Ето го и мойто чудо 
Взех, че го моднах малко, за генериране не импулси взех електронен баласт за луминисцентни лампи и директно вързах бобината за него, искрището и помпичката ги затворих в кутия от сладолед 
Искрището ми от изгоряла натриева лампа, иначе с обикновена лампа са едни дъгови разряди, чак до помпичката стигат, още при влкючване замирисва яко на озон, за по малко
от 10 мин. озонирам два литра вода.
Понеже и аз съм решил да си правя озонатор (само за мен - нямам никакво намерение да правя и да продавам озонатори на други хора по редица съображения) искам да питам - в крайна сметка начина по който rebel го прави не е ли доста по-прост и по-евтин и по-надежден от този на Гого? Говоря само за получаването на високото напрежение, иначе тръбичката на Гого според мен е по-добра заради сребърните електроди.
Предполагам, че тук се заражда някаква конкуренция и всеки ще си защитава своето творение, но може ли да бъдете честни (защото става въпрос за здравето на хората - не е майтап работа) и да обсъдите двата метода, след което да кажете предимствата и недостатъците на всеки от тях?
rebel, би ли дал по-подробно кое къде се свързва, въпреки че то май е ясно, но все-пак - да не взема да се опукам.. ;D защото мисля да започна по твоя начин.
А и имам много въпроси. Автобобината ще издържи ли дълго време при 5kV на входа си?
Гого - на едно място си писал, че 2mm = 1kV, на друго че 1mm = 1kV. Кое е вярното?