Amrita, много добре забеляза тънкия момент в изказа ми. Да си призная, когато го зачетох сега и аз замалко не се оплетох. Но съм се изразил изненадващо (за мене) точно.
Наготово се дават малко неща, защото мнозинството не иска предъвкано. Т.е. иска но като го получи недоволства, че му натрисали чуждо манджа. Но и суровоядците са малцинство. В този смисъл преценките зависят от гледната точка и до колко дълбоко човек е готов да се потопи. Никое издателство и никой автор не е тръгнал да пише велики тайни и познания за мнозинството. Защото издателство и автор нямат полза. Малцина са тези, които могат да предадат съществено знание и истина. Те обаче знаят, че няма смисъл от масовост, защото при това положение на липса на осъзнатост и разбиране, по-скоро биха навредили.
Ценните неща се показват най-много на 4 очи и казват най много на 4 уши.

Моя опит, живота ми показва, че хората упорито не искат да израстват. Хем не им се поемат отговорности, хем се правят на големи.
Тъжна картинка.
Поради това, че темата е
"Какво препоръчваш?..." да препоръчам нещо да не спамим излишно:
Хора, бъдете като децата! Бързайте да порастнете като тях! Но не забравяйте, че винаги има още... освен ако не се вземете много на сериозно.