Отново савана. В базовия лагер на ловците късно през нощта се връща закъснял ловец. Целия трепери и изглежда така, все едно го е гонил лъв. Среща го някакъв негов приятел и го пита:
- Колега, какво се е случило? Защо си толкова уплашен?
- Какво да ти кажа, нападна ме лъв! Замалко да ме убие - казал ловеца. Приятеля му казал:
- Я разкажи какво точно се случи.
- Ами, както си обикалях из саваната за да търся газели и изведнъж пред мен изкочи един грамаден лъв. Беше страшно бесен. Аз стрелях, но не улучих, и тогава той ме подгони. Паникьосах се и докато бягах си изтървах пушката. Страшно дълго бягахме. Аз тъкмо да му се измъкна и той пак изкочи отнякъде! В пристъп на отчаяние се покатерих на най- близкото дърво. Оня дзвер, обаче и той след мен. С последни сили пропълзях на един дълъг клон, но лъвът не се отказа и той, започна да пълзи след мен. Вече си мислех, че ще умра когато лъва се подхлъзна, падна от клона и си строши крака. Така успях да избягам.
Приятелят му учудено възкликнал:
- Невероятно! Аз ако бях на твое място щях да се насера!
- Ми, ти на какво мислиш се подхлъзна лъва?

Навън вали, силен дъжд. Полицая дежурящ на улицата се е скрил под една козирка. Докато чака да спре дъжда, до него се скрива малко, сополиво мангалче. Полицая ядосано му виква.
- Я, да изчезваш от тук боклук такъв!
- Господин полицай, не може ли да постоя докато спре дъжда? -Попитало цигането.
- Как ще може? Едно лайно не може да седи до един орел!- Важно заявил униформения.
- Ами, тогава аз ще отлитам - казало циганчето.