Автор Тема: Мостовете на Мусолини, кенефите на Станишев  (Прочетена 2469 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
МОСТОВЕТЕ НА МУСОЛИНИ, КЕНЕФИТЕ НА СТАНИШЕВ

Гост на Koritarov online : Христо Стоянов

Трябваше да стана на петдесет и отгоре, трябваше да изляза от България с Теди Москов, за да разбера в Италия чак, че Мойсей въобще не е прав. И ако е бил прав някога то е било за това, че нас, българите още ни е нямало.

По времето на Мойсей дори Бог още не е бил българин. Той по-късно стана такъв и измисли земетресенията.

Защото българинът руши и въобще не се интересува от факта, че трябвало последният, който помни робството да умре, че да се влезе в обетованата земя.

А е стъпил български крак, а обетована земя хилядолетия трябва да се оправя – виж какви са ни нивите, пътищата… :o

Че той Аспарух по-хубави пътища е заварил 681 год.

Ама общото между Италия и България, щото с това започнах.

Общото е, че няма нищо общо.

Нито Леонардо ни е общ, нито Джото, нито Възраждането.

Тяхното се е състояло поне.

И не робството ни е попречило да превърнем Боянската черквица в катедрала, а това, че някой е започнал да я строи, но друг дошъл и строителят избягал да не гледа как новодошлият ще разруши черквичката, че да направи на нейно място своя.

Това още го забелязваме – ако Костов е започнал да строи клозет, Станишев ще го разруши, за да направи на негово място… кенеф. :-[

Кофти е, че и в двата случая дупката е неизползваема и хваща паяжина, щото нали нещо трябва да правиш над тая дупка, а пък парите за храна са отишли за усвояване на субсидиите за клозета, който после става кенеф, защита на тези пари пред разни фондови е фондации, усвояване на екопари, екотакси, технология за рециклиране на фикалиите – примерно…

А аз в Рим минавам по мост, построен от Мусолини.

И никой не го събаря – защото там не се рушат мостове, за да се направят други мостове, но от по-напредничави люде, които се оказват не толкова напредничави.

И изведнъж разбирам, че когато някой след двеста години завършва Миланската катедрала не пита какви са убежденията на този, който я е започнал, защото е важно да строиш в името на нещо – пък ако ще и това нещо да е Бог, ако се наложи и Бог ще си измислиш – но трябва да строиш.

Ако трябва Бог ще си построиш – ще го създадеш по свой образ и подобие.

И никой няма да пита за убежденията на този, който Го е измислил, защото каквото и да се измисли и построи, то е за добро.

А ние единственото нещо, което сме измислили е пословичната ни работливост и гостоприемство.

Работим винаги за другите и заради това чакаме някой да ни напълни хладилниците.

А гостоприемството ни се изразява в това да киснем на кръстопътя на Балканите с китки в ръце и да чакаме поредния ни освободител да ни освободи от предишния освободител, който се бил оказал поробител.

Защото нямаме мостове.

С риск да се удавим ние разрушаваме мостовете стъпили връз тях и се замеряме с камъните от сводовете на тия мостове.

И ако Италия има Джото и Леонардо то е, че не рушат мостовете.

 :P

Христо  СТОЯНОВ
« Последна редакция: Август 05, 2009, 20:32:43 pm от H. »

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 133
Re:МОСТОВЕТЕ НА МУСОЛИНИ, КЕНЕФИТЕ НА СТАНИШЕВ
« Отговор #1 -: Август 02, 2009, 21:52:17 pm »
Кат не е комунизъм, ще е фашизъм. Бяхти дилемата ;D

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:МОСТОВЕТЕ НА МУСОЛИНИ, КЕНЕФИТЕ НА СТАНИШЕВ
« Отговор #2 -: Август 04, 2009, 14:02:36 pm »
Писмо до ватмана Станишев

 

Драги колега,

Пиша ти, защото напоследък трамваят ти много скърца. Под прозореца ми е, идва по “Дондуков” и свива покрай младежкия дом “Лиляна Димитрова”, както се казваше по-рано. Дразни ме. Върви, върви, пък току започне да пили, не само на завоите. А пасажерите са свикнали на мазно возене. И на спазване на разписанието, да знаят кога тръгват, кога и къде пристигат и в колко часа и колко минути ще бъдат на тая или оная спирка. Ето защо не се чуди, че трамваят ти се опразва. Едни вече слязоха - даже преди последната спирка ,а други вече не се и качват. Ползват метрото.

Не си ли чул, че кметът на нашия град пусна метро. Още тази есен ще вози от единия край на София до другия. Ако и това не знаеш, язък. От трамвая ти отдавна слязоха Александър Лилов и Янаки Стоилов, Димитър Генчев и малкият Сашко Смочевски, Томето, Александър Денков и професор Близнашки. И те отдавна бухат пеша по паветата, не щат да чуят за трамвай и хората от елита, и бачкаторите пък и студентите. Да не говорим за Светлин Русев, за писателите и художниците. На своята спирка в Благоевград чака модерен транспорт Паскалев. Не се возят с тебе вече Красимир Премянов и пътниците на “Открит Форум”, а и Младен Червеняков, Таня Дончева и още десетки и стотици от актива и десетки хиляди от бесепарите.

