Метамфетамина може да се намери и във вашия дом. В лакочистителите, в басейна, в батериите и в душовите тръби."


От каквото се правела марихуаната хахахаааххаа, богоизбраното ти невежество, добре поне, че е очевидно ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Hound Dog в Март 04, 2011, 14:54:53 pm
Да сравняваш марихуана с метаамфетамин е все едно да сравняваш обикновена муха с мухата цеце - дори да приемем, че и двете са гадни, втората е доста по-опасна.
Да не можеш да видиш километражната разлика между ганджа и мет. е признак на съвършена неосведоменост.
Избирай за себе си само стига лъжлива пропаганда.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 04, 2011, 16:48:21 pm
Вие от къде ги разбирате тези неща? Може да ги продавате, но правенето е явно от други, така че благодаря за включването, едва ли ще помогне на оборота. В тая криза хората се ограничават и такива неща.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Hound Dog в Март 05, 2011, 14:42:26 pm
Да, разбира се, учените крият от нас, че индийския коноп се създава изкуствено в химически лаборатории, където създават уповащите му качества, след това се засажда в лехички и по всичко прилича на растение, но не е. Конспирация, за да си мислите, че THC се среща в природата и да го пушите.
И да, знам, че и отровни гъби, ужасни болести и т.н. се срещат в природата, но в природата е така - щом го има, значи има причина. А причините да го има конопа са много повече от моментно чувство за полет. Има много ползи, не говоря за здравословни в случаи на мигрена и потиснат апетит, а за употребата му във всеки аспект от живота. Използва се за много неща.
Докато метаамфетамините са създадени с единствена цел и свойство, да предложат неописуемо блаженство на цената на всичките страшни последици.
Създадено от природата = трябва да го има, за да живеем.
Създадено от нас = в повечето случаи, трябва да го има, защото очевидно по-добре да не живеем.
С метс поне един неблагодарен човек може да си осигури справедлива смъртна присъда, защото го мързи да се бори.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: purulent в Март 07, 2011, 22:51:07 pm
Богоизбрания - може би нарочно ги пишеш тези глупости за да дразниш хората,обаче ще подведеш някой който не е наясно.Ако не е умишлено писането на дезинформация се вземи в ръце.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 07, 2011, 23:59:46 pm
Един от приятелите ми има астма.Когато има пристъпи и пуши това му помага доста.
При хора с високо кръвно също може да се използа малка доза марихуана.Има доста приложения,но разбира се когато прекаляваш се получава обратен ефект.
Причината поради която не е легална(според мен) е че не пристрастява, поне не физически.Единствената пристрастеност за която може да се говори,това е психическата.Има и още една причина.Тя е заради пари.Ако забележим днес марихуаната е по скъпа от 99% от наркотиците.Защо?Ами защото другите наркотици заробват тялото  ;), по-добре наркомани отколкото волни птици, които не знаеш дали ще си вземат пак.
През периода когато се легализира марихуаната в Холандия, в началния период има доста завишена употреба.Изненадата е когато след време тази употреба рязко намалява и се задържа на едно ниво години наред, докато с другите наркотици не е така.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Edge of Sanity в Март 08, 2011, 18:14:51 pm
Абсолютно вярно. Нито съм "за" нито съм "против" но освен че в малки дози може да има положителни ефекти, ако я легализират може да стане същото като в Холандия.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: monk в Март 08, 2011, 18:26:55 pm
Ето и аз какво четох - майнд контрол, програми бета, делта и т.н., ползват се всякакви вещества за усилване на ефекта. От хлор до ЛСД. Списъкът беше доста голям и се обясняваше за всяка химия. ТХЦ - активното вещество в ганджата - беше единственото, което спира действието на тези програми.
Пуша редовно, най-много обичам сам, и ефектът е положителен. Не се замислям за клетки умиращи в мозъка и подобни, ами наблюдавам повишаването на сетивността, разбирането ми за света, телепатия, енергии, скрити послания, врати и т.н.
Знам, че хора, които не пушат редовно ще измърморят нещо, но аз знам, че за мене е по-важно връзката със земята и небето, която буквално се избистря в реалността, когато си high! ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: monk в Март 08, 2011, 18:37:01 pm
Цитат
Да, но много хора от марихуана скачат на по-тежки наркотици.
А това е заучена фраза, която не е реална... Тревата няма общо с наркотиците - хората решават да друсат въпреки тревата.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Март 08, 2011, 19:09:16 pm
Ето и аз какво четох - майнд контрол, програми бета, делта и т.н., ползват се всякакви вещества за усилване на ефекта. От хлор до ЛСД. Списъкът беше доста голям и се обясняваше за всяка химия. ТХЦ - активното вещество в ганджата - беше единственото, което спира действието на тези програми.
Пуша редовно, най-много обичам сам, и ефектът е положителен. Не се замислям за клетки умиращи в мозъка и подобни, ами наблюдавам повишаването на сетивността, разбирането ми за света, телепатия, енергии, скрити послания, врати и т.н.
Знам, че хора, които не пушат редовно ще измърморят нещо, но аз знам, че за мене е по-важно връзката със земята и небето, която буквално се избистря в реалността, когато си high! ;)
:good:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Raw Deal в Март 08, 2011, 19:10:03 pm
Цитат
Да, но много хора от марихуана скачат на по-тежки наркотици.
А това е заучена фраза, която не е реална... Тревата няма общо с наркотиците - хората решават да друсат въпреки тревата.
Не е точно така, но както и да е, няма значение. ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 08, 2011, 19:21:52 pm
Не прави ли всеки сам за себе си избора дали да ползва други наркотици?Защо тази вина да се принася върху марихуаната?Имал съм много възможности да използвам други вещества, но не съм го направил.Забавно и трагично ми беше(в оивечето случаи)когато другите взимаха какви ли не шитни,а аз напафкан като някой овчар ги събирам да не се почупят някаде заради неадекватноста си.
За пушенето всеки ден не съм съгласен,заради зомбирането което се получава.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: gabriella33 в Март 08, 2011, 22:36:40 pm
 Смъртен случай от свръхдоза THC до този момент никога не е бил регистриран.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: konstantin2007 в Март 09, 2011, 11:05:52 am
Цитат
Да, но много хора от марихуана скачат на по-тежки наркотици.
А това е заучена фраза, която не е реална... Тревата няма общо с наркотиците - хората решават да друсат въпреки тревата.
Не е точно така, но както и да е, няма значение. ;)
Това са пълни глупости!Цял живот пуша трева,и не съм и помирисвала нещо по-силно(е,освен като малка от любопитство де..просто да знам кво е,ама херинга никога)е как па не скочих на "по-тежките"а?Щото не ме влече..Всичко е избор!
ИЗБОР!!!
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 09, 2011, 11:16:47 am
Само като се сетя,че американското правителство е изхарчило повече от 300милиарда за борба срещу марихуаната  :bad:, ми става ясно че не е лоша.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: gabriella33 в Март 09, 2011, 12:49:10 pm
Това тук дали означава,че за едни законите важат,а за други не:"Контролирана употреба - Амфетаминът и неговите производни се използват при лечението на депресивни психози.
Във въоръжените сили, полицията и други организации се използват за подобряване на моралното и психическото състояние на личния състав при екстремни ситуации, които са свързани с продължителни натоварвания.

Злоупотреба - В определени среди, амфетаминът и неговите производни се използват за потискане на умората при продължителен престой и висока активност в барове, дискотеки и други подобни увеселителни места. Много хора го използват за "ободряване" след приемане на алкохолни напитки и други психоактивни вещества, които угнетяват ЦНС."-край на цитата...
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 09, 2011, 13:02:15 pm
Гариела,нещо не те разбрах.Какво общо има това с марихуаната?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Sangre в Март 09, 2011, 14:03:59 pm
Габриела, при контролирана употреба хероина има успокояващо и стимулиращо действие, но заедно с амфетамина са най-опасните дроги.

Индийския коноп е забранен не защото е наркотик, а защото е универсален. Най-продуктивното разтение на земята. От него може да се произвеждат: въжета, масла, горива, пластмаси и много други работи.
Забранен е заради нефтените компании.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 09, 2011, 14:34:19 pm
А колко са красиви растенията не е истина  ::)
Ето малко снимки
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: gabriella33 в Март 09, 2011, 15:05:16 pm
Гариела,нещо не те разбрах.Какво общо има това с марихуаната?
Амфетамините,както и марихуаната,са в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите(в България).Ако аз дам положителна кръвна проба,за едно от двете,ще последват санкции,обаче ако в кръвната проба на полицай са налични,ще се обясни с факта,че служи за повишаване на работоспособността ,така ли?Това не ми е ясно.Как така законът решава на кои професии помага и на кои не.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 09, 2011, 15:28:44 pm
. . .
Индийския коноп е забранен не защото е наркотик, а защото е универсален. Най-продуктивното разтение на земята. От него може да се произвеждат: въжета, масла, горива, пластмаси и много други работи.
Забранен е заради нефтените компании.
Само от определен вид коноп се прави марихуана, обикновения, който се прави за целулоза за битови въжета, както и този от чиито семена се добиват масла е различен и България е една от малкото страни, които не правят разлика от двата вида.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 09, 2011, 16:39:42 pm
Е, те си правят разликата,обаче така им е по-добре.
Габриела нали се сещаш за кого са правени законите.За простите хорица, а на тези които са в ситемата им е простено.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Raw Deal в Март 09, 2011, 18:39:44 pm
Това са пълни глупости!Цял живот пуша трева,и не съм и помирисвала нещо по-силно(е,освен като малка от любопитство де..просто да знам кво е,ама херинга никога)е как па не скочих на "по-тежките"а?Щото не ме влече..Всичко е избор!
ИЗБОР!!!
Може теб да не те влече, но много други хора ги влече! Аз познавам много хора, които от марихуана минаха на амфетамини и други подобни боклуци.
Това че ТИ употребяваш марихуана, не означава, че е безвредна и че трябва да бъде легализирана!
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 09, 2011, 19:11:45 pm
Да, факт е че повечето хора почват с марихуана,подхождащи като на игра и се заблуждават,че другите наркотици сущо са толкова безвредни.
Това да не си осведомен за дадено вещество може да ти причини много проблеми,а точно заради това повечето хора преминават от ганджица на лай.. :unknown:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Hound Dog в Март 10, 2011, 17:33:45 pm
Да кажем хипотетично, че 80 процента от употребяващите тежки наркотици са започнали с марихуана. Това е доста висок процент и можем да заключим, че очевидно има връзка между двете неща. Аз пък обаче казвам, че 96 % (отново измислен процент) от употребяващите марихуана са започнали със захарни изделия. Тоест, между двете неща има връзка. Захарните изделия с в пъти по-вредни от марихуаната, особено тези, които се купуват от магазина. А в днешно време хората рядко пекат сладки, да не кажа, че обезпокоително рядко ядат домашна храна.
В становището, че захарта води до по-тежки наркотични зависимости (може да е захар, кофеин, никотин или лют сос ако предпочитате) няма особена логика. Обаче няма логика и марихуаната да е забранена, а в магазина на малки деца да се продават вафли, чипсове, а с водата - флуор и т.н. Защото:
– Марихуаната расте в природата, а не се прави в лаборатории, за да излезе по-евтино (като примерно хидрогенираните раст. мазнини)
- Марихуаната преминава през много по-малка обработка преди да е готова за консумация
- Марихуаната разчупва ограниченията на мозъка и ти дава шанс да погледнеш отвъд личните и социалните бариери. Трябва да пробваш, за да разбереш.
- Марихуаната не предизвиква физическа зависимост. А захарта може да предизвика сериозна зависимост към инсулин, казва се диабет. Толкова сериозна, че води до смърт ако не се приеме "дозата". Психическа зависимост пък се развива към всичко. Може да развиеш зависимост към шоколад, към телевизия, интернет, игри, секс, към определена личност или социална група, към кафе, чай, музика, лукс и т.н. - колкото по-лабилна психиката, толкова по-лесно се развива зависимост. За да се избегне подобна зависимост трябва да си адаптивен и гъвкав, в природата оцелява най-адаптивния. Не може да забраниш всяко нещо, което може да предизвика психическа зависимост, защото трябва да забраниш всичко.

