Автор Тема: Операция "Черен лебед" - експеримент с LHC в ЦЕРН  (Прочетена 63758 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 832
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Този Бойд от екипа на ЦЕРН ли е?

ПС: В ЦЕРН по проекта за LHC работят 7 българи.

Не е от екипа. Конспиратор някакъв, НЛО изследовател.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Относно: Операция "Черен лебед" - експеримk
« Отговор #31 -: Юни 21, 2008, 12:31:27 pm »
Този "Конспиратор/НЛО изследовател" е разработил ракетите Стингер, които сваляли съветските самолети и въртолети над Афганистан през 80-те. Има доста голяма кариера в Локхийд Мартин, нищо, че сега е пенсионер. Ако кажеш същото за Джон Лиър, тогава по-съм съгласен, но не достатъчно ;)
« Последна редакция: Юни 21, 2008, 13:05:18 pm от Mirotvorec »

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 270
Да, тия ракети са правили доста проблеми на руснаците. Нищо, като почне пък войната в Иран (дано стане) Русия пък ще доставя оръжие на Иран. Да видят американците, хубаво ли е...

ПС: 16 дни до старта на LHC
« Последна редакция: Юни 21, 2008, 19:23:21 pm от cccpkgb »
Этот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 270
Малко снимки на LHCЭтот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
http://www.ogoniok.com/5054/3/  интервю с Валтер Уолтър,физик и противник на проекта

http://www.ogoniok.com/5054/2/ повече за проекта и историческа справка за ускорителите


Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Какво стана? Състоя ли се този проект? Или остават броени дни?

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
както пише в първата статия предвижда се в средата на юли да започне експеримента.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Какво стана? Състоя ли се този проект? Или остават броени дни?
Отлагат го за другия месец.
http://www.lhcountdown.com/
Случват се такива неща :D

http://www.ogoniok.com/5054/3/  интервю с Валтер Уолтър,физик и противник на проекта

http://www.ogoniok.com/5054/2/ повече за проекта и историческа справка за ускорителите

Да не би всеки да разбира руски :o

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
"С черни дупки е по-добре да не се играе"
Кирил BELYANINOV
Спрете Големи Hadron Collider физик от Хонолулу Walter Валтер гледа с помощта на юристи. Защо и как, той обяснява "Ogonku"

Експлозията настъпили в тунела вторник, 27-ми март 2007 година. Точно в 11:47 ч. на кратко избухване на разгорещени хелий осуетявам с анкери 20 - т магнит. За 20 минути един и същ парцел на хелий напълнени тунел с дължина 17 км. След друга две минути бе обявена за една обща евакуация tehpersonala Големи Hadron Collider.

Този инцидент, на задържаните стартира най-големият научен експеримент на планетата почти три месеца - само епизод в дългата досието Американски физик Валтер Вагнер. "Kompromat" в Collider той вече събира 10 години и 27 март тази година, точно една година след експлозия в тунел, подадена в съда, че иска CERN още веднъж оценява всички възможни рискове на проекта.

Д-р Вагнер, вие правите тридесет години теоретична физика и не може да оцени степента на научния експеримент в CERN. Независимо от това силно за замразяване на проекта. Позицията за учен най-малкото странно.

Никой не може Изказаха се за пълно спиране на работата. Той е само по оценка на въздействието на реално стартира collider. Но изглежда малко засегнати, макар и да обсъжда ядрената програма на Иран или Северна Корея събира специална Съвета за сигурност на ООН. Но в случая на collider се занимава с несравнимо по-голяма заплаха - поставено на карта съществуването на планетата Земя.

Така че това, което вие, са решили да поемат функциите на ООН?

