Автор Тема: Малтийски орден, Илюминати, Масони, Ротарианци ... Кой, кой е?  (Прочетена 30441 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Скоро ще пусна една статия по темата. Ако оцелея до тогава. ;)
С имена от нашата, българска действителност.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Атила

 • Гост
Цитат
Ако оцелея до тогава.
да пращам тежката артилерия на помощ ?

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Интервю на в. "168 часа" 23-29 септември 2005
Илия Райнов, главен префект за България:
 
- Г-н Райнов, как влязохте в ордена?
- За мен лобираха двама от членовете на организацията. Единият е комисар по човешките права към ООН. След като в Европа изкристализира идеята, че България трябва да бъде приета за пълноправен член на ЕС, веднага и в ордена решиха да ни приемат.
- Означава ли това, че "братя" от ордена имат силни позиции в евроинституциите?
- Естествено. Признаването на България за генерална префектура на ордена е ясен сигнал, че е взето извънпарламентарно решение за приемането на страната ни в евросъюза. Очакваме до седмица нещата да се раздвижат и от няколко места да съобщят, че ще бъдем категорично приети в ЕС. Досега България нямаше лобист. Трябва да се промени настроението на западните политици по отношение на държавата ни. Нашите братя и сестри обещаха да помагат на неофициално ниво и да съдействат по въпроса.
- Поддържате ли връзка с български политици?
- Не. Във Велико Търново представители от НДСВ и СДС ни потърсиха, но категорично отказахме да се срещнем с тях. Не желаем да се обвързваме с партии.
« Последна редакция: Септември 28, 2005, 22:45:17 pm от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
"168 часа" 23-29 септември 2005

БОГАТСТВАТА НА БРАТСТВОТО
РИЦАРИТЕ йоанити, както са наречени братята от Малтийския орден, са едно от най-древните общества. През вековете организацията им успява да наложи влиянието си в различни държави по целия свят, както и да си извоюва статута на самостоятелна държава със собствена конституция и паспорти.
Членовете й се водят граждани на света, тъй като могат да пътуват безпроблемно почти навсякъде. Разнасят се легенди за хазната на братството и натрупаните от него богатства. Руски историци свидетелстват за огромните количества злато, сребро, диаманти и други скъпоценни камъни. Говори се, че притежават свръхценни реликви за християнската вяра - изсушената и обкована в злато и сребро дясна ръка на Йоан Кръстител, част от кръста, на който е разпънат Исус Христос, част от трънения му венец.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Атила

 • Гост
а вие не забелязвате ли че тия ордени масни и тем подпбни все около християнството се въртят.
дори да са "сатанисти" - това е "анти-християнство" което пак е свързано с християнството.

