Автор Тема: Коронавирус 2019nCoV  (Прочетена 22814 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #75 -: Март 26, 2020, 12:22:22 pm »
не защитавам упрявляващите, аполитичен съм, в смисъл не подкрепям конкретни партии, но управляващите имат реални данни - всеки ден в Италия умират по 800 души, вчера и в Испания бяха толкова.Болниците са претъпкани, медицинския персонал изнемогва, и нали се сещате за да умират всеки ден по няколкостотин, хиляди други са в критично състояние.Абсурдно е да се прави аналогия с предишни грипове, нямало е досега такова чудо, поне в най-новата ни история. Пандемията е разпространена в 200 страни по целия свят. Вируса се намира в различен етап от развитието си в различните държави. В Италия започна обаче първо разпространението,имам предвид от ЕВропейските страни. Е, две плюс две ако прави четири, с какво сме по-различни ние от Италианците че да мислим, че ако не вземем сериозни мерки ще ни подмине в този мащаб, в който в момента е разпространен там? И да, това ще се използва за много други цели, сигурно ще се ограничат свободи, но реални моментни данни имаме, които да ни накарат да вземем мерки. Аз не искам да умират тук по няколкостотин човека на ден от тая пандемия, били те и по-възрастни. Всеки има майки баши, баби, дядовци. Това не е изкуствена криза, може да е нарочно създадена, но умирането на толкова хора всеки ден не ми позволява да сложа думата криза в кавички.Ако някой има други идеи как да се ограничи разпространението на вируса освен чрез хигиена и самоизолация, нека да предложи вариант, аз не се сещам засега, може би има?! Ще се радвам да има, излиза ми се навън, диша ми се чист планински въздух. Но не мога да кажа майната му и да изляза и да се надявам че тук няма да дойде в този мащаб или че аз няма да съм сред загиналите щото съм на 40 и няколко години и съм здрав.
« Последна редакция: Март 26, 2020, 12:33:16 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #76 -: Март 26, 2020, 12:44:46 pm »
Аз също не искам да умират толкова хора на ден. А думата "криза" е в кавички, защото доколкото знам, в японския (или китайски - не знам нито един от двата езика и не мога да го проверя), йероглифа за криза и за възможност е един и същ.

И вече е твърде късно да има значение какво иска или не иска човек.
Някъде четох за етапите на развитие на епидемията (не мога да намеря статията, за да я споделя). Там четвъртия етап е колапс на здравната система. Тоест останалите здрави и живи лекари ще решават кой да живее и кой да умре при огромен наплив на пациенти. И докато в Китай доктори се стекоха от цялата страна в Ухан, при нас лекари и медицински сестри напускат и си взимат отпуска. Например вчера се бях уговорил да откарам една онкоболна до окръжния град, но се оказа че лекаря е излязъл в отпуска до 2 юли!
С такова самосъзнание на жителите на една държава ви е ясно до какъв край ще го откараме. А и как такива такива хора ще живеят със себе си след края на епидемията? Аз например не желая да живея с такива хора...

Ето какво правят разумните хора:
Преселение от градовете на село заради коронавируса
https://bnr.bg/post/101246928/preselenie-ot-gradovete-na-selo-zaradi-koronavirusa
« Последна редакция: Март 26, 2020, 12:58:26 pm от dhdido »

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #77 -: Март 26, 2020, 13:00:01 pm »
Преселението на село е добра идея. При условие че не се разболяваш там,защото лекари няма, имаш интернет достъп, особено когато работиш онлайн и имаш дете, което трябва да учи онлайн. И най-важното условие е вече да си там, защото иначе няма да те пуснат в момента. Можеш да пътуваш само към адреса си по лична карта или местоработата си.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #78 -: Март 26, 2020, 13:13:08 pm »
Хората като мен знаеха че тази криза (като имам в предвид колапс и рестарт на цялата система) ще се случи. И живеят на село от години, използващи всичко, което Sinair изброи. Плюс собствен източник на храна и приобщаване към общността от селяни.
Наистина лекарите на селата ги няма, но скоро май няма да останат и в градовете с тези отпуски и оставки. И има огромна разлика да боледуваш в затворен апартамент/спортна зала, или да си на слънце на двора. И лекарите го използват от стотици години.