В действителност въпроси, които поискат, трябва, първо на всички поиска от правителството на Швейцария и Франция: Collider на тяхна територия. И моята покана на съда - е далеч от най-радикален метод за решаване на този спорен въпрос. I припомни, че в конституциите на много народи има параграф, който позволява използването на всички налични средства за предотвратяване на заплахи за живота на своите граждани. Така че, ако нашите подозрения са оправдани, всички атомни електроцентрали за сигурност могат да причинят на ракетните стачка на collider. Това е шега, разбира се, международното право, но и ще позволи такава опция.

Специалисти от Европейския център кажа, че работата на другите colliders не е причинил никакви проблеми.

Това напомня аргументи тийнейджърка да бъде в вятъра, който полага handlebars с бутилка от уиски, изтъквайки, че преди отидох пиян, но с него нищо не се случи.

В действителност, нито един от съществуващите colliders можем да се концентрира много повече енергия. Този уникален експеримент: инсталацията трябва да disperse на trillions частици, близо до скоростта на светлината и силите им да се изправи. Това е общото ускоряване на сблъсък надвишава два пъти скоростта на светлината. В резултат на това, концентрацията на власт, ще бъде 1,15 trillion Електронволт. Това трябва да съответства на количеството на енергията, посветен по време на Големия взрив, когато вселената е роден.

Проблемът е, че, първо, всички ние знаем, че на такава концентрация на властта, известни само на ниво теория. И на второ място, трябва само да потвърди тези теории и построена Collider. В своя доклад за 2008 г. на комисията по безопасност на CERN е Франк: "… Заключенията са базирани на известни характеристики на космическите лъчи и neutrinos. Тези характеристики, обаче, изисква потвърждение… ". Това е омагьосан кръг: за оценка на въздействието на куршуми попадат в хората, трябва първо да стреля в главата си.

Но тъй като учените в Европейския център, управлявана теоретични изчисления, ние можем уверено да проучва и теория, според които работят collider ще доведе до образование миниатюрни черни дупки, която ще бъде prityanuty земното тежестта до центъра на планетата и в съответствие със законите на физиката ще започнат да погълне около въпроса.

Но изследователите от CERN през 2003 г. заяви, че няма черни дупки, когато collider няма да възникнат.

Преди две години, те променили мнението си. През 2008 г. - М на сайта се появява CERN официална оценка: според техните изчисления, вероятно образование една черна дупка в секунда.

Във всеки случай, много учени казват, че такова сблъскване на частици непрекъснато се появи в пространството, и във факта, работата не променя collider.

Някои физици наистина сравняване на сблъскване на частици в космическото лъчение греда на условията, които ще бъдат създадени в тунела Европейския център, но до този момент няма доказателства, че теорията. Наистина, в някои случаи, един протонната може disperse до светлинна скорост по време на сблъсък с относително фиксирани частиците на земята, и всички "продукти", която ще изчезне сблъсък в космоса. Но ситуацията с напълно различни collider. При сблъсъци ще включва хиляди протони и antiprotonov се движат със скорост от 99999 999 1 на сто от скоростта на светлината, при температура под пространството, в момент, когато мощни магнитни полета се съсредоточи върху енергийната определен момент. Тази точка ще бъде много по-специфично тегло, отколкото космически лъчи. Всички частици, получени като резултат от тези сблъсъци могат да бъдат prityanuty земната тежест, включително и една миниатюрна черна дупка, създадена през първите секунди след Collider ще бъде с пълен капацитет.

Но, в съответствие с приетите теория, като черни дупки трябва да се evaporated.

Онези черни дупки в нашата Вселена, които учат по физика и астрономия, няма да evaporate. Освен това, много учени са убедени, че черните дупки може само да расте.

Но ако CERN като се има предвид възможността за поява на черни дупки, а след това, очевидно, и да работят за създаване на "противоотрова".

Според последния доклад на Европейския център, в случай на черна дупка експеримент ще бъде незабавно прекратен - забраните за ускоряване. Но проблемът е, че образува черна дупка може да бъде prityanuta тежестта до центъра на планетата Земя за същия милисекунди.

