Автор Тема: Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!  (Прочетена 161738 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #15 -: Май 01, 2006, 15:09:04 pm »
глобален Big Brother!!! пирамидата с окото ;) как приляга перфектно


а някои да е информиран колко е платената версия за гоогле?
Елементарен човек!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #16 -: Май 02, 2006, 15:37:25 pm »
Има една лека платена която е само 20$ но напрактика голям келепир от нея няма. Про версията е 400$ Ето ти подробно инфо http://earth.google.com/earth_pro.html

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #17 -: Май 02, 2006, 20:56:45 pm »
А преди време разправяха за разузнавателни сателити с разделителна способност 12 см.
А скоро и за 5см.
Да ни е честито.
:)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #18 -: Декември 17, 2006, 19:17:58 pm »
Битка за небето

в. Политика

Първият технологичен конфликт на 21 век е между спътниците за глобална навигация, които показват къде се намира скъпата ви лимузина или луксозната ви яхта.

С проекта "Галилео" Европейският съюз иска да докаже своята независимост от американската система GPS


Наближава кулминацията на първата технологична битка на 21 век. За разлика от битките през 20 век, тя има много по-космичен, пазарен и паричен привкус. Става дума за спътниците за глобална навигация, които определят местонахождението на скъпата ви лимузина (или поне тази на политиците, които гледате по телевизията) и ви помагат да не се загубите с яхтата си в морето. Става дума за технологията, която вече слагат в часовници, велосипеди и в раниците на палави деца, които бягат от училище.

¦  Американската система GPS

е единственият работещ пример за такова глобално наблюдение. Той се използва предимно от военните сили на САЩ. Разбира се, граждани също могат да ползват GPS, но за тях сигналът е с по-лошо качество. Америка също така запазва правото си да спре гражданския сигнал, ако го прецени за необходимо. В случай на война, сигналът може да бъде влошен или спрян, за да не може системата да се използва от цивилни. GPS има 24 спътника, които непрекъснато обикалят нашата планета и могат да засекат вашето местонахождение на всяка точка от нейната повърхност. Те могат да определят мястото на един предмет с точност до 100 -160 метра (или под 20 -30 метра, ако имате фуражка и пагони). Максималните възможности на GPS са около 15 метра, а в бъдеще се очаква да бъдат още по-добри. Съвсем скоро обаче, американската система ще трябва да се справя с конкуренцията на Европа, Русия и Китай, които в люта надпревара целогодишно строят и изстрелват свои собствени спътници.

¦ Европейският проект "Галилео"

има огромно политическо значение. С него Европейският съюз иска да докаже своята независимост от американската система GPS, a също така да демонстрира технологическо превъзходство пред конкурентите.

"Галилео" е предназначен главно за гражданско ползване (за разлика от американския GPS, който се използва най-вече във военни операции). Той трябва да бъде готов до 2010 година. Първоначално Америка не гледаше много сериозно на "Галилео", защото не беше нито политически, нито финансово възможен. Идеята за общоевропейско "око в небето" се появи за първи път през 1999 година, когато Германия, Франция, Италия и Англия решиха да обединят своите отделни проекти в един. Добрите и лошите страни бяха обсъдени от инженери от четирите страни и много скоро бе готов общият проект. През 2001 и 2002 г. обаче, "Галилео" бе много близо до смъртта. След 11 септември 2001 г. американското правителство поиска от ЕС проектът да бъде спрян под предлог, че застрашава сигурността на САЩ. Тази враждебност бе отчасти и заради китайската инвестиция, която беше над 300 милиона долара. Така през 2002 година говорителят на европейския проект Жил Гантле обяви, че заради американския натиск, проектът "Галилео " е " почти умрял".