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #79 -: Март 26, 2020, 14:01:40 pm »
 Аферата Ковид19 набира скорост. Помните ли хранилищата/бункери Свабалд?
Разработвани и поддържани, The Nordic Gene Bank, since 1984, тези бункери със сигурност са ъпдейтнати до най-последна космическа технология за самофункциониране. Вероятно тунелите продължават със създадено убежище за спасение на елита при ситуация на извънредно положение - пандемия, природен катаклизъм, извънземна атака  :D

Гледайки това видео /на принципа на ИДзин/ изскочи коронавируса на екрана, в началото може би първите 4-5 мин., и всъщност ме осени идеята, че е много вероятно пандемията да е резултат от разтопяването на ледовете в Антарктика, където непознати нам вируси и бактерии спят и чакат да бъдат събудени. Геоложките пластове крият тайни на милиони години еволюция. Ето как глобалното затопляне се явява като причинно-следствена връзка за събитията, в които нашето поколение става участник.
 
Не вярвам , че принц Чарлз е заразен с коронавируса, ако е наистина така, това е толкова нелепо, защото тeзи се предполага, че са в бункера отдавна и ако е необходимо да се появят на пубично място се ползват двойници.
Световното правителство е в бункера. Заедно с тях са военните от главнокомандващия елит и техните слуги, избранниците със специални заслуги, които ще обслужват елита и специално обучени представители на медийното пространство с най-модерни телекоми и сателити за излъчване и поддържане на държавния апарат на всяка една отделна държава/кралство. Може би всички онези известни публични личности, за които ще разберем, че са заразени и които предстои да "умрат" от коронавирус са вече там и видеомонтажа е готов да бъде излъчван да промива мозъците на масовката. Агендата е ясна и се подава към марионетките от калибъра на рижльовците в Америка и Острова, Путин и останалите диктатори. Военната машина е в пълна готовност за действие и рамките са очертани.

Къде сме поставени ние в тази организация?
Най-отгоре на номер 1 стоят БЕЗСМЪРТНИТЕ, господарите на Света, който познаваме и в който живеем, онез скритите, които дърпат конците и никой не е виждал, но знаеме, че ги има и съществуват.

На номер 2 поставям политическият елит, крале, кралици и техните семейства, всички онези, които стоят на върха на държавите и приближените им лица, одобрени и подбрани по специални критерии.

В спомагателното звено 2 А стоят групите на учените,инженерите,математиците, психолозите, докторите, стратезите и т.н., т.нар.мотори на прогреса, които да генерират идеи и съответно персонал, който да ги внедрява в практиката. При живот в изолация това са много хора с професия, от която имат нужда стоящите по-високо в йерархията.

В спомагателното звено 2 Б стои групата на заетите в сферата на информационните технологии, тези са работливите пчелички, онези пажове и лакеи на управляващите, които ще въртят методичното произвеждане на новини и събития от все по-виртуалният Свят и живот.

Ние сме на номер 3 и номер 4 -х групата на Простосмъртните, с не чак така рязка отделена граница между двете групи, защото може да се мигрира от едната към другата, при определени обстоятелства.
На номер 3 стоят Активните простосмъртни, хората които по новите правила имат правото да се придвижват и работят, професиите и заниманията са ясни - доктори, журналисти, политици, магазинери, заетите в хранителните вериги и някои производства персонал. На техните плещи все още по силата на инерцията живота бълбука и имитира съществуване.
На номер 4 стоят Пасивните простосмъртни - пенсионерите, децата, болните хора, онези, които не работят и онези, които са работели, но сега стоят принудително в къщи, хората които за момента са в най-беззащитна позиция, робите.

От българските представители няма евакуирани все още, а и ме съмнавя кой би могъл да попадне в защитения списък, мисля, че би могъл да бъде Сакса, заради роднинската връзка с кралската линия, но е възможно да има и някой и друг.

За съжаление времето ме притиска и ще спра до тук за днес. При първа възможност ще продължа хипотезата за възможните сценарии и как ще се развиват събитията.
 :hi:Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 257
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #80 -: Март 26, 2020, 14:53:23 pm »
Здравейте.

