Автор Тема: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира  (Прочетена 207420 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
« Последна редакция: Ноември 15, 2006, 22:11:26 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #16 -: Ноември 23, 2006, 14:52:17 pm »
ГЕРБ: Новото псевдо-дясно

Добри Божилов - 23 Ноември 2006

Бойко Борисов предлага старата същност в нова обвивка, но средата вече е променена

Стартиралите учредителни процедури на Партия „ГЕРБ” потвърдиха прогнозите, че се готви поредната клопка за българските избиратели. Бойко Борисов няма да предложи никаква политическа алтернатива. Подобно на всички други преди него, той ще предложи нова заблуда, чиято цел е да се спечелят още 4 години за статуквото.

Това е характерна черта за целия ни преход. У нас практически не се осъществява политически процес, а има псевдо-политика, която трябва да излъчи определени временни управляващи. След като се изхабят, се вадят следващите „пешки” и опитът се повтаря. Трябва да се признае, че до момента тази система работи добре – все пак вече 17 години властта се държи от едни и същи хора.

Най-силно политическата илюзия и формациите-капани се проявяват в дясното пространство. За лявото те не се необходими, защото то се състои предимно от безрезервно вярващи в БСП хора.

Големите заблуди са нужни в дясното, където съществуват по-несигурни избиратели, опитващи се малко повече да анализират случващото се и да вземат рационални решения. Бойко Борисов е третият голям капан за тези хора.

Първите два бяха антикомунизмът и европейската интеграция.

Антикомунизмът не е политическа идеология в страна, в която комунизъм не само не съществува, но и си е отишъл по решение на самите комунисти, и то след като е напълно фалирал и провалил всички опити за спасяване. Независимо, че в България Тодор Живков сам си тръгна по безкръвен начин, и че точно в най-горещите ни политически времена, в Русия на власт бяха откровени антикомунисти (Елцин), тук антикомунизмът се превърна в популярна доктрина, която подмени дясното.

Когато Иван Костов взе властта през 1997 г. с огромно мнозинство и владеейки всички възможни институции, заплахата от „комунизъм” изчезна, а заедно с нея и каузата на антикомунизма. Новото управление трябваше или да започне да прави нещо за обществото – каквито бяха очакванията, или да създаде нова илюзия – каквито бяха интересите на олигархията. Стана именно второто.

Правителството на СДС издигна в култ един външнополитически процес, който не зависи от България и който е пряко следствие от глобализацията. Т.е. приоритет стана нещо, което при всички положения щеше да се осъществи. У нас обаче се създаде заблудата, че влизането в ЕС зависи от нас, че има рискове да не влезем, и че трябва всичко да се подчини на този приоритет.
Последното изстискване на тази доктрина беше „тройната коалиция”, която осигури още една година и половина, в името на заветната дата 1 януари 2007 г.
Чисто политически, след Нова година, системата остава без водеща идеология за заблуда. Нужна е поредната илюзия.
Тази илюзия е Бойко Борисов. Един човек, който също както и всички преди него, не обещава нищо и очаква много голяма електорална подкрепа за това нищо. Бойко е отговорът на очакванията на хората, че Някой ще дойде, ще направи Нещо, и ще Оправи нещата.
Доктрината за „добрия цар”, „Спасителя”, „Месията”, „Здравата ръка” е закономерно следствие от хаоса, до който доведоха предишните две доктрини. Отклоняването на вниманието и разрушаването на обществената конструкция в името на личното обогатяване, доведоха до очакване за „генерална промяна”. И тя се предлага. И вероятно доста хора ще гласуват за нея. Това обаче ще бъде поредното гласуване за обвивката, а не за същността.

Когато се водеха по антикомунизма и по европейската интеграция, българските избиратели преизбираха една и съща същност, представена в различна обвивка. Това е каузата на онзи 1% от българите, които станаха неизмеримо богати, за сметка обаче не е на градежа на нова икономика, т.е. на общо покачване на богатството, а за сметка на преразпределение. Тази кауза съществува и в момента, и тя се опитва да осигури следващата си легитимация чрез Бойко Борисов.

