Автор Тема: Уфологията е път за никъде...  (Прочетена 3528 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен File099

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 143
  • Търсач на НЛО
Уфологията е път за никъде...
« -: Януари 30, 2016, 20:09:27 pm »
Причината уфологията за един човек да представлява път за никъде е че тя е занимание което обхваща твърде много науки като астрономия, науки свързани с авиацията, човек трябва да има известни познания на тема оптика стига да се занимава с наблюдения на небето за да види НЛО и да го анилизира. В други науки като физиката и атомната физика човек който се занимава сериозно с феноменът НЛО също трябва да има определени познания, например трябва да разбира от Общата теория на относителността на Айнщайн, от принципите на ОКАМ също. Но колкото и да е упорит един обикновен човек въоръжен с телескоп, бинокъл и съвременен компютър той няма да достигне със сто процентова сигурност до истината за феномена НЛО. Какво представляват всъщност НЛО? Откъде идват НЛО? Има ли със сигурност извънземни цивилизации които ни посещават? Дали НЛО не идват и от други измерения освен от други планетни системи около звездите? Това са все въпроси до моментът без ясен отговор за нас обикновените хора.

Все пак благодарение на интернет и конкретно на сайтът за споделяне на клипове youtube се оказа че както в Русия така и в САЩ се произвеждат НЛО летящи чиниивероятно предназначени за военните. Просто случайни хора случайно са попаднали с камера на правилното място в правилният момент и са ги снимали. И като пиша за НЛО строени тук на Земята от хора имам предвид всичко друго но не и летящи чинии строени с реактивни или с ракетни двигатели, става въпрос за революционни методи за създаване на антигравитация и изкуствена гравитация около чинията. За тях съм писал в отделни теми тук в клуб НЛО и на други места в интернет и тези методи не са предмет на тази тема. Все пак съм длъжен да споделя гледището си че Нацистка Германия не е имала истинско НЛО което да се движи в атмосферата и в Космоса задвижвано на антигравитационен принцип на действие. Това от гледна точка на възможностите на индустрията от първата половина на 40те години на 20 век ми се вижда невъзможно за постигане. Но вече на по-късен етап е пределно ясно че е американци и руснаци са овладяли поне една антигравитационна технология и както казах това си личи от някои от клипчетата в youtube.

Накрая се оказа че интернетът толкова бързо и мощно напредна особено през последните 9-10 години че именно с помощта на youtube наблюденията с цел засичане на НЛО едва ли не се обезсмислиха защото вероятността бързо и веднага да откриете същият тип НЛО който сте видяли същият ден на живо през телескопа в youtube в интернет е наистина огромна. Впрочем това е една от причините лично аз да не виждам особен смисъл от наблюдения с цел засичане на НЛО, това е една от реалните причини да огранича в значителна степен провеждането на наблюдения през последните 2 месеца.

Неактивен Амрита

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 35
Re: Уфологията е път за никъде...
« Отговор #1 -: Май 24, 2016, 20:15:50 pm »
Когато човек изпитва интерес в дадена сфера, то най-добре  е да вложи цялата си страст и познания там. Това, разбира се, отнема време. Аз самата трудно бих нарекла уфолог, човек който е решил вчера да стане такъв. При уфологията наистина е нужно последователите и' да са ерудирани и да имат  освободено мислене.

На мен ми прави впечатление друго, следя от години сайтове за рапорти на нло и паранормални явления, отявлени  имена  и хора, истински уфолози се оттеглят  от любимото си занимание, но защо!? Каква е причината да се преустановят всякакви публикации или анализи по темата така синхронизирано!? Кой и защо има интерес да омаловажава уфологията!?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27