Автор Тема: Коронавирус 2019nCoV  (Прочетена 22820 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #60 -: Март 25, 2020, 13:21:35 pm »
Има и добри новини - принц Чарлз е заразен от "коронавируса". Вероятно това е част от паралелните процеси за установяване на надмощие на Светлата полярност.
Интересно е че жена му Камила (егати името, добре че не е Носорог) е отрицателна. Тия двамата явно не се таковат. Което ще е зоофилия от страна на "принца"...

Изглежда че в градовете хората се поддават на страха и паниката. Не мога да си представя как се чувстват хората под домашен арест.
А сега се мъчат да приемат дерогация на Конвенцията за правата на човека...
Постановката и цирка е пълен...

И не се притеснявайте кого ще управлява "елита". Те си вземат и слугинажите в бункерите. На психопатите, които управляват, концепцията "Човечество" им е чужда...
« Последна редакция: Март 25, 2020, 13:32:45 pm от dhdido »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #61 -: Март 25, 2020, 18:09:37 pm »
Ето едно кратко видео на български, обобщаващо по-голямата част от "кризата", без да се влага патос и паника. Това е "добрия Годжи" :D

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 789
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #62 -: Март 25, 2020, 21:45:19 pm »
Водещата изглежда интересно :) Благодаря :)
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #63 -: Март 25, 2020, 21:49:10 pm »
Признавам си че се наложи да го изгледам два пъти, защото първия път не внимавах  :drinks:

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 789
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #64 -: Март 25, 2020, 22:13:58 pm »
Но пък доктора (д-р Румен Стоилов) с гребена някак още от началото ми замяза на Дракон (рептил, Орион ... може новобранците да потърсят теми във форума :) )....
Случайност?!!? - Не мисля (Цитирам руският ТВ водещ - Дмитрий Кисельов, щото малцина знаят автора на мохабета :) Подлизурко и нагаждач журналист )
Пък щото и напоследък се говореше, че песоглавците искали да сменят рептилите в управлението ... дали това дето сега става не е просто борба на Орион и Сириус?
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #65 -: Март 25, 2020, 22:17:45 pm »
Съгласен съм донякъде с говорещия от видеото по-горе. Да, има замисъл за ограничаване на свободи, да, използва се вируса за допълнителна изгода на управляващи кръгове. Обаче твърдението че по принцип досега 8 процента от заболелите от  други видове грип в Щатите умират е смехотворно и невярно. Това биха били милиони. Както оня професор дето се изцепи преди няколко дни, че 2008 ма в България от свински грип били умрели 4000 души ама не се вдигнала паника. Този професор трябва да се съди за дезинформация. Не са 4000 а 40, има си статистически данни.Просто добави две нули. Определено кризата не е измислена, съмнявам се всяка година в Италия да се погребват по 600-800 души на ден, починали от грип, други хиляди да са в критично състояние и болниците да изнемогват и лекарите да умират самите те като мухи. Кризата си е истинска, друг е въпроса, че в България още е спокойно и такива като господина по-горе могат да останат спокойни и да ни обясняват за вирусите как ни били приятели. И е друг въпроса, че кризата е нарочно създадена или се използва. Но я има. Умират хиляди хора всеки ден от коронавирус, като всеки ден бройката се увеличава, и това не е било така в досегашните години. Процентът смъртност никога не е бил толкова висок. Особено в Италия, а вече и в Испания.
« Последна редакция: Март 25, 2020, 22:20:59 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #66 -: Март 25, 2020, 23:56:29 pm »
То винаги всичко си е било борба между Сириус и Орион. Номера е обаче когато двама се карат, третия да спечели. Човечеството си е изстрадало правото на собствен път без извънземни фракции.