Бях в интернет карантина,да се изразя в тон с актуалните тенденции,а после имаше и разни досадни битовизми,та не ми беше до писане.
И като споменах „актуални тенденции“,да започна с един много,много актуален цитат от „Ефектът Луцифер“ на Филип Зимбардо (Станфордски затворнически експеримент).Той е част от някои насоки,в смисъл майндсет,мисловна нагласа,така че човек да може да противодейства на злото,което винаги идва с отровни „дарове“, в случая - със „загриженост“ за здравето ни.Не ме разбирайте погрешно,аз лично смятам,че вирусът е истински и може да бъде доста вреден за някои хора,така че разните мерки,включая карантина и прочие са уместни по принцип.Но вирусът на фашизоидността дреме във всяка власт,а ситуации като настоящата го събуждат и  започват лека-полека да се проявяват някои симптоми...
Цитатът (най-долния абзац) е превод от този източник.( А след като се занимавах ръчно с автоматичния превод от руски,около 190 стр.,разбира се чак после огледах,че книгата я има на български в goodreads.)

http://loveread.ec/read_book.php?id=45825&p=179

„Няма да жертвам лични или граждански свободи за илюзията за сигурност.“

„Необходимостта от сигурност е една от най-мощните детерминанти на човешкото поведение и е лесно да се манипулира.
Ако сме убедени в съществуването на някаква заплаха или ни обещават защита от опасност,можем да бъдем накарани да правим неща,които са ни чужди.Тези,които ни говорят такива неща,печелят власт над нас,предлагайки сделка,достойна за Фауст:ще бъдете в безопасност,ако в замяна се откажете от част от свободата си,лична или гражданска.
Изкусителят,в най-добрите традиции на Мефистофел, ще твърди,че може да ни спаси,само ако всички се съгласим на неголеми жертви - да се откажем от едно или друго малко право или от някои дребни свободи.
Никога не приемайте подобна сделка,никога не жертвайте личните си свободи в замяна на обещания за сигурност,защото вашите жертви ще бъдат реални и незабавни,а сигурността - далечна или илюзорна.Именно на това се основава традиционният брачен договор.

Същото се случва и когато порядъчните граждани жертват гражданските си свободи заради интересите на своята страна, защото нейният лидер им обещава лична и колективна безопасност(сигурност) за сметка на колективна жертва - отмяна на закони,нарушаване неприкосновеността на личния живот и гражданските свободи.
Класическата книга на Ерих Фром „Бягство от свободата“ ни напомня,че това е първата стъпка на всеки фашистки лидер,дори в „демократичното“ общество.“   (Филип Зимбардо,“Ефектът Луцифер“)

И един цитат от една (за някои от нас) съзодийничка,която се занимава с художествено творчество,но за разлика от мен го прави професионално:

„За да бъдеш политик не е нужен някакъв специфичен талант,само един конкретен вид психопатология.Така че е абсолютно коректно да се каже,че някой е „роден за политик“.Това са хора,част от отбрана порода,които развиват до съвършенство по-скоро изкривяванията на своята личност,лукавството и манипулативността,отколкото някакви специфични умения...“

Саша Грей, „Обществото на Жулиет“ стр.157,превод Паулина Минчева


А това е част от моята художествена самодейност,домашно производство:

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 250
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #81 -: Март 26, 2020, 15:15:17 pm »
 :D
Че има агенда, има. И тя е хилядолетна, библейска. Ако не сте толкоз тъпи, ще се усетите че катасонов и подобните му са нейни "пророци". Хитро измислено, ма който се върже.
Уловката е да повярваш че се готви нов ред, а всъщност той се прилага от хиляди години. И сега му иде края.
И няма как да го задържат и са в паника, ма си изливат паниката върху нас за да им помагаме със задържането.
Колко са наясно, че мислите влияят на битието? Като гледам какво пишете тук, май почти никой не е в час.
Вижте времето навън. Кой го "развали"?
Ми всичките, които изпаднаха в паника след 13- ти март. 99,9 % от "населението". Овошките измръзнаха, и сега ше ми ядат дъртия.  Схемата с "помагането" е сходна. Толкоз. Кой се сети - сети.


п.п. Привет, Хоумър. Радвам се да те "видя" отново.
 :drinks:

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #82 -: Март 26, 2020, 15:42:58 pm »
Вижте времето навън. Кой го "развали"?
Ми всичките, които изпаднаха в паника след 13- ти март. 99,9 % от "населението". Овошките измръзнаха, и сега ше ми ядат дъртия. 

