Автор Тема: МВР проверява дали досегашните кабинети са ползвали данни на контрар  (Прочетена 2625 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

  • Гост
OT NOVINITE:

 Министърът на вътрешните работи Румен Петков е възложил на Националната служба “Сигурност” да направи справка колко пъти предварителни анализи на контраразузнаването за големи приватизационни сделки не са били вземане предвид от управляващите.

Министър Петков каза това по повод твърденията на депутати от ДСБ, че новият директор на НСБОП Ваньо Танов е бил сътрудник на Държавна сигурност и това му е помогнало да влезе в системата на МВР преди 20 години.

По думите на Петков години наред МВР е обвинявано за това, че не си е вършило работа, не е давало позиции, не е давало становища по някои от крупните и шумно провалени приватизационни сделки.

“Ще помоля ръководителите на тези служби да направят този анализ, за да е ясно на обществото, че в МВР работят почтени хора, които са искали да защитят националния обществен интерес, но по различни причини това не се е получило. И този анализ няма да го правя за прокуратурата”, подчерта Петков.

 При представянето си новият директор на НСБОП ген. Ваньо Танов каза, че когато е бил студент е съдействал на тогавашната милиция да предотврати конфликт между живеещи в България иракски граждани.

Танов допълни, че ако тогава му е било предложено да бъде завербуван за сътрудник, щял да приеме.
Досегашният директор на РДВР-Русе заяви още, че през 20-годишната си работа в системата на МВР самият той е многократно вербувал лица, които спомогнали за разкриването на множество престъпления.

Танов обясни, че приоритет в работата му в НСБОП ще бъде възстановяването на агентурния апарат.
“МВР разполагаше с такива патриоти, които пазиха държавата. Дойде време обаче когато групировки се снабдиха с друг вид агентура – митничари, държавни служители, полицаи, съдии, прокурори, които бяха високо платени агенти на тези служби, защото те нямат досиета в МВР, те имат досиета в силовите групировки, защото там пише кой за какво е получил пари и какво е трябвало да свърши и да изпълни. Аз трябва да направя така, че тази служба да намери пак патриотите. Да намерим техни досиета и тези, които са им плащали, и тези които са получавали да си получат заслуженото”, каза още Ваньо Танов, цитиран от БНР.

spored vas kakvo stava ??? ??? ???

Атила

  • Гост
аз съм отворил една тема шо въпороса - "чикистите нападад отново" или нещо такова съм я озаглавил.

ми кво става - връща се целият им апарат и почва да работи наново. В тоя мандат най-бероятно ще инфилтрират сума ти фирми, бригади и др. подобни единици ... и от там ще имат цялостен контол над всичко в България.

Според мене има и два лагера - ченгета и масони. Едните са Паси и обкражение - а чикистите са всичките обучени в Русия.
Също така смятам ще на триторията на България продължава студената война - Руснаците влизат с петрол и гас и гледат да гепят колкото се може повече отрасли, от друга страна американците се гласят бази да отварят .... бе дебнат се да се ебнат :-)

това е само моето скромнно мнение по въпроса

поздрави
Атила, бич божи

Неактивен H.

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 8 667
  • In Lies We Trust...
То щом сега се обявява това, представи си от кога си работи на пълна пара... Да не бъдем наивни ;)

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 675
  • WATCHER
 Според мен пък който и да премиер, президент или друг назначен на подобен рангови пост и може някакси да погледне всичко секретно и не го направи невиждам защо избщо се е целил в тези постове. Че то най инстересните и значимите неща около които се върти цялата политика са секретни! Въпроса е до какво ниво на достъп могат да се доберат щото никой няма просто ей така да им поднесе инфото на тепсия независимо дали си премиер или президент.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27