Казвам ти го като човек, който пуши марихуана рядко и нередовно. Не мога да се изкажа за редовната ѝ употреба. Но имам приятел с мигрена, на който това е едничкото, което му помага. Познавам и много редовни пушачи, които са в добро здраве и си вършат работата съвестно, а и към семейството и приятелите са точни. Така че от моя опит марихуаната НЕ Е лошо нещо. Разбира се и тук важи, че дозата прави отровата.

Но според мен е голяма грешка, че марихуаната се приравнява към другите наркотици. Защото да вземем един Пешко, който примерно е 8 клас. На него са му казали, че марихуана е общо взето вредно колкото амфетамин. И той пробва марихуана. Няколко пъти. Нищо не става. И си казва, ами значи и амфета е безвреден. А в наши дни амфета е много по-евтин от тревата, с едничката цел да се употребява повече. А е много по-страшен.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 10, 2011, 18:25:58 pm
Аз съм на мнение,че ако се пробва марихуана,то трябва да се направи най-малко над 15-16г. възраст.Така възможноста да се избегне взимането на други наркотични в-а ще се ограничи до минимум.Смятам така заради лабилната психика в по ранна възраст.И нека всички които мислят да пробват каквото и да е, първо да проверяват какво е това което ще си вкарат в тялото,а не да се водят по мода или приятели.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: konstantin2007 в Март 10, 2011, 19:21:53 pm
Може теб да не те влече, но много други хора ги влече! Аз познавам много хора, които от марихуана минаха на амфетамини и други подобни боклуци.
Това че ТИ употребяваш марихуана, не означава, че е безвредна и че трябва да бъде легализирана!

Ооо...колко емоционално..
Aма естествено,че не означава нищо,тъй,че,дишай спокойно ;D....няма да я легализират... заради мен..Но щеш или не..въпрос на време е.Е,поживьом увидим все пак!Но ако не у нас,то в други държави това си факт.За щастие на такива като мен :blum1:
Освен тва..кво ме грее мен,че ти познаваш някви безгръбначни дето не си знаят мярката?Тревата ли им е виновна? :unknown:
А и прочети заглавието на темата.."Защо да забраняваме марихуаната която толкова ни харесва"..няма нужда да ме сочиш с пръст,пардон..да изписваш с главни букви лично местоимение сякаш аз съм единствената дето харесва тревата.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Март 10, 2011, 19:41:27 pm
Да я легализират, може пък да развия бизнес с нея. ;D
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Март 10, 2011, 19:49:15 pm
Ще съм ти клиент :nyam2:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 10, 2011, 22:40:12 pm
Брой и мен  8)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Iveta в Март 11, 2011, 02:27:31 am
Като човек преминал през различните видове химия, не мога да не се включа ;D

Всички видове Canabis Sativa съдържат почти еднакви хим. в-ва, като тези, които се съдържат в Nicotiana tabacum - никотин под формата на сол с ябълчена к-на + още 10 различна алкалоида. Никотинът е един от силно токсичните алкалоиди. Но съдържанието на алкалоидите при доста от представителите зависи от географското местоположение, климатичните условия и годишните времена. Така че някои видове пренесени в по-сурови условият престават да продуцират алкалоиди.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 11, 2011, 13:06:06 pm
Като човек преминал през различните видове химия, . . . .

Нали и аз това им обяснявам на тукашните специалисти, има разновидности, същността на всичките тези пушилки и хапове е една. Химическа атака срещу нервната система с отражение върху кръвообращението, каква точно е разновидността на не е чак толкова от значение.

Вижте като се напише alakloid. снимка на какво се показва в в Уикедпедията  ::)

http://en.wikipedia.org/wiki/Alkaloid (http://en.wikipedia.org/wiki/Alkaloid)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 11, 2011, 13:48:00 pm
Когато си правиш чай или опушваш с тамян, какво е тогава?Химическа атака на нервната система?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Raw Deal в Март 11, 2011, 16:35:00 pm
Ако чая и тамяна съдържат психоактивни вещества - да. ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Iveta в Март 11, 2011, 23:13:11 pm
Химическа атака срещу нервната система с отражение върху кръвообращението

Така е, да! При алкалоидите, производни на пиперина и пипередина, какъвто е именно никотинът се наблюдава възбудимост на нервната с-ма, оттам повишаване на кръвното налягане и засилено секретиране на слюнчните жлези.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 11, 2011, 23:39:38 pm
Тази атака бива ли полезна за организма или вредна?Според мен, такава 'атака' може да се приложи за различни цели, или не... ::)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: lubarski в Март 12, 2011, 01:09:31 am
Много си е добре атаката бих казал даже  :dance: :boredom: Алкалоиди има в кафето, черния чай, и тютюна. В тази статия в Wiki пише ли нещо за марата ? Като пусна на търсачка не излиза нищо за THC или марихуана...... Защо немесвате алкалоидите в темата за джойнта. Там психоактивните вещества са други. И не мога да разбера след като има хора, които дават снимки на хора употребявали метаамфетамини и казват вижте какво ще стане като пушите, за какво изобщо им обръщате внимание. Не можеш да говориш за НЯКАКВИ СИ пушилки и хапчета..... батка !!!  Не мисля, че някой трябва да ти се вързва на приказките след като не знаеш за какви пушилки говориш изобщо. Хероина и метаамфетамина също се пушат. Значи според теб самото действие - пушене довежда до едни и същи резултати независимо какво пушиш така ли ?  :---

пс: и снимката която се показва в Wiki е на ОПИУМЕН МАК, от който се правят неща, които нямат нищо общо с темата  :negative:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Iveta в Март 12, 2011, 01:19:38 am

Що за въпроси :o Ти и сам може да си отговориш дори и без да имаш познания. След като използваш думичката "атака" как може да атакуваш собственото си тяло и това да е полезно за него ??

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: arakha в Март 12, 2011, 15:17:55 pm
"Известни са няколко хиляди алкалоида. Много от тях са силни отрови (като стрихнина), някои се използват в медицината като болкоуспокояващи (морфин, кодеин). Повечето алкалоиди имат силно горчив вкус."
Една такава 'атака' май помага в някои случаи.
Атакувам тялото си и когато си сложа ваксина,а всички знаем какво представлява една ваксина.
Съжалявам че не бях разбран, когато изпозвах думата 'атака'.Може би беше грешка....
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Iveta в Март 12, 2011, 21:34:23 pm
Не съм съгласна със самата дума "атака" да се използва в такъв случай. Ако разгледаме самото значение на думата е нападение срещу противник. Човешкото ни тяло може ли да е противник в такъв случай? Ние какво се опитваме да правим - да го лекуваме или да го унищожаваме?

Тези алкалоиди, които си изброил какво правят всъщност? Те не спомагат лекуването, не провокират никакви положителни реакции в организма, които да бъдат последвани от оздравяване, а само подтискат процеса.
Едно изречение от Хипократовата клетва - "Първо не вреди!"
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Март 12, 2011, 22:26:32 pm
. . .
пс: и снимката която се показва в Wiki е на ОПИУМЕН МАК, от който се правят неща, които нямат нищо общо с темата  :negative:
Напротив имат много общо точно с темата, разликата в количеството и самата разновидност на алкалоидите е подробност, защото всички действат върху нервната система точно като БОВ (бойни отровни вещества). Алкалоида възпрепятства нормалното и функциониране и принуждава клетките на нервната система да принудят кръвообращението да заработи по интензивно, за да се изчистят тия отрови.
А на снимката точно от опиумния мак освен прахче за шмъркане се прави и хероин, които при малко предозиране те кара да ритнеш камбаната, доказано е многократно.
Иначе се радвам че снимките на наркотично зависими са ви впечатлили, всеки трябва да е подготвен.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: monk в Март 13, 2011, 10:24:25 am
Напротив - няма връзка. Говориме за канабис, ти показваш мак и избушени наркомани. Прахчето, дето се прави от мак, се нарича хероин и от него не риташ камбаната от малко, а от голямо предозиране.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: arakha в Март 15, 2011, 15:31:24 pm
Ивета,и аз не харесвам думата "атака",и за това я използвах толкова пъти,барим някой забележи, че не е удачно да се използва в случай че даден човек сам си "атакува" организма.
Главната ми идея беше, че дори и една отрова(алкалоид) може да помогне при даден случай.
Мисля също,че ние не сме отделни от тялото си,а сме едно с него,тоест психи-ката и тялото работят заедно като едно.Когато ти дават морфин облекчаваш психическото натоварване, което ще спомогне за бъдещо пълно оздравяване.
Ако не съм ви разбрал с каква цел се изказхте относно алкалоидите,съжелявам,грешката наистина е моя.
Не мисля да продължавам на същата тема.Точка ;) :P
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Dean в Март 15, 2011, 15:55:35 pm
Добра логика, Дийпак Чопра :yes:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Iveta в Март 26, 2011, 21:42:37 pm
arakha,
Ако погледнем нещата от малко по-различен ъгъл ще видим, че най-напред в самия човек възниква някакъв психо-емоционален проблем и едва след известен перид от време до няколко месеца и физическото тяло се разболява.

Ти, познаваш ли здрав наркозависим?
Последното, което пречетох някъде из мрежата е, че наркотиците са тест за интелигентност... :)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: arakha в Март 26, 2011, 22:32:28 pm
Моля те поясни какво искаш да кажеш,че нещо не схванах. :-X
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: monk в Март 26, 2011, 22:43:34 pm
... че наркотиците са тест за интелигентност... :)
8)
Има нещо такова. Лошото е, че готини хора пропадат заради шитта...

Ама говорете за тревата, не за наркотици!
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Iveta в Март 27, 2011, 01:45:28 am
arakha,
чети по внимателно. Истината понякога е в празното пространство между буквите ;)

Ама говорете за тревата, не за наркотици!

Да, виждам. Разликата не е чак толкова голяма и донякъде отгавяра на темата, затова го вмъкнах.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: arakha в Март 27, 2011, 08:24:03 am
 :nea:  ???  ;D
http://zamunda.net/details.php?id=222338&hit=1
или тук
http://thepiratebay.org/torrent/5558939/How.Weed.Won.The.West.2010.DVDRiP.XViD-MisFitZ
 :flag_of_truce:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: kalhoon в Април 27, 2011, 15:59:24 pm
Марихуаната си модерна в днешно време,някои я пушат само за гъзария други заради ефекта.Аз лично пробвах някаква дето много я хвалеха в района.Истината е че не изпитах нито един от описаните ефекти,смао ми се замота главата и буквално ме прикова към леглото.Усещането беше ужасно,все едно съм прекалил с алкохола и честно казано не ми хареса.
Не ми хареса но все пак смятам че трябва да се легализира и у нас,защото това може да ограничи смъртните случаи от свръх дози тежки наркотици,пък и другото по важно е че когато има един легален лек наркотик посягането към по тежките ще е по рядко
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: kossev в Април 27, 2011, 21:02:50 pm
arakha,
чети по внимателно. Истината понякога е в празното пространство между буквите ;)

Ама говорете за тревата, не за наркотици!

