Автор Тема: Коронавирус 2019nCoV  (Прочетена 26811 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rammstein

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #195 -: Април 05, 2020, 20:01:16 pm »
Трябва да сме доволни от мерките на правителството които взе от рано, и още няма истинска епидемия в България. Така може да се кефим тука, и да се бъзикаме че на тия на запад, на които им измират близките по болниците, от мисълформа а не от вирус, са насрани от страх глупаци, и гледащи телевизия овце, които стават само за храна на извънземните...

Някои хора са се самозабравили нацяло, ама нищо, трябва си и такива "извисени", извънполяро-матрични неовци, с кладенец на двора и таро в ръкава, иначе нямаше да е тоя сайт просто :drinks:

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #196 -: Април 05, 2020, 20:07:16 pm »
rammstein, Това е сайт за конспирации. Ако искаш да четеш защита на Правителството и неговите мерки - почти всички останали медии се занимават с това.
А иначе -  :drinks:

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #197 -: Април 05, 2020, 20:41:50 pm »
Трябва да сме доволни от мерките на правителството които взе от рано, и още няма истинска епидемия в България.

Можеш да кажеш за себе си какво от трябва да си доволен. И откъде си толкова сигурен, че още няма истинска епидемия в България? Там също спряха да правят тестове, включително и на доктори и медицински лица, но за сметка на това всички депутати се набутаха като говеда да си направят и за тях имаше тестове.

Още едно видео от извънполяро-матрични неовци, с кладенец на двора и таро в ръкава  :D
 :hi:

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #198 -: Април 05, 2020, 21:07:49 pm »
Доста често срещам един голям проблем в хората около мен, приемат нещата или бяло или черно, не усещат нюансите, хора как може да обявите дадено нещо, коронавируса в случая за фейк като цяло, базирайки се на факта, че дадена медия е ползвала картина от италианска болница, представяйки  я за американска. Това не значи че коронавируса не съществува в световен мащаб, че не е проблем, може да значи 1000 други неща, искате ли да ги изброявам, причината може да е тривиална, може и да се опитват да манипулират хората в САЩ дори, но това не значи че коронавируса не съществува и е фейк и всички болници са празни, нюансирайте моля ви, мислете, животът е много по-сложен от черно и бяло, от нещо е фейк или не е фейк. И Сталин не е вярвал до последно, че Хитлер го е изпреварил и го е нападнал, и после блицкрига го сварва неподготвен. Наистина има страшно много фалшиви новини и в двете посоки, ама мислете малко, как се постига ефекта да се излъже за несъществуваща пандемия в ЦЕЛИЯ СВЯТ, и да се излъже, че хора наистина умират, че идват линейки,и ти изнасят близките и съседите, ама видиш ли те не са в болницата и не са умрели, а къде са тогава? Напротив, мисля дори че положението е по-зле отколкото ни го представят. Извън официалната статистика има и много други починали, примерно вкъщи, също заразените са доста повече отколкото е по официални данни. Не говоря че трябва да се паникьосваме, но да, трябва да вземем мерки, не можем да си заровим главата в пясъка и да си кажем нас няма да ни засегне и всичко е фейк. Много страни вече минаха през този етап на заравяне на главата и на сценарии за контролирано разпространение и в един момент обърнаха палачинката.Защо ли? Защото е фейк може би? Или щото яйцето опря до дупето.
« Последна редакция: Април 05, 2020, 21:22:20 pm от Sinair »

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #199 -: Април 05, 2020, 21:28:46 pm »
..хора как може да обявите дадено нещо, коронавируса в случая за фейк като цяло...

НЕ твърдя, че пандемията е фейк като цяло, но не може да се отрече явната манипулация.

Така също на фона на случващото се, се прокарват закони, въвеждат се ограничения, уж временни, но сроковете постоянно се удължават, а и не се знае дали ще отпаднат след това. Започнали са арести въз основа на публикации във фейсбук, дава се власт на всеки пъдар, всеки комплексар с униформа сега може да злоупотребява с дадените му правомощия.

Има биологичен агент, на основата на вирус и само този, който го е произвел и пуснал, може да каже какво цели и къде ще свърши. Ние можем само да гадаем, може би някои от вас са наясно, аз лично не съм. Затова и отворих темата в този форум. Благодаря на всички, които пишете по темата. Очевидно е, че mainstream медиите натрапват като под конец едно и също в целия свят.

