Автор Тема: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 515850 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
"Бтв, бях чел някаква статия на някакъв професионалист, специалист и тн., та той беше казалточно това: в момента такива носители, които да изведат ракета (с космонавти) в лунна орбита няма. Едно време е имало. Но сега НЯМА!
А не можеш да яхнеш един компютър или мобилен телефон и да летиш с него."

Не го знам тоя къв е, ама това е едно от най-смешните неща дето съм чел тука:))))

А в конкорда хич не са летели кои да е, а само големите гъзари. Него не го бърка, ако полета му струва 4000 долара, нали се сещаш? Конкора е замислен и изпълнен са мега-хипер-дупер бизнес класа, а не са селското момче от щата Юта....
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен invio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 125
Освен това най-големите изчисления се изчисляват (и са се изчислявали) от суперкомпютрите на наземната база в Хюстън. След това пращат само резултатите до ракетата.

Имаш ли представа за компютрите отпреди 40 години? В момента телевизора ти е "по-умен" от супер-компютъра на Хюстън преди 40 години!

Неактивен integrall

• Четящ
  • *
  • Публикации: 14
http://www.spacenewsbg.com/news/25/July/2009/1559/1

Внимателно гледайте снимките. Сенките на някои обекти около и върху хълма са противоположно насочени на слънчевото греене, т.е. те са в посока към слънчевото греене. А сенките на обектите, отдалечени /в северната част на снимката/ от хълма, има сянка с нормална насоченост. Интересното е, че хълмът има "нормална" спрямо слънцето сянка, но върхът му е "отрязан" като с нож, все едно е хеопсовата пирамида.

Браво, наблюдателен си.

За съжаление това е оптическа измама.

Това не е хълм, а кратер.

Ето как аз съм превел новината:

Цитат
Чандраян-1 също откри артефакти на Луната

Вертикална структура е открита на снимки направени от Чандраян-1 на обратната страна на Луната:

Снимките са от 24 ноември миналата година.

http://www.isro.org/pslv-c11/photos/moon_images.htm#moon

Интересното е, че обекта се намира от вътрешната страна на склона на кратер.

Цялата статия на
http://www.rnd.cnews.ru/natur_science/news/top/index_science.shtml?2009/07/24/355206

Това, което те заблуждава, че кратера е хълм, е че човешкия мозък определя положението на Слънцето винаги като "горе".

Посоката на светлината идваща от Слънцето при снимане от орбитата на Чандраян е точно обратно.

Затова "виждаш" хълм. Ако обаче обърнем посоката, т.е. завъртим снимката на 180 градуса се получава това:

Кратер.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
integrall,

Ама и ти си наблюдателен. Това наистина е кратер. Но пък твоето откритие не дава обяснение за причината за противоположностите в сенките на обектите.

Би било "нормално" сенките да имат друг ъгъл, различен от 180 градуса, вътре в кратера спрямо тези вън от него. Но пък да бъдат противоположни, точно на 180 градуса, нищо не може да го обясни. Също така, ако обърнеш внимание, противоположни по посока сенки има и извън кратера, гледай в долната лява част на снимката. Фрапиращите сенки съм ги отбелязал.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
За мен не е толокова интересна посоката на сянката, колкото нейната правилна форма...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Освен това най-големите изчисления се изчисляват (и са се изчислявали) от суперкомпютрите на наземната база в Хюстън. След това пращат само резултатите до ракетата.

Имаш ли представа за компютрите отпреди 40 години? В момента телевизора ти е "по-умен" от супер-компютъра на Хюстън преди 40 години!
да, по една случайност имам много добра представа от компютрите преди 40 години. Също и имам представа колко икономично могат да се ползват такива машини, когато пишеш инструкциите интелигентно.
Завърших това в един доста престижен университет.

А интересно ти имаш ли дори и бегла представа как се програмира на такива машини?

И само за протокола, способностите на компютрите не се мерят в "умност".
Има си изчислителна мощност, памет, периферия и тн.

Ето един Крей от 1969г. На мен ми изглежда предостатъчно мощен за да сметне няколко числа, които дори са можели да се сметнат на ръка (ако ти стига пипето).

http://en.wikipedia.org/wiki/CDC_7600
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен integrall

• Четящ
  • *
integrall,

Ама и ти си наблюдателен. Това наистина е кратер. Но пък твоето откритие не дава обяснение за причината за противоположностите в сенките на обектите.

Благодаря,
за противоположността на сенките отбелязани от теб също имам обяснение.