Да, виждам. Разликата не е чак толкова голяма и донякъде отгавяра на темата, затова го вмъкнах.

Ама разбира се.Разликата не е чак толкова голяма. Даже никаква не е. Чете ли за масовото самоубийство с предозиране с трева? :)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: monk в Април 27, 2011, 21:07:42 pm
Не, що за глупост е това?

И за да не съм с едно изречение - всеки може да се самоубие със всичко. Ако са били пили по бира преди това тия, какво щеше да е? Ами ако не бяха пушили? Колко такива случая има?
Тревата е усилвател - каквото ти е - става повече. Ако си прост и депресиран - довършваш се (на тия хора не им харесва да пушат).
 :bomb:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Rado в Април 29, 2011, 10:41:09 am
Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват.

Това че много хора я харесват и се съсипват с нея си е техен избор.По същата логика може да се легаризират "леките" оръжия и "леките" изнасилвания.Но нали всички забранени неща са "по-сладки" .Всеки се съсипва в днешно време както си иска, ...
вие си рашавате как да живеете.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: JulesWinnfield в Април 29, 2011, 14:31:49 pm
Тревата е усилвател, да. Ама на малоумието ти.  ;D

Ставаш неадекватен слаботелесник.  ;D
Щом ти действа така, защо не вземеш да я намалиш  ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubricant в Април 29, 2011, 16:06:38 pm
Марихуаната си е коноп, но с по-високо съдържание на активно вещество ТНС и не е нищо ново - тревите от коноп са били използвани още в древността по време на ритуали, мистерии, вакханалии и т.н.
Баби, особено от Северна България са разказвали, как главите от растението са ги хвърляли в огнището през зимата, а навремето всички са спяли в една стая - деца и родители.
В България до 80-те години се е отглеждал в големи количества - от него са се правили тъкани (канап, чували,дрехи), използва се за изработката на хартия, в строителството за изолационна вата, народната медицина, изработка на материал подобен на "пластмаса", но естествено екологичен и разградим и т.н. Като цяло е лесен и евтин за отглеждане, еко -  предимствата и приложението му са големи. И защо това универсално растение е забранено? За конспиративните теории може да прочетете тук  (http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=98)
Днес в България може да се отглежда коноп, като отговаря на определени изисквания, но проверките и бюрокрацията са толкова много, че производството му е спаднало драстично. По медиите никъде не съобщават, че марихуана и коноп е едно и също. Защо ли? Възрастните хора са го отглеждали навремето, но никой не им казва, че лошата марихуана е същото, което са си свивали, като е нямало тютюн, давали са го на животните си, лекували са се и т.н. Отново става въпрос за пари и интереси и то не само на нарко пазара. Поредната пропаганда.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubarski в Април 29, 2011, 16:16:31 pm
Марата е едно от най-интересните растения според мен. На всеки действа различно, според това какво му е  нормалното кръвното налягане според мен. На някой им се приспива много, други се чувстват гадно, трети пушат защото и другите пушат и всички заедно се хилят като идиоти, четвърти пушат заради самото състояние. Аз честно казано съм от четвъртите  :unknown: . Мога да пуша 24/7 без да се почувствам и за момент некомфортно или неадекватно. Естествено това зависи и то самия джойнт защото има скънкове, от които тотално блокираш. Те се употребяват с мярка и повече тютюн. И не не съм някакъв пропаднал наркоман, в интерес на истината не съм пушил от седмици и ни най-малко не съм издребнял или пък депресиран. Даже ми е много хараби и изобщо не ми липсва. Радвам се пълноценно и на двете си състояния, но явно няма смисъл да казвам в кое ми е по-интересно  :flag_of_truce:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: ivi2010 в Април 29, 2011, 18:00:42 pm
Имах възможност да наблюдавам много хора, повечето от тях мъже между 40 и 55 г.,които употребяват т.н. ''лека дрога''. Общото, което забелязах  при тях е постоянната крайна раздразнителност, постоянна настинка и хрема, постоянната умора и сънливост и се стига до момента, когато човек в разцвета на силите си около 50 г. не иска повече да ходи на работа и предпочита да се излежава в леглото до обяд. Употребявайки  заради хроничната настинка и спрей за нос се увеличава ефекта на дрогата,да не говорим и с алкохола в добавка...Така почти незабелязано се превръщат в развалини, които съпругите и децата им презират, а самите те продължават да обвиняват околния свят за нещастието си
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: 396 в Април 29, 2011, 19:57:07 pm
Имах възможност да наблюдавам много хора, повечето от тях мъже между 40 и 55 г.,които употребяват т.н. ''лека дрога''. Общото, което забелязах  при тях е постоянната крайна раздразнителност, постоянна настинка и хрема, постоянната умора и сънливост и се стига до момента, когато човек в разцвета на силите си около 50 г. не иска повече да ходи на работа и предпочита да се излежава в леглото до обяд. Употребявайки  заради хроничната настинка и спрей за нос се увеличава ефекта на дрогата,да не говорим и с алкохола в добавка...Така почти незабелязано се превръщат в развалини, които съпругите и децата им презират, а самите те продължават да обвиняват околния свят за нещастието си


Никаква ли елементарна логика не е останало у вас!?Тази тема всъщност никога не е била за раздел "Здравни конспирации", а е за "Философски мисли".

Това е един абсолютно социално-организационен проблем и няма нищо общо с веществото на марихуаната или което и да е друго вещество - опиат или каквото и да е.И що се касае до същността на проблема:

НИЩО не бива да бъде забранявано поради ред причини!


1) Всеки е роден на този свят с правото да изживее живота си както намери за добре - включително да стане обществен вредител в каквато и да е форма. Това е заложено в личната свобода на разумните общества от нашето стъпало.
Забрана от какъвто и да е тип нарушава първородните човешки права!


2) Всеки е роден с правото да се учи, осъвършенства и опознава околната среда, света и времената, в които живее, в това число - правото на запознаване с всички потенциални заплахи за своя живот.
Забрана от какъвто и да е тип нарушава първородните човешки права!


3) Всеки е роден с правото да разпространява своето познание и опит и да учи другите, всеки е роден с правото сам да избира своите авторитети и учители.
Забрана от какъвто и да е тип нарушава първородните човешки права!


4) Всеки е роден с правото сам да управлява живота си, да самоопределя поведението си, да взима собствените си решения и да самоорганизира себе си или да се организира с други индивиди според негов собстев низбор!
Забрана от какъвто и да е тип нарушава първородните човешки права!


5) Всяка група самоорганизирани индивиди имат право напълно самостоятелно да определят целите и естеството на своето общество!
Забрана от какъвто и да е тип нарушава първородните човешки права!


6) Всеки е роден с правото да допуска грешки, да се учи от тях и от собствения си опит и да носи отговорността за собственото си съществуване, в това число отговорността за развитието на собствената си личност!
След като всеки е роден с това право, това означава, че никой не може да избяга от последствията от своето собствено съществуване и никой няма правото да се разписва над чужда съдба или да я оформя според собствените си възгледи!


Това, че хората поддържат изключително ниско здраве, опасно както за тях, така и за околните, представлява техен личен избор, тяхна лична съдба, тяхна лична отговорност и техен личен проблем!

Това, че хората поддържат нулево ниво на добродетелна, емоционална и интелектуалан култура и позволяват те самите (както и близикте им) да доведат себе си до ситуация на развалина, семейни разрушители и нещастници, си е техен личен избор, тяхна лична съдба, тяхна лична отговорност и техен личен проблем!
И ако някой в това некадърно общество има малко мозък, бързо ще му просветне, че със забраняването на каквото и да не разрешава АБСОЛЮТНО НИКАКВИ проблеми, а залага още повече бъдещи потенциални проблеми.


И ако някой в това некадърно общество има малко мозък, бързо ще му сатне ясно, че за да се разреши един проблем като този, трябав да се направи лична емоционално-добродетелна и интелектуална връзка с отделния индивид, за да му се помогне да развие нужната култура и така да може сам и съзнателно да избягва негативните последствия от своя свободен избор, с който се е родил на този свят.

И с това, на тази осма страница, от тази средновековна тема, в този грешен раздел, би трябвало да приключи целия малоумен спам.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Tangrata_ в Април 30, 2011, 00:15:20 am
Тревата е усилвател, да. Ама на малоумието ти.  ;D

Ставаш неадекватен слаботелесник.  ;D
Щом ти действа така, защо не вземеш да я намалиш  ;)
На мен, естествено не ми действа никак, щото не употребявам.
Това не ми пречи да съм виждал хора, които ползват трева. Приличат повече на въшки, а не на нормални хора. Ако се объркам и ги наплюя, може да вземат да се удавят. А ако им лепна едно шамарче, без много сила, мога да ги вкарам в болницата перманентно. И това при 100% от хората, без изключения.
Отделно от това не съм попадал на човек, който пуши трева да се занимава със някаква изискваща ум професия, като програмиране, например или математика.
Виж "хора на изкуството" може да има. Дето не знаят днес кой ден сме и кога за последно са яли.
Това са утрепки, да ме прощават за обидата.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: monk в Април 30, 2011, 09:01:11 am
Тангра, не ми отговаряй, моля! Мирогледът ти е тесен, а си видял само някаква малка част от пушачите - явно обкръжението ти е такова... Познавам програмисти, активни хора, които няма да свалиш със шамарче, и езотерици, които пушат редовно и това не им пречи нито на работа, нито в почивка, нито в семейството.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubarski в Април 30, 2011, 20:34:58 pm

На мен, естествено не ми действа никак, щото не употребявам.
Това не ми пречи да съм виждал хора, които ползват трева. Приличат повече на въшки, а не на нормални хора. Ако се объркам и ги наплюя, може да вземат да се удавят. А ако им лепна едно шамарче, без много сила, мога да ги вкарам в болницата перманентно. И това при 100% от хората, без изключения.
Отделно от това не съм попадал на човек, който пуши трева да се занимава със някаква изискваща ум професия, като програмиране, например или математика.
Виж "хора на изкуството" може да има. Дето не знаят днес кой ден сме и кога за последно са яли.
Това са утрепки, да ме прощават за обидата.
Направо смешни работи приказваш братле. Явно представа си нямаш колко хора пушат. Защото повечето не го афишират като се разкарват с фланелки с големи листа и Боб Марли. А програмисти пушелисти с лопата да ги ринеш, даже в момента не се сещам за такива мои познати, които не пушат и всички работят навън по професията си. От поста ти личи колко си некомпетентен по темата. Колкото до слаботелесното, ще ти кажа само, че аз съм редовен консуматор и съм 190см/110кг. Можеш да се пробваш да ме наплюеш и да ми удариш шамарче, но съм сигурен, че последствията няма да ти харесат  :dance:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Април 30, 2011, 20:46:17 pm
След като го обърнахте на кръчмарство в стил "на кой му е по-голям", аз не виждам какъв е проблема някой 60 килограмов да играе с бухалката? Там няма значение колко кила си...

