Автор Тема: Птичи грип  (Прочетена 63384 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

coroviev

• Гост
Отг: Птичи грип
« Отговор #105 -: Февруари 17, 2006, 09:23:02 am »
Цитат
Ае Kоровиев  освен с хлор има ли нещо друго по-приемливо с което да се мажат дръжките на  вратите в държавните учреждения щото тези от ХЕИ са издали такава заповед и напрао ми се иска да ги изтрепя!
  Има ,ама е по-скъпо.Примерно "зета-4",мирише по-приятно,ама пак си е отрова.Какви са тея разпоредби?Какви сте ги вършили в това учереждение?Да не разфасовате хора? :D

viryska

• Гост
« Отговор #106 -: Февруари 17, 2006, 10:29:07 am »
Миналата седмица по Нешънъл Джеографик даваха много интересен филм за вируси,епидемий и пандемий.Конкретно ставаше дума за птичия грип и какви за прогнозите за евентуална пандемия.Група учени,изследваха останки от хора,умрели през 1918,по време на пандемията от инфлуенца.
В хода на техните изследвания,се установи по безпорен начин,че всъщност инфлуенцата е форма на птичи грип.
Както знаем,милиони са жетрвите на инфлуенца по онова време и болеста не е била овладяна тогава.
Според експертните мнения на учените,на вирусът са му необходими 4-5 години, за да мутира и стане толкова устойчив,че да се разрази пандемия.
За пореден път,някои среди от хора се възползват от ситуацията,около опасноста от епидемия от птичи грип,за да всяват страх сред хората,и да усилват вече съществуващият страх.
Още нещо,от филма стана ясно,че всъщност в джунглите на планетата земя има много непознати вируси и хората с дейноста си,пренасят тези вируси в населените области,като така увеличават опастността от епидемий сред населението.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #107 -: Февруари 17, 2006, 11:37:39 am »
Ми аз последно в казармата ми се налагаше да си мия ръцете с хлорен разтвор а и за миене тазм се изпозлва основно , ама сега покрай този грип всички са луднали а чистачките се престарават и мажат напрао с концентрат по дръжките на вратите. Ще се опитам да видя какво пише точно в заповедта щото ръцете почнаха да ми парят  >:(

coroviev

• Гост
« Отговор #108 -: Февруари 17, 2006, 18:04:09 pm »
Цитат
Ми аз последно в казармата ми се налагаше да си мия ръцете с хлорен разтвор а и за миене тазм се изпозлва основно , ама сега покрай този грип всички са луднали а чистачките се престарават и мажат напрао с концентрат по дръжките на вратите. Ще се опитам да видя какво пише точно в заповедта щото ръцете почнаха да ми парят  Angry
  Вие верно сте се психирали!Споко бе народе!Дръжките да мажат,ако имате жълтеница в заведението,или ви са запушени тоалетните.Ама така да се престарават чистачките,то си е уникално!Чистачки мият повече от необходимото!!!И то в държавно учереждение!!!Вие имате късмет с персонала все пак!
  За препарати за ръце има каквото искаш на пазара.Минималната цена е 5лв,български,суперотровни и миришат  малко на мръсни чорапи.Вносните са по-скъпи.Аз ползвам един  от 9 лв,защото най-добре спаружва кожата :PАбе каквото и да си купиш,ръцете ти стават като на гробар.Единствено имаше един крем на "Браун",много хубав,хем дезинфекцира,хем омекотява ръцете,но не съм го виждал по магазините

Дъвиан

• Гост
« Отговор #109 -: Февруари 17, 2006, 18:34:52 pm »
Като стана дума за козметика, без да съм запознат особено и без да използвам такава, искам само да ви кажа, че съм чувал, че известната козметика Hauschka на фирмата "Вала" (Wala) е базирана върху природни закономерности, дадени на нейните създател  Hauschka от самият Рудолф Щайнер. Така че тази фирма има окултна база и доколкото мога да заявя е достойна. Самият автор има една книга, за жалост май я няма в България, "Ernährungslehre", в която се разглеждали от антропософска гледна точка храненето, витамините, растенията, химията и др. подобни проблеми.
Аз не използвам подобни продукти, но само давам информация!  :D
« Последна редакция: Февруари 17, 2006, 19:14:01 pm от Дъвиан »

coroviev

• Гост
« Отговор #110 -: Февруари 17, 2006, 19:02:24 pm »
Цитат
Като стова дума за козметика
  То това за което говорим не е козметика,ами изискване на ХЕИ.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #111 -: Февруари 17, 2006, 19:14:36 pm »
Ей, coroviev...!

