Автор Тема: 100 добрини до 25ти Декември  (Прочетена 7904 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

llara

  • Гост
Re: 100 добрини до 25ти Декември
« Отговор #15 -: Декември 21, 2006, 09:29:01 am »
Всеки ден се опитвам да дам по нещо добро от себе си на непознат човек. Това незная доколко ме прави добра :-\ и все пак се опитвам.
Да, парите не са единствения начин, но са средство. Аз не съм лекар, нито Господ за да излекувам хилядите дечица, но се моля за всички деца, които са болнички и за техните родители да имат вярата и куража, защото няма да имат Коледата която искат. По тази причина помогнах със средства и с молитва на Дарето - болна е от левкемия. http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg/
Да...Ходих преди време в Пирогов да видя двете дечица, които бяха жестоко пребити от майка си. Гледката беше отвратителна. Една майка причинява болка на децата си - безумие и жестокост. Недоумявах. Гушнах и двете. Занесох им храна, дрешки и играчки, но знаете ли на какво най-много се зарадваха, въпреки, че ги хранеха добре в Пирогов? На храната. Изпращала съм какво ли не извън София, за да помогна с каквото мога на хора - майки с деца, майки с деца без баща, възрастни...
За първи път го разказвам и ми е леко неудобно да му дам гласност. Но сега го казвам, заради ДАРЕТО - моята нищожна парична сума няма да й помогне, но ще е част от многото, които ще помогнем да оздравее!!!

Неактивен neven

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 699
Re: 100 добрини до 25ти Декември
« Отговор #16 -: Декември 22, 2006, 11:02:48 am »
Аз пък навих един 75 годишен дядо да си оперира пердетата на очите. В парка, където стояхме, от дума на дума сподели, че не може да вижда и е дошъл края на дните му. Разплака се човека. :( Нямал пари за лечение, защото скътаните от него левове били за "черни" дни. Какво по черно от това да не виждаш? Взех се в ръце, па като му дръпнах една реч. :) Цветисто му разказах как протича операцията, обосновах се с  примери за доволните хора, които продължават да гледат любимите си сериали, да четат вестниците си, да плетат чорапки на внуците, да се радват на живота около тях. Уж на майтап го нахоках, че се е отпуснал и предал на едни никакви си пердета. Тъй де, нищо не губиш дядо, марш в очното.За половин час ще ги пахнат тия пущини, 1-2 седмици ще ти сълзят очичките и си готов. Както и да го мислиш, по-лошо от това, което си сега няма да стане.Тъй му хортувах на дядото, докато в един момоент взе ръката и ми я целуна. Леле, за пръв път ми се случва такова нещо и се почувствах страшно неудобно. Май дозата надежда му беше дошла в повече. Нищо от това не се мре ;) Доволно видях как живна, на момента взе да прави някакви планове как да съчетае операцията с идващите празници. Не му казах че неговите планове не пеят, защото самите операции са планови ;) Човека каза, че съм му направила голямо добро. Дали е добро не знам, вие ще прецените, но според мен добре го обработих. Май го манипулирах, а?  ;) Но не съжалявам :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 798
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re: 100 добрини до 25ти Декември
« Отговор #17 -: Декември 22, 2006, 18:55:25 pm »
Виж колко му трябва на един възрастен човек-една хубава раздумка. Дори и да не се оперира, можеш да си сигурна, че ще те помни дорде е жив само заради мохабета в парка.  :)
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27