Е, добре. Според друга теория, черни дупки растат много бавно, така че дори и в дългосрочен план, ни заплашва с нищо.

Но има друга теория. Професор Ото Ressler, например, твърди, че черни дупки, от тях се разрастват много бързо, така че унищожаването на планетата - на въпрос само за няколко години. Според неговите изчисления, когато дупка улавя натоварени частици, да речем един електрон, той няма да бъде погълната от незабавно, а по-скоро в продължение на достатъчно дълъг период от време ще се въртят около черна дупка. Създаването на такъв начин, магнитно поле ще бъде много по-силни, отколкото привличането на отвора, които водят до бързото му развитие.

Д-р Вагнер, това не е вашия първи опит за решаване на научни проблеми чрез съда. През 1999 г. - М имате подадена костюм, трудна, че Ю Ес Националната лаборатория в Brukhevene спрат Тежка Йон Collider. Дело затворени през 2001 г. - М Collider работи, бедствие не се случи.

Всички съществуващи инсталации, взети заедно, имат много по-малка мощност от CERN. Въпреки това, броят на инцидентите подсказва, че collider и по-малко енергия могат да генерират черни дупки. Така например, д-р Horatui Нъстасе от университета Браун Вярва се, че топката мълния, регистрирани в работата Йон Collider, е аналогична на двойното черна дупка. А лауреат на Нобелова Ерик Корнел не изключва, че в лаборатория в Университета на Колорадо в експеримента неочаквано се появяват т.нар стабилна черна дупка.

Но нищо ужасно се е случило.

Десет успешни опити не дават право на физическите лица твърдят, че и 11 - и ще бъде успешна.

Ние не знаем какво ще се случи в случай на образованието на черни дупки, не знам какво ще се случи, ако се съсредоточи магнитно поле "sobetsya" в една стотна от един милиметър, не знам как да вземе предвид човешкият фактор.

Слушай, но CERN редовно публикува доклади. Първият доклад за потенциалните заплахи е пусната през 2003 г. - М-последно през април тази година…

… И тези доклади са на много въпроси. Колкото повече, така че въпросът последно доклад прехвърлени три пъти: първо обеща да представи през ноември 2007 г. - първо, а след това - през януари тази година, а след това - през март. Тази несигурност, и бе последната капка, принуждавайки ме да отиде в съда.

Все още трудно да си представим как съдът ще се уреждат спорове между физици. Имали ли сте опитвали да се свържете директно с CERN?

Имам неформални контакти със служители от CERN. От тях, например, наскоро научих, че старши изследовател в Центъра лекар Engelen разпространяват услугата инструкции предписват задължителни във всички интервюта, да декларират, че експериментът не носи риск. Дори и шест месеца Преди официалната гледна точка на счита за декларация за "минимален риск".

Но съм на мнение, че collider може да бъде напълно безопасен. Но нищо от това, докато не се оказа. Когато по-амбициозни експерименти бяха подготвят по-сериозно: да тествате първата атомна бомба в Лос Аламос бе създаден специални група под ръководството на Емил Konopinskogo. Те имат една цел: изчисли, дали бомба експлозия, които изгарят в земната атмосфера.

Вярвам, че цялото човечество е изправен пред живота, с цел да отложи началото на експеримента в продължение на няколко години и през това време да се проведе серия от допълнителни проверки и изчисления. От това забавяне Науката не страдат много. По принцип, тези опити трябва да се провеждат далеч от Земята.

Вие сте един костюм подава в съда, в Хавай. А истината смятате, че решението на съдия в Хонолулу може да спре проекта, който се занимава с всички от Европа?

I съдени, където живея. Сред подсъдимите освен CERN - Minenergetiki Открито първенство на САЩ и лабораторията Ферми Националната научна фондация. Тези организации са ключови участници в проекта, и са напълно попадащо под юрисдикцията на съда, в състоянието на Хавайските о-ви. Така че "местните" съдия съвсем достатъчно, за да направи експеримент, бе отложено.