Явно Мойсеевият Закон има още дълго време да се върти в порочен кръг докато хората не се осъзнаят.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: mitko в Април 30, 2011, 21:01:17 pm
Марата е едно от най-интересните растения според мен. На всеки действа различно, според това какво му е  нормалното кръвното налягане според мен. На някой им се приспива много, други се чувстват гадно, трети пушат защото и другите пушат и всички заедно се хилят като идиоти, четвърти пушат заради самото състояние. Аз честно казано съм от четвъртите  :unknown: . Мога да пуша 24/7 без да се почувствам и за момент некомфортно или неадекватно. Естествено това зависи и то самия джойнт защото има скънкове, от които тотално блокираш. Те се употребяват с мярка и повече тютюн. И не не съм някакъв пропаднал наркоман, в интерес на истината не съм пушил от седмици и ни най-малко не съм издребнял или пък депресиран. Даже ми е много хараби и изобщо не ми липсва. Радвам се пълноценно и на двете си състояния, но явно няма смисъл да казвам в кое ми е по-интересно  :flag_of_truce:
   А  дали  е  така?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubarski в Май 01, 2011, 00:41:37 am
След като го обърнахте на кръчмарство в стил "на кой му е по-голям", аз не виждам какъв е проблема някой 60 килограмов да играе с бухалката? Там няма значение колко кила си...

Явно Мойсеевият Закон има още дълго време да се върти в порочен кръг докато хората не се осъзнаят.
Просто исках да дам пример на колегата с моя милост и това, че не само слаботелесни пушат. Иначе бухалката е добър уред, но е неудобно да я носиш постоянно и дето се вика един път ще ти потрябва и точно тогава няма да си я взел.  :-X За предпочитане са телескопичните палки. Удобни за носене и доста ефективни.  Не знам нищо за мойсеевия закон, но знам, че много хора обичат да се бият зад клавиатурата, но дефакто не обичат да го правят. Аз не обичам и при двата варианта, но като видя подобни писания в такъв стил и ......  :bad:
  А  дали  е  така?
Дали е така кое ?
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: mitko в Май 01, 2011, 01:08:17 am
   Дали  вече  не  си  зависим?  Щом  ти  трябва  трева  за  добро  настроение.....!
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubarski в Май 01, 2011, 01:17:20 am
  Дали  вече  не  си  зависим?  Щом  ти  трябва  трева  за  добро  настроение.....!
Къде видя да съм написал, че ми трябва джойнт за добро настроение ? За добро настроение ми трябват главно 2 неща. Хубави жени и няколко бири за да ги предрасположа   :blush: Останалите работи, като масури, отлежали маркови питиета или качествени домашнярки не са задължителни и според зависи от жените някой път даже не са и препоръчителни.  :diablo:

Цитат
и предпочита да се излежава в леглото до обяд.
Цитат
постоянната крайна раздразнителност, постоянна настинка и хрема, постоянната умора
Цитат
не иска повече да ходи на работа
Всичкото упоменато по-горе е признак само на едно. На използване на дожойнт третиран с химикали или така наречената друсана трева. Използва се най вече паркизан, но могат да се слагат и всякакви други работи, като ацетон, разтворители и каквото си помислите. Слабата трева се изварява в тази смес и става "силна" и предизвиква по-горе описаните ефекти. Липса на всякаква мотивация, сънливост и (искам да обърните внимание на това) раздразнителност . О, Боже !!!  Раздразнителност от трева ?!?!??!!?!? Сигурен ли си, че на са подрусвали и амфетки от време на време ? Внимавайте какво пушите деца ! Не напразно преди време  имаше един съфорумец, който беше абсолютно против марата, защото според него в България няма чиста и всичката е друсана. Еми аз не мога да се съглася напълно с него, защото ако познаваш точните хора, си намираш винаги висококачествена и няма такива филми като да не искаш да ходиш на работа. Щом трябва  - ходиш и марата изобщо не може да те спре, да не казвам, че даже ще помогне, но това е индивидуално   :hi:

пс: забравих да добавя. Хремата и постоянната настинка са резултат от отслабена имунна система, която е резултат от обездвижването в комбинация с инхалирането с химикали било то от друсалките, било то и от въпросните спреьове за нос. И не знам каква е връзката между спреьовите и марата, но двете въздействт на съвсем различни части на тялото. От опит казвам, че няма никакъв ефект и взаимовръзка между спреьовете и джойнта. Ефекта от марата е един и същи дори и цял флакон да си пзпръскаш в носа. Виж, при алкохола е съвсем различна работата. Там трябва да се внимава с количествата. И внимавайте и с тези спреьове защото при много честа употреба изсъхва лигавицата и за да се оправи трябва хирургическа намеса. Това не е лек за синузит и хрема, а просто облекчаващо вещество. Аз го замених с морска вода. Открих го съвсем случайно понеже бях забелязал, че винаги когато ми е запушен носа, отида на плаж и поплувам малко, носът ми се отпушва за известно време. Реших да напълня едно празно шишенце с морска вода и..... О ЧУДо, Действа !!!  :o
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: monk в Май 01, 2011, 17:08:08 pm
 :hi:
   Дали  вече  не  си  зависим?  Щом  ти  трябва  трева  за  добро  настроение.....!
Не. Доброто настроение е отделно  :dance:
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: teni в Май 02, 2011, 23:56:31 pm
Цитат от долу посочения източник:"......Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.
 
 Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!
 
Оригиналната статия на Doug Yurchey можете да намерите тук. За коментари и въпроси към автора Doug Yurchey - [email protected] .
$nbsp;"
         
Склонен съм да вярвам на статията. Очевидно конопа е предоставен за ползване от нашите Създатели, както картофите, пшеницата и т.н., но илюминатите пак се намесиха и унищожават дърветата и природата въобще, след като забраняват конопа.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubarski в Май 03, 2011, 14:59:14 pm
Това за половете съм го чел, но марихуаната не е абсолютно единственото растение. Някои видове папрати също могат да се различават с просто око, естествено ако знаеш какво трябва да гледаш.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 19:42:39 pm
И дървета. Може би акациите. Не помня.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Trandev в Май 15, 2011, 16:15:46 pm
Цитат от долу посочения източник:"......Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.
 
 Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!
 
Оригиналната статия на Doug Yurchey можете да намерите тук. За коментари и въпроси към автора Doug Yurchey - [email protected] .
$nbsp;"
         
Склонен съм да вярвам на статията. Очевидно конопа е предоставен за ползване от нашите Създатели, както картофите, пшеницата и т.н., но илюминатите пак се намесиха и унищожават дърветата и природата въобще, след като забраняват конопа.
Това ме разби! Ето един реален пример за статия пълна с полуистини и невероятни изводи, стигащи до невероятни пикове на глупост ??? ??? ???.  Баси, на които му изнася да вярва. :flag_of_truce: Най-лошото е, че доста от хората се доверяват на подобни писания и се плъзгат по симулативните познания за света.

П.П. Кивито също има мъжко и женско разстение. Благодаря на Създателите за този уважаван от мен плод!
"Блажени са низшите духом и тяхно е царството небесно". Амин!
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: SoturinTie в Юни 30, 2011, 14:50:54 pm
Има едно много интересно филмче в колибката: "Run from the cure"
В него много добре е обяснено защо марихуаната е забранена. В нея се съдържа THC (tetrahydrocannabinol) , който се оказва една от най-лековитите субстанции познати на човека. Лекува и рак включително! Разбира се всеки може да вярва или не на това, но мен лично две неща ме накараха да разгледам нещата сериозно. Едното е , че този човек направил филма подробно обаснява как да си извлечем субстанцията сами. Той самият пък отглежда канабис и доколкото може просто подарява лекарството на болни от какво ли не (пак ще кажа и РАК) като не взима пари на никого. Желанието му е да помогне. Второто е нещо , което всеки знае. От здрави хора пари не се правят. И колкото и грозно и дори зловещо да звучи лекарство против рак няма да се изнамери.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която то&
Публикувано от: Iveta в Юни 30, 2011, 18:28:51 pm
...лекарство против рак няма да се изнамери.

Има за всичко и то е в самите нас :) Но докато човек не промени мисленето си няма как да стане.
Например, в случая използваш думата "против", а защо? Болестта е част от теб, приеми я, иначе ставаш сам срещу себе си.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: jah в Юни 30, 2011, 21:51:38 pm
На мен не ми влияеше добре ,даже съм изпадал в депресии разни и  хората никак не ме харесват като съм пишил,ставам едни затворен в себе си, само няколко пъти имах дълбоко ретроспективни изживявания , бях сам със себе си.Научох всичко ,което трябваше и тръгнах напред,няма смисъл да пуша. А и не ми харесва някакви си размъкнати хора да пушат всеки ден на работа да ходят така това е наркомания и няма развитие седят зомбирани в матрицата
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Sangre в Юли 01, 2011, 08:34:52 am
jah, защо ти пука за хората дали те харесват или не?
Като се затвориш и обърнеш навътре, това е началото на просветлението. ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Tangrata_ в Юли 01, 2011, 16:52:01 pm
Зависи какво разбираш под "затваряне"

Ако се затвориш в смисъл "изолираш" това е по-скоро началото на края.

И това не означава, че спира да ти пука за другите, а точно обратното:
реагираш на тях и то негативно.

Да умееш да живееш, това е да не ти пука (дали те харесват) за другите, но и да си отворен към тях.
Иначе си е чисто и просто затвор в личните илюзии.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: jah в Юли 04, 2011, 22:44:56 pm
jah, защо ти пука за хората дали те харесват или не?
Като се затвориш и обърнеш навътре, това е началото на просветлението. ;)

не ми харесва  ефекта на тревата в/у съзнанието ми и от там се получава ,че ми пука за  другите ставам по-слаб ,усилва негативните емоции .

инак точно сега отказах на приятел да "дънем" , приключих с лейди ганжа !

Лейди салвия пък винаги ми набива мн тежки филми ,винаги оставам с впечатление ,че имам психически отклонения след някой трип или напишване, след  йога практика  или бягане 4 км , sungazing се чуствам мн приятно. НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ XXX
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Sangre в Юли 05, 2011, 12:57:43 pm
Под "затваряне" разбирам блокиране на повечето външни влияния, обществено мнение, реклами  и т.н.
Така ще излезнеш наясно със себе си и ще разбереш кои неща правиш заради себе си и кои заради другите. :)
При достигането на това осъзнаване естествено че ставаш по съпричастен към другите, но това е следствие, а не причина.


Много интересно филмче от поредицата Наркотици ООД - Канабис  http://zamunda.net/details.php?id=259385&hit=1
Докторите в щатите я предписвали за медицински цели от настинка до рак ;)
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Sangre в Юли 05, 2011, 19:47:34 pm
Медицинска марихуана от Уики: http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_cannabis
на английски е но...
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Гален в Юли 09, 2011, 12:54:28 pm

Има едно много интересно филмче в колибката: "Run from the cure"
В него много добре е обяснено защо марихуаната е забранена. В нея се съдържа THC (tetrahydrocannabinol) , който се оказва една от най-лековитите субстанции познати на човека. Лекува и рак включително!


Това филмче, за което говори SoturinTie няма превод.

Ето нещо с превод от Тубата.