За чисто медицинската и научна част по отношение на коронавируса, следя и чета публикации тук https://www.thelancet.com/

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #200 -: Април 05, 2020, 21:43:36 pm »
Да, и аз съм за разискването, и приемам всякакви мнения. Обаче по време на война, винаги са се вземали непопулярни мерки, аз не се сещам за изключение в световната история, някой да ме поправи ако греша. Да, все още тук не е война, и мерки се вземат за да не се стигне дотам. Имаме късмета да видим живия пример при невземане и неспазване на мерки - Италия, Испания. Имаме живия пример какво се случва ако оставиш грипа да се разпространи, с идеята че трябва да се изгради имунитет, да се преболедува и куп други подобни твърдения - Великобритания, САЩ. Да, ще се използва това от определени сили, предполагам, с цел повече власт и влияние. Винаги е можело да те арестуват за публикации във ФБ, всички знаем по кои теми.
А на тези които казват, че така трябва да стане и не трябва да се пазим, защото такава е волята на Твореца. Трябва да се пазим разбира се, както физически, така и духовно. Когато вали сняг и има градушка, излизате ли навън незащитени и леко облечени, тогава защо не го правите? Нали всичко е по неговата воля? Защо не се подлагате на жажда в жегата и на студ зимата? Творецът ни е дал инстинкт за самосъхранение, не го ли използваме, сме глупаци.И да, трябва да се замислим защо се стигна дотук, трябва да променим нещата не само във физически план. Но призиви да не си помагаме, да оставим всичко на самотек, не са сериозни за мен.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #201 -: Април 05, 2020, 22:05:05 pm »
Някои хора са се самозабравили нацяло

Тук си съвършено прав - трябва да самозабравим версията, която сме били, за да можем да станем нещо различно.
Аз призовавам да си помагаме, но човек на човек. Без намесата на институции, които не са човешки. Една институция никога не може да бъде хуманна. Както и да речем една маса - тя е нежива. И на мъртви хора не можеш да помогнеш, можеш това само с живите. Но живота е издигнат в такъв култ, че всеки се стреми да оцелее на всяка цена. Дори и за сметка на другите, дори и ако унищожи човешкото в себе си.
И ще стане като в оня виц:

Катастрофирал самолет в планината. Спасителите намират единствения оцелял над голяма купчина от човешки кости
- Ти какво си направил, бе? - питат спасителите.
- Ами, трябваше да оцелея...
- Но самолета се разби само преди два дена?!

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #202 -: Април 05, 2020, 22:21:32 pm »
Във връзка с мнението ми по-горе.
Давам пример с Дойранската епопея. Генерал Вазов изгражда пет паралелни позиции, инженерно оборудвани с бетонни и скални укрития, които да приберат всеки боец при артилерийски обстрел. Близо 35 000 войници и офицери се трудят денонощно, понякога на 17 метра под земята, ругаейки командира си. В резултат обаче след 100 000 изстреляни снаряда срещу тях, даваме незначително число убити и минаваме в контраатака.
Идеята ми не е да сравня Генерал Вазов с някой от сегашните подобия на генерали. Идеята е да оправдая непопулярните мерки, които винаги се вземат при подобни събития заплашващи живота на хората. Мога да дам още хиляди примери от историята.Напротив, когато се е мислело за отделния човек, за правата му, за удобството му, жертвите са били неминуемо повече. Който е ходил в казарма, ще ме разбере.

Неактивен rammstein

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #203 -: Април 05, 2020, 23:00:39 pm »
Тук си съвършено прав - трябва да самозабравим версията, която сме били, за да можем да станем нещо различно.
Аз призовавам да си помагаме, но човек на човек. Без намесата на институции, които не са човешки.

Кой ти каза че искам да ставам нещо различно от себе си? Като някой гуру се изразяваш, какво трябвало да стане, какво трябвало да направим със себе си, за да се издигнем над глупавото стадо гледащо тв и ходещо да яде в макдоналдс...

Институциите са си човешки, мисля че доста си залитнал по книжката за котешки и змийски империи, и книжките на чичко Айки, ако мога така да кажа. Аз примерно харесвам институцията която ми доставя ток, тази която ми доставя вода, и мога след работа да кисна във ваната с една бира......

Примерно просто, това са само базови неща...