Генералът не предлага нищо. Всичко около него са празни фрази и добро сценично поведение. И в действията си Бойко не постига нищо. След 1 година кметуване, София е в същото състояние, в каквото я остави Софиянски.

Така нито по програма, нито по предлагана политика, нито по осъществявана политика, нито най-важното – по личен интерес, Бойко Борисов е нещо ново. Той е единствено новата илюзия за десния избирател – нищо повече.

Старото статукво не може да излъчи истински десен лидер. То не може да излъчи и истински ляв лидер, но там такъв просто не е необходим – поне за момента. Лидери не може да има, защото те предполагат осъществяване на някаква политика, която пряко или косвено произтича от интересите на гражданите. Старото статукво обаче е несъвместимо дори с минимално зачитане на интересите на гражданите. Това статукво не е съзидателно, а е преразпределително. То не печели – подобно на западните политици, от създаването на нова икономика. То печели от отнемане на нещо, създадено въпреки тях. Българското статукво може да печели, само ако запази изкривените български политически и икономически условия. В тази си реалност, то не може да променя друго, освен обвивката си.

Олигархичната кауза, наречена ГЕРБ, обаче е изправена пред няколко сериозни риска от провал.

От една страна, генералът се оказа слаб политик и допусна серия от грешки, които подкопаха позицията му. Най-сериозната от тях е това, че позволи създаването на втори конкурентен център, борещ се за същите избиратели – АТАКА.

От втора страна, налице е много силене външен натиск, който въпреки съпротивата на олигархията, води до някакви промени в системата.

И от трета страна – най-важната, общественото съзнание понатрупа опит и все по-малко се поддава на илюзии. Българският избирател израстна, и беше нормално това да стане след 17 години обучение точно в „най-дълбоката” вода. Така самата електорална база на всякакви идеологии-капани се свива. Това най-ясно личи от избирателната активност, която дори Бойко трудно може да качи над 30-40%. Ако антикомунизмът държеше здраво в хватката си около 40% от всички избиратели, а евро-интеграцията – около 30%, сега популизмът може да контролира не повече от 10-20%. Процесът е необратим, но мнозина все още се надяват, че могат да се спасят от промяната.
www.bgfactor.orgL'amour est l'enfant de la liberte
musica universalis

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #17 -: Ноември 23, 2006, 15:17:47 pm »
Цитат
Новото управление трябваше или да започне да прави нещо за обществото – каквито бяха очакванията, или да създаде нова илюзия – каквито бяха интересите на олигархията. Стана именно второто.

Мечтая си за време, в което хората масово ще отказват да отидат да гласуват или ще подават напълно продупчени и невалидни бюлетини... "Избирателният процес" е една от най-големите илюзии на "демокрацията".
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #18 -: Ноември 23, 2006, 16:14:57 pm »
Някои неща в тая статия не ми изглеждат особено достоверни. Например това, че влизането ни в ЕС не зависело много от нас. Или пък че конците се дърпали от едни и същи хора. Но съм съгласен, че БиБи не е никакъв десен политик. Дори не е и политик. А някаква трагично-реална версия на анимационен герой. Все пак не сме забравили разходките му по целия политически спектър и мазненето на какви ли не, често и диаметрално противоположни в идеите си политици.
А и честно казано не ми и пука вече хич за "излъганите хора" в България. Щото явно са и прости след като гласуват такова голямо доверие на обикновен хулиган като него (ако са достоверни социологическите проучвания де) и сами си заслужават "Месиите".