Маат копитата, трошат токчетата и трият кецовете по паважа, дават левчета за такси, но към трамвая не поглеждат. Много те напуснаха, само един двама от съветниците ти са отзад тебе. От някои села и махали ти пишат писма - “Велик е ватмана!” - и “Дума” ги печата, нали ти сам знаеш как стават нашите. Понякога тая работа помага.

Още Паниковски се е спасявал с вика “бият нашите”. А истината е горчива и друга. Не виждаш ли на последните избори колко народ слезе от трамвая, да ходи пеша или за да хване друг, едни защото не спазваш разписанието, а повечето, защото смени изцяло маршрута . Не водиш по правия път транспорта, обществения, масовия, народния. Вместо към Центъра, ЦУМ и Халите, твоят трамвай кара към “Орландовци”. А кой иска така да свърши разписанието. Защо му е трамвай, той така и така знае, че рано или късно ще го закарат натам някак си. Никой не е изпускал тази спирка. Всички ходят до Бакърената фабрика и “Орландовци” поединично, само ти си качил цяла една партия на трамвая за нататък.

Спри се бе, човек. Слизай от движение, за да не спираме заради тебе.

Не разбираш от трамвай

Не си се возил на трамвай, нито като малък, нито по-късно. От мерцедеса на баща си до мерцедеса на партията. Не виждаш ли, че не си за тая работа, още си в режим на ръчно управление.

По наше време превозните средства вече са на автопилот. Че вътре в тях е тихо, прохладно лете и топличко зиме, а при теб какво е. Мръсотия! Пък и скъпо взимате. Затова всички слизат от трамвая. Ето че и един Пирински - уж ВИП пътник, пък и той се озърта дали не е пропуснал спирката. Останаха само Кутев, Ивелин и Дъбов, а и Корнелия Нинова. Колкото и да вика през прозореца няма и няма пътници. Уж засукана мадама. Не щат бе, не щат, зорлем се возят. Ааа, казват, с този ли ватман? До тук! И като се зададеш, бягат от спирката като изоглавени.

Може и да си добро момче, но хората не те признават за правоспособен ватман. А и виждат, трамваят излиза от релсите. Катастрофа посред най-оживеното движение. Полагаш усилия, грижат се за трамвая в депото, хората се превозват, а защо ли се чувстват извозени? Защото всеки взима трамвай не за да се разходи, а за да отиде до точното място. Посоката е важна в транспорта.

Послушай ме. Аз разбирам от трамвай и ватмани, още от малък всеки ден с тролей и трамвай от “Горнобански път” до “Света Неделя”, зиме и лете. До Немското училище, на ул. “Париж”, а след това на канала, после до Втора мъжка и Икономическия “Карл Маркс” на “Раковска” с трамвай и тролей до като партията и мене ме качи на колата и после свали.

Не бой се, няма страшно, горе-долу, движение да става.

При демокрацията има шанс за всички. Като слезеш от трамвая, пак ще те уредим отново и тебе. Нали и Меркел е била комсомолка - наш човек, ще помага, къде ще иде.

Иначе и тя има досие, каквото и да е, нали е била номенклатура на районен комитет. Затова пак казвам, не бой се. Трамвай има и другаде. В Тел Авив са с трамвай, ще наемем една израелска фирма да ти прави рекламата. ;) Тая, която прави у нас изборите, нали сте се сработили вече.

Ще размаха секири по телавивския кмет

Гласуваш за него - идва Нетаняху с тебе за ръка в трамвая. Ако там не стане, има и един безшумен, фина работа, европейски, качваш се в Лил и слизаш в Брюксел. Мазно вози,  :D.

Че ти цял живот без конкурс си се уреждал, кажеш си молитвата, и хоп - председател на партия, на която си от вчера член. Помолиш се на царя, кажеш му “Учителю!” и пак готова работа: министър-председател. Пък и конкурс да има - не е страшно, журито е наше, добре платено и ще слуша. Само да го свикаме на конгрес и готово, то си знае работата. Кой е “за”, “против” няма, “въздържали се” също. Единодушно. Единодушно се избира единственият кандидат. Единствен, уникален, универсален. Така казват мама и Елена.

Не знам дали се разбираме, ние пасажерите искаме да сменим ватмана, не трамвая. Трамваят още може да вози пък и ще го потегнем с генерален ремонт, пътници има още за него, стига да е добър ватманът.

Трамваят е исторически, но още не е за музея. На него сме се прекачили направо от файтона на Благоев и не сме го сменяли. Само слагаме нови ватмани. И сега пасажерите обявяват конкурс за нов ватман. Трябва ни ватман да ни изведе по нови пътища, които водят още от Бузлуджа до нови върхове. До тях се стига с катерене, не с трамвай и моторетка. Трябва не сила за промяната, а промяна на силата.

