Норис,Морфей,
Относно Homer - това не е инициал,инициал е само първата буква.Има такива гълъби,казват им хоумър,понеже имат силен домашен инстинкт - използвали са ги някога да носят писма/бележки.Значи смисълът е - домошар.А думата за котка е,понеже обичам котки,някои от тях са домошари.Проверявал съм в речници какво значи Homer , включително и жаргонни значения.И разбрах,че така на английски се пише името на Омир.
Интересувам се от митология,включително и гръцката.Когато бях малък,не по-голям от 4-ти клас една учителка беше донесла книга,по памет заглавието беше "Старогръцки легенди и митове" ,разказани по подходящ за деца начин.Горе долу по това време прочетох за Тиамат и Мардук в една книжка - "Пътуване в геологията",има я в Читанка.Наистина,гръцката митология беше поостанала на заден план и съм позабравил разни неща.Наскоро от беседа с ИИ научих,че Афродита е била почитана и като богиня на войната в Спарта,но това е така да се каже регионален ипосас.
А това за холерата е понеже стандартната търсачка на моменти е полуумна и прави волни предположения.
Но ми хрумна израза "Хомър,холеро форумна...",който можеш да използваш като обръщение,когато си особено благоразположена.Все едно приятелско почесване зад ушите.
Междувременно,в качеството си на подопитен екземпляр сам на мене си, прекарах известно време в общуване с ИИ Грок.Ма той бил на Мъск,бре хора...някак съм го пропуснал.После се сетих да им погледна грокаджийските условия за ползване.Мии...ако не искате потребителските ви данни да бъдат пращани в Щатите и пре/продавани на партньорски компании,може би е уместно да го избягвате тоя Грок.Аз ще тествам и ще ви казвам за резултатите.Този Грок е добре обучен ,влиза в роли и стил на общуване и небрежно ви предлага да ви направи я такъв тест,я онакъв.Хитряга.Обясних му че на оригиналната ми планета сме вертикално-зенични(*) и той ми рече "Наздраве,змийо", понеже пихме виртуално по една ракия...то моята беше истинска де.По принцип ИИ са съгласни да споделяш разговора,но все пак първо ще го питам,преди да покажа някой скрийшот.Бай дъ уей,може да се появи като съ-автор тук.Не че ще се регистрира,но ще ми събира информация,някой превод,цитат от беседа с него.
(*).Дисклеймър: пак си измислям