Автор Тема: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне  (Прочетена 277 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 258
Когато бях във форума obe-bg.com,в канала на Института „Монро“ гледах поредица от клипове,които са една лекция,но разделена на части.Тогава мислех дали бих могъл да я преведа,но ми се видя трудно и се отказах.По-късно намерих клиповете преведени в канала на Path Help и за да бъде един вид уважен труда му,слагам линк към първата част:

https://www.youtube.com/watch?v=GjsYbMvSNtg

Реших да направя PDF с картинки - миниатюрите от видеата,номерирани и с линк,така че като се кликне в/у картинка 1,2,3...да се отвори съответния клип от лекцията.Из папките си намерих картинка с дата 26 септември 2019г. - ето колко време ми трябваше да се разландисвам,докато се наканя,че и да реша в коя тема да е.
Първоначалното заглавие бях решил да е „Рециклиране в Системата за живот на Земята“,после мислех да е подзаглавие в темата за Играта и Матрицата.Като междувременно бях и позабравил.Но,отново междувременно - намерих друг канал,където клиповете бяха обединени,също има и една друга поредица,също обединени и преведени.

https://www.youtube.com/watch?v=IGqOf7P2ZPw

Някои неща от книгите се повтарят,повече в другата лекция,но тази я възприемам като отделна история и затова реших да я представя.
Да уточня - въпреки,че информацията,която Монро представя е придобита чрез неговите ОИТ,не те са темата на тази...тема,а моделът на реинкарнация,който е представен.
Реших да бъде в отделна тема,а не в онази за Играта,защото г-н Монро е един видните пионери в по-ново време по темата за ОИТ и реинкарнацията и заслужава да бъде уважен.
Едно време,когато ползвах интернет само в т.нар. клубове си представях,че ще ида в Института да видя какво ще (ми) се получи,но си останахме само с кратката кореспонденция - рекламни брошури и поздравителни картички,които получавах на селския си адрес...от Фейбър,Вирджиния.

Намерих и един сайт,където се разглежда темата  за реинкарнацията,съпоставяйки някои неща,описани от Монро и един по-старовремски автор,откъдето може би са произлезли някои нововремски концепции - едновременни и паралелни инкарнации.Групови.
Аз лично се сетих и за „Облакът Атлас“.Мисля,че си струва пак да се нагърбя с превод и педеефизация...
От архива на Института Монро също може да се намери това-онова за четене,например ченълинг на някакви същности (това е поредицата Explorer),които малко ми напомнят на по-новите ченълинги,може би оттам са се пръкнали,поне частично.Все пак,нали и военните и ЦРУ са щъкали из Института.

Представената лекция е стар запис,може би поизбледнял,на светлия фон субтитрите не са много контрастни;аз го гледах на цял екран и не лежешком,а седнал пред монитора,за да чета по-добре.Надявам се това дребно неудобство да не ви попречи.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 258
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #1 -: Юли 11, 2021, 22:42:17 pm »
След този пост се замислих,че не е лоша идея субтитрите към видеото да ги има и като транскрипт и за няколко дена с почивки го направих.И разбира се,понеже все се отплесвам,днес сколасах да направя текстовия документ на педееф.[ Прикачен файл ]
Прегледах го,но нищо чудно да съм пропуснал някоя правописна грешка.Заглавието на синята лента е линк към темата.Изпробвах и опцията за линкове към определени времеви моменти във видеото.
Самоцитат:

"Да уточня - въпреки,че информацията,която Монро представя е придобита чрез неговите ОИТ,не те са темата на тази...тема,а моделът на реинкарнация,който е представен."

Не искам това да изглежда като ограничение.Темата е за Р. Монро,така че това включва и ОИТ,ако някой иска да коментира.Просто аз повече ще разглеждам реинкарнационния модел.

Определено Монро ми е повлиял,както и на мнозина други,някои от които също са написали книги или са автори на сайтове и блогове,включително и в конспиративния сегмент на езотериката.Но нека не го издигаме в култ като единствен безспорен авторитет.
Според мен той не би искал това.

По-конкретно,лууш концепцията ми се е набила у главата и по този повод ви представям една статия,която аз намирам за подходяща като напомняне да не се филмирам твърде силно (понеже имам такава склонност).
.....

Робърт Монро и жътварите на лууш

От Юрген Циве (Jurgen Ziewe)

Източник:
https://fr-fr.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/monroeinstitute/posts/robert-monroe-and-the-loosh-harvestersrecently-a-fan-of-robert-monroes-work-wrot/10152981599160227/

(*). Удебеляването в текста е от мен
(А след предварителния преглед,виждам,че има проблем с линка,но може би този материал може да бъде намерен на сайта на автора,линк към който съм дал по-надолу. А...другото,което виждам е,че не виждам опцията за прикачване на файлове.)

Наскоро фен на творчеството на Робърт Монро ми писа, че опитът на Монро в книгата му "Далечни пътешествия" тежи на душата му и го държи в състояние на депресия от години.За тези от вас, които са го чели, Монро повече или по-малко заявява, че човешката раса е дизайнерски продукт на по-напреднал извънземен вид, който използва нашата планета като градина за събиране на „Loosh“, където човешкият вид се счита за първостепеното и най-продуктивното селскостопанско животно (farm animal).