Първото заседание по делото "Валтер Вагнер срещу Европейския център за ядрени изследвания" бяха проведени в Хонолулу на 16 юни. Срещата продължи точно 7 минути. На следващата сесия, назначени за 16-ти юни 2009 година. Започва от едрите Hadron Collider, спомняте, е насрочено за средата на юли 2008.


ФАЙЛОВЕ

Е учредител на "юридически физика" Валтер Л. Вагнер първия си наука степен по физика от университета в България-независимо дали получените (Калифорния). Специалитети - физика на космоса лъчение. През 1975 - М доказателства за съществуването на магнитни монополи. Също така учи биология и право. Доктор по право. Живее в Хонолулу, Хавай-членка. Се занимава с радиационна безопасност и ръководи своя собствена ботаническа градина.

През 1999 г. - М публикувана в списание "Science Америка" на предположението, че работата ще доведе до образование colliders миниатюрни черни дупки. С неговата теория не прие д-р Франк Vilchek, предлага му версия на непосредствена края на света: тя оправдава появата colliders в тунели, така наречените "strendzhlets" - новите частици, които могат да преобразят около въпроса. През 2002 г. д-р Vilchek носител на Нобелова награда за работа в квантовата физика.

През 2007 г. - М Вагнер основава на международното Интернет общество противници Големи Hadron Collider. Точният брой на участниците е неизвестен. През март 2008 г., Вагнер и неговият колега Луис Sancho общността обжалва един Федералния окръжен съд в Хонолулу, Хавай състояние, трудна за спиране на експеримента.


HRONIKI USKORITELEY

Европа има основание да се гордеем - в "раса физици" тя toured Съединените щати и Русия, и в момента е подготовката за отваряне на тайните на Вселената. В действителност, CERN стана образец на проект на огромни възможности, които възникват, когато всички страни по света се обединят усилията си и интелекта да се постигне голям гола


1945 - САЩ празнуват успеха след първата атомна бомба тест. След 4 години и се появява бомба в СССР. Той започва с "раса физици".

1949 - по-мирна конференция в Лозана Швейцария и главата, по инициатива на френски физика лауреат на Нобелова Луи дьо Бройл се съгласи да създаде Европейски център за ядрени изследвания за мирни изследвания чисто свойства на атома.

1954 - 29 септември, бе официално създаден CERN. Договора за създаване бе ратифициран от 12 държави, но в момента организацията се състои от 20 страни, в допълнение към това, съществуват наблюдател страни, включително Русия, Съединените щати, Япония и Китай.

1957 - стартира първият за ускоряване на частици - Synchrocyclotron СК (затворен през 1990 г.).

1959 - начална протонната synchrotron PS, на която беше няколко години за ускоряване на най-мощните в света.

1960 - първи контакти със съветските специалисти, физици CERN. Европейската физици дойде при Serpukhov, в с. Protvino.

1967 - построена първата в света Collider - ускоряване насочени към борбата греди сблъсък на частици.

1976 - завършва superprotonny схемата за единно плащане на протонната synchrotron-antiprotonnyh сблъсъци.

1983 - откриване на W-и Z-bosons - които носят слабите взаимодействия. Значението на откриването бе толкова високо, че физиката Симон ван дер МЕЕР и Carlo Rubbia през следващата година получил Нобелова награда за него.

1988 - началото на електронно-positron LEP collider, които с дълбочина 100 метра е dug тунел кръговото обща дължина от 27 км.

1989 - компютъра от Оксфорд и CERN служител Тим Бърнърс-Лий е създала HTTP протокол и са в основата World Wide Web-Интернет World Wide Web.

1991 - CERN съвет одобри проект на нов Големи Hadron Collider (LHC).

2000 - започва работа по създаването на БКК. В 27 - км тунел, построен нов пръстен на тръби, използвайки свръхпроводникови магнити, които ще бъдат едновременно ускорено две греди на протоните. Дейността 720 руски учени.