.... тангра ешкесен ... и да не ви пука от тия въобще от тия капути ;D ;D ;D


Атила, бич божи

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
ЗАЛАТА на Учредителното събрание във Велико Търново. В късния следобед на 17 септември музеят работи извънредно.
Отпред паркират няколко луксозни автомобила. В здрача изникват десетки фигури и се насочват към входа на първия български парламент. Мъжете са в строги тъмни костюми, декорирани с празнични папионки.
На вратовете им проблясват кръстове от злато и червен емайл. Жените са издокарани в елегантни дълги рокли. Някои също са закичили като брошки нетипични медальона като тези, които красят вратовете на кавалерите им. Други са въоръжени с фотоапаратчета - за да увековечат предстоящото събитие. Сред мистериозната група изпъкват две
познати физиономии
- депутатът от предишния парламент Николай Вучков и бившият областен управител на Велико Търново Красимир Генчев. "Тази вечер ще стане нещо изключително. България ще бъде обявена за генерална префектура на Малтийския орден - тържествено съобщава архитект Христо Печинов и намята сив плащ, върху който е избродиран огромен рицарски кръст. - Това е ясен сигнал, че е взето извънпарламентарно решение България категорично да бъде приета в Европейския съюз." Вълнението на архитекта се дължи и на факта, че малко по-късно ще бъде обявен за един от най-важните хора в българската структура на една от най-влиятелните организации в света. За първи път високопоставени хора от същинската оперативна част на Малтийския орден, както се определят в Pro Concordatia populorum, пристигат у нас. Целта им е да обявят страната ни за генерална префектура, да назначат нейно правителство и да приемат нови членове, сред които 9 българи. Чуждестранните гости на събитието избягват да говорят с непознати. "Нормално е. Дейността ни не е показна", коментират хора от ордена.
Това не е първата влиятелна организация, която създава свой клон в България и която предпочита работата й да остане в сянка. През последните години родният елит трескаво се ориентира към членство в различни общества. Колкото и да се различават едно от друго, всички те имат два белега - тайнствеността и влиянието си. В мистериозните братства няма случайни хора. Влиза се с препоръки, след проучване и доказване на качествата, контактите и възможностите на кандидата. Повечето от големите имена в българския бизнес, политика и другите общественозначими сфери членуват в ордени, клубове, масонски ложи. Обществата са мястото, където се засичат хората с пари и тези с власт. Те са нещо повече от обикновена клубна принадлежност. Там се създават
полезните контакти
организират се важни за цели държави срещи, решават се съдби. Това, според редица експерти, са кръговете, които реално определят политиката на една страна и разпределят финансовите ресурси. В България през последните години скорост набират няколко структури. Членове на масонски ложи са десетки известни имена. Твърди се, че сред тях са Димитър Калчев, Панталей Пантев, експрезидентите Жельо Желев и Петър Стоянов, бизнесменът Стоян Денчев, Гиньо Ганев, който влезе в обществения съвет към МВР[/u]. В престижния "Ротари клуб" също фигурират имената на популярни лица като Александър Чирков, царския юрист Асен Ошанов, Огнян Герджиков, Стоян Ганев, Стефан Софиянски, бивши депутати, министри, хора на изкуството. В т. нар. Парижки Малтийския орден членуват други двама видни общественици - Константин Тренчев и Христофор Събев. От Pro Concordatia populorum признават, че в редиците им също има много влиятелни хора. "Наши членове са трима
еврокомисари, министри
от различни правителства, писатели, художници, председателите на "Ротари клуб" в страните от ЕС, както и на най-големите масонски организации",
уточнява Христо Печинов. Неформалните контакти и връзки със значими хора на Запад са гарант за влизането на България в ЕС, убедени са от ордена. Паралелно с официалните държавни преговори, членовете на обществата в сянка водят свои разговори. Действат по странични канали чрез методите на тайната дипломация. За която обикновените българи никога няма да разберат. По същия ред се договарят и средствата, които да бъдат налети в страната. "Затова политиците толкова напират за срещи", загатват от ордена.
Пробиването на нови лица в тези среди става трудно. Изисква време, търпение и качества от кандидата. "Не сме автобус, на който някой може да се качва и слиза винаги, когато пожелае", повишава тон почетният канцлер на организацията Ян Люти.
Всеки желаещ да влезе в братството се препоръчва от двама стари членове. След това подава биография. Тя ориентира ръководството как се развива кариерата му, какви са способностите и контактите му. Събират се и допълнителни данни. Следва изпитателен период до 2 г. Уставът на организацията прави малка, но значима корекция - за разлика от централата на Малтийския орден в Рим, разрешава приема на "друговерци". Това му дава силен старт. На неговите членове също. Всеки се ползва от няколко важни привилегии - да пътува безпроблемно в десетки страни; да получава големи кредити от определени банки; да разчита на пълната подкрепа на братята си. Това го изстрелва в бизнес отношение. Гарантираната подкрепа на останалите членове е най-силният коз. Затова и толкова българи напират да влязат в структурата.
Пети в списъка на "новобранците" е Красимир Генчев. "Заради членството си при нас той пожертва поста на областен управител", издават негови събратя. Генчев трябвало да избира между втори мандат и припознаването му за "рицар". Бившият шеф на търновска област се е наредил на първа линия пред трибуната, където са се изказали първите български депутати. Зад гърба му бъдещите му братя и сестри са се изпънали в строен шпалир. Отеква тежкият звук на църковен орган, който насища въздуха с очакване и
тайнственост
Всички са на крака. След приема на новите членове почетният канцлер Ян Люти се заема с най-важната задача за вечерта - да провъзгласи България за генерална префектура. "Под попечителството ни ще са Гърция, Румъния и Македония. Ще играем водеща роля на Балканите", ликуват българските "рицари". С новоприетите броят им набъбва до 22-ма. Деветимата щастливци се усмихват на фотоапаратите. Преборили са се за местата си в ордена с други 100 препоръчани. Някои от които са действащи депутати.
ВЕРОНИКА ЛАЗАРОВА
« Последна редакция: Септември 29, 2005, 13:25:53 pm от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Из историята на Малта
« Отговор #6 -: Септември 29, 2005, 13:42:52 pm »
Предварително подчертавам, нямам нищо против държавата Малта.
Споменавам я само, като част от историята на Малтийския орден - наследник на Ордена на хоспиталиерите.

