Автор Тема: Какво препоръчваш?...  (Прочетена 214587 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 581
 • Животът е изумително приключение
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #540 -: Октомври 15, 2011, 16:46:55 pm »
"Колелото на живота. Пътешествия отвъд предела" - Шадрин
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%F8%E0%E4%F0%E8%ED
Темата е същата като при Р.Мууди и М.Нютон - за живота след смъртта, за преражданията, за опитностите извън тялото.

Книгите на М.Нютон /ако изобщо е останал човек, който не ги е прочел/:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%ED%FE%F2%EE%ED
И една книга на Р.Мууди:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%EC%F3%F3%E4%E8
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен aysun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
 • Израстването е процес на непрекъснато експерименти
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #541 -: Ноември 04, 2011, 11:54:18 am »
Приятели, препоръчвам ви книгата ,,Великия преход" от В. Тихоплав и Т. Тихоплав. Интересно четиво,  което обобщава рафинираната мистика на физичния вакуум и торзионните полета, езическата лудост на материята и квантовите частици или преходът между живота, смъртта и другия живот. Двамата руски физици проследяват възгледите на митологични личности като Буда, Мойсей, Христос, Мохамед, както и на учени със световна известност, за другите форми на живот във Вселената. Така древните и съвременните чудеса оживяват в лабораторните експерименти и открития, базирани върху двете най-значими научни концепции на XX век -квантовата теория и теорията на относителността
<3>

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #542 -: Декември 18, 2011, 15:06:29 pm »
 

Завладееш ли българите - значи си завладял целия свят! Или поне така смята вождът на най-смешните извънземни, появявали се някога в литературата и киното.

Коварните извънземни нашественици  приземяват летящата си чиния в софийския квартал “Дружба” и започват да кроят пъклени планове.
След ожесточени дискусии и поредица от експерименти, най-после стигат до логичния извод:

БЪЛГАРКИТЕ > БЪЛГАРИТЕ > ЦЕЛИЯ СВЯТ Адриан Лазаровски разказва (след 01:01)  YouTube  Фейсбук

Кой ще надделее в ожесточената битка за България – мутрите или извънземните?
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 15:21:03 pm от Hacko »

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #543 -: Декември 22, 2011, 01:30:00 am »
 Препоръчвам „Градът „ на Клифърт Саймък.
Градовете на планетата са превърнати в пустиня.

Автоматизацията е завладяла всяка част от човешкия живот. Хората са станали излишни и безполезни — един след друг те се отказват от мисловна дейност.

Роботите правят космически кораби — те се стремят към звездите.

И кучетата завладяват Земята.


Можете да изтеглите от тук: http://chitanka.info/book/942-gradyt ,или купите нова.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #544 -: Януари 09, 2012, 22:09:49 pm »
Джордж Сантаяна

http://www.cheti.me/avtor/djordj-santayana :yes:

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #545 -: Януари 09, 2012, 22:15:22 pm »
Хорхе Букай - "Писма до Клаудия"

http://www.cheti.me/novina/horhe-bukay-pisma-do-klaudiya


Неактивен lubricant

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Re:Какво препоръчваш?...
« Отговор #547 -: Февруари 17, 2012, 16:23:58 pm »
Не знам доколко ще има заинтересовани, но започнах една много интересна книга на българския автор Токораз Исто (ТОзи, КОйто РАЗказва ИСТОрии) - "Ятаган и меч" - пет части са, исторически роман. В него има много за Пътя на воина, история, духовност, религии, със заплетен и интересен сюжет, а автора пише изключително увлекателно.

Неактивен trepa4a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #548 -: Март 23, 2012, 13:30:59 pm »
И аз си купих петологията Ятаган и меч,но не съм започнал да я чета.Благодарение на форума успях да разбера за този автор.Поръчах си директно от издателството книгите Притча,Нова притча и Пътуването на Токораз Исто.Притча е малка книжка от 70стр.,но смея да кажа,че за мен това е уникална книга и по нищо не отстъпва  пред книгите на Робин Шарма,цитирам него защото съм го изчел и ходил на семинар когато беше в Сф.
Днес започнах Нова причта.Книгата те грабва още в самото начало.Радвам се,че попаднах на темата за Егото и Аза във форума и стигнах до тези книги,но за мен няма случайни неща.Горещо препоръчвам този автор.Всеки който осъзнае написаното ще разбере къде е по пътя и какво е нужно да прави за изживее пълноценно живота си.