2007 г. - за обработка на информация от системата collider Grid - аналогични на Интернет, че носи десетки и стотици supercomputing цялата Земя в електронен "мозък".

2008 г. - начална Големи Hadron Collider.


Снимка NASA.GOV


Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Водене с Бога    Владимир TIHOMIROV
Само ден отделя учени от ХХІ век забележителност експеримент - Опитвате се да организира лаборатория по Теория на Големия взрив да разберат мистериите на структурата на въпроса

Залозите в тази игра са много високи. Ако успешно experimenters гарантирани Нобелова награда, но че очаква всички нас в случай на неспазване на експеримента, са най-горчиви спорове. Но всички converge в едно: тя е най-brazen опит да поставят себе си хора до мястото на Бог и да провери какво е за риболов на Създателя…


Големи Hadron Collider, е наречен Велики, защото във всички отношения "най-най". Най-мощният, най-точните, най-скъпата - изграждането му вече е стойността на Европейската организация за ядрени изследвания CERN (Conseil Europeen за ла Recherche Nucleaire) за 6,3 млрд. евро.

В цялата тази Големи Hadron Collider - не е само инсталацията. Това е добра строителство гигант, който някога е произведен, хора, огромен подземен град, построен в скалите с дълбочина 100 метра. Топ потоци, измерена тихо предградие на Женева живот, и е разположен в долната част 27 - км пръстен, който ще бъде протони - ядрата на водорода, disperse близо до светлината на скоростта. Тогава частиците ще са изправени друга абсолютно същата греда на протоните, и по време на сблъсъци на разглеждане на foreground изглежда, че това heinous енергия фрагменти от един и същ въпрос, формирани semblance на protoplazmy, след като опустошаваше в първия моменти на вселената след Големия взрив. Тъй като в състояние protoplazmy въпрос не може да съществува, фракция секунди той ще премине към друга, но непозната състоянието на науката. Кадри този въпрос ще бъде придружен от разпределянето на милиони различни частици и вълни, който, уловен на Физиците се надяват да сетне се чувстват присъствието на Бог, създател и да се разбере концепцията.

За да визуализира целия си този експеримент, физици доведе един факт: За да се избегне случайното последствия от Големия взрив модел ще се съхраняват в абсолютен вакуум свръхпроводникови магнити такава власт, че ако по време на експеримента, до тунела на камион "KamAZ", на магнитно поле в части от секундата да flatten по-добрите си листа, фолио, обвита около стената "тръба".

Но още по-невероятното въображение друг факт: цялата Женева слаб е построена само за постигане на една цел: физици искате да разберете дали съществува в действителност така наречената Higgs Бозон, чието съществуване бе предсказал, преди много години. Тя е тази elusive елементарни частици, както и учени, наречен "Бог частици".
PROKLYATIE ФИЗИЦИ

-- Защо всички заинтересовани физици Higgs Бозон? -- Обяснява старши изследовател в Института за ядрени изследвания академик Валери А. Рубаков. -- Факт е, че учени са създали т. нар. стандартен модел, който точно обяснява много от принципите на вселената и зараждането на Вселената. Но цялата тази красива теория може просто срив, ако не и ядрена физика-allpurpose това много Бозон - "тухла", прогнозира само на теория.

Дори и 100 години назад, на всички напреднали учени смятат, че въпросът се състои от две или три вида молекули. В началото на миналия век по физика утвърди т. нар. модел на атома Ръдърфорд, който се състои от ядро-протонната, Дъната на електрони. През 30 - и на нас и влязъл в друга елементарни частици - на неутронна, протонната допълват в ядрата атом. Тогава стана ясно, че тези "тухли" на въпроса може да бъде много по-високи. Така, в 60 - а - в "златна ера" на физиката - имаше понятието quarks, че трябва да се състои от това, което вече е най-елементарните частици. И в първата половина на 70 - х е бил формулиран така нареченият стандартен модел.