Мисля че доста хора не си харесвате живота, и за това ви са виновни институции, които са на милиарди години, основани някъде из безкрайния космос, от една прастара змийска цивилизация....

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #204 -: Април 06, 2020, 02:44:57 am »
Попаднах на това интервю с проф.Костов по Дарик и освен, че бяга от директни отговори, има информация, която подава. Споменава, че в България бил по-агресивния щам на вируса, но след това бързо потули нещата и не обясни от къде знае и как може да се определи даден човек с кой щам на вируса е.

Сега изследват 1000 полицаи, което ме навежда на въпроси :nea:

Междувременно премиерът на Великобритания, Борис Джонсън, беше настанен в болница, поради влошаване на симптомите на коронавируса.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #205 -: Април 06, 2020, 06:51:57 am »
Институциите са си човешки,
Аз обаче 16 години съм бил част от една такава институция и знам как полека лека лишиха хората от свободата им. Докато накрая останаха да работят в нея само хора, които се страхуват да изгубят работата си, некадърници,  и тези, които са напълно обсебени от тази институция, защитавайки я все едно е живо същество, управлявайки чрез страх. А хората които напуснаха - успяха да уредят сами живота си.

Наистина ли мислиш че мнението на човек, който кисне във ваната с бира в ръка (в което няма нищо лошо) може да промени 16 годишен жизнен опит.

И да не мислиш че след създалата се ситуация положението ще се подобри? Искате или не - всички ще се променят. В каква посока - зависи си от вас и на мен въобще не ми пука каква ще е тя. Вие ще си носите последствията от вашите решения.

Sinair, тези хора, като ген. Вазов вече ги няма тук. Погледни личната история на управляващите и какво са направили през годините. Те искат да облагодетелстват само себе си...

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #206 -: Април 06, 2020, 09:35:53 am »
 :D
Както ги слушах да приказват за някакви пикове, нещо ми дойде на акъла. Хрумна ми, че пикът няма да е "пандемичен", а Слънчев. Бах мааму, затуй ли викат стей хоум, щото Слънчица да не им вкара основния състав под Земята? Хубу, ма те хем си стоят по кубовете, хем пукат. Що тъй бе миме? Чедо? :writer:

п.п. Бе що ми се струва, че ни налазиха чат - ботове?  :unknown:
Проф. костов му се разчекнаха устата да фали испанския архитект галди, дето си е направил къща с обли стени. Явно оня е бил наясно. Пък за "простолюдието" е правил кубове. Що?
Айде да си имаме уважението!
 :negative:
« Последна редакция: Април 06, 2020, 09:50:27 am от paci1 »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #207 -: Април 06, 2020, 16:42:00 pm »
Ето изказване на един истински лекар. Най-накрая истината:
https://www.actualno.com/healthy/doc-mangyrov-socialna-izolacija-e-neobhodima-no-segashnata-e-prekalena-news_1450343.html

Колективният имунитет не е идея, това е просто необходимост, за да преодолеем тази епидемия – поне 70% от населението на земното кълбо да преболедува. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един процент ще починат, а това се случва всяка година при епидемия с грип, заяви пред Канал 3 членът на Медицинския съвет доцент Атанас Мангъров.

"Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалено. Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени“, обясни той механизма на изолацията. Доц. Мангъров смята, че със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. "Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи. Това, което се цели с това дистанционно изолиране, е нещата да се отложат. И така ще намалим броя на случаите, но когато се отворим, ще се върнем в първоначално положение“, смята доц. Мангъров, като добави: "Ако питат мен, аз изобщо няма да затворя ресторантите“.

Доц. Мангъров обясни, че коронавирус може да се прихване и от въздуха, при това от повече от 2 м разстояние. "Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, но може да е по-кратко или по-дълго", разясни той. "Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае кога е станало".

Дали ще слушате министър председателя (бивш охранител) или член на медицинския щаб си е за вас. И това забавяне на колективния имунитет може да направи извънредното положение постоянно. И съответно орязването на права и свободи.

И в кучи гъз да се скриете, ще минете вируса! А може и вече да сте го изкарали!
Това е за коронавируса. Ако не е наличен друг патоген, което да се прикрива.