Ето и малко извадки от книгата Притча:
И човек разбра,че светът,в който живее е различен от света на другите хора и че не съществува Обективна истина.Всеки има своя истина,всеки взема част от света и го прави своя лична територия.И всеки има власт над тази територия,за някои тя е кошмар и ад,а за други рай.Тогава човек реши да направи от собственият си живот и свят произведение на изкуството и място,в което да му е приятно и уютно.Впрегна всичките си таланти и умения,вложи творчество и чувствителност и така разбра следващото си име,а то бе Художник. Човек разбра,че повечето хора се движат като в коридори,от двете страни на който са разположени врати.Някои от тях са отворени и много хора поглеждат в тях,защото хората всъщност са любопитни.Но много от тях се страхуват и затръшват вратите,без да знаят какво се спотайва в дъното на стаите.А оттам надзъртат различни страхове,пороци,слабости.Единственият начин да се пребориш с тях е да ги "извадиш на светло",да имаш смелостта и доблестта да се изправиш очи в очи срещу тях.Оставени в затворените стаи,страховете растат и все някога се завръщат,но вече много по-големи и силни.Такива страхове винаги стоят зад хората и ги правят страхливи и непълноценни.Повечето хора наричат тези страхове комплекси. Има хора,които отварят всички врати,до които достигнат и не оставят неотворени врати зад себе си.Те изваждат на "светло" всичко,което се съдържа в стаите зад тях и не оставят след себе си непознатата територия от своята същност и миналото си.Този процес се нарича себепознание,защото вратите и стаите за всички хора са различни. 

Целият свят започна да учи човек.Всички хора смятаха,че са длъжни да му предадат знанията си за света.Но те не можеха да му обяснят "Защо?",а просто му казваха:"Не прави това!","Не прави онова!"Така неговият свят се ограждаше от стени,но ако отначало те бяха кошара,сега се превръщаха в коридор,който го насочваше и водеше.Неговият живот беше затворен между"Не прави това!","Тук пари!","Не пипай,че боли!"и "Това е лошо!"Коридорът беше изграден от авторитети и забрани.Но те не знаеха,че техният опит не е негов опит.А да бъде любопитен беше най-важното и интересно нещо за него.
Чрез ученето човек беше уловен в мрежа,защото дори когато е с добри намерения,наставникът оплита като с лепкава паяжина хората,на които иска да помогне и да им предаде знанията си.Когато учението е поискано,то не лепне много.Колкото по непотърсено е едно мнение,толкова по-лепнещо и досадно е то.Така понякога страничните хора създават по-големи пречки в нечий живот,отколкото хората,които са се ангажирали.Понякога цяло учение може да бъде унищожено от някаква подметната от случаен минувач дума.
От един момент нататък Човек разбра,че хората,които го бяха оплитали в паяжините си,не са му давали спасително въже,а са го омотавали с собствените си страхове и грижи,опитвайки се да спасят себе си и да го направи като тях.Тогава той възропта и разбра,че нивото на неговите ловци е по-ниско от неговото собствено.Да остане уловен в този капан,щеше да бъде обида към собствената му интелигентност.Почувства се като уловено животно.Започна да се съпротивлява и да се мята,за да се освободи от мрежата.След време разбра,че така само още повече затяга възела около себе си.Успокои се и разбра,че трябва отново да бъде проверено,защото много от нещата,които смяташе за свои,се оказаха внушени му от други хора още от най-ранно детство.Принципите,идеите и спомените му се оказаха подменени и "вкарани" от родителите,роднините,приятелите и учителите,а той не искаше да носи този товар цял живот.И започнаха да идват всякакви демагози,оратори и философи,като всеки един от тях убеждаваше за това или онова учение и религия.Но всички учения те бяха чели от книги или бяха чували от някого.За нито един от тях тази философия не беше лично негова.Всеки един от тях беше пренебрегвал Аз-си и беше приел чуждата идеология,така той беше захвърлил част от себе си.Тогава Човек разбра:има само едно учение-Личното учение,има само една религия-Личната религия.Всеки човек трябва да бъде Христос,Буда,Мохамед ....... Изведнъж се появи Учителят и каза: -За Вселената ти си най-ценният човек и точно такъв ти си и нужен.Не бива да губиш частица от себе си,никога не откъсвай и парченце от себе си,защото ти си Човекът.Остави досадниците да отскачат от теб както капки от дъждобран.Облечи бронята на Личната религия и запази целостта и индивидуалността си.Осъзнай своята ценност и уникалност.Ти си създаден да съществуваш,защото си нужен,но си нужен точно такъв какъвто си ти,а не друг.Ако беше нужно да си друг,щеше да бъдеш създаден друг.Сега нещата са такива,но не е по силите ти да разбереш защо е така.Бори се,следи с едно око съдбата си и следвай Личната си легенда.