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #19 -: Ноември 24, 2006, 11:50:58 am »
Кметът: Събирайте камъни, да ги пъдим
Standart
СОФИЯ. Събирайте всичко живо камъни в джобовете, това нещо трябва да се пъди! Такъв призив отправи към членовете на сдружение ГЕРБ неформалният лидер Бойко Борисов на среща на бъдещите учредители на партията. Според него ГЕРБ са сами срещу всички останали партии. Борисов даде пример с действията на кабинета и с тези на общинските съветници срещу неговите инициативи.
Разбирате ли какво правят негодниците с нас? Нарочно ни затискат! - заяви той. Борисов изреди три приоритета на бъдещата си партия. Първият е тя да бъде антикорупционна и пример за останалите. Новата формация ще брани християнското семейство и ще върне ангажимента на родителите да си гледат децата. Третата закана е партията да даде възможност работещите хора да остават тук и да си плащат данъците, които трябва да бъдат между 10 и 20%.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #20 -: Ноември 24, 2006, 13:22:44 pm »
де-ма-го-ги-я
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен miamotobg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
 • Шинмен Миамото Мусаши
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #21 -: Ноември 24, 2006, 13:48:26 pm »
Аз съм сигурен, че болшинството от хората в България ще видят в него, твърдата ръка която трябва да управлява България, и в негово лице виждат поредния спасител . Изобщо няма да се изненадам ако той е следващия министър-председател. На Цара- пъдара :-\
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #22 -: Ноември 24, 2006, 14:17:03 pm »
Точно това са ни подготвили и то за пореден път ще покаже колко жалка е цялата ситуация... Да живеят чорбаджийте - ура!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #23 -: Ноември 24, 2006, 15:44:49 pm »
Прави ми впечатление, че словоизлиянията на ББ все по-вече се доближават до тези на В.Сидеров.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2006, 15:15:28 pm »
да, с обратен знак... ;D ;D ;D
Див популизъм в Евросъюза...  8)
musica universalis

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #25 -: Ноември 25, 2006, 18:02:26 pm »

 Видях офис във Варна.   :o   >:(

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #26 -: Ноември 25, 2006, 19:55:34 pm »
ГЕРБ стана гарант на турци и помаци


ВИЛДАН БАЙРЯМОВА

ГЕРБ стана гарант на турци и помаци след като подписа споразумение с две неправителствени организации на малцинствата. Това обявиха в Гоце Делчев неформалният лидер на сдружението Бойко Борисов и председателката му Душана Здравкова. Националният защитен център "Справедливост" на Сезгин Мюмюн и Асоциация нови алтернативи на Пламен Масърлиев поискаха малцинствата да присъстват във всички етажи на партийната йерархия в националните партии.
Двамата лидери обявиха, че малцинствата не трябва да бъдат третирани като собственост на политически монополи, организирани на етнически принцип. Освен това, членовете на двете организации, които са предимно турци и българо-мохамедани, ще настояват пред съдебните органи за започване на съдебно преследване на виновниците за асимилацията на мюсюлманското население у нас по времето на тоталитарния режим. Формациите ще поискат съдействието на европейските институции, за да бъдат огласени конкретните виновници за насилствената смяна на имената на мюсюлманите.
Борисов пък каза на турците и помаците да не слушат приказките на ДПС, че ако ГЕРБ спечели изборите, ще наложи нов възродителен процес в България. Той отново повтори тезата си, че у нас няма проблем с етническата толерантност, всеки е свободен да говори майчиния си език, но трябва да знае, че официалният е българският.