История:
13 в. пр. Хр. - Малта е колонизирана от финикийците
8 в. пр. Хр. - от гърците
6 в. пр. Хр. - от Картаген
3 в. пр. Хр. - от римляните.
870 - завладяна от арабите
1091 - от норманите, които я присъединяват към Сицилия.
1530 - става владение на Ордена на хоспиталиерите (оттогава - Малтийски орден).
1800 - Великобритания завладява Малта и я превръща в своя колония и военноморска база.
1947 - британското правителство предоставя на Малта вътрешно самоуправление.
21 септември 1964 - Малта получава независимост в рамките на Общността.
1974 - обявена за република.
1979 - закрита последната британска военноморска база.
2004 - президент Е. Фенек Адами. Малта е членка на ООН (1964), на ЕС (2004).

от ЕВРО ПОРТАЛ
http://www.evroportal.bg/member_view.php?id=4344

И от Радио Ватикана - Официален сайт
 http://www.oecumene.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?id=40794

На 24 юни Малтийския орден чества литургичния празник на своя покровител Свети Йоан Кръстител. Това бе повод за срещата във Ватикана между Великият магистър на ордена Ендрю Берти и папа Бенедикт ХVІ, който е член на Ордена и е носител на неговия Голям почетен кръст. Специално ватиканско комюнике информира, че по време на разговора са били засегнати важни теми, като духовността на Ордена и служението му към бедните; неуморната работа за изграждането на пълно и видимо единство между всички християни; различни инициативи в защита на човешкото достонйство и на семейството; борбата срещу бедността, големите епидемии в Африка СПИН, туберкулозата и създаването на болнични структури на континента. От своя страна Великият Магистър е информирал Светия Отец за дейността на организацията, включително и за най-новата инициатива Malterser International - международна служба за бърза медицинска и хуманитарна помощ.
Понастоящем Малтийският Орден присъства в 55 страни с 46 национални асоциации и 93 дипломатически представителства по петте континента, включително със Светия Престол. Броят на членуващите в Ордена са 11500, постоянните доброволци са 80 хил., както и 10 хил. медицински специалисти и сътрудници. Повече от 150 са хуманитарните прокети в 35 държави, като приоритетните мисии на Ордена са м Косово, Афганистан, Иран, Южен Судан и Югоизточна Азия. Висшият Военен Малтийски Орден е религозен орден в Католическата църква от 1113г. и има международен статут.
« Последна редакция: Септември 29, 2005, 13:52:31 pm от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
А тук http://www.netdialogue.com/yy/Orders/Maltese/HMO/10.htm
има историята на ордена в Русия на руски  ;)
Списъка с имена е доста голям. Императора също е вътре. Има и от Борджиите....
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
И още малко
http://www.rpgbg.net/wiki/index.php/%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F_101:_%D0%A7%D0%B0%D1%81%D1%82_9_-_%D0%A1%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%2C_%D0%B0_%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80
------------
Забулено в тайна, тяхното ритуално посвещаване в ордена, било обявено за еретично и богохулно, а Темплиерите били обвинени (а накрая и признати) във всичко - от плюене по кръста, хомосексуалност (обвинение, което по това време било много предпочитано) до боготворене на брадата глава на име Бафомет. Лошо за Темплиерите, прекрасно за краля; тъй като те били еретици, той не само заличил дълга си към тях, но и могъл тихо и кротко да прехвърли техните богатства в своя трезор, докато те изгаряли на кладата.