Sinair, нали знаеш че цялото население на планетата ще измре. Някой по рано, други по-късно. Всички ще умрем. Тоя страх от смъртта така и не може да се възприеме и интегрира от хората. И сега, когато могат да са сами със себе си, всеки може да се запита "За какво искам да живея? Дали е защото искам да продължа да правя същото или има и нещо повече...". Вместо това на хората се вменява да оцелеят на всяка цена... Дори и като роби, важното е да са живи. Чувал ли си за девиза на Априлското въстание "Свобода или смърт"? А чувал ли си мотото на Левски "Чиста и свята република"? Виж къде сме натикани, защото хората в момент на криза се запасяват с тоалетна хартия. Сякаш всеки има правото да умре с чист гъз...

Официално в момента смъртността е 2,7 на 1 милион. Тоест на 1 милион "глави" от населението ще умрат 2,7 човека.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
А регистрираните (не заболелите, защото масов скрийнинг няма, няма и да има) е 59,5 на 1 милион. Да речем че е сто пъти повече, това ще рече че на един милион души ще се заразят 59500. А от тях ще умрат (айде да не е 2,7, нека да е десет пъти повече) 27 човека.
За България, с да речем 8 млн население, ще се заразят 59500*8, което е 476 000 души.
Ще умрат 27*8, което е 216 души. Останалите ще се възстановят с помощта на здравеопазването. Да речем че нашето здравеопазване не става и умрат  десет пъти повече, получават се 2160 души. Това е смъртност от 21,6 човека на един милион население.
Сега провери здравната статистика на сайта на НСИ за миналата година и ще разбереш че това е съотносимо с починалите от грип или от други болести. Да не говорим че с този домашен арест ще нараснат и самоубийствата. И не забравяй че починалите от коронавируса не могат да починат и по друга причина - причината за смъртта е една. И ще намалеят умрелите по други причини. И понеже преди две години баща ми умря от рак, а лекаря написа "дихателна недостатъчност" (защото така му беше по-лесно), напълно възможно е реално умрелите от грип да не са 40, а 4 000. Просто защото за да напишеш че даден човек е умрял от грип, трябва да му направиш аутопсия и изследвания. А на докторите не им се занимава. Разбираш ли сега каква заигравка с цифрите се прави?
Работил съм десетилетие със статистика и знам за какво говоря. Мащаба на кризата е изкуствено вмъкнат в съзнанията на хората.

Но дори и да не е, е крайно време човечеството да интегрира страха от смъртта. Докато той съществува, всяка фракция ще може да си го размята както иска. Дори основното обещание на християнството е вечен живот и липса на смърт.
И когато разбереш че наистина имаш вечен живот и без християнството и/или сатанизма, започваш да си задаваш въпроса "Абе как може да се измъкна от тази вечна въртележка?"
Това обаче е съвсем различна "парадигма".

« Последна редакция: Март 26, 2020, 00:11:09 am от dhdido »

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #67 -: Март 26, 2020, 08:55:08 am »
Прочут писател: Ще стане ли ваксината от коронавируса начин за унищожаване на човечеството.
писателят Валентин Катасонов