2003 година обаче съживи бедния италиански учен Галилео Галилей и проектът, кръстен на него, бе "залян" с пари и политическа подкрепа. Като реакция на американския натиск, страните от ЕС още по-силно започнаха да подкрепят идеята за европейска система за наблюдение и вляха огромни средства в този проект. Стигна се до смешната ситуация Европейската космическа агенция (ЕКА) да започне да убеждава страните спонсори да не дават толкова много пари. Политическата енергия привлече и много инвеститори, които осигуряват две трети от целия бюджет. До 2005 година проектът получи над 1 милиард евро, като окончателната цена до 2010 година се очаква да надмине 3 милиарда евро. Спътниците в системата "Галилео" ще са 30, а техният живот ще е около 13 години. За разлика от GPS, където качеството на услугата зависи от това дали сте военен, или не, при "Галилео" качеството е еднакво и за гражданите, и за военните. Безплатната услуга на "Галилео" ще позволява да се следят обекти с точност от 4 до 8 метра, а платената услуга ще забелязва предмети с точност до 1 метър. Наземни станции ще помагат и за свръхточни изчисления до 10 сантиметра. Полицията, армията и авиокомпаниите ще могат да използват и "по-надеждна" услуга, която предоставя по-лош сигнал, но може бързо да забелязва движение и е устойчива на "заслепяване".

От огромно значение е кой проект ще бъде готов първи. И руската, и европейската система превъзхождат по-старата американска GPS, която обаче е единствената работеща система и следователно заема целия пазар. Със сигурност новите по-модерни спътници ще привлекат много потребители, а първи до "вълната от пари" искат да стигнат и руснаците, и европейците. Тук леко предимство има руската система ГЛОНАСС.

¦ Руската ГЛОНАСС

(Глобална навигационна спътникова система) е също толкова политически важна, колкото и "Галилео". Съзвездието от 24 спътника трябваше да бъде готово още през 1991 година, но разпадането на СССР разби тази мечта. Руските власти отчаяно се опитваха да съживят този проект и действително успяха да го построят през 1995 година. Икономическата криза в края на 90-те обаче, доведе до там, че през 2002 година ГЛОНАСС имаше само 8 работещи спътника. След намесата на Владимир Путин обаче се стигна дотам, че ГЛОНАСС може да е готова дори преди "Галилео". Преди няколко седмици министър Сергей Иванов съобщи, че системата ще функционира в Русия от края на 2007 година, а в целия свят - от 2009, или само година преди европейския "Галилео". Русия смята да премахне ограничението от 30 метра и така всички потребители ще се радват на пълната "военна" мощност на системата, която е няколко пъти по-добра. Говорителят на проекта ГЛОНАСС Игор Панарин заяви, че системата днес се смята за лукс, но скоро всяка домакиня ще може да слага по един локатор в каишката на кучето си, за да знае къде е избягало.

Възможно е Китай да спре участието си в проекта "Галилео" и да започне да развива съществуващата си експериментална система на име

¦ "Бейдоу"

(китайското име на съзвездието Голямата мечка). За разлика от останалите системи, тя покрива по-малка площ, но не се нуждае от десетки спътници, за да действа пълноценно. Очаква се обаче, Китай да построи и глобална навигационна система от 35 спътника, за чието ползване чужденците ще плащат, но китайците - не. Преди месец Китай съобщи, че ще пусне общодостъпна услуга с качеството на "Галилео" още през 2008 година, но засега никой не знае за какво точно става дума. "Ако "Бейдоу" пусне безплатна услуга за Китай, проектът ни ще излети през прозореца", заяви един от създателите на "Галилео", пожелал анонимност заради "деликатността" на въпроса. Коя система ще "хване вълната" и коя ще "излети през прозореца", предстои да се разбере съвсем скоро.
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 19:20:57 pm от Alien »

Неактивен hakama

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 160
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #19 -: Декември 23, 2006, 16:40:46 pm »
Преди 10=-на години, eдна даскалица на брат ми му е казала че могат да видят от сателит с точност до 2 кв. см.
   