А на хората, които ще ме попитат "Ами виж какво става в Италия и Испания".
Днес имаше изказвания на друг български лекар, който е установил връзката между селена и развитието на вируса. Почвите в Италия и Испания възпрепятстват растенията да натрупват селен. Това го чух днес около 4 и половина по радио Хоризонт. И тази новина я няма вече.
« Последна редакция: Април 06, 2020, 16:46:33 pm от dhdido »

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #208 -: Април 06, 2020, 18:34:50 pm »
Благодаря Дидо, хубаво е да се чуе цялото интервю. Още от самото начало, случайно видях първото интервю на доц. Мангъров и боди ленгуича показва изключителна некомфортност, има нещо, което знае, но поддържа основните пилони за сега, с леки отклонения. Слагам интервюто от ютуб,към което ти си пуснал в статия, да го има и за гледане:


Попадна ми този коментар от интернет, не мога да дам линк защото е от потребител на фейсбук, не разбирам турски, така че не мога да намеря източника на информацията. Копирам съдържанието от
https://bg.linkedin.com/in/orhan-karov-301365157?fbclid=IwAR0A6oit4Osc7qkCOCWF0pjzjGh3fz-wuID_MYbuuy_iyL-VUvNYKbSUZ_Y

Взех статия и я преведох от турски на български..от човек който работи в държавна институция...

1. Тази епидемия е научен, социален, климатичен дигитален експеримент.
2. В съответствие с Рамковата конвенция на Организацията на обединените нации за изменение на климата, подписана в Париж през декември 2015 г., беше решено да се охлади СВЕТА от 2020 г. до 2030 г.
3. Тръмп каза, че тази конвенция, подписана от Обама, е икономическа война срещу САЩ.
4. Световната организация по метеология заяви в изявлението си на 6 февруари 2019 г., че 2015, 2016, 2017 и 2018 са най-горещите години от последните 170 години и възходящата крива продължава.
5. Докато се развиват тези развития, Световната здравна организация е инструктирала света да се подготви за епидемия. Турция също така публикува 13 април 2019 в процес на подготовка за пандемия започна през септември 2019 г. с кръгови и август месец са готови всички провинции и Националния пандемичен план публикуван.
6. ПСР и съвместна оферта ПНД с ВЕТО ТЕЦ следва да се даде допълнително време от Ердоган закони на затваряне от декември 2019 г. ТЕЦ следва от Турция е готова за избухването.
7-ата Пандемия за епидемия бе обявена на света от Бил Гейтс и университета Джон Хопкинс на 18 октомври 2019 г. с 3,5-часова симулация.
8. В момента всички данни в САЩ се обслужват от света от университета Джон Хопкинс.
9. Обявената продължителност на пандемията на огнището е 6 месеца за света. Първият случай започна в Китай на 17 ноември 2019 г., а 6-месечният период изтича на 17 май 2020 г. Така тази епидемия ще приключи напълно в света до края на май.
10. На национално ниво, така че времето за избухване на Турция е ясно посочено в Националния план за 6 седмици. Турция също е бил открит първия случай на 19 Февруари 2020 в Ризе каза. Съответно на 13 май 2020 г. се напълват 12 седмици.
11. Можем да приемем 3-4 седмици от началото и края на огнищата като HAСТHKA и SÖNME. В съответствие с това Турция ще приключи в около 20 смъртни случая от април. В света можем да кажем края на 30 април.
12. Бъдете удобни, предпазвайте се. Един от най-мекосърдечните членове на коронавирусните инфекциозни вируси, причинили това огнище, беше избран специално за този планиран експеримент.
13. С този планиран експеримент животът умишлено се забави, като държеше хората у дома, затваряше фабрики и навсякъде, спираше транспорта.
14. По време на епидемията всякакъв вид информация се събира с 22000 спътника в космоса, учени и милиони камери и компютри. Спад на температурата, изменение на климата, океански морета и езера растеж на жизнена риба, поведение на животните, полюси, ниво на замърсяване и т.н., всичко е записано за бъдещето на човечеството
В 15-ата епидемия хората са последвани от други цифрови системи в wechat Русия в Китай, а САЩ и новите цифрови приложения се тестват.
16. По време на епидемията капиталистите, особено под ръководството на Федералния резерв на Американската централна банка, обилно разграбват световните активи на фондовите борси. Когато огнището приключи, много богатства ще са сменили ръцете.
17. Въпреки коронавируса, въпреки че животът в Китай се забави частично, януари 2020 г. е записан като най-горещия януари от последните 170 години, а след епидемията производството ще бъде разсрочено в света, топлоелектрическите централи ще бъдат забранени, а затоплянето ще приключи и светът ще започне да се охлажда благодарение на Парижкото климатично споразумение.
18. Дигиталните фашистки практики, които бяха изпробвани по време на епидемията, ще станат постоянни. ВЕЛИКИ ДЕТАЛИ ще станат още по-всеобхватни.
19. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Тази епидемична пандемия е планиран експеримент. Продължете към карантината и живота. Частичната свобода започва на 20 април.
край на цитата