Представи си, че си там (пожелавам ти го, разбира се добре оборудван :) ).

След като вече видя кратера и , че сенките на изпъкналите вертикални стълбове е в правилната посока, то тогава тези обекти , на сенките които са с обратна посока, са какво?

Дупки, микрократери и тн. Хлътнали са, не са изпъкнали.

Както видя на големия кратер на снимката сенчестата страна е обратна на сянката от вертикалните структури.

Та така (още си там във въображението си,нали? ) внимавай да не паднеш в някоя дупка, докато заобикаляш тези големи колони с правилна сянка. ;)

Поздрави.

И само за протокола, способностите на компютрите не се мерят в "умност".
Има си изчислителна мощност, памет, периферия и тн.

Именно в периферията е разковничето.

Не е имало графично изобразяване на информацията на монитор и други "глезотии".

Компютърът на Аполо е представял информацията в най-прост вид, спомнете си прословутата "грешка 1202". След което почва едно ровене в бумагите, какво е това.

Така изчислителната му мощност, колкото и малка да е била се е използвала за основното - изчисления. И така пак е била на ръба.

Междудругото траекторията за извеждане на първия изкуствен спътник е изчислявана "на ръка"

пп
Ако някой го дразня - само да каже и  млъквам, целта ми не е да споря с вас.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
integrall,
Благодаря,
за противоположността на сенките отбелязани от теб също имам обяснение.

Представи си, че си там (пожелавам ти го, разбира се добре оборудван :) ).

След като вече видя кратера и , че сенките на изпъкналите вертикални стълбове е в правилната посока, то тогава тези обекти , на сенките които са с обратна посока, са какво?

Дупки, микрократери и тн. Хлътнали са, не са изпъкнали.

Така е.На тези снимки всички сенки са си нормални.Образуванието наистина е дълбок кратер, а не хълм..И слънцето на ТЕЗИ 2 снимки свети отгоре.Вижда се, че долната страна на кратера е най-силно огряна от Слънчо. ;)Значи сенките тряя да отиват надолу, както се виждат и на снимките.Просто визуална заблуда. Тряяя дя се погледне по-внимателно. :D
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 18:21:42 pm от marhs »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Абе момчета, >:(

Я добре обърнете внимание. До всяка една сянка се вижда изпъкналост. Аз никъде не видждам сянка без изпъкналост до нея. Ако беше само дупка, до по-тъмната сянка нямаше да изпъква яркоосветена област с различен цвят от останалия фон и по-тъмната от останалия фон сянка щеше да си съществува без по-светлата изпъкналост непосредствено до нея. Ако намерите такава "дупка" без изпъкналост до нея /различаваща се с по светлия си спектър от останалия фон/, направете отбелязване върху оригиналната снимка, да стане на всички ясно и я постнете. ;)
Обърнете внимание и на друго. Болшинството от противоположно насочените сенки са извън кратера... :P
За по-голяма яснота съм ви отбелязал най-добре виждащите се в горния си пост.
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 18:32:26 pm от SMSI-H »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
SMSI-H , извинявай, но няма противоположно насочени сенки на снимките ти. Ако Слънцето осветява кратера от горна страна на снимките, нали тогава сенките тряя да са отдолу на предметите от които излизат-да сочат към долната страна на снимките. :)Скивай снимките по-съсредоточено.

Но всъщност тук главният въпрос е, от коя страна на снимките свети слънцето.Според тебе от коя?  (Според мен е от горе надолу).
« Последна редакция: Август 01, 2009, 00:51:50 am от Mirotvorec »

Неактивен integrall

• Четящ
  • *
Абе момчета, >:(

Я добре обърнете внимание.

Ще те улесня максимално, без да се оливам:

В зеленото кръгче е изпъкналост, а в червеното вдъбнатина.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
http://new.zadnovinite.comoj.com/?p=711

Е, това е много по-интересно от снимката на кратера. Нали?

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
И друго интересно има тук:

http://new.zadnovinite.comoj.com/?p=649

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
http://new.zadnovinite.comoj.com/?p=711

Е, това е много по-интересно от снимката на кратера. Нали?
Знам го това, малко напомня на тая снимка с буквата "Си" (C)

:D

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
Абе друго си е да го заснеме астронавт, стъпил на Луната отблизо. ;) :rofl:
Иначе, и от високата резолюция, но от много високо, аз почти нищо не различавам. :nea: :flag_of_truce:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27