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: lubricant в Септември 02, 2011, 12:47:37 pm
И президента Първанов пушел заедно с други държавни глави  ;D
http://izbori2011.bg/index.php?news=3021
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: arakha в Октомври 24, 2011, 12:11:05 pm
Чуден , информативен филм за марихуаната  ;D http://www.esoterictube.com/medical-cannabis-and-its-impact-on-human-health.html
За пореден път виждаме и борбата в САЩ срещу лекуващото растение.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: illegal в Октомври 24, 2011, 12:47:13 pm
Наскоро си дръпнах от някъв такъв "лечебен" мехлем! След секунди виждах пред себе си раждането на три вселени. Едвам се прибрах. Мен лично марихуаната ме смачква, но имам познати, които пушат от 12-15 години и вече не ми приличат на много читави. Само това правят, като релаксират. Темата е огромна и не ми се навлиза в повече подробности. Който иска намира начин да пафка. Как му влияе времето показва.Аз лично не я харесвам.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: bogoizbrania в Ноември 17, 2011, 12:13:02 pm

Умните повече ги тегли към наркотици
http://www.dnes.bg/health/2011/11/17/umnite-poveche-gi-tegli-kym-narkotici.134147
Смята се, че високоинтелигентният човек никога не посяга към наркотици и води здравословен начин на живот – не пуши и спазва рационален хранителен режим. Но водещият изследовател от научния център към Университета в Кардиф Джемс Уайт не е съгласен с това мнение. Той казва, че напротив – хората с висок IQ повече са подложени на съблазните да пробват наркотик и към 30-ата година вече са запознати с марихуаната, с амфетамините, дори с кокаина.

Учените от Университета в Кардиф провели мащабно изследване, започнало още през 1970 г. В него са взели участие над 8000 души. Експериментът протичал буквално в реално време. Неговата цел била да се проследи как с времето се развива наркотичната зависимост и да се изясни с какво може да е свързано това.

Участниците още на 5-10 години, когато започнал експериментът, преминали тест за IQ. А след това информацията постъпвала от лекуващите ги лекари и от собствени признания, отнасящи се за употребата на наркотици. Изследователите се заинтересували от показателите им във възрастта 16 и 30 г.

Резултатите поразили учените. Децата, които прекрасно се представили на теста на 5 и 10 г., показвайки високо ниво на интелект, на 16 опитвали леки наркотици. А на 30 всеки трети мъж (35,4%) с висок IQ е опитвал да пуши марихуана, докато жените с добри интелектуални показатели по-малко се поддавали на съблазънта. Сред тях само 15,9% са опитвали наркотик. Така се изяснило, че 8,6% от мъжете и 3,6% от жените са употребявали кокаин. В задачите на изследването не влизало определяне на честотата на прием на опиати, важно било да се фиксира самият факт.

В сравнение със своите връстници, които не преминали теста по IQ преди години, интелектуално развитите мъже били два пъти по-склонни към употребата на амфетамини. С 65% по-голяма е при тях вероятността те да се пристрастят към екстази и с 57% – че ще опитат едновременно няколко вида наркотици.

Жените, които на 5 години показали добри резултати при теста, на 30 г. били два пъти по-склонни към употреба на марихуана и кокаин от техните връстнички с нисък IQ.

Причината за тази неочаквана закономерност проф. Уайт намира в това, че хората с висок интелектуален коефициент са по-открити към новия опит. Те по-често искат "да опитат всичко в живота". Но, подчертава изследователят, това е все още една от теориите, обясняващи това явление. Другите вероятно ще се появят, когато този феномен бъде изучен подробно.

Учените от Уралската държавна медицинска академия пък припомнят, че са разработили препарат, който помага в борбата с наркотичната зависимост. Ваксината неутрализира действието на наркотика, затова човек не получава никакъв ефект от употребата му и може да се откаже от него завинаги.

"Може да се направи ваксина както против морбили – принципът е същият. Да се създаде група антитела в организма и когато наркотикът постъпи, тези антитела ще се свързват с него и ще го извеждат без промяна в организма", пояснява пред Утро.ру изпълнителният директор на фармацевтичния клъстер Александър Петров, като отбелязва, че идеята да се създаде такова средство се е появила още преди пет години.

А ето че британски учени изясняват, че модифицираните форми на модния сред младежите наркотик екстази са ефективни при лечение на левкемия, лимфоми и миелом. Още преди шест години изследователи открили, че раковите клетки по химически състав са много сходни с някои психотропни вещества. Те в частност влизат в състава на таблетките за понижаване на теглото, антидипресанта Прозак и различни амфетамини.

В хода на по-нататъшни изпитания учените от Университета в Бирмингам изяснили, че производните на MDMA, широко известно като екстази, са способни да унищожават раковите клетки.

"Това е огромна крачка по пътя към създаването на лекарство срещу рак. Не искаме да даваме лъжлива надежда на хората, но резултатите от това изследване откриват възможности за подобрение на лечението в близките години", казва проф. Джон Гордън от Школата към университета по имунология и инфекции в Университета в Бирмингам.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: voodoogoo в Ноември 17, 2011, 12:36:18 pm
Страшничко звучи,малко тази ваксина.Така могат да произвеждат безчуствени роботи,ако започнат да ваксинират.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Гален в Декември 07, 2011, 09:56:44 am
Поредният глас "ЗА" марихуаната.

Професор: Време е да я легализираме

(http://darikfinance.bg/uploads/news_images/201112/photo_big_67493.jpg)

http://darikfinance.bg/novini/67493/%CF%F0%EE%F4%E5%F1%EE%F0%3A+%E2%F0%E5%EC%E5+%E5+%E4%E0+%FF+%EB%E5%E3%E0%EB%E8%E7%E8%F0%E0%EC%E5

Колкото повече се докосвам до покритата... информация за марихуаната, толкова повече разбирам, че има голяма конспирация срещу този полезен природен продукт.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Rado в Декември 07, 2011, 19:31:21 pm
Супер!!!Може ли да легализирате
леките убийства
леките изнасилвания


...
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: xtring в Декември 07, 2011, 21:30:10 pm
Еми то който има опит с марихуана-та си знае, че разликата между сортовете може да е от земята до небето. Ама това няма никакво значение, тъй като наркотичният ефект много лесно могат да го изолират и да използват лечебните свойства на конопа.
Но вместо това, те гонят тези които опитват да го правят.
Нали, ако е легализирана и стандартизирана, няма кой да печели от контрабанда и ще се намали разпространението на химикалите.
Абсурд до абсурд, сега на дядоколедовците ще им правят психо-профили да не би случайно да се окажат педофили, на чиито колене да сядат малчуганите. Даже ще им се забрани! Нека се чувстват колкото може по изолирани и самотни.
Някакви психопати прокарват клаузи и закони всеки ден и обществото(водещ+ 2-ма "интелектуалци") вече обсъжда и умува как би било най-добре да бъдат реализирани.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Гален в Декември 08, 2011, 11:55:47 am

Супер!!!Може ли да легализирате
леките убийства
леките изнасилвания...

Те са си легализирани, бре! ;D
Това цитатче добре се вързва с това, което говориш.
"Ако младеж е хванат в САЩ дори с един джойнт, не може да получи заем или стипендия, за да отиде в колеж.
Ако сте осъден за убийство или изнасилване, ще получите заем без проблем.
Явно посланието е, че не е лошо да се изнасилва, убива и краде, стига да не се пуши трева."


Интересно ли ти е от къде е?
От филма "The Union".
http://zamunda.net/details.php?id=256029&hit=1
Субтитри за него ще намериш тук:
http://subsunacs.net/search.php
Гледай го, щом не ти се четат материалите и мненията, които са по-назад в темата.
 :)
Промивката на мозъци е голяма. Цигарите, алкохола и кафето, са доказано много вредни за разлика от марихуаната, но са легализирани.
Повечето убийства и изнасилвания стават под въздействие на алкохол, а не на марихуана.
По-голяма вероятност да си съсипеш здравето и живота е пак от него/алкохола/.
Наркотика-Цигари няма да го коментирам, че...  ::)


Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: forcomnet в Декември 08, 2011, 14:15:36 pm
Аз съм за легализирането, и не за друго, а заради правото на истината. Защото истината е, че марихуаната не е наркотик и не е в групата на наркотиците. Който иска да се разтърси и да провери. Ако следваме логиката по която канабисът е нарочен за наркотик то автоматично и тютюнът и алкохолът трябва да бъдат забранени защото не само имат подобно опияняващо действие, ами и притежават в много по-висока степен от канабиса ефекта на зависимост. Да напълно вярно е и който иска може да провери за разлика от канабиса при който ефекта "пристрастяване" е много по-слабо изразен от значително по-силно изразения ефект "пристрастяване" при алкохол и тютюн то причината за забрана е напълно нелогична! Още повече, че по въздействие върху здравето на човека нещата пак стоят по същия начин... и алкохолът и цигарите доказано вредят на здравето докато такова нещо за канабиса не може да се каже... дори може да се твърди обратното! както виждаме пак няма логика, ама никаква.

Не приемам твърдения, че канабисът е лека дрога и от него се тръгва към по-силните (истинските) наркотици. Според мен това са глупости и пропаганда, то като си слаб и си тръгнал да си търсиш белята и без канабиса ще си стигнеш до другите наркотици. Дори и чисто логически да погледнем на нещата пак излиза, че марихуаната е безвредна от гледна точка наркотичен ефект, пристрастяване и проблеми със здравето... какво да кажем за цяло поколение (даже не едно) през 60-те години (и не само) когато масово са пафкали трева... какво е станало с тях? Ако всички приказки за марихуаната бяха верни, то сега трябваше да има стотици хиляди сериозно пристрастени към твърдите наркотици хора от онази вълна, или деградирали и болни типове... къде са? Няма такива! Този който от марихуана е преминал към по-твърди наркотици го е направил по една проста причина - защото марихуаната не му е дала това което е търсил. Защото тя не е наркотик... т.е. вината не е в марихуаната... на някой така му изнася и усилено вече няколко десетилетия се бори да бъде набедена за виновник... може би защото канабисът има изразен медицински ефект и оказва благотворен ефект върху болестни състояния при които съвременната медицина е безсилна?! Знам ли?! Не знам! Но знам, че няма статистика за умрели от канабис... за разлика от цигари, алкохол и други наркотици.
Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: Гален в Декември 08, 2011, 14:37:48 pm

... може би защото канабисът има изразен медицински ефект и оказва благотворен ефект върху болестни състояния при които съвременната медицина е безсилна?!


Прав си, че е базсилна към дадени заболявания и сама си признава.

Кратка изповед на Шона, която споделя как сама се е излекувала с масло от канабис от "нелечимата" според "спецовете" болест на Крон.

http://vbox7.com/play:0e60c1c9


"Болестта на Крон е хронично рецидивиращо възпаление, което може да се развие във всяка част на храносмилателната тръба от устата до ануса. Болестта най-често засяга края на тънкото черво (терминален илеит) и началната част на дебелото черво (илеоколит).

При описаната локализация типични симптоми са коремна болка, диария, температура, отслабване, безапетитие, анемия. Много често тези прояви се съчетават със ставни болки, промени по кожата, зрението, слуха и др. При част от пациентите се образуват фистули.

През последните 2-3 десетилетия честотата на заболяването нараства във всички развити страни на света. Независимо от неимоверните усилия на много изследователски екипи причината остава неясна.