Цялото разнообразие от тези задачи може да бъде сведено до четири точки:
1) намаляване на населението на Земята, довеждането му до "оптималното" ниво от 1 милиард души;
2) деиндустриализация на икономиката („изграждане на пост-индустриално общество“);
3) ерозия на държавния суверенитет;
4) създаване, върху останките от националните държави, на световното правителство, предназначено за пряк контрол на световното население.
На пръв поглед мерките, предприети от властите на отделните държави за борба с коронавируса, обръщат процеса на глобализация на 180 градуса. Това може да се нарече изолационизъм, но такъв „изолационизъм“ се установява само за определен период. Кои са новите задачи на световния елит, чието изпълнение ще бъде покрито от булото на борбата с коронавируса? Една от тях е да се сложи край на либерализма, който е засаден в света през последните десетилетия. Разговорите за правата и свободите на човека започнаха постепенно да секват след събитията от 11 септември 2001 г. Драматичният спектакъл, озаглавен „Атаката на терористите срещу кулите на Международния търговски център в Ню Йорк“, стана отправна точка за организиране на „борбата с международния тероризъм“ в Америка и по света. Започнатата пандемия цели да продължи и завърши процеса на ограничаване на остатъците от демокрация и свобода, стартиран на 11 септември 2001 г. Никой от гражданите не трябва да бъде сигурен, че не е носител и жертва на коронавируса. Властите, за да гарантират "щастието и сигурността" на обществото, трябва да действат въз основа на презумпцията, че всеки гражданин носи вируса убиец. Населението ще бъде поставено под тотален контрол.
На първо място контрол над здравето. Въвеждането на задължителни редовни анализи и тестове. Консолидиране на цялата медицинска информация за дадено лице в централизирана база данни. С помощта на тази информация човек ще бъде разпределен в една или друга група (ще функционира система за социално оценяване, подобна на тази, създадена в Китай). Второ, контрол върху движението. Възможно е да се въведат ограничения и забрани за придвижване не само през границата, но и в рамките на страната. Трето, контрол върху човешките контакти с други хора. Четвърто, контрол върху поведението на човек по време на работа и в свободното му време от работа, включително получаване на информация за това какво човек яде, какво му е любимо, какви предмети докосва. В помощ за контрола над човека ще бъдат поставените навсякъде камери за наблюдение и микрофони. В допълнение към традиционните технически качества, ще се използват различни джаджи, „умни вещи“ (коли, хладилници, други домакински уреди и т.н.), термични изображения, дронове, дори микрочипове, имплантирани в човешкото тяло. „Коронавирусният аргумент“ може да направи имплантирането на микрочипове задължително, властите ще се стремят към 100% покритие на населението с това техническо средство за контрол.
Важен компонент от антивирусната политика трябва да бъде „ефективна изолация“. На първо място, доброволната самоизолация на човек, всеки съзнателен член на обществото трябва да се скрие в своето убежище. Второ, принудителна изолация или принудителна карантина. Трето, принудителна изолация на нарушителите на карантина. Затворът ще бъде най-доброто училище за тези, които не искат да живеят според законите на извънредното положение. Международната изолация също ще бъде норма. Влизането и излизането от страната ще бъде силно ограничено. Може би дори по-строго, отколкото по едно време в Съветския съюз. Ще се появи и профилактика на вирусните пандемии. Тя ще включва две основни точки. Първо, младите хора ще се учат активно на "Основи на безопасния живот" (ОБЖ). Почти сигурно след настоящата пандемия-истерия, ОБЖ ще се превърне в основен предмет. В негово име преподаването на родния език, литературата и математика ще бъде орязано. На учениците ще бъде разказвано за вирусите, ще се преподава световната история на пандемиите, ще им се налагат практически умения за изолиране от външния свят. Второ, ваксините ще се използват за профилактика. Свикнали сме с това, че ваксините са доброволни. А в обществото на ерата на коронавируса те ще станат задължителни.
И тогава се обръщам към основното. Създаването и производството на ваксини сега е под контрола на световния елит. Известно е също, че ваксините и ваксинациите са разработени в лаборатории, които са спонсорирани и финансирани от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Милиардерът Бил Гейтс, когото познавахме като основател на “Майкрософт”, днес почти вече не е свързан с компютърния бизнес. Сега той действа като "обществена фигура", която е "загрижена за здравето на световното население" и че има твърде много хора на планетата. Още през миналата година се появиха материали, че „Бил Гейтс финансира възможността за нови пандемии в света“. И за да се намали световното население до един "златен" милиард, може да не се използва проектирания коронавирус, а "противоотровата" от него, съответната ваксина. Според информацията, която имам, глобалният елит преди разчиташе на вируси със селективно действие. Нещо като етническо оръжие, убиващо „чуждите” и заобикалящо „своите“. За вирусите като средство за унищожаване на "нежеланите" отдавна мечтаят хора като принц Филип (известен още като херцог на Единбург). Той е съпругът на кралицата на Великобритания, която навършва 99 години през 2020 г., известен е като пламенен защитник на идеите на така наречения зелен фашизъм. Принцът много обича дивата природа и мрази човечеството, което според него заплашва тази природа. През 1981-1996г Принц Филип е президент на Световния фонд за природата. Той дори написа книга, в която признава, че по време на следващото си „прераждане (британският принц наистина вярва в това) би искал да се превърне във вирус убиец, който да унищожи по-голямата част от населението на света. Естествено, принцът знае точно кой е „нежелан“ и кой трябва да бъде унищожен. Съществува обаче риск вирусът убиец да се върне към тези, които обичат „дивата природа“ и не обичат „дивото“ човечество. Не вярвам във версията, че коронавирусът е създаден като оръжие за директно унищожаване на човечеството. Но напълно вярвам, че ваксината за този вирус вече съществува и скоро ще изскочи като дяволче от кутия, представена като спасител на човечеството. Трябва да се унищожат седем "излишни" милиарда души, след което на планетата ще остане "оптималният милиард", изчислени от мъдреците на Римския клуб. И тогава трябва да дойде финалната сцена на предпоследния акт от световната история. Държавните граници, създали илюзията за суверенитет и изолационизъм, ще бъдат премахнати за една нощ. Крилата на световната история ще паднат, на сцената ще се появи световното правителство. А под него - световен затвор от множество корпуси и камери, създадени под знамето на борбата с коронавируса. Ще дойде нов световен ред, „по-съвършен“ от това, което Джордж Оруел показа на хората в антиутопията „1984“.
И защо предпоследният акт? - ще попита читателят. Да, защото последният акт на спектакъла, наречен „световна история“, ще бъде пристигането на Антихриста, който ще седне на стола на ръководителя на световното правителство, като изиска жителите на световния затвор да го почитат като бог. Трагичните сцени от последния акт са представени в последната книга на Писанието, в Откровението на Йоан Богослов (Апокалипсис). ... Това е моето есе в духа на антиутопията - може да плаши, но тази антиутопия е писана, за да служи като предупреждение. Антиутопията е най-лошото възможно развитие на историята, но не трябва да я изхвърляме от сметките.