37% предпочитат Борисов за премиер

Ако сега има избори, в парламента влизат БСП, ГЕРБ, Атака, ДПС и СДС

Ако сега има парламентарни избори, в Народното събрание ще попаднат само пет партии. За БСП ще гласуват 27%, за ГЕРБ - 14%, за „Атака" - между 7% и 9%, за ДПС - 8%, за СДС - 5% за ДСБ и за НДСВ - по 2%. Избирателната активност пак ще е ниска, става ясно още от проучване на АФИС. Пред "Монитор" социологът от агенцията Чавдар Найденов обясни, че Бойко Борисов е основният изразител на опозиционността в страната. "На въпрос, ако премиерът не е Станишев, кой трябва да е, 37% от хората посочват Бойко Борисов. "Останалите опозиционни фигури събират несравнимо по-малко", обясни Найденов.
Според него, нивото на опозиционност в страната трайно е около 35 %. Това личи и от факта, че около 24% от хората искат нови парламентарни избори, а други 11% искат поне нов кабинет. Около 38% от хората настояват за смени на министри, а 26% предпочитат правителството да не бъде променяно като структура и състав.
Според АФИС, най-драматичните промени са при партиите ДСБ и НДСВ. При ДСБ спадът е до 2%, тъй като хората асоциират с Иван Костов загубата на Неделчо Беронов. Лидерът на ДСБ се приема за отговорен, че десницата не е извадила по-силна кандидатура. Загубата на проценти от страна на НДСВ пък се свързва от една страна с преливането на хора към ГЕРБ, а от друга с факта, че центристките партии най-лесно губят хора.
Сред заключенията на АФИС е и обществената необходимост от нова партия, която според тях трябва да е дясна. Част от избирателите асоциират тази необходимост с ГЕРБ.
В четвъртък вечерта пък Бойко Борисов направи генерална репетиция за учредяването на партия ГЕРБ със софийската структура на сдружението. Той обяви, че новата формация ще е първата антикорупционна партия в България. Генералът обеща на хората си, че ако вземе властта, ще направи в държавата това, което е направил в София. "Ще започна с Държавния резерв и ще свърша с НЕК", зарече се той. Борисов каза на столичани да не очакват от него постове и ги посъветва да не ходят на учредяването, ако имат такива надежди. Пред хората си той прочете писмо, изпратено до шефа на европарламента и до всички групи в него, в което ГЕРБ ги призовава да приемат предложението на Джефри ван Орден за продължаване с още осем месеца на 3 и 4 реактор на АЕЦ.

 ;D :D ;D

www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски
« Последна редакция: Ноември 25, 2006, 19:56:24 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #27 -: Ноември 25, 2006, 20:03:56 pm »
Цитат
Той обяви, че новата формация ще е първата антикорупционна партия в България.
Ха! Нов тип партия?...
Бооойко, Бооойко, Бооойко!...

 :P
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #28 -: Ноември 27, 2006, 09:23:19 am »
Борисов реже НДСВ като евентуален партньор на ГЕРБ

Столичният кмет Бойко Борисов подчерта, че след злостните нападки на общинския съветник от НДСВ Владимир Каролев, който го обвинява, че прекарва 90% от времето си в срещи и разговори, вместо да върша работа, не може да се говори за сътрудничество между ГЕРБ и НДСВ.


Хахаха - "политиката" в България се завръща към циркаджийските си основи в началото на 90те :) Ако изобщо можем да приемем БиБи за политик :)))

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Бойко Борисов: Проектът ГЕРБ трябва да стартира
« Отговор #29 -: Ноември 27, 2006, 11:53:15 am »
ето го и част от PR екипа:    ;D ;D ;DБойко Борисов върза кънките заедно с Ъпсурт"Не съм подозирал, че ще бъда на една сцена с Ъпсурт", каза столичният кмет Бойко Борисов по време на официалното откриване на леденият комплекс в столицата .

С шоу на леда на децата от школите за фигурно пързаляне на Албена Денкова и Максим Стависки и клуб "Ледени искри" на Славия вчера официално отвори врати уникалната за България открита ледена пързалка.

Водещ на събитието беше Радослав Янкулов. Известният радиожурналист, който дни преди официалното откриване тренираше усилено на леда, произнесе приветствените си думи от центъра на ледената атракция.

Последва 30-минутен лайф на ЪПСУРТ в компанията на Лора Караджова и балет Нова. ;D

За да изпробват леда бяха дошли генералният директор на НДК г-н Христо Друмев, представители на политическите и арт среди у нас. Първа да се качи на пързалката прояви смелост шефката на Новините на БНТ Вяра Анкова.

Организаторите на комплекса споделиха, че освен място за спортуване, ледената атракция ще предоставя и възможност на талантливи млади български и чуждестранни изпълнители да представят свои проекти.

Тази вечер от 19 часа първи на сцената ще се качат музикантите от Shemale Zero.

До дни ще бъде активиран и сайт на ледения парк, в който с помощта на камери, желаещите да посетят пързалката ще могат да се информират какво се случва на леда в реално време.

Леденият парк е изграден непосредствено зад Националния дворец на културата, пред фоайето на зала 6. Основна атракция в него е 600 кв.м открита ледена пързалка, отворена за феновете всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Час и половина удоволствие на леда струва 3 лева. Пързалката предоставя и кънки под наем, както и възможност за личен инструктор.
« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 12:00:26 pm от ultrafutur »
musica universalis

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27