Според този модел, вселената изградена въз основа на принципа дизайнер на "чета": Има три типа quarks, които са отделени един от друг, не могат да съществуват. Quarks са свързани помежду си чрез друга елементарни частици - Глуон. В една комбинация от три quarks, произведени на протонната, в друга - на неутронна. Плюс това все още електрони, neutrinos и тежки аналози, които са свързани с три вида взаимодействия - електромагнитни, ядрени и слаб; Освен това, отделно се състоя в вселената и тежестта.

Но, както пише един от най-старите членове на CERN Гордън Фрейзър, в книгата си "Antimateriya: zazerkalnye светове", "стандартен модел на елементарните частици взаимодействия в същото време и стана най-голямото постижение на физиката втората половина на ХХ век, както и неговите най-голям отново". Точката е, че всички опити във физиката на частици или потвърждават теоретичните прогнози на модела, или му налага постоянна защита. Така например, от 1974 г. Лауреат на Нобелова по физика Самуел Ting откри нови елементарни частици - така наречените "Чародейките quark", което бе ревизия на цялата теория на electroweak взаимодействия. Но тук през 1983 г. в antiprotonnom-протонната collider в CERN ДУ бяха открити две нови видове bosons - които носят слабите взаимодействия, всички имоти, които са били преди това предсказал стандартен модел.

Въпреки това, през годините на експерименти, учените разбрах, че стандартен модел не може да бъде единствената схема на взаимодействие на елементарните частици. По този начин, новите основните теория на структурата на вселената - например теорията на суперструните, които не се разглежда точка елементарни частици, докато обекти - ultramikroskopicheskie низове. А през последните теорията на суперструните набира все повече и повече почитатели, не на последно място, защото този модел на вселената предлага изключително много справедливо съвместно съществуване на различните universes, а не само една, в която съществуват.
TYAZHEST терени

Защо не костюм физици стандартен модел? Отговорът е прост: че системата на взаимодействие между три вида quarks не отговори на въпроса: Откъде същото тежестта и на всички нас едно нещо обичайно като "тегло"?

-- Това е учудващо, но ако избяга от това, което виждаме в природата, и се опитайте да пише от нищото теорията на елементарните частици, повечето от тях няма да има всяка маса - обяснява академик Валери А. Рубаков. -- Всички елементарни частици в теорията ще летят до скоростта на светлината и няма да имате някакви тегло. Но сред масата на обикновените въпрос е, това е без никаква видима физика. И как се произвежда - не е ясна…

Да обясни този парадокс и на теория е изобретен от Higgs Бозон.

-- Това е по-скоро като нещо ново поле, което permeates всичко в света - Валери Anatolievich обяснява. -- Дори тази област могат да бъдат сравнени с морето, но в този ryab море - и там са тези, които са най-bosons.

Елементарен частици, плаващи в "морето" и чрез взаимодействие с "вода" - област - са се превърнали в масивни. В частици принудени чрез тази област, и той ги затруднява. Вярно, това е само предположения, но неговото потвърждение, физици и трябва да намерят тази област. Дори не е областта, и само следа от нея - много Higgs Бозон. Друг случай, че с цел откриване на тази Бозон, физици трябва някак смущения в полето за себе си. Това е да организираме semblance на Теория на Големия взрив.
HIGGS и Бог

Това elusive Бозон е кръстен в чест на Почетен професор от Университета в Единбург 79 - лятото Петър Higgs, които изобретил "усложнява от" област, през 1964. И всички тези години, и само чакали за потвърждаване на техните математически изчисления.

Higgs е роден в семейството на радио-доброто техник с Военновъздушните сили и детството запален физика. Още повече, намерението си да отдадеш себе си за наука е засилено успешния тест на атом бомба, след която светът започва "бум физици" - всички студенти и мечтали само на заседанието в лабораторията с Synchrophasotron. Въпреки това, след завършване на средното училище в Лондон, по препоръка на баща си, той се присъедини към Факултета по математика и Кингс Колидж Лондон, където получава научната степен по теоретична физика и философия.