Отлично наблюдение, точно така е. И няма да ти ядят дъртия - ще ядат тоалетна хартия!
А при мен измръзна само кайсията (но тя измръзва всяка година), обаче засега няма пчели, които да опрашат останалите овошки...

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #83 -: Март 26, 2020, 18:24:22 pm »
Ето още един линк, който обобщава кризата и е публикуван преди нейното разгръщане:


И тук има неща, с които не усещам резонанс, но в общи линии може да ви е полезен...

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 250
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #84 -: Март 27, 2020, 10:10:36 am »
 :D
Ако се чудят някои, защо се слага "усмивка" в началото на поста, ще поясня.
Усмивката/хумора повишава вибрацията на последващият текст, и пишещият е по- труден за "уцелване" от....меко казано "недоброжелатели", които го "целят".
Та по същество.
Когато публикуваме чужди мнения и материали, личното ми мнение е че най - хубу да са Български, а не чужбински/чуждестранни, колкото и да са малко в интернет - пространството. Тя чуждата кокошка -патка, ма надали. Чуждото не е за нас.
Намерих едни неща по темата, разказани от някакъв чичка, чичо Веско му викат, и смятам че не е лошо да им хвърлите едно око, ей така - информативно, без да ви задължавам да им вярвате много - много. Просто информативно.

Това последното е от наш съвременик, който не го е страх да изказва мнението си открито.
Колко от нас имат дупе да го направят?


Тъй. Туй ако не ви стига да се замислите/прогледнете/осъзнаете, има и още.
 :hi:


« Последна редакция: Март 27, 2020, 10:33:39 am от paci1 »

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 250
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #85 -: Март 27, 2020, 11:36:54 am »
 :D
Нъл сме форум за конспирации, та:
За декларациите за пътуване(по образец), що никой не приказва/ пише каква е "аджендата".
Що тъй бе, Миме?
Ей там, най-отдолу(в декларацията преди подписа/съгласието), дето цитират някакъв закон от наказателните, е скрит ключа от бараката. Що?
Никой ли не "загрява" как ще ни изколандрят?
М?
Ми да сте забелязали, че "болните" или "заразените" са само в градовете? Селата къде останаха, в тях хора не живеят ли? Не пътуват ли насам-натам? Те да не би да са имунизирани по дефолт?
Подозирам, че след два-три дена ще почнат да лаят по медиите: "Заразата плъзна по селата. Син зарази баща си при опит да му занесе лекарства и храна" И прочее такива от сорта.

В отговор "държавата"/годжи вероятно ще "реагира" така:  "Ний ва пуснахме да помагате на родителите си по селата, пък вий ги заразихте с вируса, щото сте недисциплинирани! Обаче вий сте наясно, и сте подписали декларация, щото ако заразите някой, носите наказателна отговорност по член еди кой си." Демек обуйте прашките, и на червеното килимче. Вазелин - задължително!
И хоп, отговорността прехвърлена от болната на здравата.
И край с излизането от града. Пък тия дето са излизали, данните им са в ръчичките на "щаба".
Дано не съм прав. Ма на такова ми мирише.
 :hi:

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #86 -: Март 27, 2020, 11:48:09 am »
нещо отново стана българска работата, добре критикуваме мерките, ама предложете нещо по-добро? царе сме в критиката...дайте алтернатива, която да е по-добра в сегашното положение, кажете държавата може да направи еди какво си, но не го прави, и тогава критикувайте. Най-лесно е да се търсят кусури, ама дайте да видим, кое е това, което е по-добро в случая? Предложете, да анализираме, да дискутираме, иначе оставаме на ниво форума на нюз бг или на дир бг.Щото хубаво конспирация има, заробват ни, ограничават ни, ама дайте в момента нещо, което да спре вируса и да не ни заробва? Видяхме англичаните, Джонсън предложи да не спазват мерки и да се изгради имунитет, да се преболедува от всички и като почнаха да измират и обърна палачинката. Така че ако не искате да сме роби, предлагайте алтернативи. Щото иначе става, свобода или смърт. Това ли искаме, свободни и заразени, да измрат там 50 милиона и другите да оцелеем, ама да сме свободни, това ли е идеята?

