Първо ,тук целта не е да побеждаам в спор,особено такива...да кажем същества като теб.
Целта на една дискусия е евентуално достигане до евентуално постижима истина по даден въпрос(трудна работа).
Също така човек може да достигне евентуално и до разбирането ,че греши в някои свои тези/аргументи.
А целта минимум на една дискусия е,че може да бъде интересна за някои читатели.
А сега конкретно.
Убийството на човек,прасе и растение е убийство.Технически погледнато,защото и растенията са живи.
От това не можеш да избягаш,но ти е нужно оправдание за убийството на растения,защото иначе ще умреш от глад ,което противоречи на основния драйв - оцеляване.
Но физическото оцеляване на рашистанските орки не е застрашено от съществуването на Украина.Когато обаче стъпят на чужда земя оцеляването им отива на трите букви.
Ето по-големия контекст: съгласна ли си да умреш от глад - досега явно не.Живее ти се,това не е избор,а програма.
Но отричаш правото на украинските хора да се защитят от рашистанските недочовеци,като разпръцкваш пацифисткия си сатанизъм.
Ако познаваш човешката механика ще знаеш,че войната е закономерност и в някои случаи ,уви - неизбежност.
Според мен го знаеш ,но заемаш псевдо пацифистка позиция,обслужваща пропагандата на агресора.
Призивите за пацифизъм са или истинско невежество или лицемерие.
Стигнахме до варосаните гробници.
ИИ в случая дава цитат,от сайт,където има някакво тълкуване,писано от хора.
Не може да има напълно лично тълкуване,защото човек е донякъде продукт,извинете за израза,на конкретното общество ,в което живее.Всичките "лични" мнения са частична персонализация на окултуряването на човека.Без други хора,не можеш да се научиш да говори и четеш и няма да имаш език/реч,думи,научени от други,с които да изразиш "личното" си мнение.
Пацифистките ти наративи също са нещо което си получила от средата плюс възможностите на мозъка ти да обработва въведеното съдържание и да извежда резултата под формата на "лично" мнение.И аз съм така ,и всички.
Тълкуването на Библията е за тия,които се чувстват тълкуватели(водели са се войни зарати това,че някои са мислели ,че тълкуват Библията правилно,а опонентите им - не.А опонентите пък са мислели същото за опонентите си,извинете за повторенията).
Така че аз не тълкувам лично Библията,а намирам този израз за подходяща метафора за лицемерието на пацифистите.