Само за 7 години, Рицарите Темплиери били напълно премахнати, не от война, а от алчност, а 19-ти март 1314г. бил официаният край на ордена с публичното изгаряне на Жак де Моле (Jaques de Molay), последният велик предводител на Темплиерите.

Разбира се, не всички 20 хиляди Темплиери били екзекутирани; вината на повечето от тях била простена и им било разрешено да се присъединят към друг военен орден. Много се събрали и се присъединили към някогашния си враг - Орденът на Хоспиталиерите, който с папски декрет накрая получил голяма част от владенията на Темплиерите; след 1309 новосформираната група променила името си на Родоските Рицари (днес известни като Малтийските Рицари)
-----------
От един дол дренки.
« Последна редакция: Септември 29, 2005, 14:21:42 pm от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Според това, което намерих на сайта на "Българска Библия Онлайн"
http://bible.netbg.com/bible/library/docs/History/malta.htm
Малтийския орден е от добрите.
Така е представен, но дали е точно? Дали е само това? Дали са толкова тайнствени с цел да не бъдат заразени и овладени отвътре? Както е ставало с много други тайни организации.
А дали вече не са овладени? Както забелязвам, имат отношения-връзки с ротарианци и масони. А особенно последните, са със спорен авторитет сред населението. Димитър Калчев и Илия Павлов не са и крили принадлежноста си към тях. За Петър Стоянов казват, че е сред малкото поканените от Билденбергерите. Ако да, то защо? Те не канят случайно. А П. Стоянов тръгна да овладява СДС с почти партизански похвати. Справка, статия на "168 часа" 23-29 IX, за събранието във Велико Търново, в заведение "Хъшовете". ;)
А "Обществения съвет към МВР"?
"Друг член на съвета, бившият главен секретар на МВР в периода 1990-1991 г., Людмил Маринчевски е в сдружение "Национална асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана" също със съпругата на зам.вътрешния министър Васка Пенкова, сочи справка в ДАКСИ. В същата асоциация е и известният масон Румен Ралчев - шеф на охранителната фирма "Балкан секюрити - COT". C покойния шеф на "Мултигруп" Илия Павлов Ралчев е бил в управата на сдружение "Върховен съвет на 33-та и последна степен на стария и приет шотландски ритуал на свободното зидарство" у нас."
Ако 33-тата степен е и последна, какво означават думите на Христо Печинов: "Наши членове са трима еврокомисари, министри от различни правителства, писатели, художници, председателите на "Ротари клуб" в страните от ЕС, както и на най-големите масонски организации"? Дали е последна степен? Или "толкова сме решили да знаете, другото не ви интересува"?
Иди ги разбери. Едва ли и те се разбират но....
Взе да ми писва от тайни.
Много ми хареса идеята, не политиците и администрацията им, да контролират чрез комисии, носочената си в полза на народа дейност, а народа да има пълното и законно право да ги канролира и отзовава, при случай на проявена шуробаджанащина и откровен егоизъм(самогъзничество ;)), както и непрофесионалност(каквото и да означава).
Време е да се избират личности, не партии. Но, ножа и хляба е в политиците, а на тях не им изнася да е така.
"Всяко стадо си има и мърша", и обикновено тя първа се набива в носа. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 760
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Цитат
Дали е последна степен? Или "толкова сме решили да знаете, другото не ви интересува"?
ето според нацистите как е изградена системата
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Атила

 • Гост
ухааа админа е фашагааа !!!

забележете че всичко пак се върти около християнството и около обожествяването на хората

тангра ешкесен

Атила, бич божи
« Последна редакция: Септември 29, 2005, 18:45:51 pm от Атила »

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 760
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Ей, момче... Повече никога няма да влизам от вас във форума  :-*  :P  ;D
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 760
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Какво значи "ешкесен"
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Атила

 • Гост
ето и откаси от книгата

само да ви предупредя - това се води "наци литература" ... ама там са описани как работят ложите

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27