Автор Тема: Запалиха Иракли  (Прочетена 5298 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Запалиха Иракли
« -: Май 07, 2007, 19:49:17 pm »

ipnovst

 • Гост
Re: Запалиха Иракли
« Отговор #1 -: Май 07, 2007, 22:45:13 pm »
 Нещо линка не се отваря.Поне при мен де.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Запалиха Иракли
« Отговор #2 -: Май 07, 2007, 23:15:38 pm »
ВЕСТИ: Временно сайта daspasimirakli.org няма да работи...
 
ВЕСТИ: Запалиха Иракли


5 май 2007 (photo-forum.net)

Нямам думи да опиша това, което стана на Иракли.
На 27.04.2007 г. аз и един мой приятел пристигнахме на Иракли. Дойдохме с намерението да снимаме едно от малкото незасегнати места от строителения тероризъм по нашето черноморие. Вечерта преспахме в непосредствена близост до плажната ивица, където си разположихме багажите. Сутринта на 28.04.2007 г. към 10;30 – 11;00 ч. тръгнахме към село Емона да вземем вода, понеже нашата вече беше на свършване. Когато стигнахме магазина беше затворен и ни се наложи да почакаме 30 мин. След което напазарувахме храна напълнихме вода и трагнахме обратно. Пресрещна ни един човек, който идваше от плажа на Иракли и каза, че са станали чудовищни вандалщини извършени от хора, които са се представили като сдружение на собствениците на Иракли. Минали са по биваците край плажа с брадви и щилки и са разбили всички биваци по плажа, след което са ги запалили. Побързахме да се върнем, да видим какво е станало. Когато пристигнахме видяхме, че по целия плаж се вият черни облаци дим. Отидохме да търсим багажите и установихме, че всичкият ни багаж го няма, който е на обща стойност над 1000 лв. в екипировка:палатка, три спални термо чувала, планински якета, шалтета, един самар, туристически газов котлон, храна, дрехи и други лични вещи. Първата ни мисъл беше ,че са изгорени в огнените клади по плажа. Веднага почнахме да търсим някакви останки от багажа в най-близкия огън , но успяхме да намерим само лъжица ,нокторезачка и ножица ,които са били в самара. От палатката, чувалите и якетата нямаше и следа. Явно някой е решил, че могат да му свършат някаква работа и ги е прибрал. Скъпият багаж просто беше откраднат, защото нямаше никакви останки от него в огъня. Да спомена, че тези огнени клади горяха и с помоща на солидно количество бензин, чиято миризма се разнасяше зловонно по плажа.
 
След първоначалния шок тръгнахме към бунгалата на кънпинг “Тихият залив” за да потърсим някакво съдействие от хората, които работят там. Намерихме само един човек, който първоначално отричаше да знае каквото и да е, а после след като споменахме полиция и медии стана доста нападателен и в крайна сметка каза, че и да знае нещо няма да ни каже, както и че “Това не е българската природа, а е частна собственост”. Взехме телефона му, както и той нашите и се разбрахме ако разбере нещо да ни звънне. Не минаха и 20мин. откакто тръгнахме и той се обади. Каза, че е говорил с жена от сдружението на собствениците на Иракли, която е казала, че са ни изкарали багажа на плажаната ивица. Малко след този разговор въпросният човек дойде и почна да търси багажа, видимо притеснен. Показахме му, че сме намерили вещи от багажа си в огъня. Вечерта останахме без дрехи и багажи и трябваше по най-бързия начин да намерим къде да преспим. До 3;00 ч. се лутахме по плажа от огън на огън, за да се стоплим. Капнали от умора решихме, че все пак трябва да поспим малко и тръгнахме към “Пешова колиба” като по пътя взимахме всякакви найлони и парцали, които не са попаднали в огнъня, за да се увием с тях за вечерта. Немога да ви опиша за какъв студ ставаше въпрос. Колегата на сутринта ми разказва как вечерта се е събудил и помислил, че диви прасета ровят около колибата, защото цялата се е тресяла. Едва като се е поразсънил малко разбрал, че всъщност колибата се тресе, защото аз треперя от студ. На сутринта тръгнахме към главния път, за да се придвижим към гр.Обзор за да съобщим в полицията за случилото се. На разклона за Иракли на главния път намираме надпис, който гласи “ЕКОМАФИА” ????

Незнам как да коментирам това. Мисля че самият надпис говори сам по себе си, за грамотността на хората, които са го написали. В полицията в Обзор ни прие дежурният следовател. Дадохме показания какво е станало на Иракли. Казаха ни, че сме нямали работа там ??? Там неможело да се ходи ??? Констатирахме вещите, които са ни откраднати, но за сдружението на собствениците на Иракли не се спомена никаде, че са опожарили цялата плажна ивица ??? Въпросителните ставаха все повече, след като разбрахме, че при акцията на сдружението е имало органи на реда както и представители на частна охранителна фирма ???