coroviev

• Гост
« Отговор #112 -: Февруари 17, 2006, 19:52:31 pm »
Цитат
Ей, coroviev...!
Абе разбирам те,ама гадовете имат едни тъпи изисквания и търсят едни сертификати и хич не ги е еня кой е Рудолф Щайнер.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #113 -: Февруари 18, 2006, 10:35:58 am »
Съмнение за болен от птичи грип в Хасковско

18 февруари 2006
Източник: БГНЕС

Пациент със съмнение за птичи грип лекуват в инфекциозно отделение на Хасковската болница. 32-годишният мъж е от харманлийското село Преславци, предполага се, че се е заразил като е пипал е с ръце две умрели домашни птици.
Мъжът е със симптоми на остро респираторно заболяване, но не дава характерната клинична картина на птичия грип, съобщи пред Дарик радио д-р Кинова, която е наблюдавала пациента по време на нощно дежурство. Взета е кръвна проба на болния, очаква се резултатите да станат ясни през следващата седмица. Ветеринарните власти са взели проби от мъртвите птици. Сигналът за пациента е подаден от личната му лекарка, която е позвънила в Инфекциозното отделение на Хасковската болница. От там нещата са координирани с Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Мъжът е настанен в изолационен бокс. За региона на Хасково това е първият случай, при който лекари имат съмнение, че може би човек е заразен с птичи грип.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #114 -: Февруари 18, 2006, 10:51:14 am »
Въпреки съмненията мъжът няма типичните съмнения на болестта, а само лека хрема. Изолацията и съмненията са за това, че е пипал с ръце две мъртви птици. Пред лекарите жена му казала, че птиците са измрели от глад, защото нямали с какво да ги хранят. На мъжа е взета кръвна проба, която ще е готова следващата седмица. За случая са уведомени РИОКОЗ. ”Паниката е по-голяма дори няма температура”, заяви дежурният лекар д-р Гогов.

bgnes

Eon

• Гост
« Отговор #115 -: Февруари 18, 2006, 11:03:13 am »
 :D :D :D :D

тъй става като се търсят сензации

бе то целия птичи грип е един голям фарс както Y2K :P

Дъвиан

• Гост
« Отговор #116 -: Февруари 18, 2006, 11:09:48 am »
А според мен пък има истина в него, защото трябва да изчезне всичкото това месоядство у хората. Затова и донякъде се радвам, че има слухове за птичия грип, защото така хората се замислят, а някои от тях и събуждат. А сигурно в скоро време и водата ще се замърсява все повече в България. Всички нещастия ще ни се струпат в близките години!

Eon

• Гост
« Отговор #117 -: Февруари 18, 2006, 11:35:22 am »
Е сега,
значи според тебе птичия грип е целенасочено създаден за да се махне месоядството в хората...

Не ти ли се струва малко пресилено...

Всички нещастия ще ни се струпат в близките години!
Eeeee, не си ли малко черноглед ;D

Дъвиан

• Гост
« Отговор #118 -: Февруари 18, 2006, 11:43:53 am »
Целенасочено създаден от Природата! Но както обсъдихме другаде, причината все пак е у хората - от непремерените им действия.

Ами пресилено е, за да има хора да се успокояват с това!

Eon

• Гост
« Отговор #119 -: Февруари 18, 2006, 12:03:13 pm »
Целенасочено създаден от природата за да спре месоядството в хората....????
Това ли искаш да кажеш...
 :D :D :D :D :D :D :D
аз не съм на това мнение.

Как така хората ще се успокоят с птичия грип, не разбирам? :-\

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27