Автор Тема: Тема за оплаквания от състоянието на България  (Прочетена 276822 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #495 -: Януари 24, 2012, 13:08:26 pm »
Ако искаш да знаеш, чел съм този план и то преди доста време, дори проявих инициатива като го копирах и го пратих на една журналистка, която смятам, че има чисти помисли. Отговора и беше, че не сериозно. Това не повлия на моето мнение, че наистина е много вероятно да е истина. Сега обаче, не мисля по този начин и по-горе  изразих мнението си по този въпрос.
Добре, казваш че си го чел, копирал си го, ама едновременно с това пишеш, че такъв план не съществува.В поста ти просто липсва логика. Би ли се пояснил последно има ли такъв план или няма според теб. И ако няма, защо мероприятията залегнали в този план се изпълняват много точно, макар че се разтягат като срокове. Ти някога писал ли си план, изпълнявал ли си го и знаеш ли изобщо за какво става въпрос? Явно не си наясно с много неща от случващото се в Бг. Мисля, че няма смисъл при това положение да си пишем с теб тук. Не ми е ясно и защо е необходимо да търсиш чуждо становище за очевидни неща и какво искаш да докажеш с това? Мнението на някаква журналистка и то българска, изобщо не ме интересува, защото имам собствено мнение по въпроса, потвърдено от живота. Знаем колко струват и колко имат познания тези така наречени "свободни медии", които пишат нещо неудобно едва след като го съгласуват с управляващите. Последните дни примери колкото искаш. Поздрави.

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
  • Публикации: 173
« Отговор #496 -: Януари 24, 2012, 13:13:00 pm »
Всеки се бори по някакъв начин за по-добър живот. Блян е това което позволиха и сътвориха с действията и бездействията си (държавници и всички български граждани) за постигането му след втората световна война и това е планът за съсипването на България, а не някъв си план Ран-ът.  

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #497 -: Януари 24, 2012, 18:50:58 pm »
Едва ли България е толкова специална и уникална,че да има световен заговор и план за нейното съсипване.
По-вероятното е,че конкуренцията (под всякаква форма) между държавите просто никога не е спирала,и тук всички средства са позволени.Това,че у нас липсва всякаква визия за бъдещето и държавническа позиция по основните национални интереси,е наша,българска вина,а не на чужденците.Нали не очаквате някой друг да се грижи за България,освен българите 8)

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #498 -: Януари 25, 2012, 07:40:44 am »
След 1990 год на няколко пъти се писа и заговори за разработване на стратегия за развитие на държавата но нищо не се направи. За мен явно американския посланик се е намесил и не е позволил да се прави нещо, защото стратегията е написана и тя се изпълнява.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 09:37:36 am от Mirotvorec »

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #499 -: Януари 25, 2012, 08:20:49 am »
Не четете внимателно дори и в този прословут план, правите аналогии с "несъществуващи" драсканици и после си набивате в главите простотии !
На по долния мога да кажа, да България е уникална и Българите сме специални ! 
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 09:38:15 am от Mirotvorec »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #500 -: Януари 25, 2012, 09:18:24 am »

Все пак това е демокрацията - населението си избира водачи, и е негова работа да ги контролира.

Населението избира само това,което му се предлага.Предлагането е скъпо и не всеки може да си го позволи :)

;D Вие, двамцата, докога ще живеете с илюзията, че "населението си избира водачи"?  ;D

Неактивен element

• Четящ
  • *
  • Публикации: 59
« Отговор #501 -: Януари 26, 2012, 19:46:16 pm »
Ако искаш да знаеш, чел съм този план и то преди доста време, дори проявих инициатива като го копирах и го пратих на една журналистка, която смятам, че има чисти помисли. Отговора и беше, че не сериозно. Това не повлия на моето мнение, че наистина е много вероятно да е истина. Сега обаче, не мисля по този начин и по-горе  изразих мнението си по този въпрос.
Добре, казваш че си го чел, копирал си го, ама едновременно с това пишеш, че такъв план не съществува.В поста ти просто липсва логика. Би ли се пояснил последно има ли такъв план или няма според теб. И ако няма, защо мероприятията залегнали в този план се изпълняват много точно, макар че се разтягат като срокове. Ти някога писал ли си план, изпълнявал ли си го и знаеш ли изобщо за какво става въпрос? Явно не си наясно с много неща от случващото се в Бг. Мисля, че няма смисъл при това положение да си пишем с теб тук. Не ми е ясно и защо е необходимо да търсиш чуждо становище за очевидни неща и какво искаш да докажеш с това? Мнението на някаква журналистка и то българска, изобщо не ме интересува, защото имам собствено мнение по въпроса, потвърдено от живота. Знаем колко струват и колко имат познания тези така наречени "свободни медии", които пишат нещо неудобно едва след като го съгласуват с управляващите. Последните дни примери колкото искаш. Поздрави.
Бих искал да ти кажа, че има теории според които събитията по света се случват по определен начин само и само за да докажат че написаното в Библията е пророкувано и то се сбъдва. Това, че има събития в синхрон с описаните във въпросния план, за мен нищо не означава. Пратих на журналистката, за да чуя още едно мнение. А иначе най-странното е, че ако трябва да говорим за план за съсипването на България, би трябвало да се върнем с около 1000 години назад,нама да навлизам в подробности кой тогава е искал да ни съсипе. Мисълта ми е, че всеки който е бил в чужбина, е забелязал разликата в отношенията както между отделните "индивиди", така и в обществото. Например в Холандия, са ме поздравявали без изобщо да се цели каквото и да е, дори в един магазин си помислих, че човека е служител там и иска да ми предложи съдействие, е да, ама се оказа клиент като мене, просто ме поздрави, аз му отвърнах и толкова. А какво да кажем за България? Та ако си мислим, че някой иска да ни съсипва, според мен грешиме, ние сами искаме да се съсипеме.
Случайност - това е начина чрез който Господ, се опитва да запази анонимност.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #502 -: Януари 27, 2012, 09:47:14 am »
Та ако си мислим, че някой иска да ни съсипва, според мен грешиме, ние сами искаме да се съсипеме.
:hi:

Ако 70% от българите почнат да мислят като вас, ще имаме шанс да видим светлинка в тунела.Българина трябва да задгърби огромното си его, оплакването винаги измислената конспирация че някой друг му слага прът между спиците и още куп ганювски измислици и току виж станал като другите хора, но като гледам какво става това няма да се случи никога.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #503 -: Януари 31, 2012, 09:38:04 am »
Ще те поправя малко, "ако" е лоша предпоставка за каквото и да било затова е нужно да се избягва. Да направиш така, че маса от хора да мислят като цяло изисква голямо его за всеки един индивид. И да ще се случи защото Българите сме Велика нация напук на всички, които мислят иначе !
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 12:12:31 pm от Mirotvorec »

Неактивен The Time Lord

• Четящ
  • *
  • Публикации: 190
« Отговор #504 -: Януари 31, 2012, 11:51:17 am »
Като кажете "Ганьовщина" или нещо от този род, все се сещам конкретно за този знаменит герой на Алеко Константинов. И въпреки че името на Бай Ганьо е станало нарицателно за простотия, за шмекерия и далавераджийство, все пак не бива да забравяме, че когато е било времето на този човек (краят на 19 век) е било и време на разцвет на българската нация. Епоха на национална гордост и най-вече на развитие. Просперитет във всяка област, включително и откъм култура, икономика и политика на няколко милионния ни народ. Оставям извода на вас, драги съфорумци... :yes:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #505 -: Януари 31, 2012, 19:26:19 pm »
Зависи откъде, ще го погледнеш Бай Ганьо, но наистина той е образ на дребнав, глупав, инатлив и отмъстителен човек и едва ли случайно е станал показателен за българина.
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 08:32:15 am от Mirotvorec »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #506 -: Февруари 01, 2012, 22:17:23 pm »
А това, че са изтеглени близо 3,5 млрд. капитал от нашите банки е още по-страшно.
В действителност поредното ''обезкостяване'' върви с пълна сила, явно и ние скоро ще сме в списъка на ''мързеливите и крадливи европейски народи''...там вече са исландците, ирландците, гърците, унгарците, белгийците, португалците, испанците...и при тях схемичката беше същата...ниска инвестиционна активност, пълзяща декапитализация и деиндустриализация, после банките-майки тихичко и подличко изнесоха финансовия си ресурс ...и какво следва...виж ти, рецесия и естествено страната е обявена за  ''мързелива и крадлива''...някак си много позната картинка, болезнено позната...

Спасяваме чуждите банки

Чуждите банки продължават с опитите да решат собствените си проблеми, теглейки пари от дъщерните си дружества у нас, обобщава в. „Сега".

През третото тримесечие на 2011 г. общото намаление на външните банкови експозиции в България се равнява на близо 2.3 млрд. долара, или около 3.5 млрд. лв., показват предварителни данни на Банката за международни разплащания.

Почти половината от тази сума - 1 млрд. долара, е била издърпана от гръцки банки. Като се разглеждат и данни за второто тримесечие на 2011 г., става ясно, че само за половин година трезорите от южната ни съседка са намалили участието си у нас с над 1.8 млрд. долара.

Така към края на септември техните средства в българските им представителства са паднали до 14.2 млрд. долара.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #507 -: Февруари 01, 2012, 23:35:35 pm »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #508 -: Февруари 02, 2012, 18:56:17 pm »
Та ако си мислим, че някой иска да ни съсипва, според мен грешиме, ние сами искаме да се съсипеме.
:hi:

Ако 70% от българите почнат да мислят като вас, ще имаме шанс да видим светлинка в тунела.Българина трябва да задгърби огромното си его, оплакването винаги измислената конспирация че някой друг му слага прът между спиците и още куп ганювски измислици и току виж станал като другите хора, но като гледам какво става това няма да се случи никога.

Поради повишаване на цената на тока, светлинката в края на тунела временно се изключва:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Black Adder

• Администратор и Собственик на XNETBG.NET
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 783
  • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
« Отговор #509 -: Февруари 02, 2012, 20:29:08 pm »
Освен, че ни ''обезкостяват'' чужденци, и наши пишман банкерки го правят :diablo:

Бившият главен счетоводител на „Инвестбанк” Петър Маринов: Петя Славова плаща на министри

Корумпирани министри.....кметове и пр. в завера с петя славова

Бивши и настоящи кметове и министри взимали комисиони, за да държат парите на ведомствата си в "Инвестбанк"
Такаа, тая е лошата банка, дето видиш ли, граби пари. Другите банки /да не ги споменавам/ дето обслужват МВР и КАТ и НАП и взимат по 3(ТРИ) лева на превод, дори за 10 ст. са добрите.
Е, аз съм пристрастен, но ... Преди 5 години взех кредит от Инвестбанк. Прочетох договора - нямаше никакви скрити уловки.
Минаха 2 години, повечето 'добрите банки' натресоха 'служебни' повишения на % по кредитите, Инвестбанк не го направи. За мен тя си спази договорканта, независимо какво се е случило на международните пазари.

И занапред ша замола (за кой ли път) не ми цитирайте пикняно-жълти вестници, цитирайте ми примери от ВАШИЯ живот.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27