Та днес гледаме някакви подхвърлени снимки в maps.google.com, на някой места разд. способност е няколко метра, вие как мислите, тъй като сателита орбитира с 8км/с (1ва косм. скорост, ако не се лъжа) как ще те след с камера в реално време, сигурно сте гледали "Обществен враг" с Джим Хекман и У. Смит 8)
« Последна редакция: Декември 23, 2006, 18:56:18 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #20 -: Декември 23, 2006, 19:04:51 pm »
Черните хеликоптери. Има над 64 000 черни хеликоптера в САЩ. За всеки изминал час, се построява един. Това ли е подходящото използване на нашите пари? За какво друго се нуждае федералното правителство от 64 000 тактически хеликоптера, ако не за да ни зароби. Съмнявам се, че военните ни части по света се нуждаят от 64 000 хеликоптера. Съмнявам се, че и целия свят се нуждае от толкова. Има 157 стелт самолета F-117A, натоварени с LIDAR изобразяващ радар подсилен с компютри. Те могат да ви видят как вървите от стая на стая, когато летят над къщата ви. Те виждат обекти в къщата от въздуха в граници вариращи от 1 инч до 30 000 мили. Ето колко точни са те. Работех във федералното правителство и знам, как точно те се справят с бизнеса си...


Из лекция на Фил Шнайдер
От преди доста години, смятайте какво имат днес!

x-37

 • Гост
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #21 -: Декември 23, 2006, 19:20:09 pm »
Подчертаното от теб е невъзможно  :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #22 -: Декември 23, 2006, 19:32:56 pm »
И на каква база го твърдиш :)

Неактивен hakama

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 160
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #23 -: Декември 23, 2006, 19:46:28 pm »
Те виждат обекти в къщата от въздуха в граници вариращи от 1 инч до 30 000 мили. Ето колко точни са те. Работех във федералното правителство и знам, как точно те се справят с бизнеса си...


Из лекция на Фил Шнайдер
От преди доста години, смятайте какво имат днес!

"от 1 инч до 30 000 мили  "
 
Тук нещо не виждам логика ,а вие :-X
« Последна редакция: Декември 23, 2006, 19:49:09 pm от Horus »

x-37

 • Гост
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #24 -: Декември 23, 2006, 21:39:54 pm »
И на каква база го твърдиш :)

На същата на каквато ти мислиш, че е възможно  :)
Подобна апаратура неможе да се сложи в обикновен вертолет, хайде да кажем не го слагат във вертолет а на спътник... с каква технология ще могат да наблюдават? Рентгенова? Невъзможно е, просто няма технология за гледане през стени без да има от другата страна на "лъча" нещо което да посрещне и на базата на това да даде образа :-) просто няма как да стане  ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #25 -: Декември 23, 2006, 22:03:04 pm »
Реално по въпроса може много да се спекулира заради липсата на информация, но ако има частица истина в това, а аз си мисля че има защото страшно много пари са налети в "тайни проекти" те несъмнено досега са довели до смайващи резултати:

Основно, доколкото е замесена технологията, за всяка календарна година, която минава, военната технология се увеличава с около 44,5 години. Ето защо е лесно да се разбере, че през 1943 г., те са могли да създадат, чрез използването на технологията на вакуумната тръба, кораб който може буквално да изчезне от едно място и да се появи наа друго.

ТОМ ЛУКАС

От 43-та досега сами си направете изводите за истинското развитие на  военните технологии....
« Последна редакция: Декември 23, 2006, 22:06:51 pm от Alien »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #26 -: Декември 23, 2006, 22:11:48 pm »
И на каква база го твърдиш :)

На същата на каквато ти мислиш, че е възможно  :)
Подобна апаратура неможе да се сложи в обикновен вертолет, хайде да кажем не го слагат във вертолет а на спътник... с каква технология ще могат да наблюдават? Рентгенова? Невъзможно е, просто няма технология за гледане през стени без да има от другата страна на "лъча" нещо което да посрещне и на базата на това да даде образа :-) просто няма как да стане  ;)

Е ти ако мислиш, че развитието на технологиите е тази, която се пише в учебниците и се дава по телевизията, няма за какво да си говорим ;)

Eon

 • Гост
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #27 -: Декември 24, 2006, 08:14:15 am »
Бройката на хеликоптерите ми се струва леко надута...