Инфо: "Поглед инфо".

TRUE OR DEATH

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #68 -: Март 26, 2020, 09:20:22 am »
dhdido, не съм съгласен с тази статистика, но няма да влизам в спорове. Дано не станем като Италия или Испания, за да се усети разликата с предишните грипове. Страх от смъртта има заложен във всеки един от нас, нарича се инстинкт за самосъхранение, и добре че го имаме. Липсата на инстинкт за самосъхранение е най-малкото липса на отговорност към хората, които зависят от нас, семействата ни, родителите ни. Щото всеки е отговорен не само за себе си, би било много егоистично това. Иначе да, всеки трябва да развива себе си и всеки ден да се опитва да бъде по-добра своя версия спрямо предходния, и да има смисъл от това земно съществуване.
« Последна редакция: Март 26, 2020, 09:28:57 am от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #69 -: Март 26, 2020, 10:20:56 am »
Не карам никого да се съгласява с тази статистика. Все пак никой не може да убеди другия че 2+2 дава 4. Всеки с познания по математика може да провери цифрите (призовавам всеки да то направи сам и едва тогава да изразява съгласие/несъгласие). Съвсем друг е въпроса дали данните на които стъпвам са реални и истинни. Но на този етап само с това разполагам. Напълно възможно е да има повече щамове на "вируса" и някои от тях да имат огромен процент на смъртност (ако погледнем мерките от тази гледна точка, те не само са необходими, а са и недостатъчни). Или вируса да мутира дотам че да стане смъртоносен. Хората винаги допускат грешки в основата на своите допускания. Така че спазвайте разумните според вас мерки (аз например го правя), но не се поддавайте на страха.