Благодарим на дежурния следовател, който ни обърна необходимото внимание и обеща да направи каквото може. Искрено се надяваме, че властта ще се отнесе с необходимото внимание към случая и ще демонстрира пълна безкомпромисност към подобна вандалщина и че виновниците за това ще бъдат наказани, все пак живеем в правова държава.
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Запалиха Иракли
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2007, 15:50:13 pm »
В едно от актуланите предложения от сайта на строителна компания Телемах ООД-София съвсем случайно попаднахме на специална оферта на компанията: ЛУКСОЗНО ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ В м. ИРАКЛИ

"Имотът (показан в розово на картата) е разположен край усамотен плаж със специален статут (показан в жълто на картата) на брега на Черно море.

Имотът е единия от шест парцела (показани в лилаво на картата), които имат споделен достъп и право да използват плажа. Тези имоти са предвидени за ниско застрояване ( нискоетажни ваканционни вили, спортни площадки и съоръжения).

Всичките шест имота имат разрешение само за ниско застрояване, което не може да бъде променяно. Това е част от инициативата на местните власти да създадат на това място условия за висококачествено строителство без това да пречи на околната среда.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЕЛИЩЕТО

Имота е с площ 17 000 кв. м.Параметрите на застрояване на парцела са следните: максимална височина на сградите - 7 м + покрив;максимална площ на застрояване - 35% от площта на имота; максимално достижима РЗП - 16 000 кв. м. Параметрите на проекта на селището са следните: 51 вили от четири типа и 3 блока с апартаменти в тях с обща РЗП около 11 000 кв.м.; спортни съоръжения и площадки; озеленяване на парцела и улиците; 66 броя места за паркиране.
Има план за изграждане на голямо игрище за голф на съседен имот. "

http://daspasimirakli.org/
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Запалиха Иракли
« Отговор #4 -: Юни 08, 2008, 11:54:08 am »
Забраниха къмпирането на Иракли     

Автор: bluelink.net     
07 June 2008 

Глоба от 500 лв. до 5000 лв. ще се налага при незаконно разполагане на палатка или каравана на територията на община Несебър, решиха на свое заседание  съветниците в общината.
 :o
Общинарите са обосновали решението си с мотива, че къмпирането на Иракли е нерегламентирано и територията не е пригодена за тази цел. Територията не е обозначена като туристически обект от типа къмпинг според наредбата за категоризиране. ;D

Първоначалното предложение за въвеждане на ограничителен режим е било дадено от инициативния комитет на собствениците на земи в Иракли. Те са поискали да се сложат бариери и да се сведе до минимум достъпът на автомобили до местността, но това не е било прието.
 
musica universalis

Неактивен thesoapmaker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 45
 • Lateral-Us
  • Tool Band Website
Относно: Запалиха Иракли
« Отговор #5 -: Юли 19, 2008, 11:17:23 am »
Хахахааха това направо ме разби, абсурдистанската екомафия забранява къмпинг в Иракли, ЗАЩОТО не била обозначена като такъв тип туристически обект. Нямам думи, всичките тези хора трябва да бъдат линчувани и осъдени. А хотелите са точно типът туристически обект, така ли?  >:(
I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected enough to step aside and weep like a wi

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Запалиха Иракли
« Отговор #6 -: Юли 19, 2008, 16:02:18 pm »
 на мен не ми допада как целия фокус на обществено внимание беше/е пренасочен към Иракли, застрояването се случва по цялото Черноморие, но това е една друга тема. Все още помня кампанията "Да спасим Иракли", на която присъствах в София и поседвалия след нея природен катаклизъм ! >:(
« Последна редакция: Юли 19, 2008, 16:04:03 pm от AU »

Неактивен Disinfo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
 • Дисинформатор
Относно: Запалиха Иракли
« Отговор #7 -: Декември 01, 2008, 10:39:44 am »
Цитат
Глоба от 500 лв. до 5000 лв. ще се налага при незаконно разполагане на палатка или каравана на територията на община Несебър, решиха на свое заседание  съветниците в общината.
 
  Какво трябва да се разбира под "незаконно"?  Единственото място на което не би трябвало да имаш право да си опънеш палатката е когато земята е притежавана от някой. Плажът на Иракли не е притежаван от никой например... Друг въпрос е че горе на всяко второ дърво имаше табелки "ПРОДАВА СЕ"  :-X Някой знае ли дали е започнало застрояване или все още може да се направи нещо по въпроса? Това е едно от местата, което не трябва да принадлежи на никой. Ако купим и продадем, застроим и унищожим всичката си природа, какво ще остане за в бъдеще, освен бетон и луксозни хотели?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27