А и както колегите забелязаха.. 1 инч до 30 000 мили  :o

Ето и оригиналния текст от статията:

"The black helicopters. There are over 64,000 black helicopters in the United States. For every hour that goes by, there is one being built. Is this the proper use of our money? What does the federal government need 64,000 tactical helicopters for, if they are not trying to enslave us. I doubt if the entire military needs 64,000 worldwide. I doubt if all the world needs that many. There are 157 F-117A stealth aircraft loaded with LIDAR and computer-enhanced imaging radar. They can see you walking from room to room when they fly over your house. They see objects in the house from the air with a variation limit of 1 inch to 30,000 miles. That's how accurate that is. Now, I worked in the federal government for a long time, and I know exactly how they handle their business..."
« Последна редакция: Декември 24, 2006, 08:19:28 am от Eon »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #28 -: Декември 24, 2006, 10:24:19 am »
http://en.wikipedia.org/wiki/LIDAR
http://www.wisegeek.com/what-is-lidar.htm
http://www.aewa.org/Library/rf_bands.html

Дължината на излъчената/отразената вълна при LIDAR технологията [10 микрометра до 250 нанометра] е много по-малка отколкото може да се постигне с радиосистемите [при RADAR с честота 9 GHz дължината на вълната е около 3 см]

Но Господ довечера ще слезе от небето и ще направи атмосферата негодна за разпространението на тия зловредни сатанински вълни, така че виното в чашите ви да не се вижда от самолетите Стелт, нито от ония лоши хеликоптери. Няма да се вижда и свинското в чиниите ви, и на кисело зеле няма да мирише. Защото Той, Нашият Спасител, ще влезе в душите и сърцата ни при честота 10^(безкрайност) Hz, при което всички грешни помисли към осела или жената на ближния при безкрайно малката дължина на вълната ще се изпарят чрез божествената технология DEDAR* [Deity Detection and Ranging] и ще прикрият всичко останало вътре в нас, което, за жалост, не е много.

* Още не е известна на лошите военни. Знае се само, че няма скрито-покрито при нея

Или грубата сравнителна сметка за дължината на вълната е приблизително такава:

RADAR 0,03 m
LIDAR 0,000.03 m
DEDAR 0,000…(безкрайност)…0 m

Моля началниците да ме простят за добронамереното словоизлияние, ако решат да почистят поне нека е утре. Господ ще им прости и ако знаят, и ако не знаят какво правят.

Амин на всичката Твар!  :)

x-37

 • Гост
Re:Навлизаме в ерата на тоталното наблюдение!
« Отговор #29 -: Декември 24, 2006, 19:51:37 pm »
И на каква база го твърдиш :)

На същата на каквато ти мислиш, че е възможно  :)
Подобна апаратура неможе да се сложи в обикновен вертолет, хайде да кажем не го слагат във вертолет а на спътник... с каква технология ще могат да наблюдават? Рентгенова? Невъзможно е, просто няма технология за гледане през стени без да има от другата страна на "лъча" нещо което да посрещне и на базата на това да даде образа :-) просто няма как да стане  ;)

Е ти ако мислиш, че развитието на технологиите е тази, която се пише в учебниците и се дава по телевизията, няма за какво да си говорим ;)

Е да може да си фантазираме и да вярваме на текстове от незнайни автори и без никаква научно обоснована информация,а от носно изчезването на кораб от една точка до друга нямам думи, несериозно е да се говорят такива неща  :) Коя тъкан ще издържи на това натоварване? Кой матерял ще издържи?
Поне като твърдите тези фантастични неща, че ги има... дайте някаква обосновка  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27