...Лечението продължава през целия живот на боледуващия..."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=157272

Титла: Re:Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много
Публикувано от: minchi в Декември 08, 2011, 16:27:13 pm
По темата мога да напиша доста, но няма смисъл. В резюме: не чакайте тревата да бъде легализирана в България. Това е супер печеливш бизнес за милиони, необложен с данъци. През 2000 г. 1 грам се продаваше за 1 лев, а сега за около 30 лева, а цената на други наркотици като хероин, кокаин, амфетамини не се е променили като цяло.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Април 07, 2012, 23:36:30 pm
Почвайки с трева повечето преминават на Меф, ето начините.
http://www.youtube.com/watch?v=Fs1DSIxpww0&feature=g-vrec&context=G2d17e1dRVAAAAAAAAAQ (http://www.youtube.com/watch?v=Fs1DSIxpww0&feature=g-vrec&context=G2d17e1dRVAAAAAAAAAQ)
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: shadow в Май 09, 2012, 21:17:18 pm
Не трябва да се забранява защото е природно лекарство което също помага на човек да мисли трезво но след като се научи как да я употребява а за това тpябва време.Никой още не е умрял от трева за разлика от другите законни дроги.А защо нещата в бг са така представени никой май си няма и идея.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: shadow в Май 09, 2012, 21:50:50 pm
Американците вече я продават свободно под името K2 K3
Всъщност това са го използвали шаманите преди векове за да говрят с техните богове.
 http://www.youtube.com/watch?v=eQrFD6C6BuI (http://www.youtube.com/watch?v=eQrFD6C6BuI)
Растението се използва хилядолетия наред от шаманите (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BD) в Мексико (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE), поради своето силно въздействие на съзнанието (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5). Главната психоактивна съставка се нарича салвинорин А (http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD_%D0%90&action=edit&redlink=1) (Savlinorin A). По мощност може да се сравни с ЛСД (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%A1%D0%94) и псилоцибинови (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%BD) гъби, но има друг тип действие върху нервната система (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0) и като съставни елементи и протичане на "пътуването" се родее по-скоро с твърде мощните преживявания предизвиквани от ДМТ (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%9C%D0%A2) и аяхуаска (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%8F%D1%85%D1%83%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0).[1] (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D1%8F_%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC#cite_note-0) Салвинорин А еагонист (http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%90%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82_(%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F)&action=edit&redlink=1) на капа-опиоидните рецептори (http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8&action=edit&redlink=1), и е единствената природна съставка, с такова действие.Растението се приема чрез дъвчене, пушене или като тинктура (http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A2%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0&action=edit&redlink=1). Ефектите варират от смях и еуфория (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%83%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F) до силно изменени състояния на съзнанието. Трайността на ефектите при пушене e много кратка, до няколко минути астрономично време. Субективните преживявания може да са "безкрайни", и много зависят от концентрацията на растението. На пазара има от Салвия - 5, до Салвия - 35, като числото обозначава на колко грама "обикновена" Салвия се равнява концентрата. Именно концентратът е най-честият причинител на свръх-интензивните преживявания.Растението не е токсично и употребата му не предизвиква зависимост.[2] (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D1%8F_%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC#cite_note-1)Ефектинеконтрoлируем смях
[/font][/size]
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: x_name41 в Май 09, 2012, 22:19:51 pm
Хората отдавна са определили категорично и ясно, че марихуаната принадлежи към списъка на забранените и упойващи вещества и точка по въпроса и всякакви отклонения от тези правила е грешка. Тук е мястото по този повод да цитирам и бай Мильо Пангаров от с. Цар Асен за неговото отношение към наркотиците, който запитан на този въпрос перефразирано дава приблизително следният отговор: "Употребата на каквито и да било наркотични и упойващи вещества от даден индивид говори за неговото нестабилно състояние", или както той се изразява с две думи "луда работа". :)
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bojinkata в Май 09, 2012, 23:19:16 pm
В магазините за здравословни храни свободно се продава семе/белено и небелено/ и брашно от марихуана, австралийско. Скъпичко е, но е добро. Една добра инициатива на предвидлив търговец. Харчи се добре. Считам, че е полезно.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Princess_Deja в Май 10, 2012, 01:00:30 am
Хората отдавна са определили категорично и ясно, че марихуаната принадлежи към списъка на забранените и упойващи вещества и точка по въпроса и всякакви отклонения от тези правила е грешка. Тук е мястото по този повод да цитирам и бай Мильо Пангаров от с. Цар Асен за неговото отношение към наркотиците, който запитан на този въпрос перефразирано дава приблизително следният отговор: "Употребата на каквито и да било наркотични и упойващи вещества от даден индивид говори за неговото нестабилно състояние", или както той се изразява с две думи "луда работа". :)
Въобще попрочел ли си нещо за наркотиците? И че има болести, които се лекуват с тях.
Отделно чисто химическото открито LSD, уважавано от достатъчно творци, дори някои на смъртното си легло, за да не агонизират са искали като последно желание това да им се инжектира. След това нито произведенията им са ставали по-малко ценни, нито близките и почитателите им са ги определяли като баламурници.
Опиатите имат доста дълга история, с или без непременно узаконяване.
Такива вещества са се смятали за много специални за съзнанието и поради това, достъпни и използвани от "избрани".

Ако си говорим за наркомании, зависимост и вредните последици е обширна тема. Но да определяш хора, интересуващи се от чисто приемливите и стимулиращи за съзнанието въздействия, като ... някакви "нестабилни индивиди" повече от теб, който пие, пуши или дори рита дърво като е ядосан, е малко ... неадекватно.
Хората отдавна са казали, че всичко с мярка е приемливо. Дори и змията увита около чашата в аптеката може да те спаси, а не непременно отрови.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Май 10, 2012, 11:21:49 am

Хората отдавна са определили категорично и ясно, че марихуаната принадлежи към списъка на забранените и упойващи вещества и точка по въпроса и всякакви отклонения от тези правила е грешка.

Ъъъъ...кои"хора"?Туй къде го чете?
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: JulesWinnfield в Май 10, 2012, 12:44:43 pm
Почвайки с трева повечето преминават на Меф, ето начините.
http://www.youtube.com/watch?v=Fs1DSIxpww0&feature=g-vrec&context=G2d17e1dRVAAAAAAAAAQ (http://www.youtube.com/watch?v=Fs1DSIxpww0&feature=g-vrec&context=G2d17e1dRVAAAAAAAAAQ)
Ти определено си по-зле и от това, което подсказва никнеймът ти.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Май 10, 2012, 13:28:29 pm
Ха-ха и аз колко съм го слушал това.Не употребявам марихуана, но много хора които познавам си пафкат редовно и на друго не са минали.Горното го говорят бабите на пейките и някои откачени учени.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Май 10, 2012, 14:28:23 pm
Нефтът е полезен нали? Той спомага за производство на голям брой продукти.Ама трябва ли да го пушим, ядем и смъркаме?
Така е и с тревата. Имам много качества и от конопа може много неща да се правят и е жалко, че досега никой не прави нещо по въпроса. И поставянето му извън закона също спира проучванията по този въпрос.
Лично аз не одобрявам пушенето на марихуана, ЛСДита и разни други. Но всеки сам да си решава дали ще си опропастява живота или не. Има и хора, които разбира се се контролират в ползването и си водят нормален живот, но са малко.
Пушила съм трева кат бях млада и зелена, но не забелязах да ми е решила проблемите.
Пък и ефекта от прочитането на 10 яки вица за мен е по-хубав от действието на тревата.

Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Май 10, 2012, 14:35:24 pm
Не виждам някои да си е опропастил живота, съберат се някоя вечер на биричка и тревичка, лошо няма.
Изобщо нямам на предвид от сутрин да си с масур в устата, трябва да имаш мярка все пак.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: mitko в Май 10, 2012, 15:47:47 pm
     Забраняват  я  защото  легализирането  й  ще  намали  печалбите  драстично!
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Май 10, 2012, 16:11:36 pm
Да Митко, и това е вярно. Алчноста взима връх.

Не виждам някои да си е опропастил живота, съберат се някоя вечер на биричка и тревичка, лошо няма.
Изобщо нямам на предвид от сутрин да си с масур в устата, трябва да имаш мярка все пак.
Това че ти лично не си бил свидетел на това как някой си е опропастил живота не значи, че няма такива хора.
Но всички ли хора имат мяра? Не.
То и алкохола е легален, ама я колко хора се опропастяват с него. Ама пак е легален.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Princess_Deja в Май 10, 2012, 16:34:18 pm
Нефтът е полезен нали? Той спомага за производство на голям брой продукти.Ама трябва ли да го пушим, ядем и смъркаме?

.......

Пък и ефекта от прочитането на 10 яки вица за мен е по-хубав от действието на тревата.

Не. Не трябва! Аз съм твърдо против нефта да се ... пуши! Мисля, че ще е добре и Закон да се внесе, с който да се забрани пушенето и смъркането на нефт... минимум!

НО ако имам да избирам, някой ден останала в пустинята, след като самолетът ми падне и аз съм единствената оцеляла, дали да пия нефт или да изпуша тревата на пилота на самолета, ще избера да си изпафкам тревата.

Ефекта е трудно да се докаже, че е същият, още повече, ако нямаш чувство за хумор и се чудиш къде и кога да се засмееш ....

Но добре, че алкохола поне е легален :)

Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Май 10, 2012, 17:23:06 pm
Нефтът е полезен нали? Той спомага за производство на голям брой продукти.Ама трябва ли да го пушим, ядем и смъркаме?

Калан,ми не.Не е така Нищо не"трябва"..Кеф ти е да пушиш,кеф ти е да пиеш нефт....Кеф ти пък нито едно от двете..Ъъ..междувпрочем,маргарина си е чист нефт,така че не го пием,,а го ядем..

Митко,прав си.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Май 10, 2012, 17:28:05 pm


Не виждам някои да си е опропастил живота, съберат се някоя вечер на биричка и тревичка, лошо няма.
Изобщо нямам на предвид от сутрин да си с масур в устата, трябва да имаш мярка все пак.
Това че ти лично не си бил свидетел на това как някой си е опропастил живота не значи, че няма такива хора.
Но всички ли хора имат мяра? Не.
То и алкохола е легален, ама я колко хора се опропастяват с него. Ама пак е легален.


Говоря за средностатистически, нормален човек, които мисли с главата си (горната).Скоро се прочу случаи как една девойка се е затрила и с кока-кола, човешката изобретателност няма край.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Май 10, 2012, 18:02:03 pm
Ъъ..междувпрочем,маргарина си е чист нефт,така че не го пием,,а го ядем..

Митко,прав си.
Яде се да. Ама дали е полезен е доста спорен въпрос. Почти не ям масло, но когато се налага ям масло, а не марагрин.
[Скоро се прочу случаи как една девойка се е затрила и с кока-кола, човешката изобретателност няма край.
Мъжът на братовчедка ми щеше да се затрие. Изпиваше 6 литра кола на ден.

Абе мисля, че схванахте какво искам да ви кажа. Всичко си е до воля. Или да забраняват всички или да оставят хората на мира да си решават какво ще пият и пушат. Аман от глупави закони. Не смятам, че ще го разрешат. Тогава ще вземат да се почнат едни проучвания и някой хора ще обеднеят.
И тютюна и тревата се пуши. И едното вредно и другото. Даже смятам, че обикновения тютюн е по вреден. И алкохола.
Но просто няма логика конопа да е забранен.
Даже в момента от коноп правя картички :D
И ще ги разхвърлям из магазините. Нека ме арестуват. :D
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Май 10, 2012, 18:06:46 pm
Не бе..мисълта ми беше..С това.."Не трябва"..Няма"трябва"не"трябва"..Има избори..
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Princess_Deja в Май 10, 2012, 23:19:41 pm
Не е истина това което виждам и чета. Съвсем безобидни теми как се преекспонират и забиват в неподозирани насоки. Почти съм отчаяна от неразбирането, че определена тема се пуска с някакъв бил и елементарен смисъл, да се обсъди нещо. Но не се получава.