За пътниците, твой Павел Писарев (с абонаментна трамвайна карта)

Павел ПИСАРЕВ
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=193811

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Мостовете на Мусолини, кенефите на Станишев
« Отговор #3 -: Август 18, 2009, 13:21:20 pm »
Сергей, обади се!


Вместо да плаши противника с Брюксел, бившият премиер да обясни защо толерираше повсеместната корупция по най-високите етажи на властта

Симпатичната Звездичка нещо се скри от небосклона на столетницата през последните седмици. Закачливият й билборден зов “Сергей, обади ми се!” бе заменен от строго апаратния призив на Румен Петков “Сергей, защити ни, бе!”. От пленуми, заседания и вестникарски излияния пък висши кадри на столетницата нетърпеливо подканят “Сергей, иди си!”. Докато ехото от Бузлуджа безмилостно им отвръща “Ако би бегали, да мрем по-добре…”.

През това време от всяка врата на Министерския съвет се сипят чудовищни разкрития за разюздана корупция във властта. На Батко сливенският юначага Гагаузов си ремонтирал ведомството за 42 милиона лева. Социалната министърка Масларова пък наляла 18 милиона за потягане на сграда в Стара Загора. Ще речеш, че МРРБ е Версай, а старозагорското поделение на МТСП – поне Лувърът! От две само заменки на горския Стефан Юруков лъснаха щети за 3.5 млн. лв. Да не говорим за безумието с правителствените самолети на изплащане за 42 млн. лв. парчето, които са чифтето пищови на голия държавен тумбак! Само до тук данъкоплатецът е ужилен със 105 млн. лв.! В сметката не влизат разбойническите далавери в земеделието, ловните стопанства, подарените земи на опитните полета, обръчите в екологията, енергетиката и пътната инфраструктура, загубените милиарди от ДДС, митническите измами, военните сделки и пр. И това е само връхчето на корупционния айсберг.

Докато вестниците се надпреварват в мазохистично преследване на изчезналите държавни милиони и сочат с пръст виновниците Гагузов, Мутафчиев, Масларова, Юруков, Орешарски, Чакъров, Цветанов, Кабил (списъкът е неизчерпателен)…, Сергей мълчи. Народът жадно поглъща закъснелите обяснения за мизерния си хал, гневно цъка с език и чака отговор на въпроса – защо. Бившият премиер обаче все тъй оглушително мълчи. Не гъкват и попечителите му от съветническия кръг, за който се разбра, че реално иззел премиерските функции.

Онзиденшните закани на Станишев как БСП щяла да се жалва на Брюксел, че й чистят кадрите от администрацията, не се брои. Понеже състоятелни аргументи в защита на провежданата политика не се чуха. Кънтят на кухо и опитите за самозащита на компрометираните министри. Жалки изглеждат и заплахите със съд срещу чистачите на Авгиевите обори. Удивително нелепи са жестикулациите на уличените в престъпления. Ала няма кой да им се притече на помощ. Станишев мълчи, както мълча Костов след политическото си падение. Безмълвието му отеква като направени пълни самопризнания, като безропотно приемане на присъдата. Навярно чака съдебно потвърждение на своята невинност, както винаги е ставало досега. Снишил се е, докато дойдат първите оправдателни присъди за Гагаузов, Юруков и сие, както стана с Божков, Костов и Софиянски навремето. Тогава вече може и да се разприказва. Особено като се има предвид кой кадруваше активно в съдебната система през последните години…

Само че хората искат отговори тук и сега. Ако е чист, да излезе пред тях и да се защити. Да каже защо благослови неизгодните заменки, защо му трябваше да адвокатства на скандалния бартер с Ирена Кръстева за сградата на НАП, не знаеше ли колко зловредна политика се провежда в земеделието и по каква причина изпрати с благодарности Батко от пътния фонд. Мълчанието издава гузна съвест.

Сергей, обади се! Но не на Звездичката, този път… Пиарът май нещо не свърши работа. Обади се на разочарованите си редови съпартийци, на пенсионерите, на потърпевшите от доплащането в болниците, на хилядите безработни вследствие на “подминалата” ни криза. Разясни им онова засуканото изречение за рекордния икономически растеж, дето ни гарантирал финансова стабилност и за чуждестранните инвестиции като форма на манна небесна за икономиката.

Но покрай дежурните лакардии за пред западната преса, моля те, да кажеш вярно ли столицата ще се мести в Дръндар предвид цените на метър водопровод в селото и появата на нещо като дворец по онези места. А също и защо магистралите трайно заседнаха в сърцето ти и никога не се превърнаха в реалност. Твърдеше, че сбъдваш мечти покрай изборите, ама чии точно? Ще трябва да отговориш и на въпроса защо ти трябваше да ставаш премиер, като се видя, че други разпределят финансовите порции към фирмите. И как така се получи, че най-скандалните другари попаднаха в челото на партийните ти листи, а днес са имунизирани парламентаристи. Или и за това не си знаел? Абе, ти вземи се обади, пък то въпроси – колкото щеш!
http://www.eurochicago.com/2009/08/sergey-obadi-se/

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27