Автор Тема: Лъчи на болката  (Прочетена 2867 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Лъчи на болката
« -: Декември 09, 2006, 00:19:09 am »
Съгласно документите, получени от списание Wired, ново несмъртоносно оръжие, назовавано още "лъчи на болката", е признато за безопасно и одобрено за използване, конкретно в Ирак.
Става дума за Active Denial System, в свободен превод-система за активно отблъскване. Тя представлява излъчвател със сравнително къс, но много мощен поток електромагнитни вълни с честота 94 гигахерца. При попадането му върху човек 83% от енергията на този лъч моментално се поглъща от външния слой кожа, като предизвиква усещане на допир с разтопен метал.
По този начин лъчът предизвиква това, което експериментаторите определят като "ефект довиждане" (Goodbye effect) или по научному - "незабавно и високомотивирано поведение за спасяване". В хода на тестовете върху хора болшинството са достигали прага на болката за 3-секундно облъчване и нито един човек не е могъл да понесе повече от 5 секунди.
"Това направо ви отхвърля - казва един от хората, изпитали действието на лъча върху себе си.
- Ако попаднете под лъча, ще поискате да се отдалечите - рефлекторно и бързо. И навярно няма да поискате да го преживеете още един път."
Независимо от силната болка, практически отсъства дългосрочен ефект на въздействие. Най-многото - "При някои доброволци почервеня кожата им, или се появиха малки мехурчета". Това се потвърждава от документите на ВВС с обяснението, че в по-вечето от 10-те хиляди случаи на въздействие на този лъч са наблюдавани само 6 случая на подуване на кожата и един инцидент с изгаряне втора степен - при нещастен случай в лаборатория.
Интересното е, че ВВС са изпитали системата не само в лаборатория, но и във "военна игра", моделираща авария на военен въртолет в недружелюбна градска територия с присъствие на агресивна тълпа (численост няколко стотин човека), която е необходимо да бъде разпръсната. Явно разпръсването на тълпата е станало бързо, защото системата е взета на въоръжение.
Създадени са няколко версии Active Denial System, различаващи се по размери и мощност. Най-голямата от тях се монтира на джиповете Hummer и генерират лъч с диаметър 2 метра, а ефективната далекобойност е 500 м.
Трябва да се отбележи, че Active Denial System е едно от няколкото видове оръжия, разработени в рамките на програмата "Оръжие за управляеми ефекти".


Изоточник: http://www.membrana.ru/lenta/?6752
« Последна редакция: Декември 09, 2006, 01:20:24 am от Mirotvorec »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Rapsio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 399
Re: Лъчи на болката
« Отговор #1 -: Декември 13, 2006, 01:26:19 am »
После какво следва - снимка на нечия тъща кат в "Женени с деца" и окончателно решение за самоубийство след подобна гледка?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re: Лъчи на болката
« Отговор #2 -: Декември 13, 2006, 01:41:45 am »
Това отдавна се използва срещу анти-демонстранти! Разкарват ги с пикапи с трапецовидни антени....на демонстрациите на Г8, на 1-ви Май....когато е необходимо.

Ако не се лъжа видях едно и пред народното събрание в България през 1987, а после и при други по-сериозни демонстрации.

Как се викаше - "бус"...с антена с отрязана горна и долна част. Предизвиква силни болки в главата, припадъци, парене на очите и сълзене, както и повръщане....

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Лъчи на болката
« Отговор #3 -: Декември 13, 2006, 01:54:34 am »
По-опасни и масово експлоатирани се вече са далеч по-невидимите излъчватели, които се монтират в търговски центрове за подсилване на консуматорския нагон, а също и на централни места из градовете за стимулиране на страха, желанието за подчинение и защитаваща власт, нерешителност към отклонение от конформистката пътечка... Все по-очевидно ще става облъчването на населението с всевъзможни подобни честоти и спасението от това се крие в едно драстично, решително и мистично по характер изместване на собствената честота... При това изместване, което се постига чрез медитация, успокоение, възвишеност и пак - медитация, се получава нещо като ефекта на холографския четящ филмовата плака лъч: измества се вашият ъгъл и вие като че ли вече не сте точно на мястото, където пребивавате материално, по начин, който ви прави недосегаеми за намиращите се на това място въздействия... В свещените текстове се говори за пришествието на Христос, когато Той ще грабне Своите на облаци и ще ги вдигне към небесата... Това е иносказателно обяснение на същия този ефект, при който вие като изгубваща се от радиоприемника на настоящата реалност честота, припуквате леко и образът ви изчезва от този ефир...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27