Може би никой не обръща внимание на нещо основно, а именно Законите в държавата.
Става въпрос за права и отговорности, а не просто за санкции, лоши и добри, нарушители и потърпевши.

Как един закон забраняващ марихуаната , или напротив, невъзможността да се формулира като закон, би помогнало или попречило в едно общество? Защо е нужно, когато няма доказано престъпление или умисъл за подобно, ползвайки или разпространявайки марихуана, да има санкции, които са прекалено недоказуеми и хипотетични, ако предположим грижа за здравето и живота на хората. Може и да има случаи с хора, извършили престъпления при употреба на наркотици, но си има други закони, по които да се съдят.

Почти същото е, да внесат проекто-закон за ограничаване на стоенето пред компютър. Дори е по-логично, предвид доста незаконни и неморални неща, които могат да се извършат виртуално и са определено вредни за здравето. От стрес и облъчване, до ...токов удар.

Това си е ограничаване на свободата... нали това обяснявахте в друга тема- или тук е по-различно, защото е лесно да се напише "аз не ползвам марихуана", но много знаеш в чая от мащерка какво са ти сложили. Може би ще опонирате, че има специфична миризма, но аз съвсем отговорно ще заявя, че преди време имах проблеми с бъбреците и си купих някакъв екзотичен чай от Аптеката, който не беше с познати ми наименования в съставките, но болят, мамка им- и отварям да си сваря. Странна миризма на трева ме лъхна. Консистенцията не изглеждаше така, но си приготвих отварата и като с магическа пръчка само от едната доза ми мина и от тогава нямам оплаквания.
Ако бях съвестна гражданка и имаше закон, шях да отида да го изследват, но за мен е важно че бъбреците ми минаха и ако някога имам проблеми пак ще си го пия.
Може би има някакви ... стандарти или показатели по които се преценя лечебния и наркотично-зависимия-зомбиращ ефект, не знам. Но е добре да се пишат по-интересни и смислени неща по темите...
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Май 10, 2012, 23:40:15 pm
http://zamunda.net/details.php?id=268986&hit=1 (http://zamunda.net/details.php?id=268986&hit=1)


Ето един филм за марихуаната.
И пак да си кажа мнението, има много други работи които трябва да се забранят, а не марихуаната.
За колата може да се окаже интересна тема, и аз имам познати които пият много кола.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bojinkata в Юни 05, 2012, 22:13:58 pm
Ето още едно полезно нещо за марихуаната: http://www.dnes.bg/mish-mash/2012/06/05/izraelci-syzdadoha-kanabis-koito-ne-drogira.160367 :dance:
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Юни 05, 2012, 22:35:49 pm
Хмм, не мисля че ще се продава новия сорт канабис. :D
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 05, 2012, 22:56:38 pm
Тази може да е пробвам, ако е изкарат на "пазара" :yes:
Въпреки, че съм против такива човешки намеси.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: tazmdg в Юни 05, 2012, 23:55:46 pm
Обърнахте го на майтап,но не мислите в правилна посока! Я си признайте по ред на имената по-горе,кое ще изберете ПЕПСИ лайт или нормалното?!...Без кофеиново кафе или нормално, нормална жена или тунингована.... Мазна мръвка с ниско маслена майонеза,как па не!... Мога да продължавам още дълго,но извода е прост-НОРМАЛНОТО е за предпочитане!  8)
И за капак,ще кажа,че с нетърпение чакам есенния пероид на истинските домашнярки,че на пазара освен букет от менделеевата таблица друго няма! Кога за последно се смяхте от квартално закупения...? 
Сравнението с жената оставам без коментар,че се поразмислих и...  :drinks:
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 06, 2012, 00:11:37 am
Хмм, не мисля че ще се продава новия сорт канабис. :D
Mинавам на мурсалски чай..
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 06, 2012, 00:11:44 am
Аз не съм го обърнал на майтап.
Както съм казал по-горе не пуша трева, може би точно заради "дрогиращия" ефект.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bojinkata в Юни 06, 2012, 11:23:17 am
Някой има ли представа кое точно се пуши от конопа/марихуаната/- листата или семената, или комбинирано? Интересно дали се отделя и катран като при тютюна? :hi:
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Юни 06, 2012, 11:46:28 am
Не съм сигурна, защото не съм специалист в тази област, но мисля че щом има процес горене определено не е толкова полезно.
Примерно действието при една изпита чаша чай мента и ако изпушиш цигара от мента е различно заради процеса. Едва ли някой ще седне да пуши мента, но просто дадох пример. Зависи как се употребява. Чувала съм от дядо ми, че дъвченето на тютюн е било полезно. Колко е вярно не знам. Може би при дъвченето се приема едни вещества, а при горенето други. Моето мнение е че вкарването на дим в тялото независимо от съдържанието не е особено полезно. Поправете ме ако греша.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 06, 2012, 11:58:43 am
Изсушеното съцветие носи името "глава". - Семената не съм чувал да се пушат, а за катран никога не съм чувал.
Една жена по NG я "гореше" и си събираше дима в найлоново пликче и после дишаше и от пликчето.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 06, 2012, 13:01:05 pm
Пффф..е за тва трябва цяла плантация да си имам..А то при тия цени.. :negative:..Мисля,че с бонг е най-добре,ма и там си тряя количество..
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: xнещо в Юни 06, 2012, 13:41:19 pm
 :bad: :bad: :bad: :bad:Семената  от конопа ги продават в магазина за фитнес като супер висококачествена хранителна добавка.Катрани със сигурност има при пушене,затова МАРИЯ се консумира по няколко начина,свита в цигара,на парна баня,на система тип наргиле и мн дгуги.едно от наи яките според мен е яденето на ЖОЖОБАТА(конопа).На практика може да бъде екстрактната във всяка една храна или течност.Който пуши ганджа не го фаща рак.Според мен това е най мощия анти стрес фактор,така че ако някой взима лекарства .по добре марихуана.Относно модифицирания САС(коноп),мисля че няма бъдеще,по скоро само синтеза на полезните вещества е важен,...който ЧАДИ ще ИЛЯДИ. :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad:
 На някоя форум среща ще ви обясня по подробно...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Един от полезните странични ефекти е че се канализира абстрактното общуване,намеренията се четат по лесно и се получава усещане за съпричастност.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bojinkata в Юни 06, 2012, 19:56:18 pm
Аз пък употребявам само конопеното брашно, че е най-евтино. Като добавка към домашен хляб или сурово, една лъжица сутрин, на гладно и цял ден си весел. :D
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Excalibur в Юни 07, 2012, 12:34:15 pm
От къде ги взимате тези, конопени брашна, семена и т.н. Аз лично в фитнес магазин, или в самия фитнес не съм попадал на такива работи.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bojinkata в Юни 07, 2012, 13:23:33 pm
И по-горе съм го писал - в магазините за здравословни храни. 1 кг конопено брашно струва 16 лв. Внос от Австралия. Семената са много по-скъпи.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 07, 2012, 19:00:44 pm
Тази вечер по NG ще дават "Тревата на щастието: Зелената треска"
На който му е интересно да гледа.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 09, 2012, 00:32:01 am
Ато какво причнява безвредният канабис, психоза и агресивност и насилие.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2156547/Cannabis-smoking-mother-smothered-seven-month-old-daughter-suffering-delusions.html#ixzz1xEouQamb

Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 09, 2012, 00:39:53 am
И за алкохола има доста писания.
Тактиката е да не се прекалява с нищо, т.е. Баланс  :drinks:
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: GARVAN в Юни 09, 2012, 08:31:56 am
Ато какво причнява безвредният канабис, психоза и агресивност и насилие.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2156547/Cannabis-smoking-mother-smothered-seven-month-old-daughter-suffering-delusions.html#ixzz1xEouQambДаааа.... Прочетох го. Поредното илюминатско писание в техен стил. Пишеш (или казваш, показваш и тнт, все тая) за едно нещо ТОЧНО ОБРАТНОТО и - готово.....
А, някой от вас да е чувал случайно, че канабисово масло има в продоволствените комплекти на астронавтите? Не май, а....
Четете повече и от повече източници, за да съберете повече информация и тогава си вадете генерални изводи. Канабиса предизвиквал агресия - щях да пукна от смях!
Истината всъщност е, че канабиса е една от най-универсалните и широко преложими аграрни култури, която има толкова ОГРОМЕН потенциал, че още в началото на 20ти век илюминатчетата са се усетили, че ако не се направи нещо по въпроса, огромна част от печалбите им е застрашена именно от тази култура и за това са измислили лъжата, че употребата ѝ е вредна. В нета има много инфо по темата. Само ще спомена, че  пушенето е само едно от повече от СТО И ПЕТДЕСЕТТЕ приложения на растението. От конопа могат да се добиват багрила, етерични масла, антибиотици, полимери, влакна и прочее полезни неща. За приложението на МАРАТА при лечението на рак няма да говоря, има предостатъчно инфо и по тази тема. На който му се търси да види и доклада на Световната Здравна Организация по въпроса...
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Юни 09, 2012, 11:38:42 am
Виж сега това, че от конопа стават сума ти хубави работи не значи, че е супер полезен за пушене. Много хора прекаляват с употребата му. Всъщност може би тези илюминати използват точно пушенето, като измислят сумати глупости за него и лесно успяват да скрият истината, че може да се ползва за много други неща. Лично аз предпочитам напушени тинейджърчета в градинката пред блока ми отколкото пияни такива. Един съученик имах беше доста аргесивен и като дръпнеше малко се успокояваше доста. За съжаление обикновената трева не му беше достатъчна и мина на други неща. Стигаше и до кражби за да си осигури дрогата.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 09, 2012, 13:54:33 pm
Виж сега това, че от конопа стават сума ти хубави работи не значи, че е супер полезен за пушене. Много хора прекаляват с употребата му. Всъщност може би тези илюминати използват точно пушенето, като измислят сумати глупости за него и лесно успяват да скрият истината, че може да се ползва за много други неща. Лично аз предпочитам напушени тинейджърчета в градинката пред блока ми отколкото пияни такива.
При пиенето повода е нещо хубаво, не че поощрявам това дело де. Докато пушенето е само поради лоши мисли, отчаяние и агресивна нагласа срещу обществото. Антисоциално поведение и омраза са движещите сили на това. Ефекта от алкохола може и да е подобен, но поне поводът е друг.
Един съученик имах беше доста аргесивен и като дръпнеше малко се успокояваше доста. За съжаление обикновената трева не му беше достатъчна и мина на други неща.
Наблюденията ви са погрешно изтълкувани, именно липсата на шмъркане и наркотично опианение превръща човекът в неадекватно същество.
Стигаше и до кражби за да си осигури дрогата.
Ето я и разликата, само пристрастени пияници като наркоманите стигат до кражби за снабдяване с дрога.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: stoicho85 в Юни 09, 2012, 14:09:40 pm
bogoizbrania, не знам колко хора познаваш който употребяват марихуана.
Повечето хора който познавам не прекаляват с марихуаната и не посягат към химията, и са адекватни и без марихуана.
При по-малките определено повода не е за нещо друго, освен да се напият (не да пийнат).