В случая се получава противоречие между фактите и вярата на хората. Всеки сам избира на кое от двете да се довери - лансираната от медиите страх и паника или на здравия разум без преекспонирани емоции. А най-добре е да се довери на интуицията си, но много хора бъркат интуиция със заложените в тях външни програми, защото не познават себе си.

И трябва да знаеш че майка ми, брат ми и цялото му семейство, а и аз включително, попадаме в рисковата група. Но нито аз, нито те, се поддаваме на страха.

А за това кое е егоистично... Знаеш ли какви са указанията за безопасност при всеки полет към пътниците? Първо, всеки човек трябва да сложи сам кислородната си маска и едва след това да сложи маска на детето си. Тоест, едва след като човек се погрижи сам за себе си, едва тогава може да се погрижи за останалите.

Страха от смъртта е заложен, но когато вече си умирал веднъж (както стана с мен по време на операция за изваждане на доброкачествен (както се оказа) тумор от вътрешното ми ухо), този страх изчезва...

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #70 -: Март 26, 2020, 11:17:01 am »
Тук ще сложа няколко линка, които ще покажат какво се опитват да прекарат/тестват в това "извънредно положение". Линковете ще са предимно от Българското национално радио:

Как въведеното извънредно положение ще се отрази на върховенството на правото
https://bnr.bg/post/101246601/kak-vavedenoto-izvanredno-polojenie-shte-se-otrazi-na-varhovenstvoto-na-pravoto

Ексвоенен министър иска изземване на оръжията, ловците несъгласни
https://bnr.bg/post/101246390

Ето една статия, която подсъзнателно внушава на хората че трябва да прилагат автоцензура:
Публикации на Каролев в социалната мрежа довели до ареста му
https://bnr.bg/post/101246655/publikacii-na-karolev-v-socialnata-mreja-doveli-do-aresta-mu

Ето и един линк от Vesti:
Боян Томов: Необходими са мерки срещу фалшивите новини, защото те могат да предизвикат големи кризи
https://www.vesti.bg/bulgaria/boian-tomov-neobhodimi-sa-merki-sreshtu-falshivite-novini-zashtoto-te-mogat-da-predizvikat-golemi-krizi-6107407
Разбирай - призив за създаване на "Министерство на истината", въпреки че това не мина в Народното събрание

А ето и отговорността на управляващите в нашата парламентарна република
Народното събрание спира редовните си заседания?
https://bnr.bg/post/101246994

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #71 -: Март 26, 2020, 11:20:50 am »
Според статистиката ти, в България ще умрат около 216 души от тази пандемия при 8 милиона население според официалната до момента смъртност. Италия са 60 милиона, значи според твоята логика с груби сметки би трябвало да умрат 2000 максимум за цялата пандемия.

Само до момента обаче са умрели 7500, като всеки ден бройката се увеличава със 600-800 души, а не се вижда скорошния край на пандемията.

Виждаш ли че няма съответствие, ето обосновавам се. 2 плюс 2 е 4, но не и в твоя пример.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #72 -: Март 26, 2020, 11:26:33 am »
Допускам в моя пример че в България ще умрат 2 160 (прочети поста ми).

За България, с да речем 8 млн население, ще се заразят 59500*8, което е 476 000 души.
Ще умрат 27*8, което е 216 души. Останалите ще се възстановят с помощта на здравеопазването. Да речем че нашето здравеопазване не става и умрат  десет пъти повече, получават се 2160 души. Това е смъртност от 21,6 човека на един милион население.