Всички наши страдания и радости произвеждат емоционална енергия, която извънземните източват като продукт и отнасят „някъде“ за собствена употреба.Пишещият писмото каза, че това го е ограбило от самоличността  и увереността му в себе си. Разбираемо, да възприемате себе си като животно във ферма, а не като божествено същество, влияе върху самочувствието и увереността ви и вероятно би трябвало да ви накара да се чувствате депресирани, както е депресирало самия Монро в продължение на много седмици.

Когато прочетох книгата на Монро, изобщо не бях убеден и веднага можех да видя откъде идва всичко, след като изучих много подробно мисловните форми и техния генезис на ментално ниво,както е описано в „Многоизмерен човек“, аз го определих като метафора или митология,също толкова неоснователна(лъжовна), както и много други истории за сътворението в толкова много култури,които  са се появили и след това са се превърнали в системи от вярвания.

Този тип митологии обикновено се появяват на астралното или по-ниското ментално ниво. Те обикновено се основават на едно предписание, идея или предположение и след това се развиват от там  в привидно смислен формат. Монро беше възприел идеята по време на преживяване на ОИТ, което може да е било информирано(*) от „личното поле“, подсъзнателното съдържание на сънищата или „вътрешния разказвач“. Това е  създаването на цялата митология, както и нашите мечти и фантазии.

(*). Като глагол,думата “ïnform“ може да означава също „пропивам с“,“изпълвам“.

Когато съзнанието се опитва да осмисли проблеми, които са твърде заплетени, за да ги схване напълно, то често разчита на несъзнаваното, за да предостави смислен сценарий. По време на ОИТ ние сме особено близо до субективната страна и сме склонни да бъдем повлияни по-лесно, тъй като е преживяно по толкова ясен начин и може лесно да се извлече информация от несъзнаваното или личното поле.Монро би могъл да възприеме толкова лесно емоционалната енергия, която бива рециклирана и да изгради цяла система от вярвания около това. Има много примери за тези митове, които се генерират и след това се институционализират в култове или религии, като на Рон Хъбард, Свидетелите на Йехова, Гръцката митология, Битие, почти всички религии, вие ги назовете, всичко това се основава на истории.

Вътрешният разказвач на истории
се опитва да намери по-последователни начини за справяне със сложни проблеми. Всеки, който е имал Lucid Dreams или астрална проекция, може лесно да си представи как субективното или личното поле може да информира за опита и как може да е информирало за опита на Монро.Дори за опитен проектор(*)  като Монро,не винаги би било лесно да държи субективното съдържание отделно от реалното, особено тъй като по времето на писането му много малко се пише за това от други. Монро е трябвало да разчита до голяма степен на собствената си преценка, което не е било никак лесно. Сигурен съм, че като разумен човек, какъвто е бил, той би могъл да разгледа епизода „Loosh“ по различен начин сега,с много повече изследвания на наше разположение и наблюденията на проектиращ психолог, който е добре информиран за това как работи умът.

(*). Проектор,проектиращ - изглежда се има предвид астрална проекция.

За да получа точна информация, аз винаги се застъпвам за един вид „осъзнаване на реалността“ по време на ОИТ, състояние на съзнание, което надхвърля социалната и лична идентификация.Това и привеждане в съответствие с по-високо състояние на съзнанието, основано на осъзнаване на единството, което ни позволява да вземем обективен поглед, както е обяснено на моя уебсайт.
https://www.multidimensionalman.com/Multidimensional-Man/Astral_Travel_and_life_after_death.html 

Това ще ни позволи да филтрираме субективното съдържание и да ни приведе в съответствие със себе си, което е в основата на реалността. След това се откъсваме от нашето желание или нужда да имаме смисъл, което е склонно да призовава всички видове процеси за разказване на истории, за да отговори на тези нужди. Докато по-висшето, безпристрастно съзнание няма тези нужди, то просто следва потока на реалността такъв, какъвто е. Този поток също е много динамичен процес и като хора,често предпочитаме фиксирани набори от идеи и вярвания, на които можем да разчитаме за комфорт.


Това е трудно да се обясни и трябва да се преживее, за да се види разликата. Така че Ние ще трябва да бъдем  гъвкави в тълкуването на опита на Монро и да не го превръщаме в ново убеждение,както авторът на писмото до мен. Монро не би искал да нанесе удар на нашето щастие. На някакво ниво умът може да представи почти всичко по такъв начин, че да има смисъл и така,от една страна откриваме огромното богатство от вярвания и философии, а в отрицателния край - култове, конспиративни теории и параноидна шизофрения.

За мен, когато възприемам или дори преживявам процеса на създаване от точката на спокойствие и тишина, той следва прости, но много съвършени правила, започвайки с проста математическа геометрия на най-високите умствени нива и след това еволюира надолу много перфектно, следвайки фрактални принципи. Страданието и цялата панорама на емоционалните преживявания са просто страничен продукт и ефект, когато съзнанието постепенно възприеме нови параметри и обучение. Нямаме нужда от митология, за да обясним процеса на създаване.

Ние просто трябва да заемем   гледната точка на единството и да наблюдаваме целия процес на творение, който се развива оттам. Умът е много ограничен в своето разбиране, нашето космическо съзнание не е.

*****


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Observer11

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 17
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #2 -: Юли 13, 2021, 11:00:52 am »
Добра, добра перспектива!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27