Думите на Учителя бяха: [/size]Източните мъдреци са казали:За да чуваш,трябва да си тих,за да бъдеш велик,трябва да си скромен. Човек разбра-само незначителните хора вдигат шум около себе си.Те се нуждаят от това,за да прикрият незначителността си. Тъй като техният живот няма думи,те произвеждат шум,за да не оглушеят от тишината в живота си.[/b]
« Последна редакция: Март 23, 2012, 13:43:51 pm от trepa4a »

Неактивен lubricant

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #549 -: Април 18, 2012, 18:28:11 pm »
Радвам се, че има и други, харесали Токораз Исто :) И аз мисля да взема останалите книги. Ятаган и меч я е писал дълги години, последната част е най-философска, в нея героя, който обикаля целия свят и се запознава с различните религии и духовни учения структурира учението, което обединява всички и в същото време е в противовес на всички.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 522
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #550 -: Май 03, 2012, 11:15:02 am »
Горещо препоръчвам на тези, които се интересуват от Българската история ето тази поредица:

Бележити Българи

“БЕЛЕЖИТИ   БЪЛГАРИ” 
 Том І. Световни имена от нашите земи 
01. ДОЛОНК, СИНЪТ НА ТРАКЕ – ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ВЛАДЕТЕЛ – Ат.Орачев
02. ОРФЕЙ – Ат. Орачев
03. РЕЗОС – Ат.Орачев
04. ЗАЛМОКСИС И НЕГОВИТЕ СВЕТИЛИЩА – Г. Атанасов
05. ТЕРЕС – Ат. Орачев
06. МОГЪЩИЯТ ЦАР СИТАЛК – Ат. Орачев
07. КОТИС І – Ат. Орачев
08. ФИЛИП ІІ МАКЕДОНСКИ – Ат. Орачев
09. АЛЕКСАНДЪР ІІІ ВЕЛИКИ – Ат.Орачев
10. СЕВТ ІІІ – Ат. Орачев
11. СПАРТАК – Пл.Павлов
12. КОНСТАНТИН І ВЕЛИКИ И НЕГОВАТА МАЙКА ЕЛЕНА – Д.Димитров
13. РИМСКИ и ВИЗАНТИЙСКИ ИМПЕРАТОРИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ – Д.Димитров
14. АЕЦИЙ – ПОСЛЕДНИЯТ РИМЛЯНИН – Г. Атанасов
15. ЮСТИНИАН ВЕЛИКИ, НЕГОВИЯТ РОД И ЕПОХА – Д.Димитров, Пл. Павлов
16. ВЕЛИЗАРИЙ – ВОЕННИЯТ ГЕНИЙ НА ИМПЕРИЯТА
17. РАННОХРИСТИЯНСКИТЕ МЪЧЕНИЦИ ОТ НАШИТЕ ЗЕМИ – Г.Атанасов
 
 Том ІІ. Първото българско царство 
01.  КАН КУБРАТ – Пл.Павлов
02.  КАН АСПАРУХ – НОВОТО НАЧАЛО – Пл.Павлов
03.  КАН КУБЕР И НЕГОВИТЕ БЪЛГАРИ – Пл.Павлов
04.  КАН ТЕРВЕЛ – СПАСИТЕЛЯТ НА ЕВРОПА – Г. Атанасов
05.  КАН КРУМ – Ал. Тренев
06.  КАН ОМУРТАГ – Г.Атанасов
07.  КАВХАН ИСБУЛ – Пл. Павлов
08.  КНЯЗ БОРИС-МИХАИЛ И НЕГОВОТО ВРЕМЕ – Г. Николов
09.  СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ и МЕТОДИЙ – Пл.Павлов
10.  ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ – Ив. Лазаров
11.  СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – И. Илиев
12.  СВ. НАУМ ПЛИСКОВСКИ И ОХРИДСКИ
13.  КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ И ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР – Й. Андреев, Пл. Павлов
14.  ЙОАН ЕКЗАРХ
15.  „СВЕТИЯТ ЦАР ПЕТЪР” – Пл.Павлов
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #551 -: Юли 31, 2012, 11:55:32 am »
Астрофизик написа биография на СлънцетоПредназначена за всеки, който иска да опознае света, а също и мистериите отвъд него, книгата „Пулсът на Слънцето” (ИК „Изток-Запад”) е изпълнена с богата обща култура, прекрасен стил, чаровен хумор и увлекателно остроумие, спечелили на симпатичния учен Боб Бърман широка популярност. Автор е и на „Непознатата вселена”.

http://books.bg/books/author/14975/

Неактивен Miracle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #552 -: Септември 29, 2012, 22:50:45 pm »
Здравейте,

Наскоро прочетох "Монахът, който продаде своето ферари" от Робин Шарма- книгата застъпва теми за личното самоусъвършенстване, себепознание и постигане на духовно израстване.

http://www.book.store.bg/p3827/monahyt-kojto-prodade-svoeto-ferari-robin-sharma.html

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #553 -: Октомври 08, 2012, 14:40:01 pm »
ХИЛЯДОЛЕТНОТО ПОСЛАНИЕ - КОНТАКТКнигата е много интересна! Фактите, изложени в нея, успяват да представят убедително новата теория на автора.
Струва си да се прочете.

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re: Какво препоръчваш?...
« Отговор #554 -: Октомври 08, 2012, 15:47:58 pm »


http://slides.bg/1427/

Тази книга може да Ви промени, може да Ви накара да излезете от задънената улица в която сте попаднали.

 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27