Оповестено е приложението COVID Voice Detector, което може да се използва за анализиране по гласа за признаци на инфекция, въпреки че има сериозно предупреждение, че „не е диагностична система“, не е одобрен от Агенцията по храните и лекарствата (FDA) или американските Центрове за Контрол на заболяванията (CDC) и не трябва да се използва като заместител на медицински тест или преглед.
https://nauka.offnews.bg/news/Tehnologii_7/Prilozhenie-opredelia-na-priznatcite-na-COVID-19-po-analiz-na-glasa_147619.html
Не смятам да го изпробвам, защото всичките тези приложения и програмки, правят и други работи.

В Русия предприемат активни действия, съдят хората, които не са им удобни, арести от улицата, стоварват бетонови панели на улиците на границата с Чечня, за да възпрепятстват преминаването на превозни средства, контролни пунктове за проверка на хората и т.н., както казват старите хора: мисли с главата си!  ???

В същото време премина информация за пожари в зоната на Чернобил с увеличаването на радиационния фон към момента с 16%, видео с измерване с гайгеров брояч е публикувал на фесбук страницата си ръководителят на службата за екоинспекция Егор Фирсов. Пожарът е обхванал над 100 хектара в горския парцел, намиращ се до атомната електроцентрала, където през 1986 г. стана най-тежката ядрена авария в историята. потвърдиха и от Службата за спешни случаи в Киев. Можете да го намерите на фб търсачка Єгор Фірсов.
Линк към статията https://www.vesti.ru/doc.html?id=3254301&fbclid=IwAR1Obv_CnWlqMRx5qWrW6Ud1QFsm1xha4j-CiHVvohj3xfH0eiYmjdMvlSM

Сега ще обясня защо пускам новината за Чернобил тук. От самото начало на "заразата", мерките, които препоръчваха с това непрестанно миене на ръце, ходене с маски, респиратори, забрана за излизане навън и т.н., досущ прилича не препоръки при радиоактивно замърсяване.

... съвпадение, както се казва "нещастието никога не идва само".

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #209 -: Април 06, 2020, 20:05:56 pm »
Знаеш ли Arktur, има психологическа логика да се обяви извънредно положение до 13 май, а да се свали по-рано - да речем преди Гергьовден или по-рано. И без това цифрите, които показват са стъкмени и никой, повтарям НИКОЙ не може да ги провери. Обаче знам от сайта на НСИ че е преустановено посещението по домакинства и предприятия до края на извънредното положение. Като не можеш да събереш първична информация, всичко е на ниво "експертна оценка", разбирай "стъкмистика". Освен ако не вярваш на информация събрана по телефон. Това особено важи за безработицата, като се стъпва само на регистрираната в бюрата по труда. А НСИ извършва "Наблюдение на работната сила", която обхваща и нерегистрираната безработица!

Прекъсвайки преждевременно извънредното положение управляващите ще се отърват от народния гняв. Поне временно, до изборите (и то ако улучат момента на вдигане на мерките, иначе може да настане анархия).

И за любителите на апокалипсиса - изглежда че няма да се състои тази година. Министъра на здравеопазването позволи днес общинските пазари да заработят. Така хората ще могат да си купят разсад за домати и пипер. А лук и чесън - който засадил, засадил. Сега вече е късно. Аз такава суха зима и пролет не помня, а и бабите на по 80-90 години също. Всъщност ако не завали скоро, реколтата просто ще изсъхне. Ще трябва да се полива в най-дъждовния месец...

Тоест се дава психологическа надежда за възвръщане към нормалност. Макар че това ще е "нова нормалност" - с орязани права. А и страха в "душите" на "хората" ще остане...

А аз от самото начало не викам на вируса Ковид 19, а Окови 19...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27