Тогава учителката вече работи в Единбург университет, стана интересуват от стандартен модел Higgs формулирани и неговата теория на невидими полета, състояща се от bosons - частици, е почти изцяло съставен от масите. Някои частици bosons "тояга", увеличаване на теглото си ( "Как да podhalimy политика", - каза професор), както и други частици - например фотони светлина - свободно да плава миналото, не затрудняват само себе си.

Вярно, на първо всички физика отнася до работата на Higgs повече от скептично. Когато Higgs са опитвали да публикува негова статия в научно списание по физика писма и Европейския физика вестник, редактори го върнат регистрация с текст: "Съжаляваме, но всичко това не е очевидно, отношението към науката". Само американските американската физика се съгласиха да публикуват работата на учителите, а след това в съкратени форма. И едва след като белгийското физика Bru и Франсоа Робърт Енглер стига до подобни изводи относно естеството на възникването на маса, Higgs бяха взети сериозно.

Отбележи, Higgs на себе си, убеден atheists, негодувание, когато му областта pressman озвучен "Бог частици" - име, изобретил лауреат на Нобелова и директор на лабораторията Ферми Leon Lederman, които бе завладявам идеята за масово популяризиране на физиката за обществото. Ясно е, че sonorous име привлече вниманието не само обикновените граждани, но също така и средствата, отделени за научни изследвания субсидии. Те казват, когато Higgs е протест срещу споменаване на Бога, а после Lederman, uhmylnuvshis, предложени за промяна на наименованието на bosons на "отново" - заради неговия elusive. Higgs мисълта и се съгласи да Бога, и сега често се отнася до себе си това заглавие.

-- Сигурен съм, че отварянето не е толкова далеч - професор Higgs увери френски КУРИЕР Международната журналисти след посещение Collider в CERN. -- И тогава определено otkuporyu всяка бутилка.
GONKA за HIGGSOM

На състезанието за Higgs Бозон вече е започнало в края на 70 - х, и никой не съмнение, че тя ще бъде от полза на Съединените щати: американците след това решиха да изградят този superkollayder КНК с дължина 97 км - три пъти повече европейски. Но в дългосрочен забави разходи за строителство два пъти превишена оригиналната прогноза, както и Ю Ес конгрес през 1993 г. спря финансирането на експеримента. Сега, казват те, в недовършената 97 - километър "bublike" растат гъби.

Неговият проект беше collider и разпадането на Съветския институт за висока енергийна физика, СССР академия на науките. Дори и през 1983 г. в с. Protvino Serpuhovom бе dug под 20 - км тунел под ново ускоряване UNK (за ускоряване на съхранение-сложни протони), но после спря рухването на Съветския съюз се сграда. Сега специалистите IHEP само подкрепа пръстен тунели в експлоатация, дори не мечтая за ускоряване на този някога спечели.

Така че сега единственият участник в състезанието за "Бог частици" ляво CERN. Връщане 1988, Higgs Бозон се опита да улови едно специално построени един електрон-positron LEP collider, но не много експерименти не са получили прогрес. Гледайте за експерименти Петър Higgs обясни провала на ниска мощност за ускоряване, но генералният директор Лучано Mayani CERN съобщи, че в допълнение към следи от W-и Z-bosons "почти можете да видите и Higgs Бозон". Разбираемо, тези думи, само въображение razdraznili, беше решено да се построят нови, по-мощна инсталация.
Момент на истината

Но какво, ако това време не откриете Higgs Бозон?