Значи в Италия ще умрат не 2 000, а 20 000. И то при условие че вируса не мутира!
Друг е въпроса че Италия пропусна да въведе каквито и да е мерки. Мерки са необходими, но без насаждането на страх и паника. И без нарушаването на усещането на Свобода на хората.
Защото едно е да спазваш мерки, защото си достатъчно съзнателен за да не вредиш на останалите, а съвсем друго е да си поставен под домашен арест със закон, докато гледаш как всичко което си изградил се разпада.
« Последна редакция: Март 26, 2020, 11:38:25 am от dhdido »

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #73 -: Март 26, 2020, 11:57:01 am »
Това си е чиста стъкмистика...Никой не знае колко ще продължи пандемията, нямаш емпирични данни на които да стъпиш и от които да извадиш коефициенти смъртност на годишна база, миналите години е нямало коронавирус. Имало е друг грип, при който в никоя конкретна страна в света с подобно на Италия население не са умирали по 800 дущи на ден. В НСИ ходих и видях, няма статистика за починали от грип специално, камо ли от определен щам. Всичко което казваш е чисто и просто хипотеза. Статистика ще бъде ако имаш данни за коронавирус за изминал период, година. Или пък може и да екстраполираш в един хипотетичен период на базата на загиналите до момента и отчитайки данните за изминали грипни епидемии (като продължителност във времето и срок,а не смъртност), отчитайки геометричната прогресия на загиналите по дни. Ти не правиш нито едно от тези неща, стъпваш на коефициент на смъртност, който се изменя всеки ден. Извинявай, но постовете ти са несериозни за мен откъм цифровите анализи, и аз съм се занимавал със цифри. Иначе за мерките си прав че трябва да се вземат и да се внимава за свободата на хората.
« Последна редакция: Март 26, 2020, 12:08:14 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #74 -: Март 26, 2020, 12:09:21 pm »
Не карам никого да се съгласява с тази статистика. Все пак никой не може да убеди другия че 2+2 дава 4. Всеки с познания по математика може да провери цифрите (призовавам всеки да то направи сам и едва тогава да изразява съгласие/несъгласие). Съвсем друг е въпроса дали данните на които стъпвам са реални и истинни. Но на този етап само с това разполагам. Напълно възможно е да има повече щамове на "вируса" и някои от тях да имат огромен процент на смъртност (ако погледнем мерките от тази гледна точка, те не само са необходими, а са и недостатъчни). Или вируса да мутира дотам че да стане смъртоносен. Хората винаги допускат грешки в основата на своите допускания. Така че спазвайте разумните според вас мерки (аз например го правя), но не се поддавайте на страха.
Но разбира се че това е хипотеза. Черното по-горе ясно го показва. Но това е разумна хипотеза, без емоционалност и всяване на паника. Дори съм обяснил защо няма починали от грип - защото лекарите не пишат причина за смъртта, която иска доказване.
И съвсем ясно в друг пост съм написал че:
За да получиш реален статистически поглед над ситуацията е необходимо да се изследват поне два процента от населението по специална случайна статистическа извадка по възрастови групи. Така ще екстраполираш реалния брой на заразените. Тъй като обаче заразените изглежда че нарастват експоненциално, дори и този метод не може да се приложи, защото трябва да се приложи по едно и също време. А и няма достатъчно тестове и медицински специалисти.
Изходите от болестта са пряко свързани със здравния статус на населението на дадена страна и непряко свързани с възрастовата структура на населението в държавата.
Колкото по-застаряващо е населението на една държава, толкова повече ще бъдат смъртните случаи.
Когато тук прибавиш и здравната система на държавата като ниво на развитие се получават поне три фактора, оказващи влияние на смъртността. И отделно трябва да се има в предвид, че с увеличаването на смъртността от коронавирус, смъртността от другите причини за смърт ще намалее.
И на статистиката на Китай въобще не трябва да се вярва - това е тоталитарна комунистическа държава, а и част от умрелите от "вируса" са премахнати дисиденти.

Така че патоса, който управляващите вкарват, изнасяйки данните, не се основава на статистически методи. Пълна статистическа картина може да се изгради едва след края на епидемията. Това което се изнася са просто данни, които да оправдаят предварително избраните рестрикции на свободи. Модела "Проблем - реакция - решение"


Аз напълно осъзнавам че нямам реални данни, върху които да стъпя. Нито управляващите имат. Но въпреки това всяват паника!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27