Автор Тема: Биг брадър за всички - но не и за министрите!  (Прочетена 2856 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 668
  • WATCHER
"Сега"  14 октомври 2005 , 3 стр.
Кабинетът се застрахова срещу "къртици"
Нов правилник забранява министрите да внасят записващи устройства на заседание на МС

Наделина Анева    

Старата идея да се забрани на министрите да внасят записваща техника по време на заседание на правителството, за да не изнасят нерегламентирано тайни, вече е записана като задължение в новия устройствен правилник на МС.
Документът е приет на подпис преди ден. В него пише, че "участниците в заседанието и поканените лица не могат да внасят в заседателната зала звукозаписващи устройства и средства за комуникация". Това означава, че министрите вече няма да могат да влизат с джиесеми, защото те също могат да правят записи. Идеята бе обсъждана от предишния кабинет, дори имаше предложение министрите да оставят телефоните си в специална кутия на входа на залата и да си ги взимат след заседанието. Но това така и не бе записано като норма.
В новия устройствен правилник се бетонира практиката журналистите да не могат да получават предварителна информация за точките от дневния ред. Материалите, внесени за разглеждане на заседание на МС, протоколите и стенограмите са служебна информация. По-рано другите правителства даваха подробна информация за подготвените проекти, но практиката бе прекратена от кабинета "Сакскобургготски" по средата на мандата му.

Така значи обикновения гражданин ще бъде следен отвсякъде и по всякакви "законни начини" а тези, които бистрят "светлото ни бъдеще" ще го правят супер секретно и ще наказват всеки който дръзне да покаже какво се говори "зад гърба" на тези които са ги избрали да управляват. Няма що хубаво са си го измислили !

Неактивен H.

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 8 658
  • In Lies We Trust...
Re: Биг брадър за всички - но не и за министрите!
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2005, 04:10:38 am »
Според мен е невъзможно политик да си остави телефона на входа в обща кутия.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27