Тъй като естествено съм на сметка, а не на план (за да знаят името ми и точно какви разговори водя), ми се налага да си купувам ваучер от време на време. Обикновено това става от невзрачно прозорче в някоя сграда, където между продаваните цигари се продават и карти за презареждане.
По стечение на обстоятелствата обаче, онзи ден ми се наложи да се изпльоскам в най-огромния Globul-ски офис в центъра на града и поисках ваучер от 5 лв. Бях втрещен, че вместо очакваната карта в найлонче (с която впоследствие винаги се гавря по всевъзможни начини

) ми дадоха ТАЛОН, в който да впиша номера на телефона си, сумата, с която искам да презаредя и най-абсурдното - подпис ;D
Сега - стана ясно, че това е някаква нова (?) услуга на мощния гръко-български мобилен оператор, чрез която ти зареждат телефона чрез системата и те "улесняват" от персоналното ти удоволствие (

) да си го направиш сам, чрез вкарване на код. Но ми стана любопитна именно тенденцията (заедно с изкуствената усмивка, съпровождаща влизането в такъв офис), когато си поискаш карта за презареждане - да ти дават именно такъв талон, а не картата с код.
Това може би е стъпка, направена след скандала с фалшивите обаждания и обирания на хора от неригистрирани GSM-и, чрез които МВР все по-строго ще изисква стриктно следене на телефонната мрежа и ще изисква преминаване към договорени сключености с операторите и не-анонимност.
Доста извратена тенденция. Взех си талончето и просто си излязох от офиса