Руски физици вярват, че науката за нищо трагично, няма да се случи, тъй като експеримент, по един или друг начин, но ще помогне на учените погледнат отвъд стандартния модел. По-специално, учени, изчислена за откриване на частиците на тъмната материя - веществото, от които 96% на въпроса в Вселената. Дълбоко си име, тъй като веществото не е видим, защото той взаимодейства много слабо с обикновени въпроса и нашите видими само защото на въздействието на тежестта. Някои физици ще улов на relic лъчение - останките от една област, която ясно в първите секунди след Големия взрив. Други възнамеряват да се изследват свойствата на частиците subatomnoy B_s-meson, от който може да бъде в състояние да изясни един от основните проблеми на съвременната космология - липсата на Антиматерия във Вселената. Ако, в съответствие с общоприетите теории, по време на Големия взрив и Антиматерия бяха формирани в равен брой, тогава ние би трябвало да бъде annigilirovat в чиста енергия. Все пак, това не се случи, и учени, сега ще разберете, когато всички podevalis antiparticle. Между другото, тя все още е в CERN 8 години, за първи път е синтезиран antivodoroda атом, така че сега учените са най-Дъга надежди.

Но Питър Higgs, за провал ще представи нова катастрофа.

-- Изглежда, че ще окаже пълно спиране на финансирането на този тип физика - confessed професор Higgs.-ако се провалим международни партньори, след такъв случай, те просто спират да ни доверие.

Въпреки това се смята, че CERN, дори по-голям проблем може да бъде само началото на Higgs Бозон, но само ако нищо друго, освен това няма да. След това той ще бъде още по трагедия, но реално мъртви край за всички частици физика. Всъщност в този случай, учени, ще бъде много трудно да убеди лидерите на ЕС и до ръководителите на правителството - CERN, участващи в проекта от бюджета да се разпредели друга дузина или два милиарда евро за изграждане на нов, по-мощни ускорителни ILC (Международна Линейна Collider), чието стартиране вече е включена в бъдещата CERN планове за 2020 г. - те години. Попитайте защо тогава изграждането на друга superkollayder, така и при всички е известно?

Така че единствената надежда на европейските физици е, че на състезанието за тайните на Бога никога не е края дизайн и създател ще останат неразбираеми.


Снимка: Ройтерс; MAXIMILIEN BRICE / CERN

п.с. извинете ме за несъобразителността. Аз чета свободно от руски и затова
тези що годе сносни преводи са от машинен преводач
http://www.liveinternet.ru/users/aauumm/post75618594/

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Благодаря, Крайчо, за информацията :)

Надявам се всичко това преди пускането на следващия ускорител, да доведе до откриването на тъмната енергия и може би - тъмната материя :)  Ще е добре това да стане преди 2018-2020.

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 270
ОМГ. Тука чета за някакви колайдери дълги 97 км. в САЩ. Та що не са го пуснали тоя колайдер в САЩ не можах да разбера? Дайте повече информация за него или ми кажете как се казва и аз ще си намеря, че ми стана интересно.
« Последна редакция: Юли 11, 2008, 10:22:49 am от cccpkgb »
Этот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 832
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Крайчо, на мен ли само ми се струва, или статията е преведена с автоматичен преводач от интернет?

Имам чувството, че чета малоумщини. Дай оригиналния линк да си го прочета на спокойствие или го преведи ръчно за да стане четимо.

Благодаря.

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 270
Крайчо, на мен ли само ми се струва, или статията е преведена с автоматичен преводач от интернет?

Имам чувството, че чета малоумщини. Дай оригиналния линк да си го прочета на спокойствие или го преведи ръчно за да стане четимо.

Благодаря.

Превода е много лош, да. По-добре някой да го преведе по хубаво, щото така много се затормозих и не разбрах почти нищо.
Этот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Eon

аз съм дал линковете с оригиналните статии в по-горен пост.
да преводите са с машинен преводач, което също съм посочил. :)

поради интереса сега съм се заел с превода и поне едната статия ще я постна по-късно днес

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
3319 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
22693 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
6499 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
4928 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
4487 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27