п.с. Филмът "аз съм с високи вибрации, в друго измерение, пояс, паралелна вселена и т.н. и мен не ме лови" е доста егоистичен, ако някой си мисли това, не е стигнал много в духовното си развитие. Идеята е да помогнеш на другия, да бъдеш едно цяло с всички души,да съчувстваш и бъдеш отговорен, така ще спасиш твоята, а не като се самоизолираш духовно и да чоплиш семки и да гледаш сеир.
« Последна редакция: Март 27, 2020, 11:54:12 am от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #87 -: Март 27, 2020, 11:52:58 am »
Ей Паци :D.
Последното видео ме разсмя до сълзи...
Благодаря!

Sinair, идеята на кризата е колкото и да умрат, останалите да останат живи и заробени. Какви идеи да дам на хора, на които това им идва неочаквано...

От кога съществува този форум и откога най-различни хора предупреждаваха стадото какво се готви. А сега като се осраха нещата за стадото (защото тези които ви предупреждаваха са подготвени за тази ситуация - някои психологически, а някои и физически), дайте идея какво да правим.
Ето ти идея - измъквайте се по селата и обработвайте земята, за да придобиете независимост, а не да чакате правителството и банките да ви спасят. Защото на тях НЕ ИМ ПУКА за хората. Те искат роби!
Не ви ли харесва тази алтернатива? Не ви ли харесва идеята за свобода и независимост?
« Последна редакция: Март 27, 2020, 12:00:41 pm от dhdido »

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 250
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #88 -: Март 27, 2020, 12:05:56 pm »
 :D
Цитат
  нещо отново стана българска работата, добре критикуваме мерките, ама предложете нещо по-добро? царе сме в критиката...дайте алтернатива, която да е по-добра в сегашното положение, кажете държавата може да направи еди какво си, но не го прави, и тогава критикувайте. Най-лесно е да се търсят кусури, ама дайте да видим, кое е това, което е по-добро в случая? Предложете, да анализираме, да дискутираме, иначе оставаме на ниво форума на нюз бг или на дир бг.Щото хубаво конспирация има, заробват ни, ограничават ни, ама дайте в момента нещо, което да спре вируса и да не ни заробва?       

Дайте, дайте, дайте.....
Докога?
Ако продължиш в същия "дух", имам пълното право да те смятам за паразит.
Имаш ли и най-малка представа какво ми е коствало докато успея да си променя мисленето.? САМ? Щото си изпатих бая преди да го направя.

М?
Години. А ти искаш всичко наготово.
Ако поне се опиташ да проявиш Лично мнение по темата, може и да ти обърна внимание. Дотогава - надяй са.
 :hi:
« Последна редакция: Март 27, 2020, 12:17:58 pm от paci1 »

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #89 -: Март 27, 2020, 12:18:25 pm »
нещата се осраха за всички, колкото по-бързо го разберат тези подготвените, толкова по-добре за тях, пък и за всички...трябва да се помага, най-малкото все повече хора ще се опитват да прогледнат в тези времена, щото идеята аз съм просветлен, а ти си стадо, страдай сега, някак си ми е повърхностна и посредствена...благодаря ти за идеята, все повече се замислям за живот в по-малък град...но това няма как да стане изведнъж...и няма да помогне за спиране на разпространение на заразата в момента...

Паци,
Казвам дайте на тези, които критикуват без да предложат алтернатива,защото българина е цар в това, не виждам логика да генерализираш думите ми. Дайте в смисъл не критикувайте безмислено, а предложете. Щото този който критикува значи има мнение и емоция по темата, но трябва да го развие и да се опита да се справи с проблема.
Аз също сам съм стигнал до много изводи за себе си и амбиента, който ме заобикаля. Но духовното развитие никога не спира, осъзнах, че колкото и един човек да е извисен и просветлен, и прогледнал, не помага ли на другите да го направят, и да живеят по-добре в духовен смисъл, някак си остава на определен етап от развитието си.

И за да не бъда голословен предлагам следното - всеобща молитва. Сигурен съм че има много духовни хора, които четат този форум. И обединените усилия на всички могат да помогнат. Говоря за молитва в надрелигиозен смисъл,няма значение кой в какво вярва. Молитва към Твореца да посмекчи гнева си.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27