"Докато пушенето е само поради лоши мисли, отчаяние и агресивна нагласа срещу обществото. "
Пък това даже няма смисъл да се коментира.Мисля, че бъркаш наркомани и тревомани :D
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Юни 09, 2012, 14:36:34 pm
bogoizbrania тревата не се шмърка. И за пиенето многооо бъркаш. Лично съм била свидетел и имам горчиво опит от пияндета. Така че не на мен тия.
Ей го на съседа вади по 3000 лева на месец и всяка събота убаво се отпуска с една тревичка. И какво? Не съм забелязала омраза и антисоциалност в него. Виж тия неща ги срещам от тия с криворазбрания морал и неупотребяващи трева.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: mitko в Юни 09, 2012, 18:15:35 pm
      Всяко  пристрастяване  е  повече  от  вредно!   Не  алкохола,  не  тутюнопушенето,  не  марихуаната,  а  самото  пристрастяване  и  въпроса  е  кой  и  по  каква  причина  се  пристрастява ???
      Аз  например  съм  пристрастен  към  прясно  мляко,  справям  се  с  5-6  литра   на  ден  когато  ми  се  отдаде  възможност.   
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 09, 2012, 20:27:53 pm
Е тва щях да кажа....Няма лошо в употребата на тревата..Има лошо в прекаляването..
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Hound Dog в Юни 09, 2012, 21:19:48 pm
На богоизбрания ще кажа, че му куца причинно-следствената връзка. Според 1 изследване 2/3 от шизофрениците пушат тютюн. Това не значи, че тютюна причинява шизофрения, а че хората с лабилна психика са склонни към зависимости. Тази жена е имала проблеми, които са ескалирали, вероятно нервоза отключена от изневярата на оная мастна буца. Вместо да потърси помощ, тя е търсела начин да потисне симптомите на психичната си болест, чрез марихуана. Това нищо не доказва.
Марихуаната НЕ отключва психични болести, а е средство, чрез което някои болни опитват да усмирят объркания си мозък.
Редовната и проблемна употреба на психоактивни вещества, вкл. на захарни изделия, говори за нарушена биохимия на мозъка и ескалиращи психични заболявания.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 12, 2012, 22:55:13 pm
. . .
Марихуаната НЕ отключва психични болести, а е средство, чрез което някои болни опитват да усмирят объркания си мозък.
Познай какъв е извода ! смъркачите са само болните? Оръжието не е убиеца, но убиец ползва оръжие. Това защита за тревата ли е? а ме обвиняваш в куца причинно-следствената връзка.
Редовната и проблемна употреба на психоактивни вещества, вкл. на захарни изделия, говори за нарушена биохимия на мозъка и ескалиращи психични заболявания.
Това как да го разбирам, че само тези с психични болести и объркан мозък ядат захар, обзалагам се че и вие сте сред тях? :lol:
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 10, 2012, 22:18:31 pm
Канабисът водел до затъпяване
Последиците са необратими, твърдят британски учени
http://www.novini.bg/news/83830-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.html

Младежите, пушещи марихуана, са заплашени от тежко и невъзстановимо спадане в коефициента на интелигентност, предаде Би Би Си.

Британски учени са изследвали над 1000 души. Анкетираните били разделени на три групи. Първата, която не е употребявала лекия наркотик, втора – започнала да пуши марихуана под 18 г., и третата след тази възраст.

Пушилите канабис непълнолетни са показали по-ниски резултатите на тестовете за интелигентност.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Септември 10, 2012, 22:52:34 pm
Е предполагам, че това са хора които прекаляват с марихуаната и е възможно наистина да има такъв ефект.Че и на живо съм виждала леко затъпяване в хора, които я ползват прекалено.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Tangrata_ в Септември 11, 2012, 05:20:26 am
Ами то както някой по-горе каза, при такъв тип изследвания спокойно можеш да размениш причинно-следствената връзка.
Възможно е не пушенето на трева да води до по-нисък IQ, а по-ниския IQ да води до прекалено пушене на трева.

Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: karina в Септември 11, 2012, 09:53:14 am
Имам нулев опит с канабиса, хич не ми се занимава с bogoizbrania - но забелязвам, че не е 100 процентов бунтар : значи за едни неща приема "официалната"  позиция
Канабисът водел до затъпяване
Последиците са необратими, твърдят британски учени
http://www.novini.bg/news/83830-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.html

Младежите, пушещи марихуана, са заплашени от тежко и невъзстановимо спадане в коефициента на интелигентност, предаде Би Би Си.

Британски учени са изследвали над 1000 души. Анкетираните били разделени на три групи. Първата, която не е употребявала лекия наркотик, втора – започнала да пуши марихуана под 18 г., и третата след тази възраст.

Пушилите канабис непълнолетни са показали по-ниски резултатите на тестовете за интелигентност.

 а за други не? Мисля, че ако е истински бунтар би трябвало да е опитвал не само канабис.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: konstantin2007 в Септември 11, 2012, 10:48:13 am
Канабисът водел до затъпяване
Последиците са необратими, твърдят британски учени
http://www.novini.bg/news/83830-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.html

Младежите, пушещи марихуана, са заплашени от тежко и невъзстановимо спадане в коефициента на интелигентност, предаде Би Би Си.

Британски учени са изследвали над 1000 души. Анкетираните били разделени на три групи. Първата, която не е употребявала лекия наркотик, втора – започнала да пуши марихуана под 18 г., и третата след тази възраст.

Пушилите канабис непълнолетни са показали по-ниски резултатите на тестовете за интелигентност.
Офффф....Ми същите резултати щяха да са,ако бяха ги тествали с алкохол!Едно е аз да пия всеки ден,друго е тиийн на 15-16,дето тепърва се развива!
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Rado в Септември 11, 2012, 18:23:29 pm
Все пак темата е като въпроса "Коя водка е по-добра ... "
Приемането на вещества (от шоколад до лекаствата който са по страшни и от наркотици до самите наркотици)който стимулират определени центрове е доста отдавна.Дори и аналгина като и любимия шоколад на някой са наркотици.Върпоса е защо го правите а не да дали ставате по-умни.Това че някой е ниско IQ не значи че не може да се оправи в живота той дори се адатира към средата по-добре.В зависимост от наркотика причинява физическа или психическа нужда.Доста известни личности са използвали тези неща за да им дойде "музата" ( както би казал Омир).С времето се привиква и също така нервната система е притъпена тоест имате слаба воля.American style live.Ставате лесно падатлив на внушения "обадисе в следващите 10 мин и ... ", "Гласувай за мен " ... списъка е дълъг.Всяко вещество което влие по-специфичен начин може да се зачисли към накркотик.А сега отивам за шоколад ... от този с многото "Е" -та
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: xнещо в Септември 12, 2012, 19:59:22 pm
 :hi:Отговора на този въпрос е .....Защото не можем да забраним нещо което не разбираме,а и дори да го разберем пак няма да можем да го зарабраним.Проблема с наркотиците е че влиаят с повече енергия на съзнанието от колкото си мислим .В следствие на взаимодействие му съзнанието на човек и съзнанието на веществото се формират според мен три основни типа поседствия.
В първия случай съзнанията са съвместими и раждат нови разбирания човеко е добре
Втори случай,разширението е много голямо,човеко е зле
трети случай човеко е толкова над тия неща че не му требват,но за да е там ,тоя последния задължително разбира нещата правилно,щото знае че наркотиците се разширяват по същия път по който  ти така или иначе си тръгнал.
Цикличността е нещо съвсем  различно в човешката природа,и лично според мен е в основата на тъй наречената глупост(ако изобщо има такова нещо като глупост).Цикличността с която мислим по един и същи начин,с която правим едни и същи избори ,с която се отдаваме(общуваме) един на друг ....и т.н.Нима глупостта е нещо повече от едно неразбиране....
КОнопа не може да ни извиси до там че да получим просветлението,но на тези който трябва може да покаже пътя към съзерцанието и откровението.
Не защитавам конопа,въпреки че пуша.Имам претенции само относно и идеализираното неразбиране по темата. Наясно съм че съзнанието на повечето от вас отдавна е надраснало смисъла на такива взаимодействия ....  :hi:

за полезните страни на конопа е писано много.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 12, 2012, 21:24:55 pm
Тази философия наистина ме удивлява, тя естествено не дава отговор на въпроса, защо в миналото хората не са били алкохолици и наркомани. В Русия например употребата на водка започва по време на първата световна, с въвеждането на сухия режим. До преди това не е имало дори акциз и данък върху алкохола, пиенето е било като екзотична подправка. И това не е било само в там, един от хумористичните разкази, Джером Джером описа комичният случай, в който мъжа се прибира пиян и е груб със съпругата си. Днес това би било ужасяваща трагедия, но в края на 19-ти век е само странно изключение. Хората по джунглите са дъвчели и пушели разни треви още от миналото, но на запад това навлиза едва през шестдесетте. В САЩ до началото на 20-ти век само цветнокожите са пушели тютюн, в Европа това занимание навлиза едва след първата световна, дори в България първтвите насаждения с тютюн са от тридесетте, когато ефрейтора взима властта в Германия и започва да стимулира продажбата на тютюн в третият райх..
Извода е, че явно хората които се дрогират са интелектуално ограничени от системата, ето защо трябва да се забранят наркотиците, за да знаят хората, че това е глупост.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: xнещо в Септември 13, 2012, 01:10:44 am
Употребата на психоактивните вещества е стара колкото и човечеството. Скални рисунки на халюциногенни гъби открити в пещери в Сахара са на възраст 11 хил. години, а рисунки на ритуали свързани с халюциногенни растения в пещери в Танзания и Австралия на повече от 40 хил. години пр.н.е. [1]. Психоактивните растения (най-вече халюциногените) са били издигани в религиозен култ от почти всички древни цивилизации съществували на земята. Има научни теории, които сочат, че произхода на религиите е свързан пряко с тези растения [2]. Древните хора са познавали много добре техните качества и са ги използвали за връзка с Бог, комуникация с духове на починали хора, други разумни същества или животни. Други психоактивни вещества са използвани и с лечебни цели, за проникване в съзнанието на болни хора с цел лекуване (виж Салвия дивинорум). В групови ритуали, употребата им е целяла постигане на колективен транс (между шамани или други "посветени" в тайните) който помагал за решаване на проблеми свързани с общността или племето.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Психоактивно_вещество
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: kalan в Септември 13, 2012, 02:01:25 am
bogoizbrania, защо мислиш, че в миналото хората не са се напивали?
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 13, 2012, 12:29:14 pm
Самата фраза "психоактивните вещества" е измслена преди около 25 годиони, даже преди вие да се родите, така че не е чак толкова стара, както и веществата измислени от 60-те.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: Princess_Deja в Септември 13, 2012, 13:21:19 pm
Не е "фраза"-та. Обяснението и въобще теориите, изследванията и експериментите за тези неща са започнали някога си. Но самите вещества са си съществували и са се употребявали много преди ... писмеността (според някои твои "открития")
Е! вярно че няма останали фосили с динозавър който шмърка нещо, но все пак това не са доматите и картофите, за да са били жизнено-важни за изхранването на населението и да се разпространяват и оставят като артефакти.
Титла: Re: Защо да забраняваме марихуаната, която толкова много хора харесват
Публикувано от: dobringeorgiev в Март 17, 2014, 15:38:04 pm
Стандартно аз не харесвам канабиса и неговия ефект, но е доказано, че може да има благоприятно вличние от неговото ползване, при някои болестни състояния. Нека да се регламентира най-после това чудо.